FIFA POTRESTALA ZIDANA A MATERAZZIHO

20.07.2006, 15:36
Aktuality
Výsledek kauzy "Zidane vs. Materazzi" je na světě, FIFA posoudila výpovědi aktérů a vynesla tresty. Zidane, který již pověsil kopačky na hřebík, si za hlavičku do hrudníku soupeře nezahraje tři reprezentační zápasy, provokující Materazzi dostal stop na dvě utkání.

Protože Zidane již ukončil kariéru a distanc je pro něj jen symbolický, vymyslela pro něj FIFA zajímavé řešení - Zidane si trest odpracuje. Tři dny bude pod hlavičkou FIFA pracovat pro děti a mládež. Spekulovalo se ještě o tom, že by Zidane mohl přijít o Zlatý míč MS pro nejlepšího hráče turnaje, ten mu však FIFA ponechala.

Pro Materazziho distanc znamená, že přijde o první duel kvalifikace o Euro 2008 s Litvou, ale hlavně o odvetu finále MS s Francií - právě s ní se totiž Itálie utká ve svém druhém kvalifikačním duelu 6. září.

Mimo to oba dva dostali pokutu - Zidane 7500 švýcarských franků (asi 4700 eur), Materazzi 5000 franků (asi 3100 eur).

"Oba fotbalisté prohlásili, že Materazziho poznámky nebyly rasistického rázu. Oba se za své chování omluvili a vyjádřili lítost nad celým incidentem. Protože Zidane ukončil reprezentační kariéru, souhlasil s veřejně prospěšnými pracemi s dětmi a mládeží v rámci humanitárních aktivit FIFA," stojí v oficiálním prohlášení světové fotbalové organizace.

Zidane v prodloužení finále mistrovství světa hlavou udeřil Materazziho do hrudníku, za což byl vyloučen. Ihned se začalo spekulovat o tom, co jej k tomu vedlo, odborníci na odezírání ze rtů nakonec dali dohromady verzi, že Materazzi označil Zidana na "syna teroristické děvky". To francouzský kapitán přímo nepotvrdil, ve svém vyjádření později uvedl, že Materazzi opakovaně hrubě urazil jeho matku a sestru.

Autor: Petr Starý

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*nofan

Hlavně aby Zizu nedal hlavičku nějakýmu dítěti- ty taky dokážou pěkně vytočit, ale jestli mu řekl tohle, tak to síla. To bych Materazimu přhodil ještě nějakou brigádičku v Palestině.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj dítěti opravdu hlavičku nedá.

Reagovat
HOST*nofan

Fakt ne ?!!! To sem rád.

Reagovat
HOST*

zaz taky blbi neni aby dal hlavicku ditetií

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

zizu je najlepsi hrac sveta a zlata lopta by mu mala zostat pravom to co spravil nebolo pekne ale kto by to nespravil keby nadavali na tvoju matku a sestru a materazi je najhorsi hrac na svete, nechajte ho vtem

Reagovat
smazaný uživatel

docela fraska davat trest Materazzimu..keby s nejednalo o "bozskeho" Zidana tak dostane trest len hrac ktory fyzicky napadol druheho hraca.

Reagovat
HOST*assa

Když už to Zidan dělal, jako že fyzicky napadl materazziho, tak mu měl přidat ještě pár kopanců do květáku a nebo mu pořádně šlápnout kolíkama za uši. Ale osobně si myslím že to všechno mělo proběhnout až v šatně a né před očima celýho světa, ale to neva v životě chybuje každej.

Reagovat
HOST*ondroslav

Myslim ze v satne by uz nepjenil tolik...jako v tom okamziku kdy se to stalo... nedokazu pochopit proc zidane nerekne.za co mu dal tu hlavicku...bud je chyba na jeho strane..a vymysli si coz by byl srac velikej....a jestli je pravda ze mu materazzi rekl cosi o jeho rodine ... tak bych pochopil zidana ze by mu tam rozflakal drzku .... i ten trest bych podstoupil.....asi si vymysli ...jinak by to rek.........ale nadruhou stranu by asi kazdej pochopil jeho jednani ,kdyby byla pravda ze se materazzi navazel do jeho matky nebo sestry ...tot muj nazor vy superfotbalisti pasivni

Reagovat
PJ

Já se mu celkem nedivim, že to nechce přesně komentovat, zaprvý mě by se teda taky nechtělo o tom mluvit a za druhý ono je to stejně fuk, protože lidi, co nevěří těm "odezíračům", nebudou věřit ani jemu... A muj názor - že by jen tak, bez nějaký větší provokace, udělal ve finále mistrovství světa takovejhle zkrat, tomu prostě nevěřim a nikdo mi to nenamluví...

Reagovat
HOST*ital

Zajímavé...A co když si teď po každém zápase budou hráči stěžovat,že ten nebo onen urážel na hřišti jejich rodinu?To je budou trestat všechny?Nebo je k potrestání potřeba hlavička od soupeře?Mimochodem kdyby dal Materazzi hlavičku Zidanovi,tak nikoho nezajímá,co mu Zidane řekl,ale byl by prostě největší hajzl.Tak jako je pro mě teď Zidane.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s italom..keby tam nebol zapojeny Zidane tak by okolo toho nebolo take HALOO

Reagovat
HOST*j.e.r.a.t.k.o

je to borec nahodou!!!!!!!!!!!! ukazal italum!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

det var sjovt

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

æ

Reagovat
HOST*hami

bilo to brutý fakt drsný

Reagovat
HOST*

to je teda borec ten zidan!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*hami

to se mě libilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele