Fati: Takový návrat jsem si ani nedokázal představit

27.09.2021, 20:08
Aktuality
Ansu Fati (© AFP)
Po dlouhých 323 dnech se včera do sestavy Barcelony vrátil Anssumane Fati. Talentovaný útočník je konečně v pořádku po dlouhodobých problémech s meniskem a katalánský klub jeho služeb využil v závěru souboje s Levante (3:0), Fati nelenil a obnovenou premiéru si osladil gólem...

Barceloně se start do sezony nepovedl, opakovaně ztratila body a v neděli nutně potřebovala vyhrát. Za třemi body ji rychle nasměrovali Memphis Depay a Luuk de Jong, deset minut před koncem se pak na trávník dostal Fati a v nastavení dal výsledku konečnou podobu.

"Takový návrat jsem si ani nedokázal představit," řekl po závěrečném hvizdu.

"Na domácím stadionu hrajeme vždycky na výhru a s vítězstvím jsem spokojen, ale stále nás čeká hodně dlouhá cesta. Rád bych vyjádřil svou vděčnost doktorům a fyzioterapeutům, kteří se o mě starali. A také fanouškům, byli neuvěřitelní," pokračoval.

Fati měl hodně dlouho problémy s meniskem, ten si poranil loni začátkem listopadu a absolvoval několik operací. Jeho návrat byl opakovaně odkládán a nakonec se vrátil s novým číslem na zádech, po odchodu Lionela Messiho do PSG hraje s desítkou.

"Tlak necítím. Je to samozřejmě pocta, že mohu nosit desítku po Leovi, jsem za to vděčný klubu a týmovým kapitánům. Ale není to o tlaku," nechal se dále slyšet Fati.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
Visca el barca

Budoucí superstar

Reagovat
$dolar$

To zraneni na nem nebylo znat?

Reagovat
valloire

budoucí Jese

Reagovat
Kily

u toho se zastavím pokaždé, když dělám statistiky druhé španělské ligy, jemu strašně selhala hlava

Reagovat
valloire

hlavně to koleno

Reagovat
Kily

jasně, tam se to posralo předně, ale pořád to byl mladý kluk, který před sebou měl celou kariéru. Na mě to strašně působí dojmem, že nezvládl situaci, kdy se z něj najednou stala hvězda (navíc miláček fanoušků), pak vypadl z vlaku a po uzdravení do něj nedokázal naskočit hned, strašně moc chtěl, nešlo to a když to trvalo několik měsíců a pořád se ani nepřiblížil dřívější výkonnosti + odešel jinam, tak se mu zhroutil sen a tak nějak to vzdal. Já ho měl strašně rád a docela blbě se pak dívalo na příběh hráče, v jehož případě je pro někoho úspěchem to, když se ho konečně zbaví

Reagovat
valloire

Což ale není divu, zdravotní problémy tě dokážou dostat do frustrace...z toho se blbě dostáváš. Fatimu to samozřejmě nepřeju, ale vypadá to na podobnej příběh.

Reagovat
Visca el barca

Vypadá. Frajer po 10 měsících hraje, tak jako než se zranil. Ale vypadá to podobně Nehledě na to, že už letos smázne Jesého v gólech a to mu je pořád 18 no.

Reagovat
Y.N.W.A

No právě že to zatím vypadá na úplně jinej příběh

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kam na to proboha chodíš?

Reagovat
valloire

tak uvidíme hoši, koleno je svinstvo

Reagovat
patas92

Dobře upečené vepřové je fajn

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Jak nám to zas nepřeje. Fat je daleko lepší, než Jese.

Reagovat
valloire

na vás já seru přeju to Fatimu, aby se dal do kupy, ale je to koleno, 100% nebude nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

kuš

Reagovat
uff

Reagovat
Witcher

Novej Leoš

Reagovat
smazaný uživatel

Mareš?

Reagovat
atlee

Hlavne má chlapec výhodu v tom, že v súčasnej Barce si miesto nájde veľmi ľahko

Reagovat
Y.N.W.A

Pokud ho nebudou muset střelit

Reagovat
Eichel

hej hej... preto mu dali 10tku.. a hneď za ním budú musieť predať aj Pedriho a Frankieho.. tí sú hneď ďalší na rade v transferliste

Reagovat
Kluivert9

Do kolena, nebo do hlavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Celá ta generace se jeví jako jackpot, nejen Ansu.

Reagovat
Billy McClane

Fatimu to prajem ale nechapem ako moze byt hrac, ktory odohral poslednych 9 minut v zapase kde uz bolo o vsetkom rozhodnute v zostave kola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Takovyhle detaily strasne degraduji tu ligu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho trošku tipujem na nového Bojana, že to možno nedá v hlave. Messi mal ten rozbeh ľahší mal pri sebe veľké mená ktoré strhávali mediálnu pozornosť, FATI nemá nikoho a zrazu sa na neho pozerá ako spásu barcelony. Väčšie mená nezvládli tlak v Barce, Reale a Fati to bude mať kurva ťažké.

Reagovat
Eichel

práveže mu môže pomôcť to, že od tohto tímu sa nič moc nečaká a môže teda dostať potrebný čas tak ako iný mladíci... a očividne sa za hlavnú hviezdu bude forcírovať Depay

Reagovat
Tromas

Pro Barcelonu hodně důležitý návrat. Tohle je totiž na nynější ročník tahoun jejich útoku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jeho může opravdu zastavit pouze zranění, jinak má namířeno na vrchol. Pokud by byl v létě zdravý, tak má Španělsko titul z Eura. Má neskutečně kvalitní zakončení a jsem zvědavý, jestli se nakonec vyprofiluje jako devítka, ale s Memphisem by se mohl dobře doplňovat. Dembélému dát poslední šanci, jinak se ho zbavit a nahradit někým perspektivním, dost se mi líbí Antony z Ajaxu. Záložníků máme v akademii spoustu, takže tam nebudeme potřebovat nějaký velký posílení, spíš doplnění o typy, které nemáme. Top stoper k Araujovi by měl být prioritou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálně Koundého vyměnit za Lengleta plus doplatek

Reagovat
blaugrana

https://youtu.be/xJtehkWkaXk vraj sa onho zaujima Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Nejmenovaná firma z Dubaje nabídla Barçe, že zaplatí její dluh 1,5 miliardy dolarů. Výměnou za to by Barca měla 12 let na splácení a první 2 roky by nemusela splácet + velmi nízký úrok.

To by Barçe umožnilo okamžitě začít s obrovskými podpisy. V současnosti by to trvalo několik let, než by to bylo možné.

[Diario Sport]

Neví o tom někdo něco?

Reagovat
rominhoFCB

Nepochopil som presne, co z toho bude mat ta firma z Dubaja ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám tušení, nic jinýho jsem k tomu nenašel..

Reagovat
smazaný uživatel

2% úrok a Laporta si buduje pôdu aby spravil niečo v štýle Bayernu že 49% sa predá investorovi a 51% ostane socios.

Reagovat
smazaný uživatel

“velmi nízký úrok”

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele