Fiorentina přišla o kapitána, Astori náhle zemřel

04.03.2018, 12:50
Aktuality
Davide Astori náhle zemřel. Kapitán Fiorentiny se na soustředění před zápasem s Udinese ve svých 31 letech neprobudil ze spánku...

Bývalý italský reprezentant byl odchovancem AC Milán, tam se však nedokázal prosadit, upozornil na sebe až po následném přestupu do Cagliari, kde se zařadil ke stálicím.

Dobré výkony Astorimu vynesly nominaci do reprezentace, kde debutoval na jaře 2011, za další tři roky se pak formou hostování vydal do AS Řím, ovšem po roce se vrátil.

Úspěšnější byla až následná půjčka ve Fiorentině, kde se urostlý stoper zařadil do výchozí jedenáctky a posléze se do Toskánska stěhoval natrvalo. Dobrými výkony si Astori řekl o návrat do národního mužstva, ovšem další starty ke svým dosavadním 14 už nepřidá.

Astori byl na soustředění Fiorentiny před dnešním zápasem na hřišti Udinese nalezen mrtvý na týmovém hotelu, podle spekulací médií mohlo jít o infarkt. "Fiorentina je hluboce otřesena a nucena oznámit, že kapitán Davide Astori zemřel," stojí na webu "Fialek", jejichž zápas na Stadio Friuli byl podle očekávání odložený a stejně tak i zbývající utkání tohoto kola.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (432)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele