Filovy jarní cíle: Dvouciferný počet gólů? To nemůžu říct

11.02., 21:55
Aktuality

Teplický útočník Daniel Fila po devíti měsících znovu dvěma góly zařídil svému týmu ligovou výhru 2:1 nad Zlínem. V dnešním úvodním utkání jarní části fotbalové ligy zopakoval svůj počin z loňského května a se čtyřmi trefami v aktuálním ročníku se posunul do čela týmové tabulky střelců. Reprezentant do 21 let, který na severu Čech hostuje z pražské Slavie, novinářům po zápase 20. kola řekl, že po nevydařeném podzimu cítí do zbytku sezony o to větší motivaci.

"Podzim nebyl úplně optimální, byl jsem dlouho zraněný. V posledním zápase proti Spartě jsem navíc neproměnil samostatný nájezd a nakonec jsme prohráli, to jsem si také dlouho vyčítal. Takže do jara mám velkou motivaci. Chci dosáhnout na nějaké mety, které jsem si nastavil, gólové i týmové," řekl Fila, konkrétnější ale být nechtěl. "Dvouciferný počet gólů? To právě nemůžu říct. Jsem tajemný, co?" odpověděl dobře naladěný útočník na přímou otázku.

Proti Zlínu otevřel skóre v 36. minutě po centru Michala Bílka z pravé strany. V 59. minutě srovnal Tom Slončík, záhy ale vrátil Fila "Sklářům" vedení po přihrávce před odkrytou bránu od senegalského spoluhráče Abdallaha Gninga. "Trenér nám vyčítal, že musíme na hřišti více spolupracovat. Druhou půli už to mělo nějaké parametry. Ten druhý gól byl z poloviny jeho," ocenil svého kolegu z útoku.

Stejný průběh měl i souboj z loňského května, v němž Fila rovněž poslal Teplice do vedení a v druhé půli krátce po vyrovnávací brance rozhodl. "Na minulý zápas jsem si vzpomněl, ale nějak zvlášť jsem na tom nelpěl," uvedl bývalý hráč Brna a Mladé Boleslavi. "I tak bych proti nim nechtěl hrát pořád. Mají nepříjemné stopery, radši mám zápasy proti silnějším týmům. Dávat góly ale musím všem, nemůžu si vybírat," podotkl.

Fila působí na severu Čech už od minulé sezony. Premiéru v novém dresu si dnes odbyl další host ze Slavie Albert Labík, pro něhož šlo o ligový debut. Poprvé za Teplice nastoupil i stoper Ondřej Kričfaluši, který v zimě z pražského celku přestoupil.

"Je to skvělé, dnes hráli oba kluci v základu. Odehráli super utkání. Je jenom na nich, jak k tomu přistoupí dál a jak porostou," dodal Fila, jehož nynější tým je na desátém místě tabulky.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
monty25

Snad mu ta spolupráce s Gningem bude fungovat i dál a už se jim oběma vyhnou zranění. Hlavně proti soupeřům z dolní poloviny tabulky bude třeba dělat body, protože na tom spodku není ani zdaleka o ničem rozhodnuto a nikdo nic nebalí, což v tomhle kole ukázaly hlavně ČB a Pardubice. O to důležitější je ta dnešní výhra nad Zlínem.

Reagovat
Mass

Je třeba dávat góly a dělat body, je to fotbal, někdy to padá, jindy to nepadá, začíná se 0:0.

Reagovat
inferno08

A hlavně je míč kulatý.

Reagovat
Sigma Olomouc

A hlavně fotbal je hra pro 22 hráčů na 90 minut, kterou vždycky nakonec vyhrají Němci.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

To ne no

Reagovat
Shevchenko

Učí se dobře, to nemohu říct.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele