Falcao věří, že se dokáže odvděčit fanouškům Atlética Madrid

23.08.2011, 18:52
Aktuality
Hodně vřelého uvítání se včera v Madridu dostalo Falcaovi, kolumbijský kanonýr přestoupil z FC Porto do Atlética Madrid a na Estadio Vincente Calderon ho přišlo přivítat deset tisíc fanoušků. Sám Falcao se na nové dobrodružství hodně těší...

Atlético za suverénně nejlepšího střelce loňského ročníku Evropské ligy zaplatilo sumu přesahující čtyřicet milionů eur a uzavřelo s ním kontrakt na pět let.

"Mám velkou radost a jsem velmi pyšný na to, jaké úsilí klub vyvinul, aby mě získal. A moc mě těší podpora fanoušků. Hned od samého začátku mě přijali a já jenom doufám, že jim dokáži vše oplatit," věří jihoamerický střelec.

Falcao se přestupem do Španělska vzdal možnosti zahrát si letos Ligu mistrů, místo ní se bude muset spokojit pouze s Evropskou ligou. V té je soupeřem Atlética v posledním předkole portugalská Guimaraes. "Tohle je jeden z největších klubů světa. Má skvělé fanoušky, ve skutečnosti jedny z nejlepších ve Španělsku. Tento tým hraje v nejlepší lize na světě, to všechno jsou fakta, která mě přesvědčila jít právě sem," prohlásil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prej nejlepší liga na světe

Reagovat
smazaný uživatel

po MS tak byla oznacena po neuspechu Anglie a v LM po vyhre spanelskyho klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RC

to je ale pí

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom "pí" ??

Reagovat
RC

tohle "ocenění"

Reagovat
smazaný uživatel

vše je na tom pí... každý to bere podle sebe, neexistuje statistika, která je lepší, tohle je pitomost.. a kdo tohle řeší, tak je k smíchu... faktem je, že jsou tu 4 top ligy na světě... nic víc. Lepší x horší to si nechte pro zrcadla..

Reagovat
RC

4?já si myslím že jich je trošku víc

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem si to nevymyslel nekde tady na EF to jeste bude, ale uz je to starsi a je mi to i celkem jedno, jen me stve jak fanousci anglie tvrdej ze PL je nejlepsi na svete a nepripustej jinej nazor

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to vubec neresil proste jsou tu jakesi koeficienty a v nich je nejlepsi Anglicka PL proto je to nejlepsi liga Evropy a basta.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Blázínek.. Kdyby šel do lepšího

Reagovat
smazaný uživatel

aby si zahrál něco jiného než evropskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší liga na světě ? Vždyť tam hraje o titul jen Real a Barca a za nimi je Valencia, Villarel. Až pak Atlético, Sevilla....Za to v Anglii hraje o titul hned 5 týmů. United, City, Chelsea, Liverpool, Arsenal.

Reagovat
Masi

arsenal? liverpool?

Reagovat
smazaný uživatel

Soudíš po 2 kolech ??

Reagovat
Masi

Nene

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se radši starej o to,aby si měl kde zlatokopčit i příští sezonu..

Reagovat
smazaný uživatel

Co meleš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Naráží na tvůj nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V anglii hraje o titul maximalne Chelsea a MU, ted uz na to nebude mit ani ten arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale City s tím svým kádrem na titul maj. Jen maj smůlu, že mají trenéra na ho*no!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sanci asi maj, ale podle me budou radi za 3. misto...maj tym postavenej na penezich, vzdycky vykupujou drahy hrace a ty se pak poradne nesehrajou

Reagovat
smazaný uživatel

nechci ti kazit iluze chlape ale liverpool uz 2 sezony o titul nehraje urcite, arsenal letos taky ne, chelsea letos taky ne, akorat to city zkusi dat united takze je to o 2 tymech jako v PD

Reagovat
smazaný uživatel

Po 2 kolech soudit ? Hmm to je hodně chytrý

Reagovat
eibe

ještě že před těma dvěma sezonama tuším sehrával bitvu do posledních kol o titul Kdežto ve Španělsku je rozhodnuté skoro v pulce sezony,jen se čeká,kdo bude výš,zda Real nebo Barca,takže má pravdu tak tichučko..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo titul je o dvou tymech jako v PL , jenze je velkej rozdil v tom jakym stylem ty tymy co vyhrajou titul porazej ty ostatni tymy v soutezi.

Zatimco v PD Barcelona a Real kazdyho smetou , tak v PL je kazdej souper neprijemnej a ted treba WBA v prvnich dvou kolech hodne potrapilo MU a Chelsea a to je v PL na dennim poradku. Proto je to proste kvalitnejsi liga i kdyz o titulu je v obou ligach vicemene jasno dopredu.

Reagovat
Josifek

Ty jsi hrozný nouma, kdy naposledy hrál fakticky Liverpool či City o titul, a o Arsenalu by se dalo taky spekulovat, vždy se tam tak nějak motají, ale v rozhodující části nakonec v poslední době odpadnou a nakonec se o titul pere Chelsea X MU.

Reagovat
herbage

má pravdu. La liga je ligou o dvou týmech, kdežto PL je mnohem náročnější a kvalitnější. Stačí se podívat na výsledky klubů v evropských pohárech, kde má Anglie mnohem lepší koeficient

Reagovat
Josifek

Jenže nic takového on nepsal, on jen napsal, že je PD pouze o dvou týmech (nutno navíc dodat, že jsou to takové v podstatě supertýmy, kterým se v současném fotbale těžko může někdo v dlouhodobé soutěži rovnat), navíc v PL každý rok fakticky o titul taky bojují jen max 3 týmy.

Souhlasím, že špička je v Anglii širší, je tam nějakých 5-6 velice kvalitních týmů, zatímco ve Španělsku je to jen Barca a Real a pak větši mezera a nasledují kvalitní týmy druhého sledu Vale, Villarreal, Atleti či třeba Sevilla (ale ten odstup je dán i vysokou kvalitou dvou dominantních týmu). Střed ligy a týmy ze spodku tabulky jsou ale podle mě už na docela podobný pozici, nevím jak loni v Anglii, ale v PD byla druhá polovina tabulky obrovsky vyrovnaná a o sestup hrála spousta týmu.

Jediný, v čem je PL náročnější je fyzická připravenost a volnější metr rozhodčích, což některým typům nesvědčí, na druhou stranu na hráče PD jsou kladeny mnohem větší nároky, stopeři typu Terryho či "špílmachři" typu Lamparda atp. by byli v PD spíš pro smích.

Jediný, s čím můžu souhlasit, v čem je PL jasně lepší, je šířka špičky, kam patří více týmů, které jsou schopny uspět i na mezinárodní scéně a tudíž mají i vyšší pohárový koeficient (Ale jak říkam, ten odstup Realu i Barcelony je dán jejich výjimečnou kvalitou, která nemá prostě obdoby). I když letos to snad bude zas dík Barceloně či snad konečně po delší době i Realu opět španělský fotbal, kdo ovládne Evropu.

Reagovat
Josifek

*mnohem větší technické nároky

Reagovat
herbage

Terry by byl v Primeře pochopitelný výborný stoper, když hrával lépe než Carvalho. S Lampardem by to bylo teď horší, protože v součanosti na Chelsea vážně nemá, ale když byl na vrcholui, tak na Primeru by měl s prstem v nose

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

To, že byl Terry lepší stoper v PL než Carvalho ještě neznamená, že by byl lepší i v PD (navíc teda upřímně nevěřím tomu, že byl lepší i v PL, protože Carvalho měl vždy mnohem lepší čtení hry, předvídavost atp. než Terry, který vyniká především bojovnosti, důrazem a tvrdosti což jsou ale atributy, jež automaticky nezaručují úspěch v PD. John nikdy nevynikal čtením hry, což je v PD důležité a o něčem jako rozehrávce u něj nemůže být vůbec ani řeč, v tom ho Ricardo válcuje na plný čáře, Terry především bouchá míče z první či je nakopává na útočníky, kteří se o ně poperou, ale takhle to v PD moc nefunguje, to jsem si naprosto jistej tím, že Terry by v rámci PD Carvalhových kvalit zdaleka nedosahoval.

Ty si dneska asi dneska sedíš na vedení, já neříkám, že by ti hráči na tu ligu neměli, ale oni prostě se do ni typově maximálně nehodi, v PL patří/patřili mezi nej, protože tam mohli v maximální možné míře využít svých předností. Ale v PD se hraje jinak, tam by jim válná část jejich přednosti nebyla tolik platná a naopak by se vyjevili jejich slabiny, jako práce s míčem, konstruktivnost, rozehrávka atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vubec Terry je komplexni CB kterej umi jak rozehrat tak vyvezt mic. Samozrejme jsou v techle cinostech lepsi hraci , ale on je ve vsem naprumerny az spickovy. A neni to tak davno co byl suverenne v top 5 stoperu sveta takze to znamena ze by se chytil vsude.

Reagovat
Josifek

Tak já neřikám, že je nějaký ořezávátko, ale v PD by mu rozhodně zdaleka tolik neseděla, projevili by se více jeho slabší stránky a dovedu si představit, že by tam šel výkonnostně dolů..

Reagovat
smazaný uživatel

A on už není v top 5?? a kdo tam tedy je? Pique, vidic,chielini, a dál??

Reagovat
herbage

podívej se někdy na hru Chelsea, Terry hraje furt pozemi Kdyby byl Carvalho lepší, tak ho přeci neprodávají, to dá rozum

Reagovat
Josifek

Tak Carvalho je přeci jen už řekněme za zenitem a je i o nějaký 2-3 roky starší než Terry, který je navíc symbolem klubu takže těžko budou asi prodávat z této dvojice jeho, když kvalitativně mezi nimi velký rozdíl není. Navíc Ricardo už je pomalejší, což je v PL větší problém než třeba v PD. A o jeho rozehrávce nemám přílišné mínění, většinou jsem ho viděl dělat krátké přihrávky na pár metrů třeba s druhým stoperem či podobněm, nic konstruktivního, i když od toho tam samozřejmě není, ale tato schopnost je přeci jen ve španělsku více potřeba.

Reagovat
herbage

takže kvalitativně podle tebe mezi nimi velký rozdíl není, ale přesto by dle tebe byl Terry v Primeře pro smích. Zajímavé

Reagovat
Josifek

V rámci PL na tom určitě byli kvalitativně podobně, byli doby kdy byl lepší jeden, kdy druhý. Ale jak jsem psal, oba mají rozdílné přednosti, Carvalho mi příjde víc univerzální, má mnohem lepší čtení hry i rozehrávku, kdežto styl hry Terryho založený především na důrazu a tvrdosti najde zdaleka většího uplatnění na ostrovech než ve Španělsku. Takže ano, tvrdím (samozřjěmě v určité nadsázce), že Terry by byl v PD pro smích a Carvalho ne. Ted už to snad pochopíš.

Reagovat
herbage

Spíš Terry je jako Pepe vůdce obrany, kdežto Carvalho takový organizátor, který jej vhodně doplňuje. Srovnáváš nesrovnatelné. Kdyby Terry hrával v Barce místo Piquého, neměl by problémy

Reagovat
Josifek

Tak jsou rozdílné typy, to je fakt. Terry by v Barceloně se svou rozehrávkou moc dobře hrát nemohl, i když jako fanda Realu bych teda výměnu Piuqé - Terry teda uvítal.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

herbe ...

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Swarley

fakt už s tím nikdo nezačínejte...tohle bych okamžitě mazal...

Reagovat
smazaný uživatel

A vždycky se najde nějakej jedinec, co si to srovnání neodpustí.

Jinak co se týče letošní Primery tak má strach. První dva týmy zase zesílili a zbytek oslabil. Letos už by se náskok mezi druhým a třetím mohl šplhat někam ke 30ti bodům, což je hrozný nášup ...

Reagovat
Infi

00/01 – 1. Real, 2. Deportivo, 3. Mallorca

01/02 – 1. Valencia, 2. Deportivo, 3. Real

02/03 – 1. Real, 2. Sociedad, 3. Deportivo

03/04 – 1. Valencia, 2. Barca, 3. Deportivo

04/05 – 1. Barca, 2. Real, 3. Villareal

05/06 – 1. Barca, 2. Real, 3. Villareal

06/07 – 1. Real, 2. Barca, 3. Sevilla

07/08 – 1. Real, 2. Villareal, 3. Barca

08/09 – 1. Barca, 2. Real, 3. Sevilla

09/10 – 1. Barca, 2. Real, 3. Valencia

10/11 – 1. Barca, 2. Real, 3. Valencia

00/01 – 1. MU, 2. Arsenal, 3. Lpool

01/02 – 1. Arsenal, 2. Lpool, 3. Mu

02/03 – 1. MU, 2 Arsenal, 3. NU

03/04 – 1. Arsenal, 2. Chelsea, 3. MU

04/05 – 1. Chelsea, 2. Arsenal, 3. MU

05/06 – 1. Chelsea, 2. MU, 3. Lpool

06/07 – 1. MU, 2. Chelsea, 3. Lpool

07/08 – 1. MU, 2. Chelsea, 3. Arsenal

08/09 – 1. MU, 2. Lpool, 3. Chelsea

09/10 – 1. Chelsea, 2. MU, 3. Arsenal

10/11 – 1. MU, 2. Chelsea, 3. City

Taky liga 2 týmů. Jen Chelsea a United. Pak City, možná Arsenal. Pak liverpool, tottenham.

Reagovat
smetos

aby si vůbec zahrál fotbal když stávkujou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro mi urvalo hrubé črevo. Taký dobrý vtip som už dlho nečítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
FC Porto FC

Falcao Hodně toho pronás udělal i bez něj se obejdeme útočník je lehce nahraditelný post hlavní je udžet Guarína,Moutinha a Rolanda

Porto už plánuje nabídku na super útočníka Leandro Damião to je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea už se údajně vys*ala na Modriče a chce získat Moutinha

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som chcel radšej Bruyneho a v zálohe dávať šance Joshovi ^^

Reagovat
smazaný uživatel

to bych řekl nehrozí, že by Chelsea dala šanci odchovanci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

no 25 mlionů na to se Porto ani nevy**** má výkupní klauzuli na 40 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopitelnej přestup a krok zpět pro něj...

Reagovat
FC Porto FC

Ale prachy za něj dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohohle hlediska jo Ale měl ještě rok počkat...zahrál by si LM...

Reagovat
FC Porto FC

To zas jo no....ale jestli příjde ten Leandro Damião tak se ubec nebojím

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju že teď je minimálně na stejný úrovni...Třeba jednou bude,ale bude to tak za 2-3 roky...Takže bych zas tak nejásal

Reagovat
FC Porto FC

Je jako Falcao, dáš mu míč do vápna a on dá gol. A to mu de dobře. Porto nechce po útočníkovy nic jinýho aby než aby nepalil šance tak že se netrefí do brány v šestnátce

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme

Reagovat
FC Porto FC

teda jestli příjde

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrála U18 v šardicích dneska s Francií?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 prohráli

Reagovat
smazaný uživatel

jak to víš?

Reagovat
smazaný uživatel

livesport.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem tam jít,ale pak jsem zjistil že to je asi 300 km ode mě

Reagovat
smazaný uživatel

skoro to trefil....zahraje si v prumernym tymu, v druhe nejlepsi soutezi na svete proti dvou nejlepsim tymum na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten dres Athletica mu docela sekne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Tohle je jeden z největších klubů světa. to su populisticke reci ...+ este s tou najlepsou ligou ....ten toho navyprava

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrzení, že některá liga je nejlepší, je hloupost.Ten, kdo má rád technický fotbal, řekne Španělsko. Komu sedí nasazení a ježdění po zadku i v 90. minutě, řekne Anglie. Kdo dává přednost atmosféře v ochozech, může říct Německo. Ale nepasuje to na každý tým v dané lize

Reagovat
EL Gringo

spanielska liga jednoducho povedane banda simulantov a o titul hraju len 2ja,, takze PL je a vzdy bude najlepsia!,,,

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem ho rozhodně vidět někde jinde a ne v atléticu

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaticke od atletica, ze si vydelane prachy nebali vrazit do novych hracu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty prachy, mohlo Atlético spíše investovat do více hráčů než jen do Falcaa, ale určitě dobrá posila. V Portu zářil byl hvězda jsem zvědav, jak si povede proti takovým klubům, jako Barcelona či Real.

Reagovat
smazaný uživatel

víte někdo jaký má falcao v atléticu číslo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to co měl v Portu, pokud není zabraný.

Reagovat
FC Porto FC

9

Reagovat
salami

takovej jihoamerickej David Lafata

Reagovat
cristiano.K.

ten hráč se stal v podstatě nyní už neprodatelný, nebo-li už nemůže přestoupit za větší částku, to jedině,že by Machačkala zjistila za dva roky,že Etoo už není tak dobrý co býval

Reagovat
FC Porto FC

to sem přesně říkal a to pochybuju že zůstane v Atléticu na furt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele