Faé zůstane trenérem Pobřeží slonoviny, podepsal smlouvu na dva roky

19.02., 20:20
Aktuality
Emerse Faé (© AFP)

Pobřeží slonoviny nadále povede Emerse Faé, který z pozice dočasného trenéra dovedl reprezentaci k triumfu na domácím Africkém poháru národů. Bývalý záložník, jenž byl nucený ukončit kariéru ve 28 letech, podepsal smlouvu do mistrovství světa 2026.

"Émerse byl dočasným trenérem a právě dnes se stal plnohodnotným trenérem," prohlásil Yacine Idriss Diallo, prezident Fotbalové asociace Pobřeží slonoviny. "Jde o dvouletou smlouvu do mistrovství světa 2026 s možností prodloužení," upřesnil funkcionář.

Pobřeží slonoviny do domácího turnaje vstoupilo pod vedením Jean-Louise Gasseta, po úvodní výhře nad Guineou Bissau (2:0) však následovaly porážky s Nigérií (0:1) a Rovníkovou Guineou (0:4), jeden z favoritů proto postoupil ze skupiny až jako nejlepší tým z třetích míst.

Následně došlo k odvolání Gasseta, jehož nahradil do té doby asistent Emerse Faé, pod jehož vedením hostitelský výběr prošel vyřazovací fází přes Senegal (2:1 po penaltách), Mali (2:1 po prodloužení) a DR Kongo (1:0) až do finále, kde otočil nepříznivý stav s Nigérií (2:1).

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr, leparisien.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele