FIFA zatím Rusko ze svých soutěží nevyloučí, pouze sankciuje

27.02.2022, 21:06
Aktuality
Ruská fotbalová reprezentace a ruské kluby se prozatím jakémukoliv tvrdšímu zákazu v reakci na invazi ruských vojsk na ukrajinské území vyhnuly. Mezinárodní fotbalová federace FIFA v první fázi přikročila ke stejným sankcím, jaké implementoval už Mezinárodní olympijský výbor (IOC) v návaznosti na dopingový skandál...

Pro tuto chvíli bylo tedy rozhodnuto, že Sborná bude hrát pod jménem "Fotbalová unie Ruska" bez vlajky a národní hymny, přičemž každý její domácí zápas se do odvolání odehraje na neutrální půdě bez fanoušků. Žádný zákaz ruských klubů či národních týmů se nekoná.

Taková opatření pochopitelně nevyhovují žádnému z potenciálních tří soupeřů Ruska v baráži o účast na mistrovství světa v Kataru. Ten jediný jistý, Polsko, se již prostřednictvím prezidenta svého svazu Cezaryho Kuleszy vyjádřil jasně: "Dnešní rozhodnutí FIFA je pro nás neakceptovatelné. Nemíníme se účastnit této hry na fráze. Náš postoj zůstává stejný: polský národní tým s Ruskem hrát nebude, nehledě na název reprezentace.”

Podle neoficiálního vyjádření některých činovníků FIFA tímto sankce nekončí - pokud ruská agrese vůči Ukrajině bude pokračovat i v příštích týdnech, zákaz pro všechny ruské týmy včetně seniorské reprezentace je pravděpodobný. Rozhodnutí FIFA přitom přichází ve chvíli, kdy ruské jednotky obklíčily ukrajinské hlavní město Kyjev a zahájily jeho kompletní blokádu.

Roli Běloruska v invazi a případné sankce vůči němu FIFA zatím vůbec neřeší.

Autor: Tomáš Daníček / fifa.com, nytimes.com

Komentáře (201)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FIFA

Reagovat
wesleyborland

mafia

Reagovat
dantetomas

Necakane

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Dron

FIFA, banda prohnilejch křiváků

Reagovat
Kuchta

Rusko jednou pro vždy BAN

Reagovat
avicii

Slabé

Reagovat
dantetomas

Ako so uz pisal, toto otvara Rusom cestu k titulu majstrov sveta. Pokial vacsina timov proti nim odmietne hrat, mozu im tu trofej dat rovno. To by bolo krasne vyvrcholenie MS v Katare, ktore je jeden velky pruser uz od volby poriadatela.

Reagovat
kilobyte

Nikdo proti nim neodmítne nastoupit. Jen nikdo nechce hrát v Rusku.

Reagovat
Blasphemer

Naopak. Nebude proti nim hrát nikdo. Anglie už oznámila, že by proti nim nenastoupila ani na MS.

Reagovat
kilobyte

Aha. Tak to je asi vyloučí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Oni budou dotlačeni k tomu je vyřadit. Odmítly to 3 týmy, které proti nim hrají a vymezili se i angláni, kteří řekli, že proti Rusům nebudou hrát v žádném oficiálním či neoficiálním zápase.

K tomu si vezmi pobouření lidí v západní Evropě, což je prakticky největší fotbalový trh. Zjistí, že se jim na to všichni vyserou a vyloučí je během pár dní.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Panini Calciatore

A co potom s Rusmi - sportovcami ktori hraju v europskych kluboch?

Ja si skor myslim ze vsetky tie sankcie ktore sa na Rusov valia maju mat za nasledok tlak najviac dotknutych na Putinov rezim aby s tou nezmyselnou vojnou prestal.

Lebo takto trestaju ludi ktori s tymto jeho besnenim nemaju nic spolocne akurat to ze su tej istej narodnosti.

Reagovat
Pajinho10

Zatímco Rusové útočí a invaze zasahuje pouze Ukrajince, kteří s tím mají něco společného. Zkrátka je to tlak na Rusy, aby si svého Hitlera zpacifikovali sami.

Reagovat
Panini Calciatore

Zatial to vyzera tak ze za 4 dni zahynulo ovela viac Rusov ako Ukrajincov.

Mam na mysli obete z radov vojakov.

Civilne obete su vacsinou Ukrajinci ale zahynuli aj cudzinci, dokonca deti.

Neviem si predstavit akym sposobom sa da zvrhnut Putinov rezim.

On tam ma mandat na dalsich tusim okolo 15 rokov.

Reagovat
Talker

Mandát je úplně u prdele. Pokud budou brutální sankce a zlikvidují jim rezervy v zahraničí (přičemž se přidává i Švýcarsko, což může být průser pro ně, protože v tu chvíli může západ zatlačit i na Kajmany a podobně), tak se proti němu můžou otočit nejen lid (ono to vypadá, že tam nebude inflace, ale od zítřka uber-hyper-inflace), ale i oligarchové a všichni klíčoví lidé, kteří najednou budou mít freeznuté peníze všude a nebudou o to ochotní přijít, nebudou moci jet z Ruska atd.

Russian bank Tinkoff now offering to exchange rubles for dollars at a rate of 171 rubles per dollar. It was 83 before the European/US announcement about targeting the Russian central bank. Currency market formally opens tomorrow. This is brutal.

Reagovat
Panini Calciatore

Ja si ale myslim ze jeho tie sankcie nezastavia, prave naopak pojde do uplneho extremu a pouzije to cim sa dnes vyhrazal.

Vies si predstavit ze po tomto vsetkom co sa uz stalo on cuvne a zastavi tuto vojnu?

Ved on povolava dalsie zalohy, na Kyjev sa vali 5 km konvoj tankov napriek tomu ze zajtra rano ma byt rokovanie o "mieri".

Putin uz necuvne a ak sa mu nepodari dobyt Kyjev a zosadit vladu tym sposobom ako posledne 4 dni tak zmeni taktiku boja a stane sa to najhorsie.

Rad by som sa mylil ale z toho ako to posledne dni sledujem mi vychadza len toto ako realne.

On uz stratil akekolvek zabrany, necakajte ze skonci skor ako dosiahne to co chce.

Reagovat
thewall

Pořád může být varianta určité formy partizánského boje, kdy zisk většího území Rusy povede k vyšším ztrátám na ruské straně. Takový evropský Afghánistán z dob sovětské invaze. Klíčové bude udržení morálky a toho, že se mezi ukrajinci nenajde někdo, kdo by zotročil vlastní národ (viz Čečna).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty poslední zbytky morálky v tom echt černém scénáři nám pak veme pár vakuových bomb. Máme skvělé vyhlídky. Ale dnešní zkažený svět si to zaslouží

Reagovat
Talker

Jeho možná nezastaví, ale ve chvíli, kdy miliardáři budou krvácet prachy, kdy všichni ti zkorumpovaní lidi, kteří tam vládnou a drží moc budou přicházet o své úspory a nebudou moci na své jachty, nebudou moci do svých bytů a domů na západě, tak se ho dost možná budou schopní zbavit.

K tomu pokud i lid přijde o své úspory (nějaký poslanec z Ruska řekl, že pokud přijdou o rezervy, tak zabaví veškeré vklady v Rusku), tak proti sobě poštve i lid, včetně vojáků.

Já čekal, že sankce budou slabé, ale pokud fakt jsou schopné shodit Rubl na polovinu hodnoty během jednoho dne a možná ještě výrazně níže, tak to může jít do sraček velmi rychle.

Reagovat
vladino10

Píšeš to akoby bol Putin jediný v celom Rusku. Čím máš menšiu podporu ľudí (tá mu bude klesať keď ľudia pocítia, že nemajú čo do huby), tým si ľahší terč. A za ním určite čaká nejaký jeho aktuálny poskokna to aby ho odpratal a chopil sa moci. Ten potom falošne povie, že invázia bola chýba, celý čas bol proti a bla bla, stiahne sa a pár rokov bude pokoj. Neverím že mu doma dovolia odpáliť tie jadrové zbrane, príde moment, keď jeho rozkazy prestanú počúvať a v tom momente skončil.

Reagovat
Panini Calciatore

Zjavne nemas potuchy o tom co je vojensky rozkaz a co je diktatura.

Reagovat
vladino10

Ceausescua ľudia nepostavili k stene? Fungovať tento tvoj narativ, tak v žiadnej krajine nikdy nevypukne žiadna vzbura a prevrat.

Reagovat
vladino10

História je plná zrád. Pokojne ho môže oddrbat nejaký jeho najbližší v strane, ak bude cítiť, že na to má podporu.

Reagovat
janinho

na ukrajine mas uz kopec prikladov kedy sa cele ruske vojenske jednotky radsej rovno vzdali ked sa dozvedeli kam ich poslali a co tam maju robit.

za mna putin prehral v momente ako jeho vojaci prekrocili hranice tych samozvanych republik. keby ostali len tam, tak stale mohol hrat tu svoju komediu o genocide na rusoch zijucich na vychode ukrajiny. akonahle zacalo byt jasne, ze chce zvrhnut cely rezim a dosadit si tam babkovu vladu... prehral. teraz je otazkou uz len to ako velky psychopat to je a ci fakt bude ochotny pouzit jadrove zbrane a odjebe nielen seba ale aj cely zvysok sveta. co som cital, tak tie zbrane musia aktivovat 2 z 3 ludi... Putin, Lavrov a este nejaky nacelnik stabu. akonahle nejaka jeho raketa preleti hranicu NATO... tak rusi skoncili. akonahle odpali jedinu atomovku, tak sme skoncili vsetci a vsetky tie sceny z Terminatora, Matrixu a pod. ako to tu bude vyzerat sa mozu byt velmi blizko toho co nas caka.

jedine vychodisko pre rusov z tohto bordela je ze oni sami odstrania Putlera a vsetkych ktori ho bezhlavo podporovali a budu dalsich 100 rokov sekat dobrotu. tu uz ziadne take ako primerie a fungujeme dalej fungovat nebude. po tom poslednom tyzdni je rusko odsudene na izolaciu ako severna korea. s nim uz ziadna krajina zo Zapadu nebude ochotna o nicom rokovat. a nemci nech laskavo okamzite zrusia tie debilne dekrety o odstaveni atomiek. teraz bude treba vsemozne znizit dopady zavislosti od ruskej ropy a plynu.

Reagovat
exot12

Čo som videl rozhovor na DVTV, tak Putin to podcenil. Údajne nemá dostatok vojákov, vojáci sú mladý chalani, niektorým povedali, že idú na cvičenie. Takéto vojsko vyhrá vojnu iba ťažko.

Kde majú obrovskú prevahu je vzdušný priestor, no už sú nervózny a budú hlaľadať skratky.

S nervozitou prichádzajú chyby, zajtra podľa mňa nastane chaos v Rusku, lebo každý sa bude snažiť dostať k peniazom, to je ďalší problém, ktorý budú musieť Rusi riešiť, so toho máš problém s Ananonymous, takže ďalší bod s ktorým podľa mňa Putin nerátal a musí riešiť.

Každým dňom, čo Ukrajina odolá, bude Putin a jeho okolie nervóznejšie a v zmačknutí toho tlačítka mu zabráni niekto, kto sa bude chcieť stať hrdinom a jeho nástupcom

Reagovat
Pajinho10

Že ho jeho kamarádi nebudou finančně podporovat, že nebude moci platit zbrojení a armádu. Že Rusové vyjdou ve statisících do ulic a dají jasně najevo, takhle ne. Válka se dotýká civilistů na celé Ukrajině, 380 tisíc lidí nechalo doma všechno a s jednou taškou utekli do Polska nebo na Slovensko. Ty si také neužijí nějaké sportovní události, proč by si je měli užívat Rusové?

Reagovat
Benfica

Presne

Reagovat
isokarhu.

CO viem, tak len pri Mariupoli zabili rusi 8 grekov....

Reagovat
Špilmachr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Hele je to blbý, ale ve výsledku to musí pocítit Rusko jako celek. Vyloučení z mezinárodních soutěží (at už jde o MS, eurovizi a podobně), SWIFT a další oblasti prostě mají upozornit tu zemi a její vedení, že to prostě není OK.

Je mi líto těch lidí, které to zasáhne, ale je válka, ve které umírají tisíce lidí, takže to je něco, co přijít musí. Pokud ukončí invazi, můžeme se bavit o jejich navrácení do těch společenství.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Rusi co hraju v europe by nemali byt postuhovani.. v kluboch asi nikomu nevadia..

Reagovat
Spalovač šancí

Je potřeba rozlišovat. Reprezentace a ruské kluby jsou něco jiné než než jednotliví ruští hráči v neruských klubech.

...

Samozřejmě vyloučení ruské repre a klubů je morálně naprosto v pořádku. Jak by k tomu přišli ukrajinští sportovci, kteří brání zemi ve válce rozpoutané Ruskem a nemohou sportovat z objektivních důvodů, zatímco by si reprezentanti Ruska vesele šířili slávu své země. To ti opravdu přijde lepší?

Reagovat
Neutron

Hasek niekde vyhlasil, ze by dokonca mali vylucit ruskych hokejistov zo supisiek v NHL, ale to nie je podla mna realne. Viaceri su tvarami svojich organizacii a legendami klubov, neviem si predstavit, ze proste odstavia Oveckina alebo Malkina.

Reagovat
Francesco Totti AS

Hašek je debil

Reagovat
Neutron

To neviem nejako nesledujem ako sa prejavuje v mediach, ja ho skor uznavam ako fenomenalneho brankara, po konci kariery netusim ako sa prezentuje, iba toto som niekde zachytil a pride mi to celkom ako hlupost.

Reagovat
Francesco Totti AS

On má takových vyjádření víc

Reagovat
John Obi Mikel

Fifě je nějaká Evropa u zadku, pokud je nebude bojkovat i Asie, Afrika a Amerika, tak to klidně celý zkontumuje.

Reagovat
Manik...

Křiváci.. Prachy, prachy, prachy.. Ale je to jasné. Gazprom by jim zrušil smlouvu..

Reagovat
smazaný uživatel

To i ti dementi z IIHF nakonec ukážou větší charakter než FIFA

Reagovat
Blasphemer

Cezary Kulesza (@Czarek_Kulesza)

Today’s FIFA decision is totally unacceptable. We are not interested in participating in this game of appearances. Our stance remains intact: Polish National Team will NOT PLAY with Russia, no matter what the name of the team is.

Reagovat
Fakt

snad se přidáme

Reagovat
Blasphemer

Uděláme anketu a pak se poradíme u kulatého stolu. A pak se možná přidáme, no.

Reagovat
pobody's nerfect

Musíme se k nim přidat. Není možné nastoupit proti fotbalovému výběru invazních vojsk a je úplně jedno, jak se jmenují. Jsou to furt rusi.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
frank

Reagovat
Dody10

Reagovat
Pajinho10

Pokud Ruská agrese bude pokračovat v následujících týdnech... Takže musí Ukrajinu dobýt do baráže jo?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gianni Infantinovič Rispoloženskij

Reagovat
Pablos

Reagovat
isokarhu.

I wounder whether he is shuffling his balls now........

Reagovat
Jkb

Na co čekají, stejně je jasný, že Putin v tom bude pokračovat, budou umírat nevinní lidé a FIFA tímto ztrácí i ty poslední zbytky důvěryhodnosti. Je mi líto, že fotbal jde tímto směrem, podporuje agresora, který napadá normální stát.

Reagovat
Benfica

Tak do najblizsich zapasov je este nejaky cas.. dufam ze ich nakoniec vyradia..

Najblizsie je na konci marca playoff o MS a zenske Euro vo futsale UEFA. Skor repre asi neni nic..

Otazka je co s klubmi.. ja by som bol aj za vylucenie klubov a to by malo prist co najskor..

Reagovat
vladino10

nech idú dopice, kto sa na nich má kukať.

Reagovat
penepi

Reagovat
vladino10

Vieš čo...buďme radi, že to je FIFA čo je posrata a nie NATO alebo nejaký silný stať v Európe...

Reagovat
Pablos

Reagovat
Irek

Ukrajina sice není moc normální stát, ale tohle se nedělá a je to špatně

Reagovat
Greny

FIFA Mafia

Reagovat
Greny

Ale vlastně proč ne... Ať sem klidně do Edenu přijedou opatření bych přijal jak má klasický ligový zápas... A ať se dekou věci... Myslím že by bylo hodně rychle dohrano

Reagovat
db18

To se dalo čekat, když MS dál nechávají v Kataru...

Reagovat
Hlahart

Pořád necháu, kde chce FIFA hledat neutrální místo, když ruský letadla v EU+ nepřistanou. Dojezdová vzdálenost autobusem = Bělorusko?

Reagovat
Greny

Jak píšu nahoře.. pokud se musí hrát ať klidně přijedou... Ale věřím tomu že by se možná ani hrát nezačalo... Podle mě by to bylo nebezpečné pro ty hráče

Reagovat
fabec1222

Ideál by byl, kdyby v tom svazu byli nějací rozumní lidé chápající současnou sitauci (pravděpodobnost tak 0,0001%) a prostě to sami položili, že za týhle situace prostě hrát nemůžou i s ohledem na bezpečnost jejich hráčů.

Realitu bych ale viděl pravděpodobnější takovou, že prostě budou do poslední chvíle chtít hrát, a vykřikovat, jak jsou omezovaní

Reagovat
kilobyte

Bych se nedivil, kdyby si udělali vlastní MS s Běloruskem a dalšími.

Reagovat
Pablos

DICKtators Cup

Reagovat
Mass

Napadlo tě, že nemusí letět Aeroflotem?

Reagovat
Hlahart

Tak EU based aerolinky budou zase banned v Rusku, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký Katar, nebo podobná picovina bych tipoval..

Reagovat
Spalovač šancí

Je otázka, jestli by se vůbec někdo našel, kdo by je přepravil

Reagovat
Panini Calciatore

No dobre ale ak aj proti nim odmietnu vsetci hrat co potom?

Reagovat
dantetomas

Budu Rusi majstri sveta

Reagovat
O.Giroud

Musia to zobrat do ruky ostatne timy ked FIFA je dosrana. Ak odmietnu vsetci hrat proti Rusom nebudu mat na vyber. Lebo im urcite nebude stat za to aby dali MS im a neodohral by sa v podstate ziadny zapas

Reagovat
Mass

Toho bych se obavál, že asiaty a afričany nějaká Ukrajina nezajímá.

Reagovat
O.Giroud

Tak ale nebudu chciet z MS spravit turnaj bez Europanov resp. len s Ruskom. Ale musi to odmietnut z EU vacsina statov no.

Reagovat
Euphael

zalezi na skupine...jestli bude skupine Brazilie, Saudska Arabie, JAR a Rusko, tak se to odehraje

Reagovat
Radek Voltr

Co by na MS dělal JAR, dyť ten se nedostal ani na Afcon

Reagovat
king23

Je zhulenej, no

Reagovat
OTASi

Reagovat
CHONG

Klasičtí buzeranti z FIFA

Reagovat
uff

Reagovat
Kily

ze soucitu bych ale Rusku nechal povolenou účast na MS bezdomovců, tam navíc budou patřit mezi favority, když se jim za několik desítek minut neskutečně rozšíří hráčská základna

Reagovat
blaugrana

odporne hmusne svine...SuperLiga ma obrovsku sancu teraz vzniknut...aj teda bude este nejaky svet existovat

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
oli9

Kokoti z fify, vám zapomněli říct že Rusak ude bez peněz?

Reagovat
Azazelo RD

Jsi tak nastvany, ze se Ti splasily carky.

Reagovat
Pablos

Splašil se hlavně jeden car...

Reagovat
BaggioRoberto

Ta korupcni zumpa necha umirat zotrocene delniky pri stavbe stadionu v Kataru a jedine co je zajima aby vytriskali z fotbalu jeste vice penez.

Reagovat
Rox

Nenastoupit. Chápu, že to bude pro hodně hráčů i fanoušků ztráta, ale pokus je FIFA tak dementní, není jiná možnost.

Reagovat
eder

Přizdisráči...

Reagovat
C1tru5ik

Hanba

Reagovat
eder

Nomen omen. Infantil...

Reagovat
Krony

Tlve lidská zbabělost asi nezná mezí

Reagovat
BaggioRoberto

To neni zbabelost, fifa jsou kurvy, ktere zajimaji jen penize.

Reagovat
Krony

Však právě, už se bojí o peníze, když jinde lidi umírají. Vrchol srabismu.

Reagovat
luismiksak

Fakt se mi líbí, ze si Poláci nenechají nadelat na hlavu a vždycky to řeknou hned !!! Česká repre vždycky počká v koutě, co jako ostatní a pak vyskočí jako největší borec se stejným prohlášením...

Reagovat
Kiwi-21

A věř tomu že pokud bychom vyřadily Švédy tak naši proti Rusku normálně nastoupí

Reagovat
Xavi

Ti mají ještě prachy od Rusáků za MS 2018 + Gazprom, tam to bude propojeny.

Až se vyřeší válka, tak by si mohli posvítit na FIFU a konečně je zrušit.

Reagovat
Kily

zkorumpovaní posránci, za necelé dvě hodiny Rusko ani nebude mít peníze na to, aby si zase mohlo nějaké MS koupit

Reagovat
Blasphemer

Petr Fousek: “VV FAČR schválil na svém mimořádném zasedání v neděli 27. února jednomyslné rozhodnutí, že česká národní reprezentace v žádném případě v baráži kvalifikace MS 2022 nenastoupí do případného utkání proti výběru Ruska. Na postoji FAČR a fotbalové reprezentace ČR se nic nemění ani po rozhodnutí Mezinárodní fotbalové federace FIFA nechat hrát Rusko na mezinárodní úrovni, ale na neutrální půdě, bez vlajky, hymny a pod hlavičkou Fotbalové unie Ruska.”

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když vyřadíme Švédy, tak Fousek a spol. naše hráče připraví o MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Stovky milionů hodí do koše. To mu celý český fotbal tedy poděkuje

Reagovat
vladino10

Haha, ty by si za pár euro urobil čokoľvek, však

Reagovat
Talker

FIFa je vyřadí, až zjistí, že Polsko, Švédsko ani my nebudeme ochotní proti nim hrát tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě čeho by je měla vyřadit? Prostě ty zápasy kontumuje v jejich prospěch.

Reagovat
Blasphemer

To víš že jo, ty lopato.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když Djokovič, Nadal a Federer řeknou, že nenastoupí proti Medvěděvovi, tak ho ATP vyřadí z turnaje? Ne, jejich volba. Prostě prohrají kontumacně.

Reagovat
thewall

On tam ale nereprezentuje Rusko. Nevidíš rozdíl?

Reagovat
mistr129

Když Medvěděv zabije desítky dětí a stovky lidí, tak ho ATP snad vyřadí z turnaje.

Reagovat
Kiwi-21

A ti fotbalisté zabili snad vůbec někoho?

Reagovat
mistr129

Taky že fotbalisti můžou dal hrát, jen (snad) ne za Rusko, které zabijí.

Reagovat
pingla

což je pičovina, proti které se zmíněné země taky vyslovily

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Uwe háže buly

Medveděv je jednotlivce, který o navíc odsoudil ruskou invazi

Reagovat
thewall

Za barák?

Reagovat
Talker

Hele nebudu se s tebou hádat. Já mám za to, že pokud válku neukončí, tak do týdne jsou out. Spíš teda do 2-3 dnů, ale tak je to zkostnatělá instituce, každopádně Evropa (jakožto asi nejdůležitější oblast) je k tomu prostě donutí.

Nejen tyhle 3 země, ale i anglie už řekli, že proti nim za žádných okolností hrát nebudou a budou se přidávat další.

https://www.skysports.com/football/news/33694/12553638/england-will-not-play-against-russia-for-foreseeable-future-due-to-invasion-of-ukraine-fa-confirms

Reagovat
Talker

FIFA has also warned Russia they will be banned from all international football if the war does not stop.

Reagovat
vladino10

Môžeš písať sračky koľko chces, v momente keď Británia alebo Francúzsko povedia, že s nimi nehrajú, tak ide celé Rusko dopice. Golovinom alebo dzagoevom ľudí neprinutis pozerať sa na šampionát (a priniesť fife prachy). Pogbom, Stammspielerom Benzemom alebo nejakým koreňom z anglicka (nemám ich repre rád) ľudí prilákaš. A to si papaláši spočítajú.

Reagovat
bobis21

Nemůžou zajistit bezpečnost hráčů, když jsou ve válce.

Reagovat
O.Giroud

Aspon vidis koho/co by si mal v tych ofiko clankoch

Reagovat
thewall

O MS je připraví jednání v souladu s přáním drtivé věšiny českých fotbalových fanoušků. A věřím, že to bude i v souladu s postojem většiny našich reprezentantů.

Jsou vyšší hodnoty než účast na sportovním turnaji.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kily

Reagovat
Dody10

Reagovat
Panini Calciatore

FACR moze byt rada ze po zverejneni informacii ako funguje futbal v Cechach na najvyssej skorumpovanej urovni ich nevyradili z UEFA ani FIFA.

Reagovat
Panini Calciatore

Podla mna si sportovy svet sam sposobil nebezpecny precedens ked umyselne podvadzanie Rusov s dopingom nekvalifikoval ako hrube previnenie proti zakladnym zasadam fair play vylucenim zo sutazi na obdobie xy rokov.

Namiesto toho ich obliekol do inych dresov pod nezmyselnou hlavickou vselijakych vyberov a vyborov. Mal im vtedy udelit riadny distanc.

Tu islo o sport, o fair play co je zaklad sportu a porusenie jeho zakladnych zasad sa proste musi trestat tvrdo.

Robili to umyselne, dokonca s pomazanim celnych predstavitelov statu ktori im k tomu vedome vytvorili podmienky.

Teraz su v tom sportovci nevinne a dostanu rovnaky trest?

Reagovat
smazaný uživatel

Naser si FIFO

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy se tak chystate udelat curaci?

Reagovat
Kluivert9

Trapas

Reagovat
vceradnesazitra

Já když vidím tu jeho plešatou držku tak mám chut mu nasrat do huby, zmrdovi zkorumpovanýmu

Reagovat
pobody's nerfect

Kdyby si při tom mohl losovat míčky, bude spokojený.

Reagovat
Neon

Idi nachuj.

Reagovat
REPLIKATOR

FIFA

Reagovat
berliner

FIFA Doufam ze se najde nejaky rusky hrdina kterej Putina zlikviduje a kterej by udelal radost vsem soudnym lidem na celem svete Slava Ukrajine

Reagovat
Spasitel

Obviňovať celý národ za senilného Putina a jeho lokajov je na hlavu Je to primitívny prístup obviňovať všetkých rusov za to, že bojujú za svojho vodcu.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi zlo na svete je trump, kdokoliv si neklekne pred fotbalovym zapasem, neockovany, rusko, kdo to bude priste

Reagovat
Witcher

Ještě kryptomeny a elektro auto

Reagovat
smazaný uživatel

velkej potencial vratit se zase na vysluni ma cina, kim, taliban, martani

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ten národ si ho zvolil za svého vůdce. Má na tom úplně stejnou vinu, jako sám Putin.

Reagovat
Spalovač šancí

Kdo obviňuje celý národ?

Reagovat
FUnk

Reagovat
Swarley

Žádné překvapení, vy jste byli vždycky úplně k hovnu

Reagovat
Witcher

Já nechápu když je zavrenej vzdusnej prostor jak by se tam kdo dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak trochu OT: Proč se povolávací rozkaz nevztahuje i na fotbalisty?

Reagovat
PH8

Bude se vztahovat, ale až v těch pozdějších vlnách. Protože reprezentují svoji zemi navenek a mohou přispět více než s puškou v ruce.

Reagovat
DelPiero137

Ked sa ti fotbalisky ruska verejne postavia proti ruskej agresii na Ukrajine, potom sa mozno mozeme bavit o nejakom zapase. Vlastne by to mali byt samotni ruski hraci ktori by mali bojkotovat tieto zapasy.

FIFA je absolutne dno. MS 2022 ma uz teraz obrovsku pachut. Bola by sranda keby sa aj tu spojil svet a v pripade ze by sa tam rusko nejako dostalo na MS, bojkotovali by cely turnaj.

Reagovat
Lojd

Reagovat
vojtech23

OK,tak ked nenastupite na zápas z dôvodu že ste sa posrali zo súpera tak nasleduje riadna kontumácia nie?

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
ttopi

To je kontrast. 3 země se vzdají svého snu moci si zahrát na MS (pro některé hráče to mohla být i poslední šance). Reakce FIFA je taková, že Rusko nesmí mít znak, vlajku a hymnu při zápasech

Reagovat
avicii

Hodíte sem link kde teraz diskutujete Ukr. - Rus.

Reagovat
Bakary3
Reagovat
R.Meireles

To by tam pak naletěli místní Rusofilové

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Říká zkorumpovaný Fantomas a kamarádíček Putina

Reagovat
smazaný uživatel

Navic člověk, který svoji rodinu přestěhoval do Kataru. Souvisí to s MS. Každý si udělá obrázek.

Reagovat
PH8

Pokud FIFA vyřadí Rusko z kvalifikace MS, tak to bude jednostranný akt agrese vůči Rusku. Pokud Rusko příjme podmínky, že bude hrát na neutrální půdě, bez znaku a hymny, tak přiznává, že si to zaslouží.

Je někde info, zda by tyto podmínky Rusko přijalo?

Reagovat
10

Ti nevynechají jedinou šanci ukázat, jaký to jsou bezpáteřní zmrdi

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rox

"Pokud ruská agrese neskončí...." Takže vlastně do této chvíle se nic nestalo, Nikdo nepřišel o život a pokud Rusko útok zastaví, nic se neděje. Jak si to představujou? Pokud by se to fakt mělo hrát na neutrální půdě, tak je nejlepší možnost se na to vysrat a nenastoupit. Jsou důležitější věci než sport. S výroky, že za to většina Rusů ani nemůže, už běžte s prominutím do prdele. Vždycky to byl prohnilej národ.

Reagovat
Losinho

Víš co, FIFA..?

Reagovat
alias

Gianni ted si u mě klesnul...

Reagovat
alias

Gianni ted si u mě klesnul...

Reagovat
FUnk

hovada, podobne jako u hokeje, kdyby byl ve vedeni IIHF Fasel, tak by to bylo stejne a jeste by jim fandil v dresu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečné mlžení Měli dát jasné ultimátum: pokud se do určitého datumu všechny ruské jednotky nestáhnou z Ukrajiny, jsou všechny ruské reprezentace a kluby do odvolání vyřazeny z mezinárodních soutěží.

Reagovat
Francesco Totti AS

To by určitě Putina vystrašilo a ukončil by válku

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmě ne, ale aspoň by bylo pro všechny jasné a transparentní, co bude následovat. A ruské týmy by se nemohly vymlouvat, že o tom nebyly dostatečně informovány. Měly by to dokonce s předstihem.

Reagovat
Francesco Totti AS

Jak to můžou ruské kluby ovlivnit?

Reagovat
bobis21

Všechny velké ruské kluby jsou vlastněny státem

Reagovat
Francesco Totti AS

To je možné, ale proč za to trestat ty sportovce? Vybojovali si postup na hřišti a teď mají být vyloučeni kvůli politice?

Reagovat
bobis21

Ne kvůli politice, kvůli válce vyvolané vlastníkem klubu. Když je vyřazen ze soutěže klub třeba kvůli FFP, taky tam pak ti hráči nemůžou hrát, přestože to pojebalo vedení klubu a ne oni.

Reagovat
Francesco Totti AS

Pokud je stát vlastníkem tak by se to asi dalo pochopit. Ale mnohem radši bych je nechal hrát někde na neutrální půdě a výtěžek ze vstupného poslat na Ukrajinu

Reagovat
bobis21

Snad všechny velké kluby v rusku jsou vlastněny státem - Zenit, Spartak, Dynamo, Lokomotiv, CSKA (to technicky vlastní "nestátní" fond, ale ten fond vede předseda vlády ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Představ si, že teoreticky některý z těch klubů vyhraje LM a dostane za to štědré prémie. A vlastník si je následně vysaje a použije na své vlastní účely, toho času třeba na nákup zbraní nebo vyplacení čečenských assasinů. Pořád v pohodě?

Reagovat
Francesco Totti AS

A nebylo by jednodušší je odstrihnout od těch prémii? Ať hrajou, ale v případě postupu nebo výhry dostanou hovno a prachy se pošlou na Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Jednodušší možná, lepší ne.

Reagovat
16Dave

Ok, takže co kdyby jsme vyřadili ze sportovních akcí všechny země světa, co někoho napadli za posledních 20 let ? Co vy na to místní komunity ? Co tak čtu, tak by to podle vás mělo být fér, ne ?! Takže Rusko, USA, Británie, Francie, Saudská Arábie...jistě se najdou ještě další...

Reagovat
O.Giroud

staci Rusko

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Pharrell

UEFA nejspíše vyloučí Spartak Moskva z EL. Ale tady FIFA nevyloučí Rusko ze svých soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nemuze nikoho překvapovat. FIFA byla, je a bude prohnila organizace. A vsem v ni jde jen o moc, kontakty a peníze.

Reagovat
Kuchta

Doufám, že vyhoděj Rusko úplně z my se tak posunem na 15. místo FC Koeficient

Reagovat
bobis21

Že tys tam chodil, takhle si ani evropu nezahraješ

Reagovat
Kuchta

Do léta jsem zpátky ve Slavii

Reagovat
Cotton

A Ukrajina dost možná nebude moct hrát taky. Ještě pár invazí a náš mistr jde přímo do LM

Reagovat
Kuchta

Není důvod, aby Ukrajina nehrála. Do začátku příští sezony v klidu stihnout zrekonstruovat stadiony z válečných reparací vyplacených ze zabavených peněz ruských oligarchů

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA in advanced talks over suspension of Russia national team until further notice. FIFA working closely with UEFA on a decision later today. Decision would mean Russia would not be able to play their World Cup play-off against Poland next month.

Nešlo to hned? První museli všechny nasrat

Reagovat
r.mrazik

slo,ale jsou to smejdi,tak to nejdriv zkusili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele