Flick bude novým trenérem Německa, smlouvu podepsal na tři roky

25.05.2021, 11:13
Aktuality
Hansi Flick dnes ráno dorazil do sídla německého svazu (DFB) a podepsal smlouvu, díky níž se v létě stane novým trenérem tamní reprezentace. Kouč končí v Bayernu Mnichov a u národního týmu nahradí Joachima Löwa, dohoda je platná na tři roky...

Flick vedl Bayern dva roky, nejprve byl asistentem Nika Kovače a v listopadu 2019 se stal hlavním kormidelníkem. S týmem získal dva mistrovské tituly, pohár a triumfoval s ním i v Lize mistrů. O úmyslu odejít bavorský klub informoval v polovině dubna a vedení následně rychle obstaralo náhradu, když se dohodlo s Julianem Nagelsmannem.

"Všechno šlo až překvapivě rychle, ale jsem velmi šťastný, že od podzimu budu pracovat jako trenér národního týmu. Sezona teprve skončila a dva roky v Bayernu ve mně zanechaly silnou stopu. Týmový duch byl neuvěřitelný, stejně jako přístup hráčů a hodně mi to dalo," svěřil se Flick.

"Moje očekávání jsou obrovská, Německo má spoustu kvalitních hráčů a platí to především o mladících. Máme velký potenciál a další turnaje můžeme vyhlížet s optimismem, například domácí mistrovství Evropy v roce 2024," pokračoval.

Flick prostředí německé reprezentace dobře zná, osm let pracoval jako asistent trenéra, dva a půl roku vykonával funkci sportovního ředitele.

Autor: Tomáš Pavlík / dfb.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
milan78

škoda, že nevyšla naše lavička

Reagovat
eder

Solidní trafika namísto toho Čichače...

Reagovat
smazaný uživatel

No super na uchylnej ksicht Lowa se už nemůžu koukat.. furt vidím jak si čuchá k ruce z prdele nebo z podpaži nebo žere suchý z nosu fakt prase skopčácké

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom cítit svoje vlastní pachy?

Reagovat
smazaný uživatel

nic v pohodě, taky si čuchnu.. ale nedělal bych to tam, kde mě snímá milion kamer

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo no

Reagovat
Beči

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rich

Výborně, to bude opět Německá mašina A pak návrat do Bayernu. Kam by pak taky jinam měl zamířit...

Reagovat
Heresy

pokud uz tam nebude brazzo jedine ...

Reagovat
Rich

Brazzo stejně vyletí, pokud bude pokračovat v pochybných přestupech, vedení Bayernu to hodí na něj. Stejně je to blbost, Flick chtěl větší pravomoc pro transfery a Brazzo sice shání hráče, ale spíše vedení se to nelíbilo, že by měl mít trenér takové výsady, defakto Flick by šéfoval Brazzovi a to se misamozřejmě nelíbí...

Já mám větší problém s tím, jak se vedení Bayernu zachoval ke Gerlandovi, sice uvedl, že chce novou výzvu, ale ztratit tak důležitého člověka je průser... Nagelsmann chce přivést asistenta, nechápu, proč to jeden rok nezkusil právě s Gerlandem, který by ho s týmem seznámil...

Reagovat
Heresy

s gerlandem me to taky stve ..

Reagovat
Spalovač šancí

V repre si bude moct koupit, na koho ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
garruklol

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se dobrovolne vzdal odstupneho a plati za Nagelsmanna 20 (+5 v bonusech) mil. euro. Flick dostane 6,5 mil euro rocne bez bonusu. ( za pripadne zlato na MS by mel mit 5). Mimo to dostal pres 12 mil. euro podpisovy bonus ktery nesel z penez svazu ale od investoru sponzoru a darcu

Reagovat
Rich

Celkově je letos zajímavý, jak se trenéři v Bundeslize vystřídali.... Nagelsmann do Bayernu. Trenér Wolfsburgu do Frankurtu, Marco Rose do Dortmundu atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Konci i v Italii, Spanelsku, Francii anglii ... asi chcou zmenu .. Na Flickovi je sympaticke ze nejde po pracham neb Bayern mu nabizel vylepseni kontraktu a lanaril ho Real s Barcou ktera ho zkousela preplatin jeste 3 dny pred podpisem s nemeckou repre;)

Reagovat
Rich

Já si Flicka obrovsky vážím, jako trenér byl v Bayernu skvělý a prostě je to sympaťák, jsem rád, že šel do německé reprezentace, udělá z nich mašinu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele