Ferretti otočil o 180 stupňů a souhlasil s vedením Mexika

22.08.2015, 12:42
Aktuality
Roku 2008 se nechal slyšet, že role trenéra mexické reprezentace je tou poslední, která by ho zajímala. O něco později dokonce dodal, že by raději zametal ulice. Přesto se nyní kouč Tigresu Ricardo Ferretti stal nástupcem Miguela Herrery v čele El Tri, i když jen dočasným...

Ona nálepka "dočasný" by se nicméně neměla přeceňovat. Pořád má jít o čtyři zápasy, což není úplně malá porce, navíc jedním z nich je důležitá říjnová baráž s USA o účast na Konfederačním poháru 2017.

V tomto ohledu je pro Mexiko patrně klíčové, že Ricardo 'Tuca' Ferretti je svému předchůdci celkem podobný.

Vyznává sice defenzivnější styl hry, jeho vystupování před novináři je však obdobně neotřelé a vášnivý, ba cholerický je i na hřišti nebo v kabině.

V 61 letech navíc Ferretti představuje jednu z nejuznávanějších veličin mexické fotbalové scény. V Lize MX coby hlavní trenér funguje již nepřetržitě 24 let - a fungovat bude i nadále.

Ricardo Ferretti totiž zároveň zůstává v čele Tigresu UANL, s nímž nedávno dokráčel do finále Copy Libertadores, a vedení klubu již dalo všem na srozuměnou, že kouč sám odmítl možnost vést Mexiko na plný úvazek.

Muž přezdívaný 'Tuca' se tímto stává už pátým dočasným lodivodem Mexika v pěti letech, což je svým způsobem alarmující.

Na druhou stranu by mohlo jít o ideální výplň vakua, které následně bude následovat vysněné jmenování Marcela Bielsy. Argentinec má ve zvyku každé potenciální angažmá zvažovat dlouhé týdny a v tomto případě by situace nemusela být odlišná.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není to k článku , ale doteďka nepochopím odchod giovaniho dos santose do la galaxy

Reagovat
smazaný uživatel

koho?

Reagovat
smazaný uživatel

Také to nechápu. Zase LA Galaxyatří k nejelpeším týmům MLS takže se může klidně vrátit do Evropy na stejně pozici jako dnes.

Reagovat
FC Porto FC

O něco později dokonce dodal, že by raději zametal ulice

Reagovat
smazaný uživatel

zvasty ala blesk

Reagovat
smazaný uživatel

spanelsky neumim, bohuzel, nicmene jsou to zvasty, ono maloco je tak horky jak se vetsinou uvadi v mediich. Ja mexikanum potom co vyputili copu ameriku a jak byly tlaceni na gold cupu neverim ani slovo

Reagovat
fantomas

PŘÍMO TO ŘEKL, NA VIDEU.

Reagovat
smazaný uživatel

nerikam ze nerekl, rikam ze jsou to zvasty. coz pro me jsou. Me by spis zajimaly fakt proc byla takova tlacenka mexika na gold cupu, fotbalovou ligu maji slabou, velmi malo konkurence schopnou,proc je takovy zajem aby mexicani byly takhle protezovani

Reagovat
FC Porto FC

nemaj slabou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ja tu ligu sleduji, malo golu, pomaly fotbal, nenapada se, o stupinek pomalejsi jak argentinska jeste

Reagovat
fantomas

Se pak nabízí otázka, proč ji vůbec sleduješ.

Reagovat
Spalovač šancí

Aby mohl napsat, že ji sleduje ...

Reagovat
Kily

asi se tam hodně nastavuje

Reagovat
Paul Anka

Nesleduje.

Reagovat
stas87

Pretoze vraj robi bookiho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele