FIFA nechce trestat hráče protestující proti Floydovu úmrtí

02.06.2020, 12:46
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (764)

Přidat komentář
JohnKoul

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Vincent Vegan

aspon neco delaji ve FIFA spravne

Reagovat
ZJEV

"Pořadatelé soutěží musí hlídat dodržování pravidel, ale měli by použít zdravý rozum a vzít do úvahy všechny okolnosti,"

Aha, zdravý rozum. Takže vlčí mák na úctu veteránům už je moc, ale vzkazy pod dresem, kvůli nimž bylo zavedeno pravidlo žluté karty za svlečení, je v pohodě. Ať žije zdravý rozum. Aneb politika do fotbalu nepatří, ale.... Kašpaři

Reagovat
sunakashi

přesně. Je to trapárna ze strany FIFA. Ony všechny organizace jsou celkem napiču...Odteď už vážně nechci aby Sancho šel k nám, protože takovéhle dementní pozéry fakt nepotřebujeme.A je mi jedno ,že je třeba fakt dobrý.Do kabiny bych ho s těmito názory fakt nechtěl.....Lingard no.2...

Reagovat
Kocour Klapuška

Proč by vyjádření jeho názoru mělo být pózerství?

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

"ja toho hrace do tymu nechci, protoze si dovolil vyjadrit soucit se situaci kdy byl bezduvodne zavrazdenej jinej clovek"

Reagovat
sunakashi

ty jsi génius...

Reagovat
smazaný uživatel

No tos napsal zejo. Protoze jediny co Sancho mel na triku je "Justice for George Floyd". Jaky nazory, na zaklade kterych ho do tymu nechces, tim podle tebe jako prezentoval?

Reagovat
Y.N.W.A

sorry, ale takhle jsi to přesně napsal

Reagovat
luismiksak

Tak si pust Moravce a nekoukej na fotbal. Sorry, fotbal by se neměl míchat s politickými názory.

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Jak se muzes podivat niz, tak zrovna tak tvrdim, ze by ty hraci meli byt potrestany. Mne jen prijde smesny, ze nekdo nechce hrace do tymu na zaklade toho, ze si dovolil vyjadrit nazor na situaci kdy byl zavrazdenej jinej clovek.

Reagovat
ttopi

To je samozřejmě moc, co píše sunakashi. Na druhou stranu bezdůvodně zavražděných lidí je na světě bohužel mraky. A spousta z nich z rukou policie. Proč si ale teď všichni vybrali Floyda je asi jasné. Ale asi nebylo účelem článku tu vyvolat zbytečné dohady...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pise Chazy niz, Floyd je v tomhle uplne irelevantni, nikdo si ho nevybral. Mohl to byt jakykoliv jiny clovek. Lidem proste dosla trpelivost, protoze jak rikas, tech bezduvodne zavrazdenych (v ramci jisty skupiny obyvatel) z rukou policie je uz proste moc.

Reagovat
celeb

Reagovat
luismiksak

To je samozřejmě nesmysl, já bych dal Sanchovi velkej Fergie-fén, ale do týmu bych ho určitě bral!

Reagovat
bobis21

Takže vražda je špatná je teď politický názor jo? Co zakážeš příště? Voda je mokrá?

Reagovat
luismiksak

At má pod dresem třeba ze fandí Kotehulkam...

Reagovat
ACSeRw!n

dneska se tady sesla kvalitka

Reagovat
smazaný uživatel

Byl zpacifikován narkoman, zločinec, recidivista.ten protest není proto, že umřel,ale že byl černej.A ty "protesty" přesně ukazují, co jsou jeho sympatizanti zač.Černoši, kteří rabují, zapalují policejní auta, nuičí soukromý i veřejný majetek.Kdo se jich zastává je xindl.

Reagovat
bobis21

Protest je proto že byl zavražděn policitsou. Xindl jsi maximálně ty když podporuješ vrahy.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Policajti na nej byli zavolany proto, ze majitel obchodu kde Floyd nakupoval mel podezreni, ze Floyd platil falesnou bankovkou (ten majitel pozdeji rekl, ze ani sam Floyd nejspis nevedel, ze ta bankovka mohla bejt falesna). Nikoho neohrozoval na zivote, kdyz pro nej policajti prijeli, tak neodporoval zatceni. Vazne si za takovou vec zaslouzil umrit?

Reagovat
ttopi

Proboha a ty věříš, že ten policajt ho prostě chtěl zabít? To by byl hodně blbej, když věděl, že ho natáčení.

Reagovat
frankiefcb

tak proč mu klečel na krku, i když ho všichni upozorňoval ina to, že dotyčný nedýchá?

Reagovat
ttopi

Protože si chtěl užít to, jak ho spacifikoval a jakou má nad ním moc. Zabít ho ale rozhodně nechtěl.

A promiň, ale "nemohu dýchat", nebo "au to bolí", to říká každej, na koho policie sáhne. Kdyby policista tušil, že je to fakt tak vážné, určitě by ho nechal.

Reagovat
pedroLFC

Ty seš blázen

Reagovat
smazaný uživatel

>Protože si chtěl užít to, jak ho spacifikoval a jakou má nad ním moc.

Proc je takovej clovek policista?

Reagovat
ttopi

Joo, to já nevím. Přitom dělají psychotesty.

Reagovat
Gazdo

No pokial je to nieco ako vodicske psychotesty u nas na Slovensku tak sa ani necudujem

Reagovat
frankiefcb

Tak stačilo použít mozek. Trest by měl být dle mého vleký. Protože zabil člověka a ještě mu odmítal dát první pomoc. Někteří policajti jsou dobytci (ne všichni, mám mezi nimi kamarády) a ti dobytci, když udělají tkaové svinstvo by měli být potrestáni.

Reagovat
bobis21

Ano, taky každý upadá do bezvědomí, takže prostě budu klečet dál - výborný plán, co by se mohlo stát že?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hany45

tak ty jsi vážně č...k

Reagovat
ttopi

Dík za slušný komentář, s tebou musí být plodná diskuse.

Asi jste to všichni pochopili jinak, než to bylo myšleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ze nemel umysl ho zabit, ale vzhledem k situaci pouzil neprimereny prostredky, ktery vedly k bezduvodny smrti. Kdyz ti ten samotnej clovek nekolikrat rekne, ze nemuze dejchat, protoze mu klecis na krku. Kdyz ti to samy zopakujou prihlizejici lidi a kdyz te pak eventualne upozorni na to, ze ten clovek nedycha... a ty mu stale klecis na krku, tak ta smrt jde za tebou a za nikym jinym.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

tak ten policajt mu myslím, říká Get up, get in the car, man. A stále mu klečí na krku. Prostě zmrdík no.

Reagovat
ttopi

Však jo, proti tomu nic nenamítám. Ale to, co se teď děje, mi přijde neadekvátní, to je vše.

Reagovat
TheTopFootbaler

To co se děje teď není vyvolaný tímhle jedním případem. To je vyvolaný celkovým neúnosným počtem takovýchhle zákroků proti černým a jiným menšinám. Prostě policajty v Americe dělají i zcela nekompetentní hovada, která nemají v tomhle sektoru co dělat. A ruku v ruce s tím jde korupce v policii i v justici... Moc se nedivím, že to v Americe tak bouchá.

Reagovat
ttopi

Dobře. Nenávist proti policii dokážu i pochopit. Ale proč ty duté hlavy rabujou a ničej majetek nepolicistů? Chápu, že to jsou jedinci, kteří těchto demonstrací jen využívají, ale na ty bych byl sakra tvrdej.

Reagovat
wjillm

Ja odpovim obecne, protoze o jeho pripadu nic moc nevim a video jsem nevidel, jen nejakou fotku. Otec me pritelkyne je serzant u policie, sam cernoch a me zajimalo, jak probiha takove zatykani, zvlast, kdyz maji na sobe asi 30kg vyzbroje a podezrely ti muze plachnout. Rekl mi, ze vzdy musi jit na hranu, nesmi dat dotycnemu sanci, ac to zni blbe, nedela to jen pro svoji bezpecnost, ale i pro bezpecnost podezreleho. Teda se zrejme slo hodne za hranu (ale jak rikam, o pripadu moc nevim a presumpce neviny) Dotycny je v poutech=minimalni hrozba ujmy za vsech stran. Verim, ze vetsina policistu nema v umyslu nikoho zranit, chteji jen delat svoji praci, ale zaroven i oni ziji ve strachu, kdy na ne nekdo vytasi bouchacku, zvlast v Severni Americe. I oni chteji jit po sluzbe domu. Ted jsme tu meli pripad, ze magor postrilel skoro 20 lidi, mezi nimi zastrelena policistka a tezce zraneny policista. Oni vzdy musi predpokladat to nejhorsi. Zaroven, jako vsude, se najdou i u policie cerne ovce. Tady je velka medializace pripadu, protoze to je bily na cerneho, byt to opacne, tak se tim nikdo moc nevzrusuje, ale tak to tam lide maji nastavene. Stejne, jako kdyz pes napadne cloveka, moc lidi to nezajima, ale jak je to neco podobneho pitbullovi, tak to prodava.

Jinak je zakladem spolupracovat, i kdyz je nekdo nevinny, tak spolupracovat. Je to lepsi, nez delat chytreho a zacit vyjmenovavat ustavu.

Reagovat
TheTopFootbaler

Nemyslím, že je to jenom medializací tohohle případu, prostě bouchly saze, tohle byl fakt nechutný případ a tak to prostě mělo takový efekt. Takové věci se tam prostě dějí často a nějak se to vyřešit musí, s Trumpem u kormidla se těm lidem vůbec nedivím, že mají pocit, že jenom oni to můžou změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Na redditu úplně v pohodě najdeš videa, že absolutně nespoluoracoval, minimálně dvakrát mu z kapsy vypadl malý balíček s bílým práškem a když se jej po několikáté snažili dostat do auta, zničehonic si lehl před auto, kde později i zemřel.

Policista je idiot. I kdyby byl podezřelý sebevíce agresivní l, nemá právo mu takhle deset minut klečet na krku, ale nebaví mě, že se z kriminálníka dělá mučedník. Pokud spolupracuješ s policií, máš téměř stoprocentní šanci, že se ti nic nestane.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
vodka

Problém je to "téměř 100%", těch případů je spousta a ok, shit happens, ale průser je, že za to většinou nikdo nenese zodpovědnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hunt

Radši vytáhni hlavu z díry, ty xindle. Rabují ve stejným počtu běloši a to jsou všechno lidi, kteří ten protest jen zneužívají. Ale chápu, jednoduché vidění světa je v módě.

Reagovat
Salfovic

Zajímavé, že při tom rabování a mlácení nevinných lidí jsou vidět zejména černoši.

Reagovat
bobis21

Asi záleží odkud bereš zprávy - pokud od nějakého rasisty který ti bude ukazovat jen černochy tak možná, reálně je ale vidět že to je obecný problém.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Salfovic

Tak viděl jsem x videí, třeba i ty, kde skoro ubili několik lidí, a pokaždé jsou tam vidět skoro jen černoši. Asi náhoda, že.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Generalní Gladiator

Zdroj?Je to spočítaný? Ne?Tak lžeš.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Uwe háže buly

Stačí se podívat na videa a nemusíš nic počítat proboha.

Reagovat
Generalní Gladiator

Hej,jenže podle sluníčka videa,kde je to jasný, jsou točený náckama

Reagovat
bobis21

Opravdu skvělý vědecký postup. Ještě si třeba vyber jen ty videa které potvrzují tvou myšlenku a už to bude dokonalé.

Reagovat
Uwe háže buly

Co do toho proboha pletes vědecký postupy? ten zákrok policajtů v přesila byla ubohá zbabělá vražda, a ne první svého druhu, s tím 100% souhlasím. Ale to neznamená že by se měli přehlížet rabují černoši. Měli by se střílet.

Reagovat
bobis21

1. neměli by se střílet, to je přesně ten problém tohoto uvažování - když budeš popravovat lidi na místě, nezajistíš tím nic jiného než občanskou válku

2. nikde neříkám že by měli být přehlíženi, ale je nesmysl tvrdit že to dělají jen černoši. To je prostě lež vyplozená rasistickým mozkem.

Reagovat
Uwe háže buly

1. Na občanskou válku už to v některých městech i vypadá, regulérně útočí na benga.. Minimálně gumový projektily, gumový obušky a vodní děla měli přijít. Rabování v době protestu je stejně ubohý jako rabování třeba v zaplavených oblastech.

2. Nedělají to jen černoši a nejsem rasista, sám jsem měl partnerku jiný barvy pleti.

Reagovat
bobis21

Tak proč obhajuješ když to někdo tvrdí, když pak sám přiznáš že to tak není?

Reagovat
Uwe háže buly

Většina z nich černoši jsou. A argumentovat stylem "Zdroj?Je to spočítaný? Ne?Tak lžeš." to je uplně na facku..

Reagovat
bobis21

A jak víš že jich je většina černoši? Pokud nemáš důkaz, tak je to prostě výmysl. Buď ukaž důkaz toho tvrzení, nebo přiznej že to je výmysl.

Reagovat
Uwe háže buly

Však důkazy si najdi na youtube nebo kdekoliv jinde, stačí se podívat na video. Pokud nejsi retard, tak to vidíš, že většina je prostě černá. Jestli chce někdo něco přepočítávat a hrabat se takhle do detailu v hovnech, tak je prostě připosranej retard. To je jako kdyby jsi řekl, že Dukla rozhodně neměla průměrnou návštěvnost 1900 nebo kolik to zveřejňovala a nějakej pomatenej Duklák by ti oponoval tím, jestli máš důkaz, jestli jsi to prokazatelně přepočítal, aby jsi dokázal že chodí míň...

Reagovat
bobis21

Jenže to je právě ten problém. Tys to nepřepočítal, ale děláš závěr jen na základě pár videí. Když vezmeme analogii s duklou, tak je to jako bys spočítal lidi v jednom sektoru a pak říkal že to je návštěva na stadionu, protože to vidíš a každý kdo tvrdí že jsou lidi i v jiných sektorech je retard. Přesně to děláš. Pokud pár videí které jsi viděl bereš jako reprezentativní vzorek, tak se vrať do školy, protože tě neměli nechat prolézt.

Reagovat
Uwe háže buly

Ok už na mě nereaguje, s někým kdo se chce zastávat takovýhle chce lidí nechci mít nic společnýho.

Reagovat
bobis21

Nikoho se nezastávám. Je smutné že tvá reakce na to že meleš nesmysly je, že si vymýšlíš další nesmysly.

Reagovat
insane

Už sis dneska zahajloval, chudáčku?

Reagovat
Salfovic

88x A co ty, už sis natřel hubu krémem na boty ?

Reagovat
insane

Počkat, tohle by měli dělat spíš bootlickeři, ne?

Reagovat
celeb

mlaceni nevinnych lidi - no hej, ked policajti s gardami cistia ulice a to pokojnych ludi, ktori sedia na ulici s transparentami striekaju slzak a strielaju do nich gumove projektily, ci mlatia ich obuskami. Pripadne v priamom prenost to robia aj stabu CNN ci ostatnym reporterom, ktori sa akurat pytaju, ci nech ich usmernia kam maju ist a legitimuju sa.

V krajine, ktora ma najviac vaznov na pocet obyvatelov, kde su policajti nepostihnutelni a kde su podobne incidenty na dennom poriadku.

K tomu korona (na ktoru cernosi umieraju 2x viac nez bieli (menej vitaminu D?)), rekordna nezamestnanost a oberkokot prezident, ktory ma velmi blizko k konfederalistom, KKK a jeho vyhlasenia su na hrane (a casto za nou). A to riesim len rasove otazky, nie jeho 'zvladanie' koronakrizy, ci ignorovanie doktorov a samodavkovanie antimalarik, ci rady na injection bleachu a pod.

Proste vela veci, ktore sa len kopili az pretiekol pohar a utlmit to je teraz takmer nemozne.

Reagovat
Přéma

Přesné tak.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZJEV

Mi jde o FIFU a jeji dvoji metr, ale kvuli nejakemu vzkazu nechtit takovy anglicky supertalent

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vestinustarychdubu

Protože ty ho osobně znáš, víš jakej je v kabině, a navíc tý kabině šéfuješ a jseš tam denně

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bucky

Je rozdíl mezi občanskou aktivitou a politikou. A třeba u vlčích máků následně FIFA uznala, že pravidla nejsou dobře nastavená a právě v reakci na to je změnila:

"Při připomenutí významné národní nebo mezinárodní události je třeba pečlivě zvážit citlivost tématu pro soupeře včetně jeho příznivců a široké veřejnosti,"

Právě z téhle změny vyplývá to, že se teď tahle vyjádření podpory mohou tolerovat. Tehdy byla pravidla prostě nastavená jinak a byla od té doby změněna. Na tom není nic špatného, to je pozitivní vývoj, který odstranil chybu, která očividně vadí i Tobě.

Reagovat
ZJEV

O tom, že následně FIFA uznala chybu u vlčích máků, jsem nevěděl.

Nicméně v článku se píše, že jsou osobní, náboženské nebo politické vzkazy ve fotbale zakázány, takže co? Jde mi o ten jejich stupidní dvojí metr. A mám za to, že právě kvůli tomu bylo zavedeno to pravidlo žluté karty za vysvlečení dresu...

Pokud se chtějí odvolávat na nějaký zdravý rozum, tak nemají nic zakazovat a dle zdravého rozumu trestat, ne jako největší alibisti v citlivé otázce přenést odpovědnost na jednotlivé federace a jejich "zdravý rozum".

Reagovat
Bucky

I v článku je hned první věta v dalším odstavci:

"FIFA však od té doby tresty za podobné porušení pravidel zmírnila."

Reagovat
ZJEV

No a? Zakaz snad plati ne? Jen to potvrzuje jaci jsou to diletanti, kdy zavedou pravidlo, nasledne zjisti, ze je to blbost, tak radeji zmirni sankce a nakonec prevedou odpovednost na adociace, at se pri trestani ridi zdravym rozumem, kdyz ho sami puvodne nepouzili.

Reagovat
Benfica

Reagovat
ACSeRw!n

= muzou si delat co chteji..

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát je záhada,jak mohl kvést v listopadu vlčí mák,když kvete teď

Reagovat
pobody's nerfect

Tímhle spíš otevřou pandorinu skříňku, politickými vyjadrenimi se to brzy bude hemžit

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitivni PR predevsim. Dle pravidel by je asi meli potrestat, nicmene spousta lidi na svete, nejen v USA, je proste momentalne brutalne nasrana a FIFA nechce, aby se ten hnev obratil proti nim.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
sunakashi

Reagovat
Hai

Reagovat
sunakashi

Fakt nesnáším ,když se herci, sportovci apod vyjadřují k politickým věcem. A ještě víc mě sere, když jim to ta organizace povolí...To jak zavřeli oči, když jde o nějakého černocha, ale když chtěli uctít veterány, tak to jim napařili pokutu...Jako obvykle organizace podporuje "jen tu správnou stranu" a bílí heterosexuálové to vážně nejsou....

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ano, utlacovani bili heterosexualove.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
soukup

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hunt

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Bucky

Zjistěte si aspoň fakta. Za vlčí máky byla pokuta, protože tehdy byla tak nastavená pravidla. FIFA uznala právě na základě toho incidentu, že ta pravidla nejsou nastavená dobře. Pravidla se změnila viz:

"Při připomenutí významné národní nebo mezinárodní události je třeba pečlivě zvážit citlivost tématu pro soupeře včetně jeho příznivců a široké veřejnosti,"

Díky tomu teď mohou tohle nepokutovat. Ale jasně, je to celé jedno velké spiknutí, ty jedna bílá heterosexuální chudinko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
insane

Hele to je úplně jedno, nemá cenu se rozčilovat, na tomhle případu se dokonale ukazuje, kolik je mezi námi latentních rasistů. Sám teda nemam rád, když se timhle slovem onálepkuje absolutně kdokoliv, kdo má třeba fakt jen svůj názor... Ale v případě Floyda se teda tolik lidí v internetovejch diskuzích vybarvilo, když úplně evidentní a dokonale zdokumentovaný vraždě na sílu vymýšlej, jak jsme neviděli kontext a že si to vlastně zasloužil... Nemam k tomu už ani slov.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Hunt

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
mistr129

Z více než 400 000 ročně zavražděných lidí si vybrali zrovna jednoho. Ještě k tomu ne zrovna svatouška. Proč neprotestují proti vraždě tohohle zřejmě dobrého a nevinného člověka?

https://twitter.com/Breaking911/status/1266965588678770688

Reagovat
insane

Tohle mě taky dostává, když někdo, kdo se ani nesnaží vyvracet existující bezpráví, musí prostě začít rejpat do toho, za koho měli protestovat. Prostě když už nic, tak stejně si najdu způsob, jak mít nějakou pravdu

To teda neni zrovna rasistický, ale spíš docela rimmerovský.

Reagovat
mistr129

No protože s tím bezprávím se vypořádá systém a není třeba kvůli tomu páchat další bezpráví. A ano, fascinovalo by mě, kdyby se tu najednou začal pomalu uctívat Kajínek, ačkoliv si zavraždit samozřejmě nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad nechces srovnavat usvedcenyho vraha s Floydem.

Reagovat
mistr129

Často čtu argument (a i s ním teda souhlasím), že je jedno co ten člověk byl zač, prostě to byla vražda. Ale klidně si dosaďme místo Kajínka Rittiga nebo Janouška, to je jedno, jen mě první napadl.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
ACSeRw!n

klasika

Reagovat
Bucky

Reagovat
insane

Jojo, ale jakmile by měli hráči na tílku "Vraťte nám pomazánkové máslo", tak mu ty a tobě podobní budou tleskat ve stoje

Ty utlačovanej.

Reagovat
vestinustarychdubu

A jakej je rozdíl, když se vyjádří sportovec, herec a nebo třeba ty? Tvoje povolání určuje, jestli můžeš nebo nemůžeš mít na něco názor?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Přiznám se, že tomu moc nerozumím. Je zakázáno mít na tričku věci, které se týkají třeba války, ale budou tolerovat tohle. Ještě po hodném Floydovi můžou pojmenovat stadion někde.

Reagovat
Generalní Gladiator

Vždyť ten člověk byl dobračisko, měl našlápnuto stát se druhou matkou Terezou. Jeho syn se až teď od matky dověděl ,že ten mrtvý je jeho otce, takovej velikán to byl panečku.

Reagovat
Chazy

A kvůli tomu si zasloužil bejt veřejně umučenej k smrti policistou, nebo co?

Reagovat
Generalní Gladiator

Jejich jednání je absolutně nepochopitelné,to je snad jasný.

Reagovat
Chazy

Tak proč shazuješ oběť? Co vůbec ta má s tím společný, nikoho nezajímá, komu se to stalo. Mohlo komukoliv černýmu a tje to, co je na tom protivný. Už jen to, že týpek, co měl několik rasově motivovanejch deliktů mohl zůstat u policie, tak to, že to vyeskalovalo v tohle a další tři policisti jen přihlíželi.

Že se to stalo nějakýmu Floydovi je naprosto nepodstatný, kdyby to byl kdokoliv jiný, měl by na triku jméno kohokoliv jiného.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reaguju na pojmenování stadionu, to chce víc,než být oběť bezpráví.

Reagovat
Chazy

Tak to samozřejmě nehrozí

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
insane

Tak jo, kdo neaspiruje na to stát se Matkou Terezou, zaslouží si ponižující smrt, zapisuju si.

Reagovat
Generalní Gladiator

Mediální masáž o jeho dobrém srdci samozřejmě nešlo udržet,jen to byla taková klasika.

Reagovat
Gazdo

Akoze grcam z toho policajta a naradsej by som mu dal gulku ale to ze spravili niektore media zahranicne z Floyda v podstate cierneho jezisa je celkom vtipne. Zrovna dnes som cital na jednej stranke jak on bol vlastne vzorovym prikladom idealne dobreho cloveka akurat bol parkrat obvineny a odsudeny za nejake male prehresky ako napr ozbrojena lupez

Reagovat
fenixLFC

mas pravdu, to prirovnanie je nefer. pre floyda. pretoz ten preukaztelne zil, na rozdiel od nejakej mytickej postavy

Reagovat
sunakashi

Přesně. Obrázek FLoyda do každé školy...

Reagovat
Bucky

Fakt Ti to přijde srovnatelné? Došlo ke změně pravidel:

"Při připomenutí významné národní nebo mezinárodní události je třeba pečlivě zvážit citlivost tématu pro soupeře včetně jeho příznivců a široké veřejnosti,"

Válka je podle mě sakra citlivé téma.

Reagovat
ttopi

Ano je, ale ne v tom smyslu, že by mělo někoho urazit, když přiblbým vlčím mákem uctíš veterány.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zrovna ty vlci maky jsou celkem kontroverzni a nektery fotbalisti je odmitaj nosit.

Reagovat
ttopi

Dobře. Někteří lidé taky popírají holocaust. 100% shoda nebude nikde nikdy.

Reagovat
Bucky

Popírači holocaustu jsou ze 100% idioti. Je potřeba rozlišovat, co se dá schovat za názor a co je prachsprostá lež. Popírání holokaustu je ve spoustě zemí (mimo jiné i u nás) trestný čin.

To se dá asi těžko srovnávat s pacifismem a nebo neochotou uctít veterány v zemi, s jejíž vojenskou politikou člověk nesouhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
luismiksak

Je mi líto, ale povolení téhle věci je špatně! Fotbal není pro vyjadřování politického názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

po expertech na hokejové repre, situaci v Číně, globální ekologickou a lokální + globální pandemickou situaci se můžeme těšit na další odborné veličiny (nejen) na EF

Reagovat
Bucky

Fakt mě baví místní pokrytci.

Vlčí máky -> pokuta -> brekot "tohle by se nemělo trestat" -> FIFA změní pravidla -> brekot "tohle se má trestat"

Reagovat
Hokaido

Jako malý jsem vždycky viděl Ameriku jako něco extra, ale čím jsem starší, tím jsem radši, že jsem se narodil a žiju v Cesku/Evrope.

Reagovat
Blasphemer

Ty nechceš zažít Ameriku, ty zmrde?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině ve Starý Roli

Reagovat
smazaný uživatel

Mam to uplne stejne.

Reagovat
Losinho

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Generalní Gladiator

Nám ji v devadesátkách ve škole strašně tloukli do hlavy, boha jaký hlupáky z nás dělali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jste hlupáci, pocvedlo se jjim to.Navezl bych vás do někjaký černošský čtvrti a na týden vás tam ubytoval, kokoti.

Reagovat
Generalní Gladiator

Na to tu máš jiný adepty, já iluzí o nuch fakt netrpím.

Reagovat
insane

Já jí zažil i přímo na dva roky a mám k ní extrémně ambivalentní vztah. Na jednu stranu se pořád idealisticky upínám k americký popkultuře, plno věcí mi tam přišlo super... Ale je to země, v který simultánně existuje několik světů, z nichž některý jsou prostě blízko zemim třetího světa. Ta extrémní forma kapitalismu a na to naroubouvaná životní filozofie privilegovaných vrstev, hluboce zakořeněnej rasismus, kterej neodstraní za mnoho let ani sto hnutí jako Black Lives Matter. Je to konzumenstskej ráj, v kterym se určitě smýšlející a jednající skupině daří skvěle (a právě ta nejhlasitěji brání tzv. "americký hodnoty"), ale kolem a kolem i s odstupem času vidim, jak je ta společnost extrémně nasáklá stresem (kterej se ve velkym koriguje trvdejma lékama). Já jsem strašně rád za ten náš klídeček tady, už bych neměnil.

Reagovat
ttopi

To mi říkají skoro všichni, kdo byli v USA. Ano, podívat se tam, všechno hezký, velkolepý, bomba. Ale na život ne.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Generalní Gladiator

Žil si v bejvalejch jižanskejch státech či na středozápadě anebo naopak na jakýkoli straně omývané oceánem?

Reagovat
insane

Většinu času jsem žil v Austinu (tj. liberálnim hippie ostrůvku uprostřed konzervativního Texasu) a pak chvíli v Richmondu ve Virginii. A protože jsem byl mladý a hlavička děravá, odbyl jsem si i šestitýdenní epizodu v detenčním zařízení v El Pasu, kde jsem byl mezi všemi Hispánci, Afričany, Muslimy a tak dále v podstatě jedinej běloh. V tu chvíli jsem byl hodně rád, že existuje něco jako pozitivní rasismus, protože jak se chovali ke mně a jak se chovali k ostatnim, to se nedá srovnat... Ale s odstupem času mi to taky přijde dost fucked up, co jsem si mohl dovolit a všechno jsem dostal, páč jsem byl bílej a měl jsem za sebou bohatou rodinu mý tehdejší manželky, o čemž tam všichni věděli... Jak řikam, já byl hrozně rád, že mam to privilegium, ale objektivně byl ten dvojí metr fakt až šokující

Reagovat
ttopi

Dostal jsi třeba příbor k jídlu?

Reagovat
insane

Tyjo, zrovna jídlo tam bylo dost v poho btw, byl jsem tam na Vánoce a měl jsem krocana, k pití tam měli postmixy jak v měkáči.

Ale co se týče těch privilegií, tak když jsem prostě něco chtěl, normálně týdenní proces pro někoho (byť jen změna lůžka) mi zařídili hned. Když tam někdo dělal problémy a pak se rozhodli někoho jinýho umístit na samotku, tak jsem ostrými slovy změnil jejich rozhodnutí a na samotku putoval ten, co tam schválně vyvolával problémy - on tam vysloveně provokoval tak, aby prý měl ulehčenou žádost o politickej azyl.

Ale zase se i na tomhle ukázalo, jak moc v hajzlu jsou v Americe některý věci, který jsou nechaný volný ruce trhu. I tohle zařízení bylo soukromý a za každýho drženýho dostávali snad 250 dolarů na den od vlády (kapacita cca 800 lidí), hrozně šikovně se tam zpolamovaly jakýkoliv procesy (jeden jedinej soudce, kterej tam většinu času nebyl), aby kapacita byla furt plná a penízky připlouvaly v pokud možno největší míře furt. Takhle ve velký míře funguje i klasický vězeňství, který je prostě výnosnej byznys jako kterejkoliv jinej - tudíž asi tolik k tomu, proč ve v US tolik lidí ve vězení. Ne, že by plno z nich nebyli skutečný kriminálnící, ale mnoho z nich je tam skutečně kvůli prkotinám a plní funkci výnosný komodity majitelům soukromých věznic. Tohle je prostě věc, kterou by člověk ve vyspělý demokratický zemi nechtěl a neměl vidět, bohužel v tý ideologii jsou peníze víc než Ježíš.

Reagovat
ttopi

Takže jsi byl takový kápo. To ti ostatní okolo tebe asi nebyli rádi, když tam přišel nějakej bílej Evropan a měl hned takový možnosti. Nezkoušeli na tebe třeba něco?

Reagovat
insane

Já jsem od přírody milej a nekonfliktní, některý z nich byli samozřejmě vychcaný a hned se chtěli kámošit, protože si slibovali, že jim to přinese nějaký výhody od bílýho gringa. Ale o těch to každej věděl a neměl je rád nikdo, jinak myslim, že jsem byl docela oblíbenej. Plus každej den dvakrát fotbálek na dvoře s různejma Mexičanama, Hondurasanama, Ghaňanama. Teď už na to vzpomínam, jako na takovou školu v přírodě, ale samozřejmě v tu dobu to bylo mega stresující a traumatizující

Reagovat
Mass

Richmond, hlavní město Konfederace

Reagovat
vestinustarychdubu

Mám na USA podobný názor po zkušenosti tam - a to moje zkušenost byla z 99,9% pozitivní. Ono je strašně těžký na dálku dělat nějaký soudy, protože dokud tam chvíli člověk není, tak prostě nezjistí, jak diametrálně odlišná společnost tam v některých ohledech je, a jak je poznamenaná svojí historií (otroctví a tvrdý rasismus, a to ještě relativně do nedávna) a tvrdým kapitalismem.

Reagovat
insane

Jo, to je jasný. Mě to na dlouhou dobu přenastavilo pohled na plno věcí, ale pociťuju, jak se mi za ty roky zpět tady ta optika nenápadně a pomalu stočila v mnoha otázkách zpět do toho evropskýho/českýho nastavení. Přirozená adaptace no

Reagovat
vestinustarychdubu

Ono je obohacující si to tam zažít, bez debat. Jsou věci, i společenský, který tam jsou dobrý, a pak samozřejmě věci (a neni jich málo), který dobrý nejsou. I mně to, myslím si, pozitivně změnilo náhled na několik věcí, ale zárověň v některých věcech utvrdilo v tom, jak jsem to měl.

Reagovat
insane

Líp bych to ani nenapsal

Reagovat
wjillm

Mne prijde, ze je tam hodne vysoka uroven populismu. Svobodna zeme to neni ani za mak, protoze si musis davat pozor, co kde kvaknes, aby to bylo politicky korektni. V CR je v tomhle svobodnejsi. Ja s tim na zacatku hodne narazil, protoze se snazim byt uprimny a rikam, co si myslim. Nenosi se to tu a hodne jsem s tim bojoval. Ja bydlim u sousedu na severu, ale pocitam, ze mentalita je podobna. Dost falesnych usmevu, konzumni spolecnost a to jejich "Americani/Kanadani jsou nejtvrdeji pracujici narod na svete" me trochu stve. Linejsi narod jsem asi nevidel a to jsem zil na Malte. Ale nic neni perfektni a ma to svuj duvod, proc tu chci zustat.

K tomu mi ted prisel email od zamestnavatele, ze bychom meli poslat penize na tato hnuti. Trochu me to dopalilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi v nějaké té ozbrojené složce,tak si můžeš dělat,co se ti zamane,klidně postřílet lidí,kolik se ti zachce

Reagovat
Mass

Black Lives Matter je samo rasisitický hnutí, vždyť ten rasismus už mají v názvu.

Reagovat
insane

Ne.

Reagovat
icka

Reagovat
Han střelil první

Sundej boty!

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
FUnk

Reagovat
Kily

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Alan_Shearer

Taky to tak mam. Byl jsem v Americe akorat tri tydny, urcite se tam zas nekdy podivam, ale zit tam - to opravdu ne. A ja bych asi mel problem zit i kdekoliv v Evrope, pro me je naprosto idealni moje liberecko - prazska bublina.

Reagovat
r.mrazik

liberec je super

Reagovat
Hokaido

V Liberci buď prší, nebo jdeš do kopce.

Reagovat
r.mrazik

tak plav po proudu a jsi v klidu

Reagovat
Alan_Shearer

To prvni uz moc neplati

Reagovat
mistr129

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Samý výhody

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
krisa

Reagovat
Alan_Shearer

Mam to tu fakt rad, vubec nic mi tady nechybi a i do ty Prahy to je kousek. Jen me trosku sere nase centrum, to by chtelo na leckterych mistech zkultivovat.

Reagovat
r.mrazik

ja tam jezdim kazdy leto na singltrek...mne se to tam libi hodne

a Jested musim dat letos v lete

Reagovat
Alan_Shearer

Singltrek pod Smrkem? Paradni zalezitost, bohuzel mam aktualne trekovy kolo a asi bych si to neuzil tolik jako na horaku.

Reagovat
r.mrazik

je to super...rekl bych,ze bys to zvladl i na treku...

ale horsky by bylo urcite lepsi

Reagovat
mistr129

též jsem spokojen se svou středo-východočeskou bublinou

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
r.mrazik

a to ja taky...udelas si kseft,makas na tom cely zivot a pak prijde premier,ze kdyz mu to neprodas,tak ti uskrti prijem a posle na tebe financak...

a nebo kdyz budes chtit jit protestovat,tak si odsouhlasi,ze se muze shromazdit jen 100 lidi...a dalsi a dalsi veci...

kazda zeme ma svoje pro a proti...zalezi,jak to mas nastaveny...

kazdopadne amerika je na tom porad hodne slusne...mnohem lepe,nez zeme na vychod od nas...a ted nemyslim slovensko

Reagovat
mistr129

Tak pořád lepší když na tebe pošlou finančák, než když ti ten kšeft zapálej nebo vykradou

Reagovat
r.mrazik

no to rozhodne...i kdyz nevim,co na to rika kamarad,kterymu dvakrat vypalili v sokolove podnik

Reagovat
mistr129

Jasný, pořád jsme na tom ale v tomhle ohledu lépe než v USA - a to i z dlouhodobého hlediska bych řekl.

Reagovat
r.mrazik

to je fakt,ze tyhle silenosti se tady jako tam,v hongkongu nebo ve francii, nastesti nekonaji...

tady si lidi nechavaji srat na hlavu a pak si udelaji happening na strahove...

Reagovat
mistr129

Ono u nás hlavně i z té opozice musí mít každý svou pravdu a pak tu místo 25% jedny středopravý strany máme milión uskupení, z nichž půlka má co dělat aby se dostala do sněmovny a druhá půlka aby vůbec dosáhla na státní podporu.

Demonstrace, ať už nenásilný jako u nás nebo násilný jako v US jsou jedna věc, udělat ústupky a porazit Babiše druhá.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
frankiefcb

tak pokud máš pojistku, tka je to možná lepší než ten berňák.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Le Gunner

Asi tak, na druhou stranu mám velkou slabost pro anglický jazyk a reálie Velké Británie, Irska, Kanada a USA, tudíž tyto státy s jejich historií, kulturou a geografií asi nikdy nepřestanou být mým cestovatelským snem.

Reagovat
Hokaido

Mám to úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
mistr129

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem v Americe několikrát a mám tendenci s tebou souhlasit, Masopust. Ale vím, že tento pocit je jenom iluze. Je to o zvyku a Američani by to viděli zase naopak, protože jsou zvyklí na jiné věci než my. Některé věci jsou tam lepší a některé horší, není to jednoznačné. Tento pocit lásky k domovu budeš mít pravděpodobně v každé zemi, kam kdy půjdeš.

Reagovat
Hokaido

To ti závidím, Jany. Já se tam vždycky chtěl podívat, ale už to asi nestihnu.

Jen iluze to imo není. Láska k domovu je jasná, to tě určitě ovlivní, ale další věci - takhle namátkou - legální držení zbraní takřka kýmkoliv, zdravotní péče, dovolená... To jsou věci, jejichž stav v USA mě fakt šokuje, v tomhle jsme o století vpředu.

Reagovat
vodka

jak nestihnu? To máš jako posledních pár měsíců života před sebou?

Reagovat
Gazdo

Skor to tam za chvilu vybuchne

Reagovat
Hokaido

Ne, to snad ne. Spíš jiný priority už.

Reagovat
vodka

Nevím, mně to cestování právě láká víc teď, poslední 2 roky jsem vždycky na měsíc vypadl s tím, že jsme cestovali velmi lowcost, ale zároveň máš možnost si to případně i víc užít, když uznáš za vhodné a máš při práci trošku jiný finanční polštář, než na výšce..

Reagovat
Hokaido

Jako mě taky, jen jsem se zamiloval do Itálie/Středomoří. Dřív mě Amerika lákala, teď vím, že radši nasednu do letadla a za pár hodin budu sedět někde na slunné terase v Toskánsku a budu si užívat ten klídek. Daleko víc mě teď láká treba i Ukrajina nebo Balkán. Ale to se zase může změnit za pár let.

Reagovat
vodka

Nám kvůli covidu padly Azory, ale příští rok snad klapne Namibie, Balkán by taky šel, ale tam máš možností víc, jak ty řecké pohoří, podobne Pirin v Bulharsku apod., Teď bych chtěl ještě jet někam, kam se holt v 35 už nepodívam, protože člověk zpohodlní hrozně..

Reagovat
Uwe háže buly

Jak je to s dovolenou?

Reagovat
Trand

Je celkem běžný mít pouze 1 nebo 2 týdny dovolené ročně. Viz tenhle text: "There is no federal or state statutory minimum paid vacation or paid public holidays. Paid leave is at the discretion of the employers to its employees.[183][184] According to the US Bureau of Labor Statistics, 77% of private employers offer paid vacation to their employees; full-time employees earn on average 10 vacation days after one year of service.[185] Similarly, 77% of private employers give their employees paid time off during public holidays, on average 8 holidays per year.[185][186] Some employers offer no vacation at all.[187] The average number of paid vacation days offered by private employers is 10 days after 1 year of service, 14 days after 5 years, 17 days after 10 years, and 20 days after 20 years.[185][188]"

Jo, je to z wiki, ale nechtělo se mi hledat nic jinýho.

Reagovat
Hokaido

Podle zákona nemá zaměstnanec právo na žádný den dovolené. Je jen na zaměstnavateli, jestli jim nějakou dá. Asi 25 % zaměstnanců nemá ani jeden den dovolené. Šílenost prostě.

Reagovat
ACSeRw!n

kolik ti je ?

Reagovat
smazaný uživatel

mám to úplně stejně, vždycky jsem tam chtěl jet, teď už nechci

Reagovat
r.mrazik

a pritom takova skoda...treba ty narodni parky musi byt bozi

Reagovat
vodka

jsou

Reagovat
Le Gunner

Mě třeba - ať to zní jakkoliv dementně - strašně láká sednout do nějakého ojetého Forda a frčet si to po těch dlouhých silnicích nebo silničních cestách v zapadákovech v Texasu, Arizoně, ale taky Dakotách, Wyomingu...

No a samozřejmě vedle přírody (turistiky) zbožňuju hokej. Na east coastu bych rád prošmejdil Boston a Philly, zkrátka ty historicky relevantní místa, jakkoliv je to klišoidní, mám k tomu zkrátka speciální vztah... A v neposlední řadě hudba - je mou prací a koníčkem, tudíž i v rámci tohoto mám nějaké vytipované go-to destinace.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

to zni dost dobre...tak az se otevrou letiste,tak urcite mazej

Reagovat
wjillm

Ja jsem si slibil, ze az budu koncit svuj pobyt v Kanade, ze si preletim do USA a dal bych si R66. Jsem velkej autickar a byl to muj sen od detstvi. Pobyt mi mel skoncit uz pred vice nez rokem, ale nejak jsem si to tu protahl V lonskem roce jsem vzal mladou na road trip a zalibilo se ji to, tak bych to dal pristi rok mozna i s ni. Ale ona umi byt obcas high maintenance, tak uvidim, jestli ji radeji nevezmu na Kubu a s kamosem tu R66.

Tech mist, kam cestovat je fura. Kamos za mnou priletel a dali jsem si Washinghton a surfovacku v Oregonu. K tomu fotbal v Seattlu. Takze me to tahne vic na zapadni pobrezi (a mam to i vyrazne bliz).

Urcite do toho jdi, lide jsou jako vsude, nekdy pratelsti, jindy kkti. V Seattlu, mezi 70tis lidmi, na fotbale jsem potkal Amika, co byl v Praze, celkem nahoda. Jindy zase u Walmartu borec s kverem za pase a moc se nesral s concealed carry, to jsme docela cumeli (ja videl kver podruhe v zivote).

Kup stareho forda, projed si to, pak to dej na kontejner a v Evrope prodej to byl muj puvodni scenar, ale to leze do penez.

Reagovat
Hokaido

Tys ještě nebyl v USA?

Reagovat
smazaný uživatel

I ty města jako NYC a LA, to musí být perfektní. A oni to tam takhle ničí.

Reagovat
pa3ce

Montana je jedno neskutočné miesto plné fakt milých a priateľských ľudí, pobyl som chvíľu aj na východnom poprezí či cestoval klasicky west coast a Montana mi ani neprišla ako USA keď to porovnám. Fakt taký Kanadský vibe som z toho cítil. Alebo inak, v Kanade som nikdy nebol, ale tak ako som sa cítil v Montane som si vždy predstavoval Kanadu

Reagovat
Wambasen

Reagovat
7kaka7

Podzim jsem studijně trávil Ve Vancouveru a při výletě na Aljašku jsem strávil cca den v Seattlu. Všichni mě varovali jak je oproti Kanadě v USA úplně jiná společenská atmosféra a chování, přičemž právě kontrast Vancouver - Seattlu měl tomu být důkazem...no nakonec mi to tak úplně nepřišlo, ano, bylo tam asi víc bezďaků (ve Van jich je taky mraky) a pár černochů mě prosilo o peníze ale asi tím, jak jsem očekával nejhorší, mi to ve finále přišlo jako fajn město (Samozřejmě jeden den, těžko mužů soudit, spíš první dojem). Ale ty sociální rozdíly jsou diametrálně odlišné, od víceméně “rovnostářské” Evropy na první pohled.

Reagovat
Trand

Já mám jet zas na podzim studijně do Seattlu, tak snad to vyjde.

Reagovat
wjillm

Tam si skoc na americky fotbal. I v pripade, ze nejsi fanousek, tak je to zazitek. Co mi bylo receno jednim fanouskem, ale neoveroval jsem to, tak je to jeden z nejhlasitejsich stadionu a je pod nim male zemetreseni, kdyz se to rozeskace, aby ne, kdyz se tam vleze asi 70tis lidi.

Reagovat
Trand

Díky za radu, já jsem právě velkej fanda americkýho fotbalu, takže pokud mě to finančně nezruinuje (což možná zruinuje, ty lístky jsou neuvěřitelně drahý), tak bych se na nějaký zápas chtěl podívat. A pokud nevyjde NFL, tak bych zkusil aspoň univerzitní fotbal, který má v Americe taky obrovskou tradici, jen je otázka, jestli se kvůli koroně bude letos nějaká sezóna vůbec hrát.

Jinak to co ti říkal ten fanoušek je pravda, Seattle je známej tím, že má jedny z nejlepších fanoušků (to se pak přenáší i na náš klasickej evropskej fotbal, kde mají taky skvělé fanoušky, alespoň na americký poměry), to o tom zemětřesení jsem už taky slyšel.

Reagovat
wjillm

Ja jsem za dva listky do "nose bleed seats" rady daval pres 700dolaru, uz nevim, jestli to bylo USD, nebo CAD, strasna raketa. Opravdu jsme sedeli az uplne v posledni rade. Ale zazitek neskutecnej a ja jsem fanousek Seahawks jsem si uzil Wilsona v akci, nadhera. Bud Light skoro za 20, ale kousek od stadaku byla super hospoda s lidovejsimi cenami, tam jsme si dali tak trochu cesky do trumpety. Bylo to to proti Cowboys v zari 2018 a myslim si, ze to tehda byl prvni domaci zapas, nebo jeden z prvnich. Neskutecna euforie fanousku, vyhra, coz se tuto sezonu rict nedalo Kamos je jejich dlouholety fanousek a pro nej to byl splneny sen. Pote jsme si zajeli do Oregonu na surf.

Odletal a mel slzy v ocich, coz jsem u urostleho borce dlouho nevidel. Tim chci rict, at z toho vytriskas maximum, na ostatni veci tu mame mastercard.

Reagovat
Trand

Ale co jsem četl, tak zrovna ve Vancouveru jsou taky docela hnusný čtvrti, kde žije spousta bezdomovců a drogově závislých. Ale nevím, jestli je to pravda no.

Reagovat
7kaka7

Je to tak...v East Hastings je asi největší koncentrace feťáků a bezďáků co jsem kdy viděl...na druhou stranu ve zbytku Vancouveru to tak hrozný není.

Reagovat
7kaka7

Ale nijak nebezpečný to tam neni (přeci jenom v Kanadě nejsou všichni ozbrojený jako v USA), kanadskej bezďák se ti ještě omluví, že tě obtěžoval a popřeje hezkej den

Reagovat
wjillm

Neni to takovy rozdil, oni maji tu mentalitu podobnou. Mne prijde USA hektictejsi, nez Kanada, coz ma i logiku. USA ma asi 10x vice obyvatel. Ale muze to byt jen muj pocit, protoze jsem malomestak.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Uwe háže buly

ale jako jel bych na nějaký delší trip okamžitě, to zas jo.

Reagovat
OTASi

Reagovat
pa3ce

Nedá sa to tak generalizovať, závisí dosť od toho v akom štáte by si žil. Ale chápem ako to myslíš, a v niektorých veciach som tiež stratil ilúzie o tej skvelej Amerike o ktorej som si myslel, že musí byť najlepšia krajina na svete. Európa má tiež dosť problémov, ale ako miesto na život povedzme priemerného človeka mi príde určite lepšia.

Ale btw, z anglicky hovoriacich krajín je Austrália aj tak najviac top <3

Reagovat
Bucky

Já jsem taky vystřízlivěl, ale spíš z toho, že je na svět potřeba koukat černobílou optikou. Každá země, každý člověk, každý čin má svá pro a proti. Dokud se tohle jako společnost nenaučíme, tak budeme pořád odsuzovat kvůli relativním hloupostem i dobré lidi, dobré činy a třeba taky hezké a zajímavé země.

Reagovat
Radin

To, ptž téhle generaci jí všude cpali. Americký seriály, reklamy na jejich produkty atd. Reálně jsou všichni hegemoni vesměs stejný prasata, kde jde jen o prachy. Díky USA si můžeme vychutnávat chemické suroviny a náhražky jídla, naše děti mohou poslouchat hudbu z ghett, které nikdy nezažily a tak nemůžou chápat.. USA je super tím kontrastem, že nekde máš vše, hory, sníh, kousek dál teplo, moře. Politicky je nemůžu vystát, samozřejmě, že vždy hrají pro sebe. Kvůli nim byla finanční krize a dalších x věcí, proč si je neidealizovat

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi celkem mimo, že Afro-evropani (prostě černoši v Evropě) se vůbec jak koliv vyjadřují, co se děje v Americe. Je to prostě vnitřní konflikt v Americe a nechápu proč někdo v Evrope vůbec na to reaguje.

Vidím to tak, že černoch podporuje černocha. Nepřijde mi, že je to špatné, ale je to prostě divné.

Reagovat
inferno08

Tak asi byses taky vyjádřil k tomu, kdyby dejme tomu v Angole byla utlačovaná bílá menšina, ne?

Na druhou stranu fakt nevím, jak moc jsou v USA utlačována práva afroameričanů, protože tam prostě nežiju. Ale troufnu si říct, že chyba nebude jenom na jedný straně... Nakonec i ten Floyd měl za sebou kriminál.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nebude jenom na jedný straně? Koukni se na jejich počet a kriminalitu, to je hnus velebností.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ze mel za sebou kriminal? Videl si to video? Je tam evidentne zpacifikovanej a nikoho neohrozuje. Ten policajt mu kleci na krku i pres nekolik upozorneni jak primo od Floyda, tak ostatni lidi, ze Floyd nemuze dejchat/nedejcha. Tohle je uplne ukazkovej pripad kdy chyba je jen na jedny strane.

Reagovat
Generalní Gladiator

Zase to čteš špatně.

Reagovat
inferno08

Já myslím chyba obecně, ne jen v tomhle konkrétním případu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, co se odehrálo předtím.A nevíš, co by se stalo, kdyby to ten ploicista neudělal.To bychom třeba za týden viděli hřbitov, dudáckou kapelu, čestné salvy a skládání vlajky Zjisti si, kolik, zemře v USA ročně policistů při výkonu služby rukamam těchto zločinců a narkomanů z čermošských gangů.Vy sluníčka jste fakt pitomci.

Reagovat
bobis21

A víš kolik lidí už zabil přímo tento policista? Všechno náhoda?

Reagovat
smazaný uživatel

Zabij, nebo budeš zabit.V zemi, kde je 80 % lidí ozbrojených to asi jinak nejde.Kolikrát sis říkal tady v Česku, při nějakém hnusném činu-škoda, že ho neodpráskli policajti " na útěku.No a tam to holt dělají.je to lepší, než když ho pak soud pustí pro "nepříčetnost".

Reagovat
soukup

do občanské války by to byl supr plán, ale v demokratickém právním státě mi "preventivní zabíjení pro vlastní přežití" nepřijde úplně na místě

Reagovat
ttopi

Takhle přemýšleli někteří, kteří již nejsou mezi námi. Co pak s tím?

Reagovat
TheTopFootbaler

Začal bych řešit tu ozbrojenost.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

Takže prostě preventivně zastřelit všechny. Skvělý způsob jak začít občanskou válku

Reagovat
frankiefcb

https://www.nytimes.com/2020/05/31/us/george-floyd-investigation.html#commentsContainer tady máš to, co se dělo předtím Prostě vražda od idiota v uniformě. A co si budeme povídat idioti v uniformě jsou i v Česku bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu, znovu, že nevíš, co se dělo předtím, co tam měli s tímto zločincem a narkomanem za problémy týdny, měsíce.Z čeho všeho byl třeba podezřelej.Vy tu jste všichni chytří am máte jen pár informací z netu.Dozvíme se to při soudu s tím poldou.

Reagovat
frankiefcb

A ty máš hned jasno no. prostě je to vražda a nesmí to projít ani policajtovi, pokud chceš žít v právním a bezpečném státě. Ani policajt není nad zákon.

Reagovat
Generalní Gladiator

Jasno máš ty, vražda to s velkou pravděpodobností nebyla.

Reagovat
Přéma

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám jasno, to snad z toho vyplývá.Proto nesoudím policistu.To přenechám soudu.jasno tu máte vy, co se zastáváte toho kriminálníka a narkomana.

Reagovat
TheTopFootbaler

Zase špatně. My říkáme, že černoši jsou v Americe prostě potlačovaní, ať se ti to líbí nebo ne.

Reagovat
ttopi

No počkej počkej. Byla nějaká pitva a jsou z toho nějaké závěry. A snad se i psalo, že nemusel umřít přímým vlivem toho tlaku, ale kombinací srdeční vady, stresu a něčeho (asi drogy, přesně nepamatuju). Takže zase bych byl opatrný. Ikdyž to jsem četl 2 dny zpět, nevím jak je to aktuálně.

Reagovat
frankiefcb

byly udělány dvě pitvy. Zajímavé, že jsou obě v rozporu. jedna pitva tvrdí to, co tvrdíš i ty, že by v tom mohly hrát vliv omamné látky. Pak je tu ta druhá pitva.

"Rodina s těmito závěry ale nesouhlasila a nechala tělo prohlédnout vlastním odborníkem. Tím byl lékař, který rovněž pitval černocha Erica Garnera, který zemřel v roce 2014 rovněž při zatýkání bělošským policistou. Tento odborník zjistil, že tlak, kterému byl Floyd vystaven, znemožnil průtok krve do mozku a znemožnil mu volně dýchat.

Chauvin podle trestního oznámení klečel na Floydově krku osm minut a 46 vteřin, z čehož dvě minuty a 53 vteřin bylo v době, kdy muž již nereagoval. Předtím Floyd prosil, aby ho policie nezabíjela, a opakovaně si stěžoval, že nemůže dýchat."

Reagovat
ttopi

Já nic netvrdím, jen říkám co jsem četl, ale to už je 2 dny starý. Z toho videa je patrné, že fakt nemohl. Až z toho mrazí. Ještě jak prosí... Pak je tam záběr na toho policistu, jak se dívá dolu a vypadá to, že si to fakt užívá. No, ten musí dostat tvrdý trest. Ale i tak odmítám tu formu protestu. Tímhe si totiž uškodí ještě víc.

Reagovat
frankiefcb

Však jasně, já nemám nic proti demonstracím (obecně policejní brutalita je problém a věřím, ež v USA ještě více), ale rabování a lynčování je prostě hnus.

Reagovat
ttopi

Když ono je to takové těžké. Protože pokud by lidé jen chodili s transparentama a něco hulákali, nebude to mít takový efekt a takovou pozornost. To je jak ty vypatlaný žlutý vesty ve Francii nebo co to bylo vloni.

Někdo taky obsahuje třeba činy Mašínů, po kterých zůstali lidi, ale říká se, že bez násilí se probojovat ven šlo jen horko těžko.

Reagovat
frankiefcb

Na mašíny má svůj názor a ani nechci do toho zabředávat. Na jednu stranu máš pravdu, že pokud nejsi "agresivní", tak tvé požadavky mají v paži. Ale osobně si myslím, že rabování, loupeže a krádeže nedělají demontrující (ti kteří tam jdou za účelem protestovat), ale skupiny frustrátu a i jsme četl, že mnohdy jsou to i organizované gangy. P.S: a to i dokážu pochopit, že se demonstranti střetnou s policajty, to i nějak dokážu pochopit. Rabování opravdu ne a ani nemám pochopení pro lynčování, co se taky někde děje.

Reagovat
ttopi

Naprostý souhlas. Jsou to lidé, co na tohle čekají a pak běží, aby něco ukořistili pod rouškou demonstrace za dobrou věc.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to udělat socialistickou revoluci a založit Socialistické státy americké

Reagovat
smazaný uživatel

Zlikvidovat tu mafiánskou bandu Republikánské a Demokratické strany

Reagovat
smazaný uživatel

No to je ono, vlastním odborníkem.To je opravdu hodně důvěryhodná pitva.

Reagovat
frankiefcb

tak tady je asi důležité, co je ten vlastní odborník zač a jestli je kapacitou v daném oboru.

Reagovat
smazaný uživatel

Právním státě:))Kde premiér a jeho ministři kradou muíliardy a smějou se nám do xichtu:))

Reagovat
bobis21

Tak proti tomu se podle tebe taky nesmí protestovat ne? Nebo jen černoši nesmí protestovat?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Protestovat se proti tomu samozřejmě musí, nejen prostestovat, já bych byl radikálnější.Taky se proti tomu protestuje,ale protože jsme celkem kultivovaní, tak u toho nerabujeme obchody a nezapalujeme policejní auta.Cítíš ten rozdíl v protestech?Na protesty má každý občan právo, na násilí a loupeže ale ne!

Reagovat
bobis21

Takže říkáš úplně to samé co celou dobu já. Výborně.

Reagovat
ZJEV

Co se dělo předtím je úplně irelevantní. Když člověk leží spoutaný na zemi, tak nemůže pro policajta představovat nebezpečí, když to není Superman, Spiderman nebo Hulk apod.. Takže normální lidi si hned udělají úsudek, že je to naprosto nepřiměřený zásah. On jako policista má podezřelého zadržet ne ho mučit nota bene rovnou odsoudit k smrti.

Reagovat
vodka

Reagovat
ttopi

Dobrý video, dík

Nějak se ale nemohu ubránit dojmu, že tam vznikl problém okolo času 3:50. Chtějí ho dát do auta a nějak se jim to nedaří. V tu chvíli tam musel být od Floyda nějaký vzdor.

Reagovat
TheTopFootbaler

On prý říkal, že je klaustrofob a že tam nevleze, aspoň podle toho videa teda.

Reagovat
Mass

Když ho předtim vytáhli z auta, tak tu klaustrofobii ještě neměl..

Reagovat
ttopi

Jestli je tohle pravda, tak začínám chápat, proč to s ním nešlo po dobrém. Týpek co řídí auto přece nemůže říct, že nevleze do auta kvůli klaustrofobii...

Reagovat
Chazy

Ale však na tom vůbec nezáleží. Problém je v tom, že člověk, který nebyl nebezpečný, byl umučený k smrti. To se nemůže stát, i kdyby nebezpečný byl. Když je zabitej při přestřelce, honičce, ok, ale když je bezbranný a leží na zemi, nemůžeš mu klečet na krku, dokud ho nezavraždíš.

Mě fakt udivuje, kolik lidí toto nechápe. A není to sluníčkaření, není to o hledání racismu, je to prostě o zákonech a lidských právách. Ty snad chceš, abys mohl být zavražděn policistou, protože třeba v opilosti z prdele děláš machra a nechceš dát občanku, i když jsi nepředstavoval nebezpečí? Však je to absurdní, ten člověk je odzbrojený, bezmocný a v tu chvíli to mělo skončít, místo toho došlo na vraždu

Reagovat
žrout

https://cnn.iprima.cz/nova-videa-mapuji-posledni-momenty-zivota-cernocha-george-floyda-z-minneapolis-3961

Na druhou stranu koukni na to druhé video. Chtěli ho normálně dát do auta a mohlo být po všem, ale on se vzpíral a nenechal se. Tím samozřejmě neomlouvám to, co se stalo potom, ale kdyby nekladl odpor, vůbec by k tomu zabití nedošlo. A pro jistotu znovu opakuji, tím neospravedlňuju tu hrůzu, co mu pak provedli. Je to neomluvitelné, byť to byla reakce na jeho odpor.

Reagovat
Generalní Gladiator

Strašnej průser ho mít položenými na silnici,když za nima sviští auta. Musel ho tvrdě fixovat(koleno-krk),aby ho jeho pohyb neodmrštil do vozovky(obhajoba že to nedělal s úmyslem ho zabít,nýbrž nutnost úspěšně dokončit zákrok).Ale proč kua 9 minut, proč ho neodnesli na chodník

Reagovat
žrout

První část, jak to popisuješ, souhlas, je to pochopitelné, že ho znehybnili. Že ho ale takhle drželi tolik minut, to je naprosto neomluvitelné.

Reagovat
Generalní Gladiator

srali na něj,kriminálník ,póvl,takhle zaklekl dost možná desítky, klidně stovky osob, jenže tady nepřiměřenost zákroku má fatální důsledky..

Reagovat
Chazy

Jo, já tohle chápu, ale podle mě na tom nezáleží. Ten problém a ty protesty nejsou o tom, kdo byl Floyd a nebo jak jednal před tím zatčením, je to o policejní brutalitě, o nepříměřených zákrocích, o rasistech v policejním sboru, o neexistující rovnoprávnosti a dalších věcech.

Nikdo Floyda neřeší, lidi jen mrzí, že někdo zbytečně zemřel tímto způsobem. To, co se řeší, je obecný problém trvající desítky let.

A jako ty záběry, co unikají z těch demonstrací, to jen podtrhují. Bezdůvodný lynčování novinářů obuškama, dorážení lidí, co leží spoutaní na zemi, stříkání pepřáku do ksichtu lidem, co leží spoutaní na zemi atd.

Těch násilníků v řadách policie je hrozně moc

Reagovat
žrout

"Těch násilníků v řadách policie je hrozně moc"

Naprostý souhlas. Podle mě je ale problém právě tohle, ne nějaký rasismus. Policejní brutalita tam není jenom proti černým. Akorát se tyhle případy medializují. Být Floyd bílý, nikdo neprotestuje, protože o tom ani nevíme.

Takže ano, řešit problém - brutalitu policie. A nedělat z toho hned apriori rasistický problém.

Další věc je, že takto objektivně nebezpečné zaměstnání kor v USA, kde má každý dement zbraň, je o hubu a oni jsou rádi, že to vůbec někdo dělá. Tak berou každého, i násilníky.

Reagovat
Radin

Viděl si někdy jak se chovají lidi tady, když je chtějí sebrat? Ty si nikdy nezažil, že si druhý den řekneš, jaj jak jsem se to choval opilej? Je to důvod umřít rukou někoho jiného?

Reagovat
žrout

Neříkám, že to je důvod, neobhajuju, co se stalo.

Reagovat
Radin

Já taky ne, ani ty rádoby protesty, při kterých se vyřádí x kriminálníků, kteří využívají davu, kradou a vraždí. USA je celá sick

Reagovat
Generalní Gladiator

Co se tam stalo?Všechno vypadá relativně ok do doby,než ho začnou dávat do auta z chodníku.To jako prolezl celým autem a skončil pod kolem na druhé straně? Nejsou ještě další záběry?

Reagovat
Salfovic

Já si spíš říkám, proč tam chybí pasáž od neúspěšného naložení po zakleknutí na černou živou matraci.

Reagovat
Generalní Gladiator

No dyť jo.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja vim co se odehralo predtim. Je to pomerne dobre zdokumentovany.

Reagovat
Han střelil první

Ale on klečel spoutanému člověku na krku, ty píčo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Le Gunner

Ano, tomu se nedá rozporovat, ani náhodou. A taky se nedá rozporovat tomu, že rasismus z té země pravděpodobně nikdy vymýcen nebude. Na druhou stranu, na jeden konkrétní zmedializovaný případ evidentní vraždy afroameričana (který eskaloval v nepokoje, kde stranit nemůžeš ani jednomu) máš určitě aspoň jeden (vůbec nebo mizivě medializovaný) kriminální případ, který iniciovala afroamerická menšina. Stejně to však platí i vice versa.

Ale jelikož zkrátka v té zemi nežiji a nedokážu na sebe empaticky naroubovat, a tedy racionálně uchopit to, co se v té společnosti děje, tak se zdráhám nějakých definitivních stanovisek.

Reagovat
mistr129

Vím, že už jsme tohle řešili ve vedlejším vláknu. Já samozřejmě uznávám (a měl by každý příčetný), že chyba byla na straně Chauvina. Stejně tak je ale vina za ničení obchodů na straně těch, co je ničí a popřípadě to schvalují, a ne na straně Chauvina nebo dokonce Obamy či Trumpa.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš rasismus ze strany černochů v Jižní Africe. A je mi to zcela čumák.

Viděl jsem nějaké video z Jižní Afriky

https://www.youtube.com/watch?v=kynrCxxgP4k

A řekni mi ted ty máš-li stejný pocit, co černoši v Evropě cítí k černochům z Ameriky

Reagovat
inferno08

Apartheid ti něco říká? Zrovna JAR je dost blbej příklad, ale dokládá to, že chyba prostě není jen na jedný straně...

Reagovat
Nebelung

Apartheid je nějaké ospravedlnění? Akorát to tam otočili o 180° a děje se tam to stejné.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
inferno08

To samé? Oni tam jsou běloši v rezervacích? Nesmějí na pláže, do restaurací a do kin? Nesmějí navštěvovat nemocnice pro černochy?

Apartheid není ospravedlnění, ale vysvětlení toho, proč na videu je nasraná černoška, která háže odpadky z koše před bělocha.

Reagovat
Salfovic

Vysvětlení

Reagovat
inferno08

Nevim, jak jinak to napsat... Dokážeš vysvětlit, proč po válce Češi zabíjeli Němce? Já tu černošku neobhajuju, jen říkám, že to co dělá, nevzniklo jen tak samovolně...

Reagovat
Nebelung

Takže mírnější projevy rasismu jsou v pořádku?

Reagovat
inferno08

Jak říkám, JAR není zrovna nejlepší příklad. A projevy rasismu nejsou v pořádku. Nemůžeš prostě šikanovat člověka jen kvůli barvě pleti. Ale ta situace v JAR je prostě daleko složitější.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
andrew96

Mně to třeba šumák není. Jako jakákoliv jiná segregace.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto vznika rasizmus

Reagovat
lada.sp

bílá menšina je utlačovaná všude, hlavně u nás na severu :-D

Reagovat
soukup

Mně to teda přijde úplně normální, že se vyjadřují. Zaprvé právě proto, že sami jsou černoši a zadruhé se to stejně týká nás všech. Evropani se taky správně vyjadřují k tomu, že v Íránu kamenují ženy za nevěru, přitom by se dalo namítnout, že je to přece vnitřní konflikt v Íránu.

Reagovat
Gazdo

Presne tak zeny maju byt v kuchyni a nie niekde pachat neveru

Reagovat
Benfica

toto nie je problém len usa, ale skoro celého sveta? alebo chceš povedať, že v Európe nie je rasizmus? že na Slovensku nie je rasizmus? je to všade to isté.. aj ta policajná brutalita.. len tu ešte nikoho nezabili a ľudia majú prevažne v p..

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě musí pro tebe být divná reakce na úplně cokoli, co se neděje přímo tobě ne? To je úplná blbost.

Reagovat
andrew96

Reagovat
oli9

na všechny dvojí metr máte

takhle to přeci nejde dál

jedny mentalitou omlouváte

druhý čeká kriminál

Reagovat
lada.sp

Reagovat
cr7sux

Reagovat
OTASi

Reagovat
r.mrazik

S ohledem na okolnosti případu George Floyda chápeme obavy a starosti mnoha fotbalistů.

Reagovat
RealC.F.

Jezisi to je komedie...banda imigrantskejch netahel neprotestuje, rabuje a dělá bordel. Trump měl uz od začátku povolat US army a udělat krátkej proces. Už aby se odvolal na zákon roku 1807 a exemplárně vyčistil bordel. Snad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Takže podporuješ vyvražďování vlastních občanů státem? Wow, jak krásně odkrýt že jsi zločinec

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš o zvěři, co tam ničí vše, co ji přijde pod ruku, kradou, nosí si domu plné tašky drahých věcí, to chceš za spoluobčany?

Reagovat
RealC.F.

klasickej prototyp facebook dementa co má "to se mi líbí " na stránce greenpeace a piratske strany

Reagovat
bobis21

Ne, mluvím o těch milionech kteří tohle nedělají. Všichni kdo rabují samozřejmě zaslouží trest (ne zabití policistou na místě, ale normální soud a trest dle zákona), to ale nezmanená že budu vyvražďovat miliony nevinných.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Kto hovory o vyvraždovani milionov ľudi? Veď tie mesta nejdu nuklearne zrovnať zo zemou

Reagovat
mistr129

Ale nebál bych se tu hrubou sílu použít na uklidnění situace, samozřejmě v nějaké přiměřené míře, ne to řezat jak Ondráček.

Reagovat
frankiefcb

Ono je často problém, že ti dementi, co dělají ten bordel se často skrývají za demonstraty a policajti mohdy hledají snadný cíl a tím pak jsou demonstranti. Na jednu stranu chápu, že je to pro ně těžké, na druhou stranu často si vybíjejí frustraci opravdu na neviných. Není to jenom teď Amerika, minulý rok videa z Katalánska, kde to mleli taky solidně. To muselo být pro Ondráčka taky pořádný porno.

Reagovat
mistr129

Řešení je chytit je při činu, jako třeba tady majitel obchodu. Pak můžou sebrat opravdu ty dementy, ať už při rabování nebo lynčování. Každopádně při vyhlášeném zákazu vycházení holt každý demonstrující demonstruje na vlastní riziko.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1267747159786520579

A já teda kdybych se účastnil protestu za sebelepší věc, tak v momentě, kdy by se tam objevily skupiny nácků a začali s vandalismem, tak se sbírám a jdu domů.

Reagovat
frankiefcb

Tak já samozřjmě taky a celkově já osobně nemusím masové akce. Ale určitě do toho moc nechci mluvit druhým.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nesouhlasím s nácky, to může vyprovokovat kdokoliv.Ale jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi libi jak se vy retardi dokazete odkopat na sebemensi blbosti. Nekdo zminil nacky? Tak to honem rychle musim prispechat na jejich obranu a zminit, ze to prece muze delat kdokoliv, ne jen nackove.

Reagovat
RealC.F.

Vlastních občanů? Je vidět, že čerpání znalostí o USA na Fb a seznamu ž tebe udělalo klasického dementa s komentarema koblihy atd vid . Vlastní občany? 90% protestujících sou emigranti poslanci a jinej bordel nelegalne na území USA. Normální lidí co chodí do práce nic takovýho nedelaj, včetně spousta černochů co respektuji odsouzeni policajta na 35 let za vraždu prvního stupně. Tohle není žádnej protest ale nelegalni zločin. Národní garda v USA je celosvětově kritizovana z rasismu když zakroci. US army si to může dovolit, udělá krátkej proces a vrátí se to do normálu. Ale neboj za pár let slunickarstvi to bude i tady jako ve švédsku a francii sem zvedavej co bude s říkat potom ty demente

Reagovat
RealC.F.

Autocorrect no

Reagovat
smazaný uživatel

"90% protestujících sou emigranti poslanci a jinej bordel nelegalne na území USA"

Poprosil bych o zdroj.

Reagovat
frankiefcb

to nedostaneš. Zdroj je "to ví přece každý".

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

Máš důkazy pro svá tvzrení? Na seznam ani fb nechodím, ale s lhaním evidentně nemáš problém, takže to nemá cenu řešit.

Švédsko je má oblíbená země ve které každý rok pár týdnů strávím a můžeme si jen přát aby to tady někdy vypadalo jako ve Švédsku. Možná by to chtělo méně hltat fašistickou propagandu a někdy se tam podívat. Neznám jediného člověka který byl ve Švédsku a nezamiloval si ho.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Generalní Gladiator

Bude je obhajovat,že nemaj stejnej přístup ke vzdělání,za nezaměstnanost můžeme také my kvůli předsudkům...kriminalitu shodí větou,že vraždí a znásilňují i domorodci...celé to bude naše vína.

Reagovat
Han střelil první

Kéž by to tady vypadalo jak ve Švédsku a Francii.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

Reagovat
OTASi

Reagovat
frankiefcb

Mnoho lidí dělá bordle a mnoho zase ne. A co jsem měl možnost číst a vidět, tak i protestující vystupují proti těm rabujícím.

Reagovat
bobis21

ignorují všechny ty, kteří si stoupají před obchody a chrání je před rabováním, protože se jim to nehodí

Reagovat
smazaný uživatel

Já protestuju, aby byla kdejaká smažka a kriminálník stavěn nad ochránce pořádku.A je mi jedno, jestli je černej, bílej nebo fialovej.

Reagovat
bobis21

Ti protestující právě chtějí ať je se všemi zacházeno před zákonem stejně. Ty jsi na straně těch, kteří říkají že policie si může dělat co chce a může zabíjet koho chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic takovýho neříkám, jen nemám všechna potřebná fakta k tomu, abych soudil toho policistu.Že ten negr byl grázl je jasné každému kromě novinářů, kteří z něj dělají světce.

Reagovat
bobis21

Tak už tady jasně ukazuješ že jsi rasista, takže nemá cenu si hrát na to že jsi nějak neutrální. Navíc jsem nikdy neviděl říkat novináře že to byl nějaký světec, to je jen tvůj výmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsem rasista, ty vole?Že jsem napsal negr?to bylo vždy správné označení podle barvy kůže.Negro = černý..Jsou černí, my bílí, u tebe tedy nevím, ale já ano,).tak jsem běloch, on je černoch.Tak kvůli tomu, že nějaký idiot vymyslel, že jim musíme říkat Afgroameričané, což je ještě horší, tak já to říkat nebudu.Na to jsem už moc starej.Je to to samé, jako nesmím pomalu naspat cikán a oni nám říkají gí´ádžo, nebo bílá svině, to rasismus není, ty idiote sluníčkářskej.

Reagovat
bobis21

Oxfordský slovník angličtiny: "The word nigger has been used as a strongly negative term of contempt for a black person since at least the 18th century. Today it remains one of the most racially offensive words in the language." - nevím jak moc jsi starý, ale to slovo bylo rasistické dávno předtím než ses narodil, takže bys nemusel nic měnit, pokud bys celý život nebyl rasista. Slovo afroameričan jsem v životě nepoužil a taky žiju, stačí nebýt dement.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo?A jak negrům říkáš?Barevný?

Reagovat
bobis21

Třeba černoch. Rozhodně nemusím používat žádné rasistické výrazy.

Reagovat
Salfovic

Pokud černoch používá výraz negr, tak je to taky rasista ?

Reagovat
bobis21

Nemůžeš být rasista proti vlastní rase. Rasismus je nějaké povyšování vlastní rasy nad jinou, nebo naopak snižování jiné rasy pod svou - nemůžeš povyšovat svou rasu nad svou rasu, to je logický nesmysl.

Reagovat
frankiefcb

No já nevím, podle mě to klidně může být rasista vůči vlastni rase. Se mi připomněla scénka, kde přijdou za starým slepých černochem, kterého vychovávala bílá jižanská rodina. A ten se rozpovídá o tom, jak nenavídí černé, že je to spodina a že by to likvidoval

Reagovat
Salfovic

To je jako když šáša Krusty zjistil, že není tím, kdo nesnáší sám sebe, ale pouhým antisemitou

Reagovat
kubys

Jak nemůžeš být rasista proti vlastní rase? Však můžeš být rasista vůči jinému etniku z vlastní rasy...

Reagovat
bobis21

Ano, ale ne proti vlastnímu etniku

Reagovat
kubys

Rasa a etnikum je rozdíl...

Reagovat
TheTopFootbaler

No popisuješ ten hodně toxický rasismus, ale ve své podstatě je rasismus i když uděláš blbej fór, nebo prostě s tím příslušníkem jiný rasy zacházíš jinak, než jak bys zacházel se svojí rasou. Imho to máme v sobě každej, lidi jsou prostě zrůdy, ale důležitý je to prostě neventilovat do chování. Myšlenky neovlivníš, ale to chování je to podstatné.

Reagovat
OTASi

tyvole ty máš dost.. nekrmte toho trolla už

Reagovat
wjillm

Pokud to pouziva cernouch, tak tim ukazuje na vlastni hloupost a omezenost. Pokud nechteji, aby se to pouzivalo, tak by to nemeli pouzivat ani oni. Ale to nas neopravnuje k tomu, abychom to pouzivali my. Pokud tyto terminy pouzivame, tak tim zase ukazujeme na sebe a vlastni omezenost.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Han střelil první

Drž hubu, ty zkurvená rasistická mrdko.

Reagovat
smazaný uživatel

MOZNA plati falesnou bankovkou a po prijezdu policie nevykazoval zadny znamky agresivniho chovani, klepeta si nechal nasadit bez problemu. Za tohle si zaslouzil umrit?

Reagovat
Hunt

Aneb jak všem sdělit, že jsem rasista.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ako si to predstavujes,Abrams zautoci na rabovačov?

Reagovat
RealC.F.

Reagovat
OTASi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
lampas

Stala se vražda, policistu ať klidně popraví, zaslouží si to. Ale to jak se zase po celém světě vzedmula vlna zakomplexovaných negrů, jenž umí jenom brečet a dělat bordel, to je nechutný To je tak ubohá pakáž, horší jak zvířata.

Reagovat
Hunt

Koukám, že v Česku na tom jsme s rasismem úplně stejně. Za podobný výroky by mělo být trestní stíhání.

Reagovat
smazaný uživatel

Realita je takova, ze ten komentar nebude ani smazanej, natoz aby byl ten xindl zabanovanej. Tak to proste na EF chodi.

Reagovat
smazaný uživatel

Byxh dal ban tobě, z atoźa to, že, chceš banovat za jiný názor, ty neobolševiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nazor, kterej je evidentne v rozporu s Pravidly pro komentare na EF.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/pravidla-pro-vkladani-komentaru-na-eurofotbal-cz-49190/

Bod 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vsetky vsetky tieto body sa bezne porusuju ale keby ze sa ma zacat banovat za kazdy jeden takyto komentar tak tu nikto neostane

Ja v tom komentary žiadny rasizmus nevidim,robia bordeľ? Robia,len by som doplnil že je tam aj vela bielych debilkov ktory sa doma v karantene evidentne nudia pozatykat a splatit do posledneho centa

Reagovat
smazaný uživatel

>len by som doplnil že je tam aj vela bielych debilkov

A to je presne ten klicovej rozdil mezi jeho a tvym komentarem. On mluvi pouze o zakomplexovanych ubohejch "negrech", co jsou horsi jak zvirata.

Reagovat
smazaný uživatel

To bezesporu jsou, proto žijí v ghettech a od školky patří do nějakého gangu.

Reagovat
Han střelil první

Znáš hodně lidí z ghetta, co? Ameriku máš procestovanou křížem krážem. Jo, jo, ty jsi ale světaznalec.

Reagovat
TheTopFootbaler

To je úplně mimo argument, na červenou taky jezdí spousta lidí, takže najednou to můžeme kdykoli? Prostě to chce tvrději banovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Na tohle jsem přesně čekal, až přijde nějaká levičácká lůza a začne tady kastovat názory na ty správné a špatné... tohle by se mělo banovat. Chovají se ty lidi jak zakomplexovaná zvířata? Chovají... Dělat bordel po ulicích, zapalovat cizí auta, rabovat obchody, to prostě není chování hodné normálních lidí. Snad za to dostanu pět let na tvrdo, že nemám názor odpovídají moderní prozápadní korektnosti (cenzuře).

Reagovat
smazaný uživatel

Melo by se banovat za obsah (nebo aspon mazat), ktery je definovany jako neprijatelny obsah dle Pravidel pro komentare.

Reagovat
Hunt

Nikdo tohle chování neschvaluje, ale úplně stejně se tam teď chovají běloši - mluvíš i o nich jako o zvířatech? Rasa s tímhle nemá nic společného.

Reagovat
lampas

Samozřejmě, že pokud tohle dělají běloši, tak jsou to zvířata. Slyšel jsem, že se těch protestů účastní i zástupci bílé levicové lůzy. Ano, jak říkáš, rasa je v tomhle podřadná...

Reagovat
smazaný uživatel

"Slyšel jsem, že se těch protestů účastní i zástupci bílé levicové lůzy. Ano, jak říkáš, rasa je v tomhle podřadná..."

"Ale to jak se zase po celém světě vzedmula vlna zakomplexovaných negrů, jenž umí jenom brečet a dělat bordel, to je nechutný To je tak ubohá pakáž, horší jak zvířata. "

Hmmmmm.

Reagovat
andrew96

Reagovat
lampas

Začali to negři, to spolu nijak neodporuje.

Reagovat
smazaný uživatel

"rasa je v tomhle podřadná"

"Začali to negři"

Hmmmmm.

Reagovat
lampas

Víš blbečku, zprvu jde o to, že se někdo chová jako zvíře, pak až o to jaké je rasy.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Han střelil první

Ty brečíš, že tady někdo rozděluje názory na správné a špatné, a mezitím dělíš lidi podle jejich názorů nebo ještě hůř podle barvy kůže na dobré a špatné. Tak já to zkusím po tvém: jsi zástupce bílé fašistické lůzy a je mi z tebe na hovno. Sevas! 420! Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

Reagovat
Benfica

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak podme banovať každeho kto ma iny nazor sudruh komisar

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre. Pardon, ze na strance, kterou denne navstevuju, nechci cist tenhle evidentne pravidla porusici rasistickej xindl. Chyba je asi me no.

Reagovat
lampas

Samozřejmě, že je chyba u tebe, protože v rámci své zaslepenosti nejsi schopen přijímat jiné názory. Ale to je u levicových fanatiků zcela normální.

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašnej pitomec, ten určitě udává lidi bez roušek

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsou ty nazory rasisticky, tak ano.. nejsem schopny je prijimat.

Reagovat
bobis21

Aneb "buď přijmete můj rasismus nebo jste levicová lůza" Tihle rasisti jsou fakt neskuteční

Reagovat
smazaný uživatel

Hele trubičko, zastáváte se tu kriminálníka, který loupil se zbraní v ruce, což asi nebyl jeho jediný problém v životě, ale budeme vycházet z toho, že ano.Už tehdy ho měli odprásknout, pokud tou zbraní ohrožoval slušného občana a chtěl ho oloupit o jeho majetek.Odseděl si to,ale polepúšil se?Nepolepšil! Když ho policisté zatýkali-proč?- byl plnej cracku.A vy dva zmrdi tu urážíte lidi, se kterými se ´m chodíte diskutovat léta a teď si to tady poserete kvůli takovému gaunerovi?jste na palici?

Reagovat
bobis21

Kde se někoho zastáván? Můžeš mi prosím ukázat kde se někoho zastávám? Ty nechápeš rozdíl mezi "je skvělý člověk" a "policista nemá právo ho na místě popravit"?

Reagovat
smazaný uživatel

On ho už i popravil????

Reagovat
TheTopFootbaler

Vždyť ho udusil. Když připočteme, že tam mohly hrát roli nějaké srdeční problémy, pořád měl po naléhání ostatních přestat dusit bezbranného člověka. Tohle je jednoznačná vražda. Vražda zločince je pořád vražda. Pokud ti něco říkají zásady trestního práva, je mezi nimi to, že i sebehorší zločinec má pořád právo, aby s ním bylo zacházeno jako se člověkem. Člověk má naprosto fundamentálně právo na život. Tady to právo bylo zcela evidentně porušeno, protože zemřel. Nechápu, co je na tom tak těžkýho pochopit.

Reagovat
frankiefcb

To je furt dokola, nehledě na to, si za to loupežné přepadení odseděl trest. Dotyčný má škraloup, je v pořádku , že ho zabil policajt.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to měl pojít jako pes, aby to už nikdy nemohl zopakovat, což je u narkomana téměř nemožné qa příště už by třeba někoho zabil..Není toho xindla žádná škoda bez ohledu na barvu kůže.To jen kvůli jeho barvě se to medializuje.To je pro mě rasismus.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal bych, že příznivec týmů. jehož fans rozsévají strach a násilí po všech stadionech bude tak útlocitný.Asi gaučák, co?

Reagovat
frankiefcb

jj gaučák, ty velký chuligáne a ultrasko.

Reagovat
smazaný uživatel

To já nejsem a nikdy jsem nebyl.Já chodím na fotbalů kvůli fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

"rozsévají strach" Ty jsi prostě tak hluboko v prdeli médií že už ti není pomoci

Reagovat
Alan_Shearer

Ty jsi fakt strasna pica psat tyhle hovna te uz snad ani nemuze bavit ...

Reagovat
TheTopFootbaler

To je moc tohle. Lidi by se měli rovnou střílet, aby nemohli opakovaně překračovat rychlost na silnicích. Souhlasím, Staline.

Reagovat
lampas

Promiň, ale vyjádřit znepokojení s chováním určité skupiny obyvatel není rasismus. Pro vás je prostě rasismus všechno, co jakkoliv zpochybní "dokonalý" obraz nějaké etnika, protože sami víte že je to pokrytectví a proto tak pak břečíte. Rasismus by byl, kdybych napsal, že je v pořádku že Floyd umřel, protože byl černej. To je rasismus. Ale napsat o lidech jenž se chovají jako zvířata, že jsou zvířata... Vůbec si neuvědomujete, že přesně kvůli lidem jako vy stoupá nenávist k minoritám u běžného obyvatelstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Takže prostě neakceptuješ nic jiného než "černoši špatní", ale rasismus to není?

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně by se nemohl stát,aby se černoch zastával bíclých před svými "bratry".Takže nevím, kdo je rasista.Ale černošči už sjou rasisti svým způsobem života.Zkus se jít projít do černošského h´)ghetta v kterémkoliv městě v USA...už tě nikdy, nikdo neuvidí.Stává s to černochům mimo stává teritoria?Ojediněle.kdo je tedy rasista?Černoch, nebo běloch?

Reagovat
bobis21

Vždyť se to stává úplně běžně. I ve videích z těch protestů vidíš že si čeroši stoupají mezi dav a policisty aby je ochránili. Ty ses jen rozhodl to ignorovat.

Reagovat
božský John

Ty vole, tys v Ameru nikdy nebyl a budes tady davat moudra o tom, kam se tam muze a nemuze chodit, to je neuveritelny.

Reagovat
lampas

Nikde a nikdy netvrdím, že "černoši jsou jen špatní"... Jinak takový přístup je rasismus, to samozřejmě ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sorry ale napsat v tomhle kontextu "vlna zakomplexovanejch negrů" mi teda přijde jako učebnicovej příklad rasismu...

Reagovat
lampas

Nazvat negra negrem není rasismus. Nesmíš být tak zfanatizovaná levičácká ovečka.

Reagovat
bobis21

Je. Najdi si co to slovo znamená. Nemůžeš to slovo říct aniž by to byl rasismus, protože to je prostě význam toho slova.

Reagovat
Salfovic

A co třeba termín negroidní rasa, taky rasismus ?

Reagovat
bobis21

Což je ale úplně něco jiného. Přečti si definici slova a zjistíš, že není nic jako nerasistické použití: https://www.lexico.com/definition/nigger

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
TheTopFootbaler

Zjevně zločinný názor není potřeba přijímat.

Reagovat
vodka

Reagovat
TheTopFootbaler

To si děláš srandu, ne? Ty naprosto dohledatelně porušíš pravidla a tvrdíš, že je chyba u ostatních, jo? Tomia volíš, že jo?

Reagovat
lampas

Už ti dneska přítel natrhl prdel?

Reagovat
TheTopFootbaler

Odpověz na otázku, chlapče. Pokud tady ta pravidla přispívání jsou, musíš je respektovat, jinak sem nemáš co chodit. Takovýhle věci si běž psát na novinky.

Reagovat
lampas

Nejsem pro tebe žádný chlapec, ovečko levičácká.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

"názor"

Reagovat
OTASi

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Česko a Slovensko jsou nejvíc rasistické státy v Evropě, čest vyjimkám. Jsem rád, že v takovém zkurveném státě už nemusím žít a vůbec se mi po té zemi ani jednou nezastesklo.

Reagovat
johan14

Hlavne sa nevracaj, nejak to tu prežijeme aj bez teba.

Reagovat
lampas

Reagovat
Radin

To zase ne. Mrkni na východní Evropu

Reagovat
Benfica

Reagovat
cr7sux

Co přesně bys na tom obvinil?

A seriózně mě to zajímá, děkuju.

Reagovat
Hunt

§ 355 Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob.

Kdo veřejně hanobí:

a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta

Reagovat
lampas

Pravda není hanobení chudáku, už byste to mohli levičáci jednou pro vždy pochopit. To je hrozný jaká lůza se v tomto státě může vyskytovat, jste ještě horší jak voliči Babiše

Reagovat
Hunt

Asi bude lepší, když si na uklidnění pustíš Ortela A nadávky nemají s pravdou nic společnýho.

Reagovat
bobis21

Jenže to není pravda, ale jen tvé rasistické představy. A už jenom to že každého kdo není rasista nazýváš levičákem ukazuje jak jsi mimo.

Reagovat
lampas

Ty jsi neskutečný chudák. Ty vyrabované obchody, ten bordel na ulicích, ty zničené životy těch podnikatelů, kterým přišli v rámci rasové spravedlnosti vykrást jejich třeba i celoživotní majetky, to jako není pravda??? Ubožáci jako ty se místo toho budou rejpat ve slově "negr" na sto způsobů, aby od těchto skutečností odvedli pozornost.

Reagovat
bobis21

Jenže rabování nemá nic společného s rasou. Rabují tam všichni, ale to se ty snažíš ignorovat aby to nezničilo tvou rastistickou představu světa.

Reagovat
lampas

Jenže co se teď v USA děje jsou rasové nepokoje, kvůli tomu to rabovaní, nemůžeš tvrdit že to nemá s rasou nic společného.

Reagovat
bobis21

Jenže protestující nejsou jen černoši - protestují všichni kdo jsou proti policejní brutalitě systematicky zaměřené na skupiny obyvatel (např. černochy). Jen ty z toho děláš protest pouze černochů, který to nikdy nebyl.

Reagovat
lampas

Dobře fajn, já mám pocit, že se snažíš za každou cenu se tvářit, že černoši nemají s nepokoji a rabováním nic společného, ty zase máš asi pocit, že všechno házím striktně na ně. Ve výsledku je mi jedno kdo za tím stojí, vadí mi hlavně ten bordel a zničené životy těch podnikatelů. Ty se snažíš dělat z černochů militantní zlatíčka, jejichž kriminalita je Trumpova propaganda. Pro mě je tohle ubohý alibismus. Víc už k tomu nemám co říct.

Reagovat
bobis21

Nic takového neříkám. Všichni kdo rabují by měli být potrestaní - jsou mezi nimi lidé všech etnik a nemá cenu to házet na jedny a jen jednu z těch skupin označovat za zvířata a rasisticky je urážet. Nikde z nikoho zlatíčka nedělám, to je jen tvůj výmysl.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Radin

My jsme rasistický stát a stejněe jako Polsko jsme tak i vnímáni. Roky v izolaci dělají své

Reagovat
Generalní Gladiator

Silně pochybuju,že to byla vražda,uvidíme co soud.

Reagovat
andrew96

Pokahontas ti prý zahřál lavici v síni.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
lichna.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Přéma

Reagovat
RealC.F.

jak jsem psal výše, US army je tam srovná do latě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Tomio pls

Reagovat
Greny

Já to nechápu... Ať policajt dostane trest a je to.... Stejne jak potrestat každého kdo dělá nějaké nepokoje... Nebo mě vysvětlené jak rabování, ničení majetku ostatních, aut atd..souvisí s vraždou policisty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
mistr129

Reagovat
Han střelil první

Nepokoje potrestat, v protestu pokračovat.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Salfovic

Reagovat
žrout

Když jsem viděl to video s Floydem, bylo mi hrozně. A byl jsem a pořád jsem na toho policistu strašně nasraný, stejně jako na ty další, kteří přihlíželi/pomáhali.

Ale prostě tohle je selhání jednotlivce a dělat z toho důkaz o rasismu a že zlí běloši nenávidí mírumilovné černochy, to je demagogie nejhrubšího zrna. Stěžují si, jak jsou např. černí víc v NY kontrolovaní policií, ale už se neřekne, kolik % jich je v kriminálech a dělají trestné činy. Už mě tohle unavuje a znechucuje. V USA si je každý svého štěstí strůjcem, je to země neomezených možností a každý může nějak fungovat, když chce. Ale nakonec i Floyd měl kriminální minulost, takže to nebyl žádný světec, jak se z něho dělá (tím vůbec neomlouvám tu odpornost od daného policisty).

A nalejme si čistého vína. Kdyby Floyd nebyl černej, ale bílej, nikdy bychom o tom neslyšeli a normálně by se to přešlo jako sice nepřípustné, ale pořád jen a pouze selhání jednotlivce. Ale že je černej, hned jsou toho plná média, levičáci si honí politické body a jejich friendly média je podporují. Největší rasisti jsou nakonec stejně ti, kteří jakoukoli událost interpretují jako rasovou otázku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Han střelil první

Díky za slušný komentář z opačné strany názorového spektra. Dovolím si teda oponovat. Tady jde o to, že kdyby byl bílý, tak k podobné situaci na 99% nedojde. Ten daný policista měl již několik rasově motivovaných přečinů a bohužel vzhledem ke statistice je pouhou kapkou v moři. Podobná videa nepřiměřené policejní brutality na černoších jsou v USA takřka na denním pořádku a ten latentní rasismus v americké společnosti prostě je (stejně jako u nás je vůči cikánům). I to je důvod, proč je americkým prezidentem blázen Trump a ne nějaký opravdu schopný republikán. Vše, co protestující (nezahrnuju mezi ně rabovače, ti snad budou potrestáni) požadují, je rovné zacházení, které by v roce 2020 mělo být samozřejmostí. Dost bylo případů jako Emmett Till, Rodney King, George Floyd... Táhne se to moc dlouho a moc zbytečně.

Reagovat
lampas

Můžeš to u nás s těma cikánama nějak rozvést prosím?

Reagovat
žrout

Násilí policie na bílých v USA neexistuje, nebo jen pouze není takto medializované? Podle mě je B správně, protože policie se v USA, kde má každý druhý zbraň, chová jinak, než u nás. Když jsem byl v USA, tak mě překvapilo, jak tam normálně dávají video z přestřelky policistů s nějakým řidičem, kterého chtěli zkontrolovat a on se snažil utéct. A byl to běloch. No prostě ho zastřelili.

Pokud měl tento jedinec více rasisticky motivovaných excesů, akorát to potvrzuje, co jsem napsal - jedná se o selhání jednotlivce.

Jinak můžeš rozvést ten náš latentní rasismus proti cikánům? Docela by mě zajímalo, co tím myslíš. A pokud to přirovnáváš k tomu, co je v USA s afroameričany, pomohlo by mi to asi víc pochopit, co se tam teda podle tebe děje.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás je to podobný.Taky je zde plno lidí, kteří mají předsudky proti lidem tmavší pleti. V naprostý většině proti cigánům, protože zde jsou celkem početnou menšinou. Hodně lidí si myslí, že cigán = kriminálník, feťák, recidivista. To samý je v podvědomí u hodně lidí v USA. Automaticky, když je podezřelej tmavej, souděj na základě stejnýho vzorce.

Reagovat
Han střelil první

Jo přesně tak. Projevuje se to třeba jenom v divných pohledech, v tom, že cikánům např. s kočárkem do tramvaje nikdo nepomůže zatímco komukoliv jinému ano. Není to o trestných činech či nějaké nenávisti, ale to prostě určitá zabudovaná nevraživost a odstup.

Reagovat
žrout

A není to prostě odraz nějaké historické i současné zkušenosti ať kolektivní, nebo jednotlivce?

Reagovat
Salfovic

Jasná věc.

Reagovat
TheTopFootbaler

No v každém případě je to stereotyp a tím pádem prostě chyba v sociální percepci.

Reagovat
žrout

Není to stereotyp, je to zkušenost. O sociální percepci si piš, co chceš. Zkušenost lidem ale vzít nemůžeš. A lidé se budou vždycky chovat podle toho, jakou mají životní zkušenost.

Reagovat
OTASi

Reagovat
TheTopFootbaler

Já neříkám že je to nepřirozené. Zároveň neříkám, že to taky občas nedělám. Ale rozhodně je to špatně, ke každému bychom ideálně měli přistupovat s čistým štítem, ať už jsi policista, nebo spolucestující v autobusu.

Ty jsi napsal slušný názor a já ti za to děkuju, jsem ochotný ho respektovat, protože v něm je i dost pravdy. Ale to nastavení v mysli, ať je jakkoli přirozené, je prostě špatně. I kdyby 99 % černochů mělo zločineckou kariéru, tím že si dovolíš, abys viděl černocha a choval se k němu jako ke zločinci, škodíš tomu 1 %. A myšlenky neovlivníš nebo jen velmi stěží, to je jasný, ale musíš se snažit, aby to neovlivnilo tvoje chování.

Ten policista si klidně mohl myslet, že je Floyd vrahoun, a chtít ho zabít, byl by to sedlák ale dalo by se to pochopit, kdyby se k němu zachoval normálně jako k člověku co má právo na spravedlnost a život. Takhle musí pykat, protože to nezvládl a takový člověk nemá u policie co dělat.

Reagovat
žrout

Já jen říkám, že jedna věc je bavit se filozoficky o tom, co je správně, ale druhá věc je, jak jako lidé fungujeme. Nejsme stroje, které nějak naprogramuješ, aby přemýšleli "správně". Většina lidí nejsou intelektuálové a jsou prostě rádi, že jsou rádi. Pak je taky dost vyloženě zlých lidí. Takže ideální to nikdy nebude. Důležité a jediné měřítko je, jak je nastavený právní systém. A pokud není nijak diskriminační vůči někomu, je to to maximum, čeho můžeme dosáhnout, pokud nechceme totalitu, abychom dokázali kontrolovat myšlení lidí.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako jo, já souhlasím, ale ty protesty jsou primárně za to, aby ti vyloženě zlí lidé nebyli u policie, protože tím trpí černé obyvatelstvo, a to zcela prokazatelně. Díváš se na věc víc pragmaticky než já a to není špatně, já jsem hrozný idealista a i když vím, že svět je prostě zlý, pořád myslím, že bychom se měli všichni nějak změnit a chovat se dobře. Problém je kde s tou změnou začít, že jo, protože třeba v Americe je to začarovanej kruh, jak někde dole hezky rozebral Chazy.

Reagovat
žrout

Věř mi, že jsem taky velký idealista, byť tady tak nevystupuju. Ale jsem zároveň i realista a vím, že změnit myšlení můžu jedině u sebe. Já musím žít pro ty ideály, k tomu se nedá ostatní donutit.

Reagovat
TheTopFootbaler

S tímhle souhlasím. Ale je potřeba nějak se shlukovat, dát si o sobě vědět, abychom věděli, že jsme komunita, že máme cíl, že jsme sjednocení, že společně něco změníme - pak můžeme inspirovat nejen sebe navzájem, ale i lidi zvenčí té "idealistické" skupiny.

Reagovat
žrout

Jen já jsem asi takový trochu divný idealista. Věřím na ideál rovnosti, ale nemám potřebu politicky korektně omlouvat černochy nebo Romy nebo kohokoli jiného, jaké to jsou chudinky. Za mě si za ssvou pověst třeba u nás Romové můžou sami. Dokud se oni nezmění, nezmění se nic. Protože jakékoli nepříjemné chování většiny vůči nim je až reakcí na jejich chování. Tady prostě platí zákon akce a reakce. Ale přijde mi, že mnozí idealisté se snaží toto zakrýt a jenom udělat z "bílého" zlého rasistu. A to mě vyloženě vytáčí. Není to pak totiž snaha o opravdové řešení problému, ale jenom ideologický postoj.

Reagovat
žrout

Opravdu je to problém toho, že někomu vadí něčí barva pleti, u nás tmavší barva cikánů? Není to náhodou proto, jakou s nimi má většinová společnost historickou i současnou zkušenost? Pokud vím, tak lidem vadí chování, nikoli barva. A podle mě můžou média masírovat jak chtějí a může být plno "antidiskriminačních" programů, ale špatnou osobní zkušenost to na růžovo nijak nenabarví. Prostě se ti lidi většinově nějak chovají, tak je jasné, že na to lidé nějak reaguji, ne?

Reagovat
lampas

Reagovat
Han střelil první

Zákon č. 117/1927 a zasaď to do kontextu doby. Když se chceš opírat o historii. A můžeme jít, dál a dál časem.

Reagovat
žrout

Proč v r. 2020 cpeš do diskuze něco, co platilo před 100 lety? Ten zákon snad dneska platí?

Reagovat
Han střelil první

Řešíme historii, souvislosti a kontext, ne?

Reagovat
žrout

Asi sis spletl vlákno.

Reagovat
TheTopFootbaler

Pokud ti vadí chování a ne barva, je všechno v pořádku. Problém nastává, když napíšeš/řekneš "ta hovada jsou stejně všichni kriminálníci a gangsteři, tak co chtějí". Navíc, je to i tom, že tohle by se prostě nemělo stávat nikomu, že ho takhle zavraždí policista. Ty protesty jsou ve velké míře i proti korupci v justici a policii, a na to by se nemělo zapomínat.

Reagovat
žrout

Čin policisty jsem hned odsoudil, takže se vlamuješ do otevřených dveří. Nikde jsem taky neřekl tu předchozí větu, kterou máš v uvozovkách. Sám si vytváříš problém, který neobhajuji, abys proti němu pak mohl bojovat. Trochu nesmysl, ne? Jistě že jsou ve společnosti i opravdoví rasisté, ale je jich jen malá skupina, většinová skupina to není.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jo nee, to napíšeš/řekneš nemělo být proti tobě, to byl zase jen debilní anglikanismus, myslel jsem samozřejmě lampase.

Reagovat
smazaný uživatel

Predstav si, ze by to bylo naopak. My jako belosi zijem v mensine a trpeli bychom tohle treba diky tomu, ze nasi predci se chovali, tak jak se chovali. Soudili by nas podle barvy kuze, za veci ktery jsme my, jako jedinci, neudelali. Meli by proti nam predsudek, ze jsme vsichni stejny. Lidi jsou proste ruzny. Kolik je bilejch lidi, co se tady chova, tak jako si myslime, ze se chovaj lidi tmavsi pleti. A naopak, znam cigany i cernochy, ktery se chovaj lip jak nekteri z nas.

Reagovat
Generalní Gladiator

Běloši jsou odsuzování za to,co dělali jejich předkové.

Reagovat
žrout

Přesně jak bylo napsáno, pokud někdo někoho soudí za předky, jsou souzeni právě běloši. Navíc ani u cigánů, ani u černochů nikdo neřeší jejich předky, ale to, jak se chovají dnes. Jak parazitují na sociálním systému, páchají kriminalitu atd. Mám meziRomy kamarády, kteří jsou jiní a sami toto odsuzují. Kdyby byli bílí, byl bys první, kdo by je nařkl z rasismu. Dneska jsem byl u jednoho na návštěvě. Ten vyhodil vlastní dva syny z baráku. Nechtěli se učit, nechtěli pracovat, nechtěli pomáhat, jenom ležet a poflakovat se, jako to dělá většina z nich. Tak se nasral a vyhodil je, že nebude podporovat příživníky. A je to tak správně.

Kolektivní ani osobní zkušenost prostě neokecáš a neohneš politicky korektními frázemi. Za to, jak je lidé berou, si mohou sami, ne zlí bílí. Ti je jenom jak blbci živí. Čest výjimkám, které se mezi nimi najdou. Jsem rád, že je znám. A oni sami se od té většiny distancují. Že pak trpí předsudky i těchto pár jedinců kvůli většině, to je mi líto. Ale to by si museli nejdříve udělat pořádek mezi sebou.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
TheTopFootbaler

No ten závěr je ten problém - ta menšina přece nemůže trpět předsudky, které si nezasloužila. Tohle "je mi líto" by pro tebe mělo úplně jinou váhu, kdyby ses narodil jako černý v Americe, od dětství jsi byl šikanovaný, bitý, byly ti znemožňovány jisté věci... To bys pak bělochům, co ti řeknou "je mi líto", akorát řekl ať si to strčí za klobouk. Tady prostě musí přijít změna ve společnosti, nějak. Nevím jak a věřím že na to tu jsou jiní odborníci, studovaní antropologové a psychologové ideálně.

K té poslední větě - jak si mají mezi sebou udělat pořádek, když jsou podle tebe ti slušní v menšině (což už je samo o sobě dost nepěkné tvrzení teda )?

Reagovat
žrout

Mělo by to jinou váhu, uznávám, ale prostě svět není ideální, je zlá. Tak to je a vždycky bude. Nebudeme tady žít v ráji. Navíc pokud je to v USA s černochy podobné, jako s Romy u nás, pak je rozhodně nikdo odmala nebije, ale spíš oni chodí jako pouliční gangy a šikanují bílé. Tak to u nás normálně funguje. Pokud někdo napadá Romy, tak to jsou jenom vyloženě náckové, ale ne normální lidi. Ti jsou naopak šikanováni od Romů.

Ad poslední věta - pokud si to ta komunita nevyřeší sama, pak to za ni nevyřeší nikdo. Pokud toho nejsou schopni, pak je mi líto. Ale my bílí fakt nejsme zodpovědní za jejich pověst, která je předchází už staletí.

Reagovat
TheTopFootbaler

Já se obávám, že ti Romové jsou hodně nešťastný příklad. V Americe je to prostě vzájemné stranění se, které je v nich zakořeněné už od otroctví, běloši to tam mají v sobě. A stejně tak černoši jsou naučení, že bílí je utlačují a že jim nemůžou, proto mají svoje ghetta a v nich v ganzích napadají bělochy. Z obou stran předsudky, ale trpí tím mnohem víc samozřejmě ta menšinová část, proto je to obtížné. Ideálním řešením by byla nějak ultrafunkční policie a justice, co by prostě pozavírala kriminálníky na obou stranách, zkombinovaná s nějakou veřejnou mediací, aby se ty ledy rozlomily a lidi se navzájem přestali bát. Myslím, že kdyby bílí s předsudky i černí s předsudky byli zkonfrontováni s tou pohodovou častí obyvatelstva, mohlo by se to začít napravovat.

Reagovat
Generalní Gladiator

Americký mlýnek na maso,který nám byl dáván za vzor, evidentně nefunguje. Bílý nežijí povětšinou s černým,ale pouze vedle sebe s mnoha problémy. Evropa by se z toho měla poučit s ohledem na přistěhovalectví a vyvodit tvrdé důsledky pro příjmání migrantů.

Reagovat
TheTopFootbaler

Vždyť to je úplná sračka. Černí jsou lidi jako my, proc bychom nemohli žít úplně normálně vedle sebe? Lidi jako ty jsou právě příčinou, proč je to soužití mnohdy bolestné pro obě strany.

Reagovat
Generalní Gladiator

Jsou lidi jako my,všichni jsi jsou rovni,ale realita je jiná, ta dává za pravdu mně nikoli tobě nebo snad chceš popřít,že se všemi afroameričani je zacházeno stejně jako s bílýma, nebuď bláhový.

Reagovat
Generalní Gladiator

Pokud jde o imigranty a evropu,tak samozřejmě barva pleti jde stranou, ten problém tkví v obrovských kulturních rozdílech, nevěřím v bezproblémové soužití.

Reagovat
TheTopFootbaler

Kultura je o něčem jiném, jasně že jo. Ale potřebná je tolerance z obou stran. Ve chvíli, kdy nevěříš tomu, že to jde, nepůjde to. Něco jiného samozřejmě je, když se musí např. muslimové chovat podle našich zákonů, to je snad samozřejmost.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nepochopitelně jsem zaměnil dva termíny mlýnek na maso(rževský) jsem zaměnil s termínem tavící kotel, kdy prý amerika byla schopná pojmout každého,kdo do ní přišel a udělat z něj američana. Jejich tzv. multikulturalismus nám byl dlouhé roky dáván za vzor, no ukazuje se, že pravda je někde jinde. Přesná čísla jsem si nepamatoval,ale překvapilo mě,jak málo je černo-bílejch manželství. Teď jsem náhodou narazil na článek s H.Kmoníčkem, který tvrdí,že multikulturní amerika je konstrum,které neexistuje.

Jen 2,1 procent manželství je napříč rasami. Z toho jedno procento je mezi Kavkazany,jak tam říkají lidem evr.původu a hispánskými Američankami a to druhé mezi kavkazany a asijskými američankami. Zbylých 0,1procent jsou černo-bílá manželství.Před 15 lety to bylo 0,8 procent. Amerika žije vpodstatě jako zebra, skutečná interakce mezi nima je věcí politického přesvědčení. A nejde jen o čeno.bílé soužití.

Reagovat
TheTopFootbaler

No já neříkám, že to Amerika zvládá. Já říkám, že je možný to zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím, z jakého zdroje čerpáš. Stačí se zeptat, kolik lidí slyšelo v poslední době například o Tony Timpovi.

https://www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/

Reagovat
žrout

Reagovat
smazaný uživatel

"Tady jde o to, že kdyby byl bílý, tak k podobné situaci na 99%"

Reagovat
Benfica

Reagovat
OTASi

v čem mu vlastně, oponuješ? vždyť napsal že se jedná o selhání jedince, ikdyby měl z minulosti sto prokázanejch zločinů na černoších, pořád je to jen o něm.. jestli je v americe odpor proti černochům, pak to má asi nějakej důvod, jejich kriminalita je obrovská a to je pak logickej následek. když už zmiňuješ cikány u nás - přijde ti snad, že jimi lidi opovrhují nějak bezdůvodně? ne, je to pro jejich způsob života, ale není to jejich barvou kůže...v americe to má samozřejmě hlubší kořeny, ale tady už mícháš jablka s hruškama...

když už zmiňuješ ty tvoje příklady rasismu a nepřipěřených policejních zákroků vuči černochům, tak bych chtěl teda vidět nějaký příklady...já tejdně azznamenám tak 2 incidenty zastřelení černocha policistou, a do tohodle posledního případu, to bylo vždycky oprávněný, černoch ohrožoval někoho zbraní, nereagoval na X výzev policajtů, případně se proti nim rozeběhnul s nožem či vytáhnul zbraň. A to jsme u toho, v těchto případech, a těch je prostě naprostá většina, je zabití pachatele naprosto oprávěný, protože jinak by mohl ten dotyčnej zabít i toho policajta. A na tom mě nevíc sere, že tyhle hajzly pak bráněj všechny celebrity ve jménu BLM a a obviňujou US policajty z rasismu

Reagovat
Nebelung

Za poslední odstavec

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Wambasen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Trand

Selhání jednotlivce to není už jen z toho důvodu, že na místě byli přítomni celkem 4 policisté a ti další 3 nijak nezakročili.

Reagovat
žrout

Tak tedy selhání jednotlivců

Reagovat
Trand

Nešlo mi tady úplně o slovíčkaření, já souhlasím, že není fér na základě chování několika lidí není fér hodnotit celou skupinu. Jen si prostě nejsem jistý, že je to jenom pár policistů v USA. Za posledních pár dní jsem viděl tolik případů neopodstatněný policejní brutality (která teda nevedla k vraždám aby bylo jasno), že si prostě nejsem jistý, že je to jen malé procento lidí.

Reagovat
Trand

Respektive možná je to jenom malé procento lidí, ale pořád to vede k tomu, že v USA je policejní brutalita relativně běžná. A to by tak být prostě nemělo.

Reagovat
žrout

Jenže policie se chová brutálně k podezřelým a kriminálníkům všude v USA a to jak k černým, tak k bílým, žlutým a nevím jakým. A je strašná demagogie vytáhnout jeden případ, protože je zrovna "černej", a udělat z toho rasovou otázku.

Však se podívej např. na tohle:

https://www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/

Vadí mi rasisti, kteří využijí každou příležitost k rozdmýchávání rasové nenávisti, čehož se stala Floydova smrt záminkou.

Reagovat
Trand

Statistiky takhle vytržený z kontextu jsou o ničem. Ano, zabíjí všechny možné rasy. Když to vezmeš proporcionálně, tak je ale mnohem častější, že zabijí černocha než bílýho. Na druhou stranu tohle jsou celkový zabití policií, nejedná se o případy, kdy to bylo neúměrné zabití nebo nevím jak to nazvat, takže ani proporcionální statistika nevypovídá úplně o všem. Problém je podle mě v celkovým počtu vražd policií a v tom, jak často používají nepřiměřenou sílu. Ale je prostě nepopiratelný fakt, že v Americe je pořád rasismus ve velký části lidí zakořeněnej. A spousta policajtů jsou rasisti a bohužel mají tu možnost páchat násilí na ostatních. Jsou takoví všichni? Rozhodně ne, ale je to prostě problém a řešit se to musí.

Chtěl ten policajt Floyda zabít? Pravděpodobně ne, byl by úplně blbej, kdyby to udělal takhle veřejně na kameře. Ale klečel by na něm stejně dlouho i pokud by byl bílej? Na to si musí každej člověk odpovědět sám, podle mě prostě ne.

Reagovat
žrout

A jak bys to chtěl jako řešit, že jsou nekteří jedinci rasisti?

Reagovat
Trand

Reformou policejního systému. Jako první věc by měl mít každý policista za každé situace zapnutou kameru. Je až podezřele moc případů, kdy byli zastřeleni lidé a náhodou měli všichni policisté "vypnutý" kamery. Druhá věc je výběr toho, kdo se může stát policistou.

Reagovat
žrout

Zapnutí kamery, pokud ji všichni mají - proč ne.

Výběr toho, kdo se chce stát policistou - nemáš šanci zjistit, jestli je někdo skrytý rasista, navíc tady se medializují přešlapy a trestné činy policie, ale že tam dělat policistu je o hubu, to je věc druhá. Tam kolikrát, když nezmáčkneš spoušť jako první, tak je to to poslední, co jsi neudělal.

Reagovat
Trand

Hele, já neříkám, že jsem nějaký spasitel americkýho systému. Jen mě štve, co se tam děje a chápu proč proti tomu lidi protestují. To, že třeba nesouhlasím s tím, jakým způsobem protestují, to je věc druhá.

Reagovat
žrout

jojo, mě vždycky přijde zvláštní, že na "protest" proti rasismu rabují v obchodech. Asi jim nakonec místo rovnosti stačí ukradená širokoúhlá TV... A pak aby lidi nebyli rasisti, když tohle vidí.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Hunt

Mluví se dlouhodobě o několika reformách. Policajti mají zbytečně moc zbraní od 90. let, kdy je začali dostávat od armády. Dále se také stává, že i když už někoho od policie propustí za prohřešky, tak půlku z nich pak vezmou zpátky. Ten policista Chauvin už měl navíc těch prohřešků v minulosti víc a nikdo to neřešil.

Problém s policejní brutalitou je tam dlouhodobý a netýká se jen černochů.

Reagovat
smazaný uživatel

100% chtěl,když udělal,co udělal,tak,co asi čekal,že se stane?K čemu jinému,než udušení mohlo takovým způsobem dojít?

Reagovat
Benfica

Reagovat
OTASi

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Inak Trump pozval na g7 Rusko,žeby oteplenie vzťahov?

Reagovat
Salfovic

Třeba mu pomůže s mlácením černochů.

Reagovat
smazaný uživatel

Šikmookých,do tych sa Trump celkom dost uvadil

Reagovat
smazaný uživatel

Trump si muze delat chce, ale bez podpory ostatnich statu se tam Rusaci stejne nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pocul som uz aj nazory ze sa tvory "protičinska koalicia " neviem no, zeby zarodok novej studenej vojny?

Reagovat
r.mrazik

volby se blizi...bude potrebovat zase pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

Minimalne za jeho agresivnu politiku proti čine dufam že vyhraje

Reagovat
r.mrazik

tam zas budou mit na hovno vyber stejne jako kdyz si vybirali mezi nim a hillary...

takze tezko rict,kdo bude horsi...

Reagovat
bobis21

Tak Obama byl proti Číně mnohem agresivnější, Trump ji mnohem více pomáhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Nejspíš potřebuje zjistit, jak moc je Rusko na straně Číny a případně se domluvit na nějakém dalším postupu.

Reagovat
mistr129

Na jednu stranu blbý, na druhou si asi USA nemůže dovolit v jednu dobu "bojovat" s Ruskem i Čínou. A Rusko je přeci jen v současné době asi přijatelnější varianta.

Reagovat
Salfovic

Ale jsem zvědavej co budou živé černé matrace vyvádět u nás v lize.

Reagovat
žrout

Reagovat
Alan_Shearer

Kurva, neuveritelna diskuze

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
netopier

zase sa tu zišli odborníci

Reagovat
REPLIKATOR

FIFA Ti se snad pokaždé rozhodnout špatně

Reagovat
ACSeRw!n

mrdky policejni, at chcipnou

Reagovat
smazaný uživatel

potom sa necuduj ze ta niekto dobije na ulici a ukradnu ti auto

Reagovat
ACSeRw!n

lepsi nez se nechat zabit fizlem

Reagovat
krisa

američtí vědci prý zjistili, že afroameričani dokážou zadržet dech až na 8 min.a 40 vteřin

Reagovat
smazaný uživatel

Komu se tyto protesty, demonstrace, nepokoje a rabování hodí do krámu? Proč zrovna před prezidentskými volbami? A jak je možné že na některých dezinformačních webech o těchto nepokojích věděli už půl roku dozadu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si na to zkus odpovědět. Dobře, dejme tomu že protesty se konají skutečně kvůli té vraždě. Proč se toho ale už chytli různé politické skupiny, zejména krajně levicového rázu? Však oni si tam už dělají agitku, která s tímto případem, ale ani s rasismem obecně nijak nesouvisí.

A jak pak je tedy možné, že to nějaké weby tvrdili? Já se zprávám na těchto webech zpravidla vysmívám, a hlavně lidem kteří tam přispívají. Ale sem tam tam píše i nějaký informovaný člověk. Já nutně netvrdím, že to musí být pravda, jen si myslím, že by mělo být na paměti, že některé události jsou skutečně ovládané ze zákulisí.

Reagovat
andrew96

No já nevím, asi proto, že se jim to hodí víc do krámu než Derekovi z American History X.

Reagovat
smazaný uživatel

Na konci roku uz neco podobneho naznacoval i aeronet...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

U policie, stejně jako u jakéhokoliv jiného povolání, se najde jistě spousta duševních mrzáků. Selhání jednotlivce, případně připosranost jeho kolegů v tom zasáhnout proti nepřiměřenému násilí však není důvod k tomu, co se venku děje. Poklidné protesty jsou v pozadí rabování a vandalismu. Kdo to odnese? Ti poklidně protestující, jelikož policie jako každý pes zahnaný do kouta nebude rozlišovat, kdo je ten hodný a zlý, ale bude kousat.

Nic z toho by se nestalo, kdyby ten zabitý spolupracoval. Viděl jsem hromadu případů policejní brutality v USA, kdy jen stačilo, aby oběť spolupracovala. Nemusíte být rasista, ale po nějaké době v USA zkrátka přistupujete k podezřelému černochovi jinak, obzvláště k tomu již dříve trestanému. Jsou prostě menšina, která se podílí na většině trestných činů. Kamarádka bydlela v Kalifornii, ve městě Stockton a chodila tam s policistou. Každý den musel několikrát sahat po pistoli, minimálně jednou týdně po něm někdo vystřelil nebo jej nějak napadl. Můžete si z pohodlí domova a z dálky přes 10 000km říkat co chcete, ale jakmile na vás devětkrát černoch vystřelí nebo vás napadne, k tomu desátému budete přistupovat jinak, i kdyby byl oblečený jako kněz.

Policista, který za tohle všechno může, ať dostane nejvyšší možný trest, protože tohle je neomluvitelné, ale házet policii do jednoho pytle, je na hlavu. Drtivá většina dělá svou sakra nevděčnou a nezávidění hodnou práci více než dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Prefontaine

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Kovi81

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle černoch, kterýho všichni oplakávají byl ke všemu násilník a měl za sebou trestnou minulost, mimojiný ozbrojený přepadení a okradení těhotný ženský... na to lidi taky rádi zapomínají.

Jako já chápu že někdo něco vykrade, ale člověk co s míří nabitou bouchačkou na těhotnou ženskou si nezaslouží ani špetku soucitu i když umřel zkurvenou smrtí. To že umře na následky policejní brutality ročně víc lidí jakýchkoli etnik a že podle statistiky je nejvíc trestných činů napadení každý rok pácháno černochy na bělochách už je každýmu taky jedno. Plačte pro násilnický černochy v USA...

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Floyd mel kriminalni minulost za kterou si ovsem odsedel 5 let ve vezeni. To co provedl pred vic jak 10 lety je, v kontextu soucasny situace, uplne irelevantni. Umrit si nezaslouzil.

Reagovat
smazaný uživatel

Z čeho si vydedukoval, že si zasloužil takovou smrt? Nikde není ani náznak něčeho podobnýho.

Pointa je je úplně někde jinde a to, že je hodně špatný když půlka světa oplakává a vyjadřuje respekt magorovi, kterej vytáhne bouchačku na těhotnou ženskou... a je úplně jendo jetli si za to a pár dalších věcí odseděl 5 let. Jakmile uděláš něco takovýho tak do konce života pozbýváš jakýkoliv úcty. Říkám jsou věci, který můžeš posrat, ale jestli je člověk schopnej mířit na těhotnou ženskou, tak to v hlavě nemá v pořádku a nikdo by ho takhle neměl oplakávat a už vůbec mu projevovat nějakou přízeň.

Reagovat
smazaný uživatel

Pulka sveta oplakava a vyjadruje respekt clovekovi, ktery byl bezduvodne zavrazdeny. Za to co udelal v minulosti byl uz potrestany a nehraje to zadnou roli.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik doopravdy dobrých a nevinných lidí denně umře rukou ještě větších zmrdů a ještě horší smrtí, kde je respekt půlky světa pro ně? Pokud člověk má v hlavě nasráno tak moc že s nabitou bouchačkou přepadne těhotnou ženskou a okrade jí, tak mi je vážně jedno, že si odeseděl 5 let... takovej magor si zaslouží maximálně seznání že si nezasloužil umřít takhle, nic víc. Jestli máš pocit že tohle není přesně to čím si říkáš o to, aby tě druhej magor zabil tak už nevím... magorskej zmrd si nezaslouží respekt za to že se choval tak aby ho druhej magorskej zmrd zabil.

Reagovat
kubys

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
ratusek

Reagovat
Thorrin

Reagovat
OTASi

Reagovat
Chazy

Eh... tohle beru jako argument, když dojde ke střelbě, i když i tak mě to sere. Můžeme to brát jako zkrat, i když jsou evidentní případy, kdy to zkrat nebyl, protože do toho černocha třeba vystřileli celej zásobník.

Ale vážně budeš řešit "nestalo se to, kdyby spolupracoval", když na něm 7 minut klečel a z toho 2 minuty ten člověk už byl nehybný? To prostě není argument. A fakt nevíš, jestli by se to nestalo, kdyby spolupracoval, protože zrovna rejstřík tohdle konkrétnoho policisty je dost výmluvný. Není to selhání jen jednotlivce, protože se účastnil i dalších vražd černochů a nepřiměřených zákroků

A člověk si to neuvědomí, respetive to vnímá jen z jedné strany. Policisti musí nějak přistupovat k černochům, protože kriminalita a gangy. Jenže to vede ke spoustě nepřiměřených zákroků a strašně nešťastným řešením situací, kdy jde jen o běžnou kontrolu a nebo se nic neděje, často pak dochází taky k bití a ponižování těch černochů, když je odvezou na stanici.

Oni to prostě vědí, proto se bojí i spolupracovat... jako policista má předsudek vůči všem černochům, tak černoch má předsudek vůči policistovi, prostě z něj má strach, těžko se pak spolupracuje a spíš se snažíš jakýmkoliv kontaktu vyhnout, což eskaluje situaci. Jde to prostě na obě strany a tyhle případy ukazují, že černoši mají důvod ke strachu z policie velmi opodstatněný

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně tenhle policista neměl u sboru už dávno co dělat. Souhlas s tím, že tady selhalo daleko více lidí v průběhu několika let. Otázkou však je, kde sehnat ty lidi. Podprůměrný plat za takovouhle práci není moc veliká motivace a zkrátka berou skoro každého idiota, což je určitě špatně.

Například video, kde byl zastřelen černoch ve svém autě, kde měl ženu a dítě. Byl zastřelen, i když nekladl odpor a dokonce nahlásil, že má v autě registrovanou pistoli. Policista mu 3x řekl, ať se nehýbá a nesahá po té pistoli, ale on se stejně pro něco nahýbal a v momentě, kdy neviděle na ruku jej zastřelil. Pro někoho policejní brutalita, pro mě pochopitelný zákrok policisty. Nepochybuji o tom, že ten člověk byl nevinný a že nervy pracují jinak, když na tebe někdo míří, ale z pohledu policisty to chápu. A tak to je skoro vždy. Chlap zasažený taserem, policejní brutalita, protože si spletli chlapa. Jenže ten zasažený nespolupracoval. Podle popisu si mysleli, že je někdo jiný a chtěli po něm nějaký průkaz, aby se identifikoval. Jak ve většině těchto případů bývá, odmítl se identifikovat, vytáhl všechny možné dodatky a byl v hlase agresivní. Chápu policii, že byl pro ně v tu chvíli tím hledanýn. Pri zatýkání pak kladl odpor a dostal taserem. Tohle policejní brutalita s rasovým motivem fakt nebyla.

Sám jsem byl v USA dvakrát zastaven policií. Jednou nám prohledávali i auto a to celkem bez důvodu. Pokaždé jsme byli v klidu a mluvili jen když jsme odpovídali na otázky. Nakomec se omluvili za zdržení, popřáli hezký den a jeli jsme. Den na to před Taco Bell byl chlápek, normálně vypadající běloch, co seděl na kapotě auta, které nebylo jeho. Policista přišel, slušně jej požádal, ať na tom autě nesedí, ale borec byl proti, odmítl se identifikovat a začal být hrubý. Nakonec jej museli tři policisti tahat do auta. Je zkrátka jedno, co jsi za rasu. Pokud spolupracuješ, máš 99% šanci se vyhnout jakýmkoliv problémům. To jedno procento se musí vymýtit, ale ne rabováním a napadáním policistů, protože se díky tomu maximálně tak stane z jednoho procenta více procent.

Reagovat
Chazy

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/agAGK9r_460svvp9.webm

Oni jsou tam fakt ale trochu kokoti občas, víš

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, vůči všem ale. Statistika mluví jasně a i přes to, že černoši páchají více násilných trestných činů, každoročně je v USA zabito policií více bílých.

Ten sedmi vteřinový klip neukazuje nic. Byl ve službě hodinu nebo nebo 24h? Byla skupinka, z které jsou ty tři holky mírumilovná nebo se musel několik minut vyhýbat kamení? Je to ostřílený veterán nebo nováček, který takový tlak zažívá poprvé? Rozhodne by se ale každé takové chování mělo vyšetřit.

Reagovat
Chazy

No, policajt by právě měl být psychicky tak odolný a splachovací, že i kdyby před tím čelil útokům, tak se nebude mstít na těch lidech po jejich odzbrojení, ale bude jednat podle protokolu.

Fakt nechceš, aby to fungovalo takhle. I kvůli sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme jen lidi. Čím déle pracuješ, tím je větší šance, že uděláš chybu. Ať máš jakoukoliv práci, pokud se postavíš před novou, stresující situaci, nemáš šanci předpovědět, jak se zachováš. Neomlouvám, co udělal, ale uměl bych mít pochopení, mít konkrétní informace o tom ču. Tak jako nechceš, aby tě operoval doktor, co si za posledních 36 hodin dal tři půlhodinové šlofíky, tak nechceš ani, aby proti tobě zasahoval policista, který poslednich x hodin byl v permanentním nasazení a ohrožení.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ten příklad co jsi uvedl ve druhém odstavci - jestli ho zastřelil jedním výstřelem, tak ho stopro chtěl zabít, jinak by střílel někam do nohy třeba, nebo se aspoň měl snažit, takže nevím. Tasery neberu jako policejní brutalitu, ty slouží k pacifikaci, takže jestli se odmítl identifikovat a byl hrubý, tak byl taser docela na místě, ať je jeho kůže klidně modrozelená.

Myslím že v rozumné diskuzi je ale všem jasné, že je potřeba spolupracovat. Bavíme se ale o případech, brutality na již zatčených nebo spolupracujících jedincích, a taková nastává hlavně na černoších, co si budeme. V tom je to jádro. Rasistická hovada se poznají tak, že se chovají jako hovada, ne že nechtěně zastřelí ozbrojeného utíkajícího černocha.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypálil do nej asi čtyři rány a umřel až v nemocnici.

Jenže já osobně tu nrutalitu na většině videí, co se dostanou ven, neviděl. Něco jiného je, když někdo policistu obviní a jemu se záhadně vypla kamera. Tam to je vyloženě plivnutí do obličeje od policie, když od toho dá ruce pryč. Co vím já, tak zásah, převoz, výslech, vše má svůj záznam. Nevím, jak se tam policie staví k případům jasného porušení zákonů, ale pokud špatně, rabováním se změny nedocílí. Spíše jim to uškodí.

Já osobně USA rád nemám kvůli lidem. Bez ohledu na rasu, vyznání či orientaci, jsem nikde jinde nepoznal tolik falešných, pokryteckých a hlavně ublížených lidí. Oni si libují v tom být oběť a nejsou schopní nést zodpovědnost za své činy.

Reagovat
TheTopFootbaler

No, tak to chápu, prostě nešťastně řešené z obou stran. Ok.

To vypínání kamery je hlavní, řekl bych. Já se tady rozhodně nechci stavět do role nějakého odborníka, o té problematice toho zas tak moc nevím, ale jasné musí každému příčetnému člověku být, že je potřeba odsoudit jak budoucí George Floydy, tak i toho poldu co ho zavraždil, tak současné rabující. Ale odsoudit spravedlivě dle platných zákonů (ideálně i smysluplných, ale to už je na americké poměry leckdy moc), ne se stavět do role soudce a spasitele národa.

Stejně tak je potřeba něco udělat s nadměrnou policejní brutalitou vůči všem, smutnou pravdu pak je, že je projevována hlavně vůči černým. Ať už kvůli tomu, že si policista myslí, že je černý hrozba, nebo že je rasistický hovado. Dále je samozřejmě potřeba ta rasistická hovada z policie eliminovat. Prostě je to imho hrozně komplexní problematika a my do ní docela těžko vidíme.

Reagovat
Zark

skončil jsem u Eh..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Chceš říct, že odporoval zatčení, i když už byl mrtvý?

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná diskuze ve které jsem se akorát utvrdil v tom, že rasisté v ČR stále převažuji, nebo teda minimálně v diskuzích.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Hunt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
ratusek

Reagovat
OTASi

Reagovat
Mass

Ano, protože soudit ČR podle pár diskutérů z ef dává smysl. Ještě můžeš přidat diskuzi z novinky.cz a nabrat přesvědčení, že většina lidí v ČR sou staří komunisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem, že minimálně v diskuzích a EF není jediný portál který jsem si na tohle téma prošel a ne jen na tohle téma. Nedávno dávala CT24 na svém FB reportáž o tom, že muslimové dostali v Německu povolení pomodlit se na parkovišti nějakého obchodního centra které bylo uzavřené. Všichni všechno dodržovali, měli roušky, rozestupy a stejně většina nadávala jen proto, že to jsou muslimové.

Reagovat
Mass

A to má s rasismem společného co? Muslimové nejsou žádná rasa, je to ideologie a ve svém radikálním křídle dost nebezpečná. Lidi s ní mají právo nesouhlasit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

OT. už mam dosľ tejto témy nejaky dobry mod do Hearts of Iron 4?

Reagovat
Nebelung

Road to 56 je snad základ (podle mě nejlepší mod ze všech). Millenium Dawn taky. Teď vyšla aktualizace na Iron Curtain Cold War (nevím z hlavy název, ale najdeš to).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
Mass

Proč se za to omluvila televize nechápu. Proč se za to neomluvil klub?

Reagovat
Benfica

bojovať za lepšiu budúcnosť sa oplatí! do toho Amerika!

Reagovat
lada.sp

záleží na které straně barikády budeš stát...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumný člověk si počká a pak se postaví na tu vítěznou

Reagovat
smazaný uživatel

Trestat? Měli by trestat ty kteří rasismus tolerují

Reagovat
smazaný uživatel

Policejní brutalita v USA nemá s rasismem moc společnýho... fízly tam jsou kokoti který nezajímá nic... tohle není o rasimu, ten je jen záminka.

Reagovat
Benfica

Reagovat
dave30

Kamarád ze států mi říkal, že tam dělá policistu téměř každý, kdo se přihlásí (nebo koho ukecají). To je samozřejmě průšvih, na druhou stranu kdo by to tam dělal? V zemi, kde má téměř každý svůj Colt, každý druhý nějakého Škorpiona atd. Jsou místa, kam se ani policista neodváží Je to tam takový pozůstatek Divokého západu. Kdo tasil dříve, ten přežil.

Tím nechci ty policisty hájit. Ale je to pouze selhání jedince/ů, které má hlubší příčiny.

Reagovat
mistr129

Začarovaný kruh, tolik zbraní přináší hodně magořin, ale nemůžu se těm lidem divit, že si zbraně chtějí nechat, když to je teď jediný způsob jak hájit sebe i svůj majetek.

Reagovat
Blasphemer

Takže podobně jako tady.

Reagovat
Chazy

No, tam prostě do policie fakt chodí cíleně lidi, co si chtějí zbít pár černých a mít nad sebou protekci. Když jsi takový, je to fakt ideální místo.

Blbý je, že to pak hází špatný světlo na celou jejich policii, kde je taky spousta černých. Hodně by vyřešili tím, kdyby ty psychotesty za něco stály

Reagovat
smazaný uživatel

A bývají taky tak strašně vtipní,jak ti černí policisté v amerických filmech?

Reagovat
r.mrazik

a teda...na PS storu je PES2020 za 150 kč...

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Remt

Asi jsem slepý ale nevidím to tam (jsem začátečník na PS)

Reagovat
r.mrazik

hmm..ja to kupoval predevcirem...slevy pro uzivatele s predplacenym PS plus...

Reagovat
ratusek

spíš mi řekni, co mám pařit. nemám co hrát PES a FIFA mě nebaví

Reagovat
r.mrazik

na ps plus je tenhle mesic CoD:WW2...je to celkem ok

me bavi RPG...a ted jsem zkusil Dragons dogma,coz bylo fajn

Xcom2 je prima

zalezi co te bavi

a pristi mesic vyjde Ghost of tsushima a Last of us2...takze to je jasny

Reagovat
ratusek

na Ghost of Tsushima se dost těším, ale jestli to bude Souls like, tak na to seru. To stejný bylo i Sekiro a po hodině jsem to vypl. Last of us mě nějak nechytlo, jako dohrál jsem to, ale ten hype nechápu. počkám si rok než to bude za 500 ve slevě na vánoce.

na počítači čekám na češtiny na Control a Vampyr. No a po několikáte jsem dohrál Batman Arkham Knight

Reagovat
kubys

Aha, tak vidím, že Sekiro ne

Reagovat
patas92

Jestli ještě nemáš Last of Us předobjednané, můžeš koupit na Alze přes tenhle link - https://www.alza.cz/url/vptyMrIgoc

Reagovat
patas92

pokud teda plánuješ kupovat hned jak to vyjde

Reagovat
r.mrazik

Slušná cena

Reagovat
kubys

Sekiro

Reagovat
C-M@ster

Rocket League

Reagovat
ratusek

tam mám nahráno už moře hodin a nějak mě to nebaví už. zapnu to občas když potřebuju zabít 10 minut

Reagovat
C-M@ster

Jakej máš rank?

Reagovat
ratusek

čoveče ani nevím, žádnej extra hráč nejsem. takový ty finty ve vzduchu neumím. hraju jen přáteláky.

Reagovat
C-M@ster

Já taky extra nejsem a finty neumím... hlavně jsem rok nehrál už, ale někdy můžem zahrát

Byl jsem diamant 2

Reagovat
oli9

Cod2 multi na pc nic jiného. Snad po 10 letech jsem to před měsícem nainstaloval servery celkem full

Reagovat
smazaný uživatel

A tak není to rasistický je rozdělovat podle barvy

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě,že nezabili Pinka

Reagovat
johan14

Čakal niekto trest??? Najlepšie by bolo keby policajti boli len černosi. No nie som si istý či aj tak nerabovali obchody.

Reagovat
stas87

Chauvina potrestaju, kludne nech je to exemplarny trest pretoze on uz sa rasisticky spraval v minulosti, Bez trestu by ale nemali vyviaznut aj ti traja, co mu asistovali pri tom zakroku. Chapem, ze vrazd cernochov uz v USA bolo viacero a cernochov to stve. K comu ale potrebuju kradnut a rozbijat vylohy obchodov? Niekde v Dallase zabili cloveka-majitela pretoze vybehol na nich s macetou ci co to mal v ruke. Majitel bol beloch, zabil ho dav, kde ale bolo viac cernochov. Nakoniec ho zabil zrejme hodeny kamen na hlavu, ked lezal na zemi. Ten chlap branil len svoj obchod...

Stale si ale myslim, ze byt to opacne, ze Floyd by bol policajt a Chauvin obet, tak by belosi do ulic neprisli rabovat. V tomto priklade ale musim napisat, ze vrazd belochov policajnymi zlozkami je minimum a to cislo je ovela vyssie u cernochov. Na druhu stranu..cernosi pachaju viac trestnych cinov v USA, takze byt poicajtom tam fakt nebude lahke. Celkom verim aj tomu, ze beloch-policajt nemusi byt rasista ale ked to vidi okolo seba, tak tomu podlahne a zacne veci vnimat tak akoby nemal.

Ten problem si policia musi vyriesit sama, byt tvrdsia pri tom, ako zoberu do svojich radov novacikov. Otazka ale je, ci toho su vobec schopni a ci budu vnimat veci triezvo az tie protesty a rabovania skonci. Prial by som si tiez, aby ta ublizenost cernochov prestala a oni sa zamysleli nad tym, ze nie kazdy beloch im chce len skodit.

Reagovat
stas87

To je ta absolutne neobmedzena moc internetu. Kolko debilov sa na takej blbosti necha nachytat..

Reagovat
frankiefcb

Nikdo nám nediktuje, o čem smíme lhát.

Reagovat
andrew96

Policie mlátí černé sněhuláky

Reagovat
Mass
Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Arnar Resmusonn

Už se z toho stává taková veliká sračka.

Bývalí kriminálník umřel velmi nehezkou smrtí, je mi líto že umřel takto, to si nikdo nezaslouží ale protesty jsou opravdu trapné! Vlastně ani né trapné, jsou ubohé! Kopec chuligánú co pálí a rozbíjí vše co jim přijde pod ruku....kolik lidí přišlo o svůj obchod, o auta apod. to nikoho nezajímá.

Nejvíce na tom trpí slušní lidé, co jen bydlí v špatné čtvrti

Policista by měl být vyhozen a souzen za zabití! Tot vše

Reagovat
Arnar Resmusonn

A to že fotbalisté udělali co udělali by mělo být potrestáno, jenže zase by v tom byl rasismus že...takže to necháme bez povšimnutí(veterány uctít nemohli)

Média jedou opravdu sračky, s Floyda je pomalu mučedník a to si nezaslouží.

Kam tato doba spěje...ach jo

Reagovat
Salfovic

Jak by řekl Larry Flynt: udělal jsem z celého světa bulvár.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
RadekVonCZE

A když je to je něco jinačího tak prašulky se sypou

Reagovat
technecium

Ale Katalánský vlaječky na stadionech jsou problém. Idioti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
Generalní Gladiator

O vraždě nemůže bejt řeč podle našeho tr.zák. Stát se to u nás,vidíte to na zabití nebo usmrcení z nedbalosti?

Reagovat
Mass

Klečet 9 minut někomu na krku není nedbalost, takže bych to viděl na ublížení s následkem smrti a zneužití pravomoci.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
oli9

Reagovat
Generalní Gladiator

Točil to nějakej nácek, zamítá se.

Reagovat
stas87
Reagovat
Chazy

To první je šílený naprosto. U toho druhýho je potřeba brát v potaz ten element, že je napadnul mačetou ... ale týpek, co mu tam kopne do hlavy, kdy už leží bezvládně na zemi, by si taky mohl jít sednout

Reagovat
Salfovic

Mohl ?

Reagovat
Chazy

Nadsázka

Reagovat
ttopi

No, když se na něj tak podívám, tak si sednout určitě nepůjde. Je na straně dobra a byla to přece demonstrace za dobrou věc.

Reagovat
Chazy

Je na straně dobra a ta demonstrace je za dobrou věc, ale páchal zlo a nevidím důvod, proč by za to neměl nést odpovědnost

Reagovat
ttopi

Já s tebou souhlasím. Jen si myslím, že si sednout prostě nepůjde.

Reagovat
Chazy

Uvidíme, no. Nějaký soudy ohledně těch věcí se budou táhnout hrozně dlouho. Jak tam toho týpka dobili je fakt strašný, snad to bude mít dohru. Tam po něm týpek hodí kamenem tvl

Reagovat
naheCZ

Ale taky tam bránil prej bar jeho přátel. Navíc k tomu videu nahoře ještě: krásně natočený, ale taky si mohl postnout ten záběr před tím, když tama jen procházel a oni po něm jako první začali házet...https://twitter.com/Alkimical/status/1267067286663413770

Reagovat
ratusek

Zmrdi zasraní

Reagovat
Modroočko

Tiež som bol najprv skeptik, čo sa týka charakteru celej situácie, ale potom som videl video a trochu som sa aj hanbil. Normálnemu človeku ju z reči tela a správania jasné, že Floyd George nebol v danej situácii agresívny a nepredstavoval riziko, ktoré by policajtov nútilo použiť také prostriedky. Preboha, veď ten človek o sebe ani poriadne nevedel, nekládol odpor a to hovado Chauvin ho chladnokrvne zabil. Nečudujem sa, že to toľkých ľudí vytočilo, to bol neuveriteľný príklad nielen sadizmu, ale aj absolútnej tuposti a nedostatku elementárnej ľudskosti Chauvinových kolegov. Bez urážky, ale tých by mali za brutálne zlé vyhodnotenie situácie disciplinárne potrestať a vyhodiť z polície.

Reagovat
Chazy

to video je šílené

Reagovat
Salfovic

Vy jste asi neviděli ta poslední videa. Nekladení odporu vypadá jinak.

Reagovat
Chazy

Ježiši, však mu 5 minut klečel na krku, když dýchal a pak 2 minuty, když byl v bezvědomí. V tu chvíli prostě byl naprosto bezbraný a nepředstavoal riziko.

I kdyby ho před tím Floyd ohrožoval nožem a ten policista ho zneškodnil, tak nemá právo ho umučit k smrti, ok? A on ho nijak neohrožoval

Reagovat
Generalní Gladiator

Proč ho ho vyndali z auta? a zakleknout ho na silnici a nepřesunout na chodník je velká chyba..

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
ttopi

Po asi 600 příspěvcích, které jsou OT, konečně komentář ke článku

Reagovat
fenixLFC

jj pretoze to uz vobec nebolo vysvetlene hore

Reagovat
žrout

https://cnn.iprima.cz/nova-videa-mapuji-posledni-momenty-zivota-cernocha-george-floyda-z-minneapolis-3961

To druhé video ukazuje, proč k tomu všemu došlo. Kdyby normálně spolupracoval a nekladl odpor, byl by tou dobou už na cestě na stanici a neležel by mrtvý na asfaltu. Tím neříkám, že je to v pohodě, vůbec ne! Je to hrozné a pokaždé mi je zle, když vidím to 3. video. Dělá se mi z toho úplně špatně... Nicméně nechápu, proč jim zavdával příčinu, aby na něho použili násilí...

Reagovat
smazaný uživatel

"Kdyby normálně spolupracoval a nekladl odpor, byl by tou dobou už na cestě na stanici a neležel by mrtvý na asfaltu."

Ale jdi do prdele s timhle hazenim viny na Floyda. Floyd zemrel kvuli tomu, ze mu ten zmrd klecel 8 minut na krku. Kvuli nicemu jinymu. Vinu nese jen a pouze ten policajt. Kladeni/nekladeni odporu je uplne irelevantni. Na zemi Floyd uz odpor nekladl a ten policajt byl nekolikrat upozorneny, ze Floyd nemuze/prestal dychat. Stacilo posunout nohu o 10cm a Floyd by byl na zivu.

Reagovat
žrout

Tvl tak si přečti ještě jednou, co jsem napsal. Nijak ty policajty přece neomlouvám. Jenom říkám, že Floyd dal záminku, aby se k němu takhle chovali. Kdyby normálně vlezl do toho auta, nic z toho, co následovalo, by se nestalo. To je prostě fakt, protože se to stalo až jako reakce na jeho odpor. Omlouvá to ty policajty? Ne, v žádném případě! Tak se zase uklidni.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, ze Floyd jim dal zaminku, aby mu i pres pripominky ostatnich o neschopnosti dychat, 8 minut kleceli na krku

Reagovat
žrout

Dal jim záminku k použití násilí. Že bylo nepřiměřené, o tom se nikdo nebaví, to je snad očividné.

Reagovat
bobis21

Takže za nespolupráci je trest smrti provedený bez soudu? Chtěl bych vidět kde tohle v zákoně je.

Reagovat
žrout

Tvl čtete vůbec ty komentáře do konce, nebo ne? Někdy to je jak s autisty ta diskuze tady

Reagovat
bobis21

Říkáš že by se to nestalo kdyby nekladl odpor - to tedy znamená, že důvod jeho smrti je že kladl odpor. To je prostě nesmysl.

Reagovat
žrout

Jenže to je prostě fakt, že by se to nestalo. Co na tom nechápeš.

"to tedy znamená, že důvod jeho smrti je že kladl odpor."

Ne, to neznamená. Nějak ti chybí logické myšlení. Hledáš rozpor tam, kde není. Nestalo by se to, kdyby nekladl odpor, přesto za jeho smrt může nepřiměřené použití síly policie, která ale byla reakcí na jeho předchozí odpor.

Něco podobného plati např. u trestného řinu "nepřiměřené sebeobrany" - když střelíš do hlavy neozbrojeného týpka, co ti vlezl do baráku oknem a krade ti noťas, budeš trestně stíhaný za nepřiměřenou sebeobranu. Ale faktem pořád zůstává, že by se to nestalo, kdyby ti nevlezl do baráku a nekradl ti tam. Colkem logicky, ne?

Reagovat
bobis21

Je jedno jaký kladl odpor, policista neměl důvod ho takto zabít. Navíc jsou i případy kdy žádný odpor nikdo nekladl a přesto ho policista zabil - to je důvod těch protestů. Žádná část viny není na nikom jiném než na zasahujících policistech a jelikož je takových případů velké množství, je to také evidentně systémový problém.

Reagovat
lampas

"Žádná část viny není na nikom jiném než na zasahujících policistech" Bože, to je fanatismus, to snad není možný.

Reagovat
bobis21

Ano, ten tvůj fanatismus je neskutečný. Ty se snažíš mrtvého vinit z toho že byl zabit.

Reagovat
Chazy

Fanatismus se začíná řadit mezi slova, který lidi naprosto nesmyslně nadužívají v situacích, kde absolutně nedává smysl a asi ho ani nechápou. To je jak kampań

Reagovat
andrew96

Nebo vlastenectví.

Reagovat
Chazy

To je stejný, jako když se obviňují holky ze znásilnění. Kdyby neudělala tohle a tamto, tak se to nestalo. Jsou to mrdky, nemá smysl to řešit a často to ani není pravda. Řešit se má ten, kdo to zlo páchá. Člověk by prostě měl mít možnost s policíí nespolupracovat pod hrozbou nějakýho trestu a ne pod hrozbou toho, že kokot vezme spravedlnost do vlastních rukou.

Reagovat
bobis21

Přirovnání k znásilnění přesné

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele