Filip Lukšík přestupuje do Den Haagu

27.06.2011, 17:33
Aktuality
Člen širšieho kádru slovenskej reprezentácie Filip Lukšík, ktorý podával stabilné výkony v drese vicemajstra Corgoň ligy FK Senica, sa dohodol s predstaviteľmi holandského klubu ADO Den Haag na dvojročnej spolupráci s ročnou opciou.

Ľavý obranca, či záložník je tak už tretím Slovákom, ktorý bude figurovať v drese prekvapenia minulého ročníka v holandskej Eredivisie. Pred ním tam šesť mesiacov pôsobil František Kubík, ten už ale prestúpil do ruského Kubaňu Krasnodar, v Den Haagu hrával aj Csaba Horváth. Dvadsaťšesťročný obranca si vyslúžil pozornosť zahraničných tímov v drese FK Senica, za ktorú podával dobré výkony, čo si všimol aj reprezentačný kouč Vladimír Weiss st. V "Áčku" reprezentácie má za sebou dva štarty.

"Som šťastný a veľmi spokojný. Je to pre mňa obrovská výzva a zároveň šanca posunúť sa herne ďalej. Či sa to podarilo, uvidíme až po sezóne. Dúfam, že budem pravidelne hrávať. Nie je to môj prvý zahraničný angažmán, ale premiérovo som ďalej od domova. Snáď to všetko dobre dopadne. Tréner by ma chcel nasadzovať na ľavom kraji obrany, je priaznivcom ofenzívneho štýlu. Očakáva odo mňa podporu útoku. O ADO Den Haag som sa rozprával s Františkom Kubíkom, ktorý mi dal dobré referencie. Povedal mi, že bol v klube a aj v meste maximálne spokojný, čo ma iba povzbudilo k podpisu zmluvy," uviedol po podpise kontraktu Filip Lukšík.

Teraz už bývalý hráč Senice pôsobil už v Sigme Olomouc, predtým si obliekal aj dres Trenčína, Třinca, či Odre Wodzislaw. Zmluvá s holandským mužstvom znie do leta roku 2012. Podľa portálu transfermarkt sa hráčova cena pohybuje pri sume 450 000 eur.

Autor: Ľubomír Hudačko / denniksport.sk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohol ísť do Slovanu. Držím palce

Reagovat
smazaný uživatel

a co v tom slovane?

Reagovat
smazaný uživatel

No co asi ? Zeby zan hral

Reagovat
smazaný uživatel

zachvíli tu zas bude scifi článek jak táhne Den Haag za titulem . viz.Kubík

Reagovat
smazaný uživatel

Ten clanok bol o tom, ci ma sancu dostat sa Den Haag do Ligy majstrov. A v tom čase bola. Neviem, čo je na tom sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

scifi na tom bylo, že z Kubíka dělali Vaši redaktoři ikonu klubu . A toto bude určitě stejný případ pokud bude Haag něco slušnýho hrát.

Reagovat
Stiksxx

Ta "ikona" je přímo vystihující

Reagovat
smazaný uživatel

jak jste na tom s posilama?

Reagovat
Stiksxx

no vypadá to že se už s Utrechtem domluvili naMertensovi a Strootmanovi

Reagovat
Stiksxx

Tak tyhle dva už jsou u nás údajně za 13 mega..a dokonce přišel i Wijnaldum za 5 mega. to je bomba!!! Městská rada totiž v úterý schválila prodej pozemků pod stadionem a máme k dispozici 50 mega prej

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je naprd

Reagovat
Stiksxx

co vy? ztráty.posily

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten Janssen, Serero z Ajaxu Cape, Boerrigter z RKC jinač náš odchovanec, Sigthórsson by měl brzo podepsat. Rits z Beerschotu potom nějaký návraty z hostovaček a pár z juniorky. A třeba ještě bude nějaký to překvápko. Odchod vypadá na de Zeeuwa do Spartaku a Stekelenburg do AS Řím. Chcete ještě Mounira co??

Reagovat
Stiksxx

nevím, jak ted budou chtít nakládat s těmi penězi..nechtěj aby tam měli hráči smlouvu na mega eur ročně..jako třeba Engelaar..Toho by se asi chtěli zbavit. A Mounir by asi chtěl nějakou lepší..Vukovic pude hostovat do Rody, Zoet do Waalwijku a Nijland do NEC

Reagovat
AjaxFans

To je v číči Georgio jen 5 mga Škoda,že by knám nešel

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Neviem o tom, žeby redaktori EF robili z Kubíka sci-fi hviezdu, ani ikonu. Ja do toho nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

kašli na to..

Reagovat
smazaný uživatel

A co Twente???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele