FIORENTINA SE VRACÍ

18.05.2003, 13:40
Aktuality
Florentia Viola, klub, který vznikl po krachu slavné AC Fiorentiny, udělal první krok k návratu mezi italskou elitu - vyhrál Serii C2, čtvrtou nejvyšší soutěž, a postoupil do třetí. Druhý krok nyní udělal majitel klubu Diego Della Valle, když za dva a půl miliónu eur koupil práva na název AC Fiorentina a na tradiční fialové dresy...

Fiorentina před rokem zkrachovala a byla přeřazena do Serie C2, nejnižší profesionální soutěže. Byla nucena změnit název a také barvu dresů - hráči celou sezónu nastupovali v býlých dresech s fialovým pruhem. Od příští sezóny to však díky Della Vallemu bude opět ta stará známá Fiorentina, jen se značně jiným kádrem a o dvě ligy níž. Zpětné získání jména a tradičních barev je velkou odměnou pro věrné fanoušky, vždyť i ve čtvrté lize chodilo svůj klub podporovat v průměru 25 tisíc diváků.

Prezidentovu "investici" ocenil také kapitán Angelo Di Livio, bývalý italský reprezentant, který v klubu zůstal i po pádu o tři patra. "Stále jsme hráli s tím, že nastupujeme za tu starou Fiorentinu, ale Della Valle nám nyní dal fantastický dárek. Bylo to velké gesto," rozplýval se zkušený fotbalista. Fiorentina na oslavu postupu ze čtvrté ligy uspořádá přátelský zápas mezi současným týmem a týmem z roku 1996, který vyhrál italský pohár. Při této příležitosti přiletí také tehdejší trenér Claudio Ranieri, který dnes úspěšně vede londýnskou Chelsea.

Fiorentina je klub s obrovskou tradicí a jak se zdá, nenechá se jen tak položit na lopatky. Také příští sezónu bude horkým kandidátem na postup a je možné, že ji už za dva roky uvidíme zpět mezi italskou elitou.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina bezpochyby mezi elitu patří a doufejme, že se tam brzy vrátí.

Reagovat
HOST*Killy

To doufejme. Della Valle je vazne dobrej, udelal mi radost.

Reagovat
HOST*malescu

myslím si, že nový prezident klubu chce vrátit fiorentinu tak kam patří a ne jako cecchi gori, ji vyzdimat jak houbu a potom ji opustit. Della Vallemu patri zaslouzene uznani za to jak tomuto klubu pomaha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele