FA CUP - FINÁLE SNŮ

15.04.2007, 22:19
Aktuality
Fanoušci v Anglii se mají na co těšit, v závěrečných týdnech letošní sezóny budou minimálně dvakrát svědky souboje dvou nejlepších týmů Premier League. Manchester United a Chelsea si to nerozdají jenom v ligové soutěži, ale také ve finále FA Cupu. Vyloučen navíc stále ještě není jejich souboj v rozhodujícím utkání Ligy mistrů...

O poznání snadnější cestu do Wembley měl Manchester United, jemuž los za soupeře určil poslední tým Premier League Watford. "Rudí ďáblové" nastoupili ve Villa Parku v nejsilnější možné sestavě a brzy se ujali vedení. V sedmé minutě se přes Heinzeho a Carricka dostal míč k Rooneymu, který oklamal Mariappu a parádní ranou překonal Leeho. Ten se mezi tyčemi objevil místo Bena Fostera, jehož práva vlastní Manchester United a Sir Alex Ferguson si jeho start v tomto utkání nepřál.

Watford překvapivě vyrovnal, ve 26. minutě zastříhal nůžkami Bouazza a jeho pokus se od břevna odrazil za brankovou čáru. Radost však fotbalistům londýnského klubu příliš dlouho nevydržela. Už o dvě minuty později pronikl po pravé straně Rooney a Ronaldo využil nepozornosti obránců a dal jednu z nejsnadnějších branek ve své kariéře. United měli jasně navrch a po změně stran dokázali přidat ještě dvě branky. V 66. minutě nejprve mířil přesně opět Rooney, jemuž tentokráte asistoval Smith, a osm minut před koncem po individuální akci definitivně rozhodl Richardson. Siru Alexi Fergusonovi kazí radost jenom zranění Ria Ferdinanda, který si poranil tříslo a vynechá nejbližší duel proti Sheffieldu United.

Watford - Manchester United 1:4 (1:2).
Branky:
26. Bouazza - 7. a 66. Rooney, 28. Ronaldo, 82. Richardson.
Watford: Lee, Carlisle, Chambers (70. Kabba), DeMerit, Mariappa (88. Doyley), Stewart, Francis, Mahon, Bouazza, Priskin (78. King), Tommy Smith.
Manchester United: Van der Sar, Brown, Evra, Ferdinand (40. Fletcher), Heinze, Carrick, Giggs (83. Solskjaer), Ronaldo (77. Richardson), Scholes, Alan Smith, Rooney.


Chelsea se na postup nadřela rozhodně více, než její úhlavní rival. Radost z vítězství si však její fotbalisté mohli pořádně užít, své semifinále totiž odehráli na domovském stánku Manchesteru United Old Trafford.

Jako první z obou brankářů musel zasahovat Friedel, jehož v 11. minutě prověřil Ashley Cole. O pět minut později se Blues již mohli radovat, po pohledné kombinaci se z gólového úspěchu radoval Frank Lampard. Pojistit vedení mohl ve 21. minutě Joe Cole, jenomže mířil nad podobně jako na druhé straně Samba po rohovém kopu, kterému předcházel vynikající zákrok Čecha proti střele Dunna.

Krátce po změně stran měl velkou šanci Drogba, místo zakončení však volil přihrávku na dobíhajícího Ševčenka, ukrajinský reprezentant míč netrefil a musel si pořádně drbat hlavu. Jeho kiks asi ještě dlouho poběží v televizních šotech a navíc jím hodně zkomplikoval cestu Chelsea za postupem. Blackburn totiž vycítil šanci a dokonce dokázal vyrovnat. Střely Robertse a Pedersena ještě úspěch neznamenaly, v 64. minutě však oba spojili své síly a po trestném kopu Pedersena tečoval Roberts přesně. O okamžitou odpověď se marně snažil Essien, Blackburn zase mohla mrzet nepřesná hlavička Pedersena z ideální pozice a dvě minuty před koncem řádné hrací doby pak zákrok Čecha po nevydařené malé domů v podání kapitána Terryho.

Muselo se tedy prodlužovat a v nastaveném čase přál osud Chelsea. Ve 109. minutě se zblokovaná střela Kaloua dostala k Ballackovi a německý záložník zajistil svému týmu postup do finále.

Blackburn Rovers - Chelsea 1:1 (0:1), 1:2 po prodloužení.
Branky:
64. Roberts - 16. Lampard, 109. Ballack.
Blackburn: Friedel, Mokoena, Nelsen, Samba, Warnock, Bentley (114. Derbyshire), Dunn (106. Peter), Emerton, Pedersen, McCarthy, Roberts. Chelsea: Čech, Essien, Carvalho, Terry, A. Cole, J. Cole (97. Wright-Phillips), Ballack, Lampard, Makelele (81. Mikel), Drogba, Ševčenko (63. Kalou).

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*1860

njn, chelsea mela docela v zaveru stesti, dve velke sance pochytal cech a pedersen branu netrefil.. jinak pedersen me pobavil, malem hodil po rozhodcim mic a pak se zacal se vsema strkat..jen zluta karta..

Reagovat
HOST*jana.hanys

Stejně vyhraje FA Cup a Premier league!!! možná i LM!!!

Reagovat
HOST*1860

snad ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea má tak neuvěřitelné štěstí, až je to na palici

Reagovat
HOST*

A to jako proč??

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

takzvané štěstí má ten, kdo mu jde naproti!!! takže jako fakt netuším kdo a co je tady na palici

Reagovat
HOST*vsichni

Manchester vyhraje vsechno!! nejaka blba chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele