FIFA zrušila rotační systém pořádání MS

29.10.2007, 17:36
Aktuality
Podle očekávání dnes Mezinárodní fotbalová federace zrušila pravidlo, podle kterého se kontinenty střídaly v právu pořádat mistrovství světa. Už na pořadatelství MS 2018 bude FIFA přijímat nabídky uchazečů z celého světa.

Tzv. rotační pravidlo bylo zavedeno před sedmi lety. Od té doby byly nebo budou uspořádány šampionáty v Asii, Evropě, Africe a Jižní Americe. A právě mistrovství světa v roce 2014, které má pořádat Brazílie, zavedlo FIFA do úzkých.

Fotbalová federace již nechce opakovat případ jediné kandidatury z celé Jižní Ameriky a proto o další mistrovství (2018) už budou moci soupeřit státy z celého světa. S výjimkou kontinentu pořádajícího poslední mistrovství.

Rotační systém zrušila FIFA dnes na zasedání výkonného výboru. Podle místopředsedy Mong-joon Čong hlasovali pro zrušení všichni členové výboru. O pořadatelství MS 2018 se nejspíš strhne velká bitva. Velký zájem mají například Anglie nebo Čína.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*bary72

FIFA - odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil .

Reagovat
HOST*

Takze Slovaci chystajme stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2018 jsem jednoznačně pro Anglii. Báječná atmosféra, perfektní stadiony, ví jak pracovat s fanoušky, je to blízko...

Reagovat
HOST*ithal

souhlas bratre

Reagovat
HOST*

ČÍNA!!!

Reagovat
HOST*Woit

V roce 2218 může být MS třeba v Česku, perfektní atmosféra, super stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

A finále ms bude pískat Jára, jako třešnička na dortu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele