EVROPSKÁ SCÉNA I.

12.04.2004, 08:44
Aktuality
O uplynulém víkendu jsme mohli vidět několik zajímavých zápasů. Hodně sledované, které by si nechtěl nechat ujít žádný fanoušek. Pokud jste neměli možnost některý z nich sledovat, trochu vám o nich napíšu. Tak například v anglické Premier league jsme mohli vidět bitvu mezi Arsenalem a Liverpoolem, která skončila 4:2. Druhý gigant Chelsea jen remizoval 0:0 s Middlesbrough.

Začneme tedy anglickou Premiership. Zápas mezi Arsenalem a Liverpoolem byl v Anglii hodně sledován. Někdo počítal s tím, že Arsenal zaváhá a pomůže tak londýnskému rivalovi - Chelsea, ale nestalo se tak. Thierry Henry svým hattrickem zajistil výhru Arsenalu a Liverpoolu zbyly jen oči pro pláč.

Druhý ostře sledovaný zápas byl právě mezi Chelsea a Middlesbrough, jestli londýnský klub pomýšlí ještě na titul, musel jednoznačně vyhrát. K tomu potřeboval střílel branky, ale ani jedna střela se za hostujícího brankáře Schwarzera nevešla. Chelsea si tak se soupeřem body rozdělila a kouč Ranieri připustil, že titul už Chelsea zřejmě nezíská. "Na něj už pomýšlet nemůžeme, ztratili jsme a to jsme neměli," řekl den po utkání.

Také v Serii A jsme mohli vidět dvě atraktivní utkání. V tom prvním turínský Juventus hostil na stadionu Delle Alpi římské Lazio. Souboj mezi těmito velkokluby byl naprosto vyrovnaný. Šance byly na obou stranách, ale jen jedna byla využita. Na konci zápasu, v 87. minutě, se trefil hlavou po centru Camoranesiho francouzský útočník David Trezeguet a rozhodl tak, že tři body zůstanou na Delle Alpi. Český záložník Pavel Nedvěd odehrál celý zápas. Ze začátku na postu útočníka, později se přesunul do zálohy.

Druhý zápas byl také zajímavý a více infarktový. Inter Milán šel do zápasu s Perugií s jediným cílem - vyhrát. Také roli favorita plnil. Ve 24. minutě dal první branku zápasu Adriano. Skóre 0:1 vydrželo až do konce prvního poločasu. A jakoby si hráči Interu už říkali, že zápas lehce zvládnou. Do druhého poločasu nešli vyhecovaní, nechodili do soubojů, a proto se nemohli divit, že 50. minutě vyrovnal Di Francesco a osm minut později otočil stav, ve prospěch domácích, Hubner. Inter pochopil, že by měl začít hrát a pomalu si vytvářel tlak. Zlom přišel až v 86. minutě, kdy vyrovnal svým druhým gólem Adriano. Inter jakoby pochopil, že může vyhrát a přes všechnu nervozitu otočil skóre během tří minut. V 89. minutě přidal branku Martins.

Z Itálie na Pyrenejský poloostrov - Primera Division. Atraktivních zápasů jsme ve Španělsku tentokrát bohužel moc neměli. Přesto se zrodil jeden velice zajímavý výsledek. Real Madrid hostil na svém stadionu Osasunu a byl jednoznačným favoritem. Jenže nevstřelil ani gól a Osasuna rovnou tři!

V Budeslize už to bylo jiné. Utkali se dva velcí sokové - Bayern Mnichov a Schalke 04! Už po čtyřech minutách zápasu se kopala penalta. Kopalo jí Schalke a Vermant s přehledem dostal hostující tým do vedení. Jenže Schalke se mohlo radovat jen čtyři minuty, protože v 8. minutě zápasu vyrovnal Makaay - kdo jiný?! Další branku jsme viděli až v 64. minutě, kdy poslal Bayern do vedení opět Nizozemec Makaay. Bayern tak vyhrál 2:1.

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele