FERENCVÁROS PADÁ Z MAĎARSKÉ LIGY

26.07.2006, 20:12
Aktuality
Nejpopulárnější maďarský klub Ferencváros Budapešť byl v úterý přeřazen z nejvyšší soutěže poté, co mu nebyla udělena potřebná licence. Klub se totiž dostal do hluboké finanční krize.

Přitom Ferencváros za svou existenci ještě nikdy neopustil první maďarskou ligu. Na vrcholu se držel 105 let. S 28 ligovými tituly je také nejúspěšnějším klubem Maďarska a jako jediný tým z této země okusil chuť milionářské Ligy Mistrů.

Licenční odvolací komise o vyloučení "zelenobílých" rozhodla jen tři dny před začátkem ligy. Do druhé ligy byl přeřazen kvůli nesplaceným dluhům a nedostatku financí na jejich splacení. Na návrat do ligy se tak může těšit první sestupující z minulé sezóny, Vasas Budapešť.

Ferencváros se sice může odvolat k civilnímu soudu i k UEFA,což se však zdá s ohledem na vyjádření prezidenta klubu nepravděpodobné. "Za daných okolností bychom radši hráli druhou ligu," řekl Miklos Inancsy.

Autor: David Kubáň

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je škoda.Když dynastie končí v nižších soutěžích.Viz u nás v hokeji Jihlava,Vsetín,kdysi Brno.Jen aby nespadl MTK Budapešť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele