FC Janov je dalším italským klubem, který má amerického majitele

23.09.2021, 17:15
Aktuality
Stadio Luigi Ferraris (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
kilobyte

Tohle je přesně důvod, proč vznikne superliga.

Reagovat
žrout

Protože amici kupujou fotbalové kluby?

Reagovat
Felitel

Taky mi uniká spojitost.

Reagovat
kilobyte

Protože vlastníkům z USA, Číny,... je nějaká tradice u zadku. Pro ně jsou důležité marketing a peníze. Ono je to často i u domácích vlastníků, ale pořád je tam větší šance, že se majitel bude držet tradice.

Majitelé klubů si s nimi mohou dělat, co chtějí. Dalo by se říci, že evropský fotbal už Evropě nepatří.

Reagovat
žrout

Může je vlastnit kdokoli, ale bez fanoušků na stadionu to budou hrát tak maximálně pro tlustý děcka s mekáčem v ruce někde na východním pobřeží. Bylo úplně jedno, kdo ty kluby z úvodní iniciativy vlastnil, stejně museli stáhnout před fanoušky ocas. Hlavně v Anglii naprosto bez naděje, to poznali vlastníci z USA jak v ManUtd tak v Liverpoolu. Tohle by totiž znamenalo vysrání se na všechno, jakou má vlastně fotbal tradici a historii a zvlášť v Anglii to je nepředstavitelné. Navíc v západní společnosti, která se zase silně stáčí doleva a znovu ji pohlcují rovnostářské myšlenky, je vznik něčeho tak elitářského, jako je Superliga, jak pěst na oko a rudej hadr pro býka

A jinak hlavní propagátoři byli myslím Real, Barca, s nimi Juve? A nejsem si vědom, že by je vlastnil někdo z USA nebo Číny.

Reagovat
kilobyte

V Anglii stáhli ocas hlavně kvůli pracovním vízům. Nebýt toho vydírání od vlády UK, tak by minimálně hráli tu licitaci s UEFA déle.

Reagovat
žrout

Klub jsou jeho fanoušci. Podívej se, co dělali fandové Chelsea, ManUtd. Liverpoolu a dalších a musí ti být hned jasné, že pokud by okamžitě neodstoupili (což pod tlakem udělali a začali se fandům omlouvat), pak by snad vyházeli vedení z oken stylem pražské defenestrace. To bylo prostě neprůchodné.

Reagovat
žrout

Navíc je tvá myšlenka trochu nelogická v kontextu klubu, pod kterým to komentuješ. Protože jestli jde novým majitelům z USA, kteří kupují tyto menší kluby, o zisk (a komu ne, to je legitimní), pak by jim do toho právě Superliga hodila solidní vidle, protože by se finance odlily právě od těchto menších klubů do Superligy. A Janova se Superliga fakt týkat nebude, stejně jako se nebude týkat 80-90% všech klubů z elitních lig. Takže naopak tyto menší kluby budou dělat vše proti jejímu vzniku nehledě na to, kdo je vlastní.

Reagovat
kilobyte

Tak nejde jen o Superligu. Ty vlastníci budou ovlivňovat celý evropský fotbal. Ono se pořád říká, že fanoušci něco nedopustí, ale mají opravdu takovou moc?

Reagovat
žrout

Tak hlavně to není špatně, že budou chtít víc peněz. Ale podle mě je liché z toho vyvozovat závěr, že díky těmto transakcím vznikne Superliga.

Nakonec takové majitele by potřebovalo aspoň 10 klubů v české lize. Protože ta almužna, kterou kluby dostávají za TV práva, je naprosto nechutná a jsme i v okolních fotbalově rozvojových zemích za úplný dementy (Poláci, Maďaři ale i Ukáčka, kde lidi ještě pořád jezdí na povozech po polorozpadlých cestách). Protože tady to je snad každému kromě Tvrdíka úplně u prdele a nikdo pro to reálně nic nedělá (zdravím kašpara Svobodu), aby někdo sjednotil kluby a aby se vůči téhle praxi postavili společně, systematicky a dlouhodobě.

Reagovat
kilobyte

No Tvrdík se sice tvářil, že s tím chce něco dělat, ale ten jeho pokus se Soukupem vypadal spíše jako nějaká levárna.

Ale docela by mě zajímalo, proč máme tak levná práva. Vždyť na tom tratí kluby, ale ty si to vlastně vyjednávají. Takže tam musí být těch pijavic dost, když to vlastně nikomu nevadí.

Reagovat
fenixLFC

to nie je o tom ze je to kazdemu u prdele ale ze polsko a ukrajina su 4 krat vacsie trhy ako cesko a v madarsku do toho tlaci peniaze orban zo statneho rozpoctu (kedze televizie tam vlastnia jeho kamarati)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si to stejné. USA a Čína, s Rusáky, to je osa zla. Nejraději by si koupili a ovládali celý svět!

Reagovat
smetos

Pokud bude na principu platovych stropu, rozpoctech a draftech jsem pro. A ze nebudou hraci z teto ligy hrat na repre urovni je hodne slabe bububu

Reagovat
kilobyte

A jak to pak bude s přestupem mezi superligou a zbytkem světa?

Reagovat
žrout

To nikoho bavit nebude, když spolu bude celý rok hrát x předem daných stejných týmů. Fotbal není hokej a Evropa není USA. V Evropě jde o velmi silnou sportovní tradici a nedokážu si představit, že by fanoušci klubů dokázali jakkoli akceptovat opuštění národních soutěží.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle v Evropě fungovat nemůže, ne v nejbližší době.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si troll alebo to myslíš vážne?

Reagovat
smazaný uživatel

To zasa bude prúser keď takýto vyrábači nekrytých peňazí z ničoho padnú na hubu.

Reagovat
j_mrazik

Hmmm, Coutinho byl dražší než celý Janov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele