FABIO CAPELLO SNÍ O MANCHESTERU UNITED

28.12.2005, 23:23
Aktuality
Proslulý italský kouč Fabio Capello prohlásil, že by měl zájem převzít mužstvo Manchesteru United. Capello momentálně prožívá šťastné období, s Juventusem útočí na prvenství v Serii A a bojuje v Lize mistrů, přesto však tvrdí, že místo trenéra Manchesteru United by pro něj mohlo být to pravé.

"Stát se koučem Manchesteru United, to by byl splněný sen. Stejný sen však určitě mají i další trenéři. A navíc v současnosti nemám žádné nabídky od vedení Manchesteru United," řekl Capello deníku Daily Star.

"Manchester je skvělý klub s legendárním koučem. Před trenérem Fergusonem mám obrovský respekt. V současnosti jsem velmi šťastný v Juventusu a chci vyhrát jak italskou ligu, tak i Ligu mistrů. V obou soutěžích jsme totiž favority na celkové prvenství," pokračuje Capello.

"Stále se objevují další zvěsti, které mě spojují s Realem Madrid a Manchesterem United. V současné době chci dokončit svou práci v Juventusu. Co bude dál, to se uvidí v létě. Nikdy bych ale neodmítl práci v Anglii, pokud by k tomu byly vhodné okolnosti. Premier League je velmi atraktivní soutěž a já bych si rád dokázal, že stejně dobře jako v Itálii nebo Španělsku dokážu pracovat i v Anglii," zakončil trenér turínského velkoklubu.

Sir Alex Ferguson je v Manchesteru už devatenáct let, a přestože je jeho tým v lize druhý a stíhá suverénně vedoucí Chelsea, ocitl se nedávno pod velkou palbou kritiky. United totiž vypadli z Ligy Mistrů, na jaře si poháry nezahrají a mnozí fanoušci žádali Fergusonovu hlavu. Ani vedení, ani sám kouč však zatím neusoudili, že by byl správný čas na změnu...

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele