Fiorentina se smiřuje s vyřazením. Bayern si postupu cení

10.03.2010, 11:35
Aktuality
Fiorentina sehrála proti Bayernu dobrý zápas, ale výhra 3:2 na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů nestačila. Díky většímu počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti jde dál Bayern. Domácí prožili velké zklamání a opět se vraceli k ofsajdovému gólu Kloseho z prvního utkání, který rozhodl v jejich neprospěch.

Italský tým dotahoval manko 1:2 z prvního zápasu. V odvetě od prvního poločasu díky Vargasovi vedl, na dvě branky Jovetiče ale reagovali hosté van Bommelem a Robbenem, což jim stačilo k postupu.

"Zápas se mi bude honit hlavou celou noc, je těžké se s vyřazením smířit. Bayern je skvělý tým, my jsme hráli dobře, šli do vedení 3:1, jenže vzápětí jsme inkasovali," uvedl zklamaný útočník Stevan Jovetič. "Jsem rád, že jsem se dvakrát trefil, ale stejně jsme venku. Jsem obrovsky smutný. Hráli jsme dobře a zasloužili jsme si postoupit."

"Ve fotbale máte často vztek a prožíváte zklamání, ale tak jako po dnešním utkání mi snad ještě nikdy nebylo. A štve to o to víc, když předvedete tak dobrý výkon jako dnes my," přidal se brankář Sebastien Frey. "Ale na našem vyřazení se podepsal i Kloseho gól z ofsajdu, který jsme dostal v prvním zápase v Mnichově."

Kloseho gól byl opět tématem tiskové konference, Italové stále cítí obrovskou křivdu, že sudí Övrebö přehlédl v závěru úvodního zápasu mnohametrový ofsajd. "Dneska musím před svými hráči smeknout. Nakonec nás vlastně vyřadil ten gól z Mnichova, který jsme dostali z dvoumetrového ofsajdu, cítím obrovskou hořkost," prohlásil trenér Cesare Prandelli.

Trenér vítězů Louis van Gaal chápal zklamání domácích. "Rozumím tomu, že je pro Fiorentinu hodně těžké přijmout takové vyřazení. Musím uznat, že náš domácí gól z ofsajdu byl pro tento dvojzápas rozhodující," uvedl.

"Ze zápasu mám dobrý pocit. O poločase jsem hráčům zdůrazňoval, ať zůstanou v klidu. S druhým poločasem už jsem byl velmi spokojen. Měli jsme pasáže, kdy jsme na hřišti zcela dominovali, jen bychom to potřebovali udržet celý zápas. Také jsme udělali hodně individuálních chyb, s tím já nic neudělám. Víme, co máme zlepšit. Důlěžitý je postup," doplnil.

Mnichované oslavovali Arjena Robbena, který krásnou střelou obstaral druhou postupovou branku. "Chvíli předtím dal Jovetič třetí gól, srazil nás dolů. Pak ale přišla moje chvíle. Povedlo se mi srovnat si míč, opřel jsem se do toho a s ponocí větru se míč nádherně stočil do sítě," popisoval Nizozemec svůj gól.

Autor: Radim Šantrůček / sports.yahoo.com, uefa.com, kicker.de

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern přežil klinickou smrt a teď půjde nahoru....

Reagovat
pa3ce

krutý vietor fúkal pre Fialky ale gól to bol ozaj krásny ...

Reagovat
sansiro

Itálie už nebude mít v sezóně 2011/12 nasazené 4 týmy do LM (pouze 3). Přeskočí je Německo. Serie A tak ztratí status jedné ze tří nejlepších soutěží v Evropě.

Reagovat
Lorcan

to ještě vubec není jistý....

Reagovat
sansiro

Bohužel na 95% ano. Už jsem to dnes četl i na zahr. serverech.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2010.html

Reagovat
Lorcan

jo, přesně tam sem teď byl taky, ale Itálie pořád vede (ale nevim jak se to tam pak seškrtává a jak se ty body dělím a nevim kolik "reálnejch" bodů musí němci stáhnout aby stáhli ty cca 2 body koeficientový)

Reagovat
sansiro

Jestli tomu rozumím bude se škrtat 05/06, což Itálii o 5b "uškodí". Tzn. že musí na němce letos udělat 3b náskok a to je téměř nereálné.

Stejně tak když zaberou, tak by se tam měli za rok hned vrátit.

Reagovat
Lorcan

tak to by bylo vážně blbý ale já sem měl až do teĎ takovej dojem, že se ty sezóny ještě nějak dělí, že ty novější maj větší váhu než ty starší, takže ten rok 05/06 by nemělmít velkou váhu, ale jistej si tim moc nejsem

Reagovat
vanGomm

Pro nasazení se počítá posledních 5 let a všechny ročníky mají úplně stejnou váhu.Teď se tedy počítají ročníky 2005/06,2006/07,2007/08,2008/09 a současný 2009/10.Tento součet se bude tedy týkat nasazení pro ročník 2011/12.To znamená,že sesazení ze 3.místa pro kluby Itálie hrozí již pro podzim 2011.A pravděpodobně se tak i stane pokud s tím Juventus,AC Milan a Inter něco ještě na jaře neudělají.

Reagovat
sansiro

No na druhou stranu, pokud se bere pět posledních let, tak by to nemuselo být definitivní Bohužel Němci mají v soutěži ještě pořád 5 týmů.

Reagovat
Lorcan

já právě myslím že posledních 5. a nastavil sem si to pro další sezónu a tam už vedou němci o ty tři body ale nasazování je o celej rok posunutý, takže si myslim že pouhý 3. tými v LM hrozí Itálii až pro sezónu 2012/2013

Reagovat
sansiro

Jo asi to bude tak. Italům se škrtně poslední silný rok. Naopak u němců se předpokládá že ztrátu ještě sníží během současného ročníku. Z toho mi vyplývá, že týmy ze Serie A by musely v příští sezóně udělat na německé alespoň 5b, co se týče koeficientů (aby pro sezónu kterou píšeš udržely 4 místa)

Reagovat
Lorcan

jj, dospěl sem ke stejnému závěru

Reagovat
sansiro

Konečně jsme se dobrali k výsledku Tím pádem je to pravděpodobně nemine o rok později. Nicméně nějakou šanci stále mají.

Reagovat
smazaný uživatel

no podla mna moc ne... vsak sa pozri... Lm: bayern pojde asi tak do semifinale a ak sa stuttgartu teraz prot barce podari zazrak (podla mna ne) tak uz budu nevyspitatelny...

Euliga: hamburg a werder boli minuly rok v semifinale a werder aj pred 2 rokmi takze su jedny z favoritov a dotiahnu to velmi daleko a wolfsburg ked uz vedel tak rozdrtit villareal tak s tou spickovou ofenzivou (misimovic, grafite, dzeko, martins) maju tiez mozno az na semifinale takze taliansko padne velmi skoro

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Arne

Asi to tak už bude, i když nerad bych to zakřikl... Cejtim, že včerejšek pro to byl dost možná rozhodující.

Reagovat
10

Juventus to zachrání, protože vyhraje Pohár UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

Největší soupeř nám vypadl, ale je fakt, že na dřeváky se nám vůbec nedaří.

Reagovat
herbage

Asi jako AC Milán vítěz poháru UEFA a pak vyhořeli na Brémách. Tyhle kecy si nechte až po finále

Reagovat
smazaný uživatel

S jejich přístupem to bohužel byla jen otázka času...

Reagovat
Arne

Co tím myslíš, tím přístupem?

Reagovat
sansiro

Nevím jestli Mere myslí to samé co já. Ale dle mého názoru za celou situaci můžou dvě skutečnosti:

1) calciopoli

2) že to italské kluby prostě v UEFĚ (teď EL) flákají. Od Parmy 99 se na to .... A jelikož se UEFA( EL) boduje stejně jako LM, výsledek je jasný!

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě. Ale mě štve i ten celkový přístup k fotbalu, vždyť oni tam spí! Je březen a málem se ve Florencii kvůli počasí odloží LM . Pochopitelně, když ten stadion stojí 80 let a za tu dobu byl jen jednou opravovaný. A tak to tam vypadá skoro všude, EURO a s ním i stadiony měli mít nejpozději v roce 2008, už dávno to měli nakopnout - návštěvy jsou slabší, zájem menší, míň peněz, oproti minulosti míň skutečných superhvězd. Německo, to je pravý opak a zaslouženě půjde na 3. místo.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/galliani-zapasy-v-italii-byly-odlozeny-kvuli-namrzlym-tribunam-104043/

U toho bych začal...

Reagovat
Tsigi

s tím se dá jen souhlasit

Reagovat
Arne

Reagovat
sansiro

To je asi ten třetí důvod, souhlasím. Jen si myslím, že calcio je pořád kvalitnější než bundesliga. Ten propadák je donutí k zamyšlení a snad je nakopne. Může jim to jen prospět.

Ještě k těm stadionům doplním, že v Itálii zaspali při pořádání MS 90. Místo nových stadionů proběhly jen jakési polorekonstrukce (viz stadion ve stadioně v Cagliari apod ). Pak to tak vypadá. Promě ale stejně ty zastaralé stadiony (i s atletickými drahami) mají své kouzlo

Reagovat
Arne

Já teda nevím, moc si uplynulá leta nepamatuju... Třeba Ranieri chtěl s AS soutěž vyhrát, tak nevím, jestli výjimka...

Reagovat
sansiro

Co měl asi říct že

Reagovat
Bakary3

Což je výborná zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Daj Bože, aby sa tak stalo

Reagovat
Kovi81

hell yeah... modlim se ke vsem fotbalovym bohum, at se tak stane

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina mala viac strielať v prvom polčase, ten vietor bol nevyspytateľný a to presne využil Robben, ktorého strelu by za normálnych okolností Frey podľa mňa bez problémov chytil.. Ale fajn, že to dopadlo ako to dopadlo FC Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

podobne, ako Butt by Marchionniho strelu pri prvom góle Violy bezproblémov chytil a nevyrážal to tak blbo

Reagovat
Josifek

Škoda Fialek..jen by mě zajímalo, kolik Robben už podobným způsobem dal branek (muselo by to být zajímavý číslo), to je pro něj nejvíc typický - zatáhnout balon z pravýho kraje a pak si zhruba ve zdálenost 20 metrů od branky hledat prostor pro střelu (s tím, že musí vypálit dřív, než se dostane hluboko na levou polovinu hřiště)

Reagovat
j_mrazik

Já nevím, proč mu to žerou. On jinou kliku neumí. Umí jenom jednou nohou, je jasný, že půjde do středu, ale všichni reagujou na to cuknutí doprava, kam snad v životě nešel. Tu kliku má rychlou a umí ji výborně, ale stejně mi to pořád nejde do hlavy.

Reagovat
Josifek

Taky si myslím, že to je u něj něco tak naprosto typickýho, že by si to přední velkokluby mohly lépe ohlídat, zvláště pak takticky nejvyspělejší italské obrany..

Reagovat
j_mrazik

Ten italskej beton je hodně řídkej, nebo mají ostatní země stále lepší zbíječky. Ty obrany už prostě na tohle nestačí. Nejvyspělejší italská obrana už není to, co bývala. Nebo u toho Robbena nechápu, proč toho bránícího někdo u středu nezdvojí. Klasický přebírání prostoru... no asi to nebude taková sranda, když z toho padá tolik golů.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že se upřednostňuje síla na úkor kvality. Je jednodušší vychovat deset Ferdinandů než jednoho Nestu. To stejné s defenzivními záložníky. Vlastně prakticky se vším.

Reagovat
Lorcan

starej dobrej Ronaldo taky po koloběžce vždycky udělal kličku doleva a taky mu to všichni sežrali

Reagovat
j_mrazik

Ale on uměl ještě další věci, Robben má jenom tohle.

Reagovat
r.mrazik

jenze kdyz je nekdo proste rychlej,tak muzes byt pripraveny na vse a stejne ti to je houby platny

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě jo, ale ten za tebou si s ním vytře prdel.

Reagovat
j_mrazik

Cože??

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím, čemu se směješ...

Reagovat
smazaný uživatel

že druhej obránce už je připravenej...

Reagovat
j_mrazik

Jo, takhle. Tohle jsem dlouho neslyšel.

Reagovat
fantomas

Alves nám to ukázal včera.

Reagovat
r.mrazik

tak jasne,ze ten dalsi uz by ho teoreticky mel vzit i s micem...ted je ale otazka,zda za tim obrancem jeste nekdo stoji,nebo aspon stihne zblokovat pripadnou strelu....ja ty obrance lituju,kdyz proti nim hraje nekdo tak rychlostni

Reagovat
smazaný uživatel

no tak skus sa vžiť do situácie obrancu robben je rýchly ako blesk a ty si v sekunde musiš spomenuť na ktoru stranu robí klučku, nemožné

Reagovat
smazaný uživatel

Kličku doleva? Vždycky si ji dělal do prostoru..

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem stihl jen posledních 10minut, ale dost často se mu tam motal Ribery a potom nemůže obránce vědět, jestli mu to hodí do prostoru doprava nebo půjde sám doleva.

Navíc on takovou kličku zkusí prostě 5x a někdy prostě to zdvojení není, nestihne se a Robben má prostor..

Reagovat
clinger

tak už zaveďte t video ku.va.stačilo by na posouzení regulérnosti gólů a fauly s následkem zranění

Reagovat
smazaný uživatel

už sem se těšil od zapasu v Mnichově , až Fiorentina vypadne a bude to svadět na gol z offsidu :-D navic Klosemu piskl rozhodči třeba v druhem zapase offside ktery vubec nebyl ... ale hraly dobře fialky :-) i když ten prvni gol v italii byla taka vepřovice ... Jovetič šlapl asi do hovna před zapasem že mu to tak vyšlo ta střela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to uznejte,že LM letos vyhraje BAYERN!!!!!!

Reagovat
Bakary3

Až vyhraje, uznám

Reagovat
smazaný uživatel

fc Bayern ,vyhrajeme to borci

Reagovat
smazaný uživatel

bayern ma ale teraz velmi vela zranenych hracov... ale do semifinale pojde... a mozno aj do finale (s barcou, lyonom, manchestrom)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele