Farfán se vrací domů do Peru. Bude hrát za Alianzu

24.03.2021, 13:32
Aktuality
Šestatřicetiletý zkušený útočník Jefferson Farfán se vrací do Alianzy Lima. Peruánský forvard tak bude po letech opět působit v klubu, kde před lety začínal.

Poslední zápas za tradiční klub z hlavního města Peru odehrál Farfán roce 2004. Pak zamířil do nizozemského PSV Eindhoven. Nyní se po štacích v německém Schalke, klubu Al-Jazira ze Spojených arabských emirátů a ruském Lokomotivu Moskva vrací zpět.

"Slova nedokáží vyjádřit, jak moc chci za tento moment poděkovat. Chci poděkovat každému a jediné, co chci říct je, že si to chci naplno užít," prohlásil Farfán.

Alianza původně měla sestoupit z nejvyšší soutěže, ale nakonec odvoláním verdikt zvrátila. "V mém rozhodování ale tohle nehrálo žádnou roli. O návratu jsme se bavili dávno předtím. Bylo to mé rozhodnutí a rozhodnutí mé rodiny. Vrátil bych se do první, stejně jako do druhé ligy," řekl Farfán.

V klubu by se prý rád ještě potkal s dlouholetým kolegou z reprezentace Paolem Guerrerem, který působí v brazilském Internacionalu. "Neměl by dlouho váhat, jinak jej přitáhnu za vlasy. Věřím, že se také vrátí a že se mi ještě tenhle sen splní," dodal Farfán.

Autor: Jiří Fišara / vi.nl

Komentáře (20)

Přidat komentář
YNWA__MSN

V Schalke byl můj oblíbenec Výborný hráč

Reagovat
jester Radka Bejbla

V PSV byl skvělej, hrozně rád jsem sledoval tu partu kolem něj a jejich tažení v LM

Reagovat
Pharrell

PSV 2005

Reagovat
Berbatov9

Vzdycky muj prvni nakup v FM08

Reagovat
guerro

Nápodobně

Reagovat
Berbatov9

Farfan,Aguero,Saivet,Zeefuik,Fazio,Chiellini,Blanco,Arrieta,Keirrison,Neymar,Elano,Vrsjalko,Veloso,Mvilla,Ozil,Wijnaldum,Silva...ty jo krasny vzpominky kdyz jsme tehdy se sousedem takovou miniropnou vrtnou soustavou vrtali diru mezi nasema barakama na lankabel protoze pres hamachi se nam to sekalo a tech znicenejch klavesnici po golech v 90. Min

Reagovat
smazaný uživatel

tvl podle tech jmen si hrál nakej pro evo bez licence ne? :-D

Reagovat
Cechino

Reagovat
Berbatov9

Chapu tento komentar,kdyz rok vydani tve hry koresponduje s tvym rokem narozeni

Reagovat
Berbatov9

*te hry

Reagovat
smazaný uživatel

kámo, kua kdo je Saivet, Zeefuik, Keirrison? možná Blanco nakej běhal nekde, aj Mvilla.. ale ty první tři fakt neznám.. a je mi 34, tady to mam asi blbě :-D

Reagovat
Berbatov9

Henri Saivet byl obrovskej talent z Bordeaux, Genaro Zeefuik byl taky holandskej talent z generace Wijnalduma ale je fakt ze to moc nepotvrdil a Keirrison byl tehdy prvni z takovejch tech pokemonu z brazilie za moc penez o kterym se rikalo ze bude novej Ronaldinho,kdyz prichazel do Barcy, ale byl to samozrejme propadak ... chapu toho Zeefuika ale o Saivetovi a Keirrisonovi se v te dobe mluvilo celkem dost :)

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak ti mi nejak utekli, ogaři... jak píšeš toho keirrisona, tak se mi něco možná matně.. ok, díky za doplnění!

Reagovat
Berbatov9

To je vporadku... ja zas nemam moc prehled o tech dnesnich ,,talentech,, jako jsou vsichni ti Greenwodi, Fodenove , Pedri a spol... protoze tehdy jsem se s chuti podival na jakejkoliv fotbal ale dnes opravdu jen to co mam v oblibenych klubech

Reagovat
AjaxFans

Tak tak,taky už jen sleduju oblíbené

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Keirrison, kde tomu je konec. V tý barce ani nenastupoval nikdy ne?

Reagovat
Berbatov9

Tam byla nejaka serie hostovacek a pak nejakej navrat tusim do Brazilie a jak rikas myslim ze start za Barcu tam ani neprobehl, ale v te dobe kolem 15 mega za dite z brazilie kdyz za 20 prestupovali top hraci bylo hodne nadcasovejch no

Reagovat
smazaný uživatel

legenda! (pro peruánce teda)

Reagovat
eder

Farfán Tulipán je legenda globálního významu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele