Evropská liga - preview prvních zápasů prvního kola playoff

14.02.2019, 08:24, aktualizováno 14.02.2019, 10:43
Previews
Po Lize mistrů se tento týden ze zimního spánku probouzí rovněž Evropská liga a po jednom úterním duelu je dnes na programu zbývajících patnáct utkání. Lazio hostí Sevillu, Arsenal se představí v Bělorusku a Chelsea cestuje do Malmö...
Slavia Praha - KRC Genk  (čtvrtek 18:55)
Slavisté ve čtvrtek po 11 letech vstoupí do jarní fáze pohárů. Pražané na domácím hřišti rozehrají dvojzápas 2. kola Evropské ligy proti belgickému Genku a budou chtít potvrdit dobrou formu z posledních měsíců, byť nejsou favoritem na postup. Souboj lídrů ligových soutěží začne v Edenu v 18:55, odveta je na programu za týden.

Slavia naposledy hrála na evropské scéně jarní část v sezoně 2007/08, kdy v Poháru UEFA vypadla s Tottenhamem. Do osmifinále červenobílí postoupili naposledy v roce 2003.

Proti Genku jsou Pražané mírným outsiderem. Soupeř vede s jedenáctibodovým náskokem belgickou ligu a s jedinou porážkou vyhrál svou základní skupiny Evropské ligy.

Výbornou sezonu ale prožívají i slávisté, kteří z posledních 15 soutěžních utkání jen jednou prohráli a po sobotním vítězství 2:0 na úvod jara nad Teplicemi mají v čele ligové tabulky k dobru šest bodů na Plzeň, s kterou se utkají v neděli. Stejným výsledkem vyhrál v generálce i Genk.

"S Genkem je to dvojzápas, kde jsou šance 50 na 50. Ten souboj budou rozhodovat detaily. Je tam velká šance jít dál, určitě se ale neztotožňuji s názory, že je Genk papírově nejslabší tým z losu," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Stačí se podívat na tabulku belgické ligy, ve své skupině Evropské ligy získali 11 bodů. A kdo viděl belgické týmy, tak mi musí dát za pravdu, že belgický fotbal šel strašně moc nahoru," doplnil Trpišovský.

Slavia věří, že udrží domácí neporazitelnost v této pohárové sezoně. Ve čtyřech zápasech v Edenu neprohrála a ve třech utkáních skupiny, kde obsadila druhé místo, tam neinkasovala. "Zřejmě hodně lidí si řekne, že Genk je hratelný soupeř. Ale těžko říct. Vyřazovací část je vždy jen o aktuální formě, trestá se každá chyba. Není tu prostor na chyby, které můžeme několik zápasů napravovat," řekl záložník Slavie Josef Hušbauer.

Hlavním tahounem Genku je momentálně tanzanský útočník Mbwana Samatta, který zaznamenal v posledních šesti soutěžních zápasech sedm gólů a dal i obě dvě branky v generálce na souboj se Slavií.

"Síla Genku je hlavně v ofenzivě. Mají dobré talentované hráče jak vepředu, tak na krajích a v záloze. Jsou hodně nebezpeční dopředu, což prokazují v belgické lize, kde sázejí gól za gólem. I v Evropské lize," řekl ČTK po losu obránce Jakub Brabec, který patří Genku a do konce sezony hostuje v tureckém Rizesporu.

"Španěl Pozuelo je tam snad tři čtyři roky, hodně jim tvoří hru. Teď vystřelil Malinovskij, který se prosazuje i v ukrajinské reprezentaci. Má hodně dobré přímé kopy a kopací techniku. Nahoře se jim o to stará hroťák Samatta plus třeba křídlo Trossard. Myslím, že spousta těch mladých hráčů se brzy posune ještě třeba do lepších týmů. Slabina u nich může být, že mančaft je poskládaný z hodně mladých hráčů, tak třeba trošku psychika," dodal Brabec.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal, Hušbauer, Ševčík, Olayinka - Škoda
KRC Genk - pravděpodobná sestava:
Vukovic - Maehle, Aidoo, Dewaest, De Norre - Heynen, Malinovskij - Paintsil, Pozuelo, Trossard - Samatta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.32 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Real Betis  (čtvrtek 18:55)
Rennes vyhrálo dvě poslední klání základních skupin Evropské ligy a mohlo se díky tomu těšit na jaro v pohárech. To si přirozeně bude chtít prodloužit co nejdéle, ale hned jejím prvním soupeřem bude hodně těžký soupeř. Do Francie zamíří Real Betis.

Los Evropské ligy proti sobě postavil dva týmy, které s vyřazovacími boji v ní nemají téměř žádné zkušenosti. Na jedné straně tu máme Rennes, které se mezi 32 nejlepších týmů dostalo vůbec poprvé v historii. Na druhé straně pak Real Betis, jehož jsme tak daleko mohli vidět doposud jen jednou. Klání dvou nezkušených soupeřů začíná ve Francii.

Roazhon Park v Rennes uvidí domácí tým hodně natěšený, protože mu pomáhá kromě domácího prostředí a podpory fanoušků také aktuální forma. Rennes dokázalo vyhrát už tři poslední soutěžní zápasy a jeho forma se stabilizuje. Navíc ve dvou z těchto tří utkání Rennes nedostalo ani jednu branku a proti hodně silnému španělskému soupeři to bude jedna z věcí, na kterou budou domácí spoléhat nejvíc.

Naposledy se Rennes naladilo na pohárový boj zápasem se Saint-Étienne, který zvládlo perfektně. Soupeři nasázelo tři góly a jeho obrana naopak vydržela po celý zápas. Menším problémem pro trenéra Juliena Stéphana bude určitě marodka. Na ní jsou totiž hráči jako Siebatcheu, Baal, Danzé, Diallo nebo Johansson.

Ani Béticos nebudou kompletní, neboť jim schází Francis Guerrero, který si poranil koleno. Ze zdravotních důvodů chybí v nominaci rovněž obránce Marc Bartra. Rennes se s Betisem v oficiálních zápasech ještě nikdy nesetkalo. V tuto chvíli je přesto Betis mírným favoritem, ačkoli se mu poslední dobou příliš nedaří.

V deseti posledních utkáních v rámci všech soutěží dohromady Béticos vyhrál jen třikrát. Po porážce Atlética Madrid se ale jeho forma kupodivu zhoršila. Na domácí půdě nejprve v rámci poháru remizoval s Valencií, ale opravdový šok přišel až v minulém kole LaLigy. Betis totiž dostal tři branky od Leganésu a sám vyšel střelecky naprázdno. Zlepší své výkony právě v Evropské lize?
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Silva, Mexer, Bensebaini - Grenier, André - Bourigeaud, Ben Arfa, Sarr - Niang
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Mandi, García, Sidnei - Barragán, Carvalho, Canales, Firpo - Lo Celso, Joaquín - Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.24 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Sevilla FC  (čtvrtek 18:55)
Sevilla nasázela v základních skupinách Evropské ligy celkem 18 branek a nikdo jiný ji v tomto ohledu nepřekonal. Ve čtvrtek večer ji čeká cesta do Věčného města, kde se proti ní postaví domácí Lazio. A tomu se v poslední době oproti Seville výborně daří.

Na to, že je Sevilla pohárovým týmem, který většinu svých úspěchů získal právě v rámci Poháru UEFA nebo Evropské ligy, jsme si už zvykli. V této sezoně chtěla Sevilla ukázat víc v Lize mistrů a také na poli LaLigy. Zatím jí to ale moc nevychází. Místo Ligy mistrů hraje Evropskou ligu a v rámci LaLigy je nyní až na čtvrtém místě. Na to, jak skvělý start do ročníku zažívala na začátku, je to teď velká bída.

Sevilla za posledních deset soutěžních duelů vyhrála jen třikrát a musela se rozloučit s Copa del Rey. Kromě jiného také klesla na 4. příčku a její fanoušci v poslední době z fotbalu moc velkou radost mít nemohou. Na to, jaký gólostroj předváděla Sevilla v Evropské lize a na začátku sezony, je to velký propad. Teď se tedy vrací na dobře známou půdu. V rámci prvního utkání vyřazovací fáze ji ale nečeká nic snadného.

Po debaklu od Barcelony nebo porážce od Celty Vigo se ani v minulém kole hráči neukázali v úplně dobrém světle. Po poločase totiž s Eibarem prohrávali a konečnou remízu 2:2 si zajistili až ve druhé minutě nastavení! Teď navíc Sevilla bude postrádat několik zraněných hráčů. Patří mezi ně Aleix Vidal, Maxime Gonalons nebo Maximilian Wöber, který nemůže hrát kvůli kartám.

Útočná síla Lazia teď není zrovna jeho největší zbraní, což dokazují i nedávné výsledky. Lazio totiž nedokázalo skórovat víc než jednu branku ve všech z posledních pěti zápasů! Samozřejmě se na tom podílí také absence zraněného útočníka Cira Immobileho. Ten se sice již rychle uzdravuje, ale jeho start od prvních minut je hodně nepravděpodobný. Spíše nastoupí Felipe Caicedo, který jednak Sevillu zná ze svého působení v Espanyolu a jednak v posledních dvou kolech Serie A skóroval.

Trenér Simone Inzaghi nebude mít k dispozici ani obránce Wallace nebo Jordana Lukakua a nejistý je start také u Sergeje Milinkoviće-Saviće. Lazio navíc může těšit, že Sevilla to s italskými soupeři zase tak moc neumí. V deseti utkáních s nimi dokázala vyhrát jen třikrát, takže má rozhodně na čem pracovat.

Lazio je navíc doma dost silné a v poslední době ve formě. Už tři minulé zápasy neprohrálo a začíná se mu dařit především v obraně. Naposledy nedostalo ani jeden gól a díky Caicedově brance si vzalo všechny tři body proti Empoli.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marušić, Parolo, Lucas Leiva, Cataldi, Lulić - Luis Alberto - Caicedo
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Carriço - Navas, Banega, Mesa, Escudero - Vazquez - Ben Yedder, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.40 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BATE Borisov - Arsenal FC  (čtvrtek 18:55)
Vzhledem k nejistému ligovému balancování nedaleko od klíčového čtvrtého místa si londýnský Arsenal může jen stěží dovolit výpadek v druhé soutěži, skrze níž si lze zajistit postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Prvním soupeřem Kanonýrů ve vyřazovací fázi Evropské ligy bude na této cestě BATE Borisov.

Manažer Arsenalu Unai Emery se stejně jako během skupinové fáze rozhodl neponechávat nic náhodě a nominoval na cestu do Běloruska silnou sestavu, byť s několika překvapivými absencemi v podobě letní posily Juventusu, Aarona Ramseyho, s Mesutem Özilem, jehož Emery pravidelně opomíjí. Španělský manažer však toto rozhodnutí zdůvodnil nedostatečnou kondicí po krátkodobém výpadku z tréninku. "Aaron Ramsey s námi netrénoval, Sokratis začal teprve včera, a nemyslím si, že to stačí. Mesut je na tom stejně. Aubameyang po nemoci trénoval už v pondělí, takže věřím, že na zápas bude fit," prozradil Emery na středeční tiskové konferenci.

Nástupce legendárního Arséna Wengera se již dopředu odmítl vymlouvat na možné nepříznivé podmínky a připomenul, že Arsenal již v této sezoně zažil mrazivé počasí na Ukrajině proti Vorskle Poltava. "Bylo tehdy pod nulou a sněžilo. Není to pro nás žádná omluva, ať už počasí, nebo hřiště. Čeká nás devadesát minut, během nichž budou podmínky stejné pro oba týmy."

Kromě toho, že je BATE papírovým outsiderem, musí čelit také vlastní nerozehranosti, neboť od prosince běloruský mistr neabsolvoval jediný soutěžní zápas. "To Arsenal bude perfektně připraven, je to pro ně obrovská výhoda," prohlásil někdejší hráč Kanonýrů Aleksandar Hleb, jenž nyní na sklonku kariéry působí právě v Borisově. "Bude to pro nás skutečně náročné, ale pokusíme se z naší nabyté kondice vymáčknout maximum."

Oba celky se shodou okolností potkaly v této soutěži i loni a Arsenal oba zápasy opanoval se souhrnným skóre 10:2. V tomto ročníku Evropské ligy pak BATE narazilo v základní skupině na Chelsea, s níž rovněž na domácí půdě neuspělo, zatímco Arsenal svou skupinou proplul bez jediné prohry a v posledních pěti zápasech dokonce pokaždé udržel čisté konto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.15 - 5.35 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rapid Vídeň - Inter Milán  (čtvrtek 18:55)
Rapid Vídeň zažívá na domácí scéně rakouské Bundesligy hodně náročné časy a nedaří se mu. Šanci udobřit si vlastní fanoušky mu nabízí Evropská liga, v níž hned první soupeř bude stát za to. Do Vídně totiž míří ambiciózní Inter Milán.

Slavný vídeňský Rapid ukázal výbornou show v posledních dvou zápasech základní části Evropské ligy. Po prvních třech duelech to s ním moc dobře nevypadalo, ale Rapid to nevzdal. Porazil Spartak Moskva i Rangers a remizoval s Villarrealem. To mu umožnilo posunout se na konečnou druhou příčku a nechat si zdát krásný sen o trofeji také na jaře. Zatím to ale podle formy vypadá na hodně špatný sen.

Rapid se v rámci ligy nachází až na osmém místě z dvanácti! Na vedoucí tým rakouské elitní soutěže už ztrácí propastných 28 bodů a na poháry to v příštím roce rozhodně nevypadá. V minulém kole zažili fanoušci i hráči Rapidu hotovou noční můru, protože ve vídeňském derby s Austrií prohráli vysoko 6:1! Hodně k tomu přispělo i rychlé vyloučení Dejana Ljubičiće, který musel opustit hřiště už po půlhodině hry.

Rapid proto svoje sny upíná k Evropské lize, kde by si rád připsal hodně důležitý skalp slavného soupeře. Dobrou zprávou pro trenéra Dietmara Kühbauera je fakt, že má k dispozici téměř kompletní kádr bez větších absencí. Rakušané budou určitě chtít napravit svou bilanci proti italským týmům, která rozhodně není nijak lichotivá. Za 21 zápasů jich Rapid už 14 prohrál!

Milánský celek je na tom samozřejmě mnohem lépe a ve čtrnácti duelech už osmkrát vyhrál. Trenéra Luciana Spallettiho ale trápí absence, které bude muset rychle vyřešit. Kvůli karetnímu trestu do utkání nenastoupí dvojice Marcelo Brozović a Milan Škriniar. Zvláště u druhého jmenovaného se jedná o velkou ztrátu, protože Škriniar se ihned zařadil k velkým oporám defenzivy Nerazzurri.

Pro Inter tohle není úplně nejideálnější čas na konfrontaci v Evropě. Kromě toho, že zápasovou praxi ještě nemá uzdravující se Keita, tak největším překvapením z nominace trenéra Spallettiho je vynechání Maura Icardiho. Okolo něj se v poslední době rozvířilo plno spekulací, které mají velmi často spojitost s prodloužením smlouvy. Ve středu odpoledne navíc italský velkoklub vydal prohlášení ve kterém uvedl, že Maura Icardiho zbavuje povinností kapitána na úkor Samira Handanoviče.

Obránce Danilo D'Ambrosio se ale koncentruje jen na zápas. "Musíme se plně soustředit jen na zápas s Rapidem. Jsem si jistý, že kdokoli půjde na hřiště, vydá ze sebe maximum. Klub jako Inter si zaslouží bojovat o tituly a já věřím, že můžeme v Evropské lize dojít hodně daleko. Samozřejmě nás mrzí, že jsme nepokračovali v Lize mistrů, ale teď je tu nový cíl."
Rapid Vídeň - pravděpodobná sestava:
Strebinger - Müldür, Dibon, Baráč, Potzmann - Schwab, Ljubičić - Murg, Knasmüllner, Schöbesberger - Alar
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cedric, De Vrij, Miranda, Asamoah - Vecino, Borja Valero - Politano, Nainggolan, Perišić - L. Martínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.69 - 3.78 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Krasnodar - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 18:55)
Do dalekého Krasnodaru zavítá k prvnímu zápasu vyřazovací fáze Evropské ligy Bayer Leverkusen. Německý celek nabral po Novém roce fantastickou formu a v tabulce domácí soutěže se vyšvihl už na pohárové příčky. Rozjeté Farmaceuty se pokusí zastavit průběžně druhý tým ruské ligy, jenž má oproti hostům jednu velkou nevýhodu, není totiž z domácí ligy rozehrán.

Ruská Premier Liga má zimní přestávku a poslední soutěžní zápas odehráli Býci 13. prosince proti Seville, shodou okolností rovněž v Evropské lize. V jaké formě se tedy svěřenci Murada Musajeva představí zůstává otázkou. Pravdou je, že Krasnodar měl na konci minulého roku výtečnou formu a za vedoucím Zenitem Petrohrad zaostává jen o bod.

Domácí celek má před sebou klíčovou fázi sezony, v Rusku bude bojovat o titul a i v Evropské lize by rád došel co nejdále. Proti Leverkusenu ale nebude favoritem, německý celek se po rozpačitém začátku sezony rozjel a díky výsledkům nahání hrůzu všem soupeřům. Farmaceuti v Bundeslize vyhráli tři zápasy v řadě, když postupně skolili Wolfsburg, Bayern a Mohuč, přičemž dohromady u toho nastříleli úctyhodných jedenáct branek!

Leverkusen bez problému zvládl skupinovou fázi, kterou s celkovým počtem třinácti bodů ovládl. Za sebou pak nechal Curych, Larnaku a Ludogorec, ale až v podobě druhého týmu ruské soutěže ho čeká opravdu těžký test. I Krasnodar si vedl ve skupině dobře a získal stejný počet bodů jako první Sevilla, za sebou na nepostupových místech nechal Standard Lutych a tureckého nováčka Akhisar.

Býci se musejí obejít bez Cristiana Ramíreze i Juriho Gazinskiyho. Zápas s Leverkusenem se rovněž netýká Pavla Mamajeva, který je za výtržnictví stále ve vazbě a klub se jej rozhodl nenapsat na jarní soupisku. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Panagiotis Retsos, Joel Pohjanpalo i Lars Bender neodcestují do Ruska kvůli zranění.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Kritsyuk - Stotskiy, Spajić, Martynovich, Petrov - Pereyra, Kaboré, Olsson - Claesson, Ari, Wanderson
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Weiser, Dragović, Bender, Wendell - Havertz, Aránguiz, Brandt - Bellarabi, Volland, Bailey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.79 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympiakos Pireus - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 18:55)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.53 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Galatasaray SK - SL Benfica  (čtvrtek 18:55)
Úvodní zápas 1. kola vyřazovací fáze EL má mírného favorita a tím bude portugalská Benfica, nicméně proti Galatasarayi to nebude mít vůbec jednoduché a šance jsou více méně vyrovnané. Turecký gigant si na domácí půdě bude chtít vytvořit co nejlepší výchozí pozici, lisabonský klub se musí vyrovnat s "nepřátelským" publikem, které ho na stadionu Türk Telekom Arena v Istanbulu jistě čeká.

SK má v druhé polovině sezóny výbornou formu, v dosavadních sedmi odehraných zápasech hned šestkrát zvítězil a jen jednou remizoval. V národním poháru má nakročeno do semifinále, v Süper Lig prohrál naposledy začátkem prosince a po jednadvaceti odehraných kolech mu patří druhá pozice s devětatřiceti body. Za vedoucím městským rivalem Başakşehir zaostává o bodů šest. Do této fáze EL se přesunul ze základní skupiny Ligy mistrů.

V konkurenci portugalského Porta, německého Schalke a ruského Lokomotivu udržel třetí místo se čtyřmi body, v papírově vyrovnané skupině se však od něj očekávalo více. "Nebylo to jednoduché, všichni soupeři byli skvělí. Jsme moc rádi, že jsme skončili alespoň třetí a můžeme tak v evropských pohárech pokračovat. Benfica je podle mě favoritem, nicméně uspět rozhodně můžeme," vyjádřil se domácí trenér Fatih Terim.

Jeho svěřenci generálku na čtvrteční duel zvládli, když zdolali Trabzonspor 3:1. Terim nemůže počítat se zraněným Marianem, naopak po karetním trestu ve víkendovém klání se do základní jedenáctky vracejí Gümüs s Fernandem. Po čtyřměsíční pauze by se teď mohl dostat na trávník Akbaba, po odchodu talentovaného Kabaka má jisté místo na stoperu Luyindama. "Náš soupeř disponuje obrovskou ofenzivní silou. Pokud se ho budeme snažit přestřílet, tak nemáme šanci," dodal závěrem pětašedesátiletý stratég Galatasaraye.

Lisabonský klub je v portugalské nejvyšší soutěži na druhém místě s padesáti body o bod za vedoucím Portem. O víkendu atakoval historický rekord ligy, když smetl z povrchu zemského CD Nacional po výsledku 10:0 a k překonání šedesát let starého maxima Coimbry nad Caldasem mu scházela jediná trefa. Celkově vyhrál na ligové scéně šestkrát po sobě a taktéž jeho forma budí respekt. Benfica si stejně jako její nadcházející soupeř zahrála hlavní fázi LM.

Ve skupině E se jí věřilo na postup do osmifinále, jenomže nizozemský Ajax hrál naprosto fantasticky, proto se musela spokojit se třetí příčkou. Kouč Bruno Lage nepřiveze do Lisabonu Fejsu s Ebuehim. Oba dva soupeři na sebe naposledy narazili v roce 2015 v LM a úspěšnější byl vždy domácí výběr. Nejprve se ve skupině C radoval istanbulský tým (2:1), v následně odvetě prohrál na půdě protivníka shodným poměrem.

"Trochu nás mrzelo, že jsme nepostoupili mezi šestnáctku nejlepších, oba zápasy s Ajaxem totiž byly velmi vyrovnané a rozhodovaly jen detaily. Na druhou stranu Evropská liga má také mnoho nesmírně kvalitních týmů a Galatasaray je toho důkazem. Hned po losování jsme věděli, že šance na postup budou 50 na 50. Důležité je zachovat klid, musíme být odolní," uvedl Lage s nadhledem pro klubové stránky.
Galatasaray SK - pravděpodobná sestava:
Muslera - Linnes, Luyindama, Marcão, Nagatomo - Feghouli, Belhanda, Fernando, Donk, Onyekuru - Diagne
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Almeida, Dias, Jardel, Ribeiro - Salvio, Samaris, Pires, Cervi - Félix, Seferovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.34 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 21:00)
Hráči Plzně po úvodní jarní remíze s Mladou Boleslaví vstoupí ve čtvrtek do vyřazovací fáze Evropské ligy. Úřadující mistři v prvním zápase druhého kola hostí Dinamo Záhřeb s cílem prodloužit domácí vítěznou sérii v soutěži na osm zápasů a ideálně se naladit na nedělní šlágr s vedoucí Slavií.

Svěřencům Pavla Vrby začátek prvoligového jara nevyšel podle představ a po sobotním výsledku 1:1 z Mladé Boleslavi ztrácejí z druhého místa už šest bodů na pražskou Slavii, kterou přivítají v možná klíčovém souboji o titul.

"S Dinamem to bude úplně jiná úroveň, musíme se na to co nejlépe připravit. Hrajeme na jaře poprvé před vlastními fanoušky. Věřím, že bude vyprodáno a pomůžou nám k dobrému výsledku. Ale na Slavii budeme myslet až po Dinamu, oba zápasy jsou pro nás nesmírně důležité," řekl útočník Jean-David Beauguel, který v Mladé Boleslavi skóroval při ligové premiéře za Plzeň.

Viktoria je mezi 32 nejlepšími týmy Evropské ligy popáté, nejprve v roce 2012 vypadla se Schalke, ale při posledních třech účastech vyřadila Neapol, Šachtar Doněck a naposledy loni Partizan Bělehrad. Osmifinále soutěže však Plzeň ještě nikdy nepřešla, v minulém roce ji vyřadil Sporting Lisabon.

Západočeši se do EL přesunuli díky třetímu místu ve skupině Ligy mistrů, kterou zakončili výhrami 2:1 na hřišti CSKA Moskva a doma nad AS Řím. Dinamo, které se do ve vyřazovací fázi dostalo poprvé v historii, ovládlo skupinu Evropské ligy před Fenerbahçe, Trnavou a Anderlechtem.

"Vyhráli skupinu, měli 14 bodů a ani jednou neprohráli, takže samozřejmě obrovská síla. Dinamo Záhřeb je známé i jako líheň skvělých fotbalistů a určitě to nebude jednoduchý soupeř," upozornil kouč Vrba.

Jeho protějšek Nenad Bjelica zase chválil Plzeň. "Je to velmi dobrý a zkušený tým, jejich hráči jsou spolu dlouho. V Lize mistrů se potkali s výbornými soupeři, ale my musíme myslet na sebe. Pokud navážeme na podzimní formu z Evropské ligy, máme šanci postoupit," prohlásil kouč úřadujících chorvatských šampionů.

Vrba by mohl mít problém se složením defenzivy. Levý obránce David Limberský nemůže nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu za tři žluté karty, stoper Lukáš Hejda v Mladé Boleslavi utrpěl otřes mozku a pravý bek Radim Řezník sice už po operaci achillovky naplno trénuje, ale letos neodehrál jediný zápas ani v přípravě.

Souboj Plzně s Dinamem bude klíčový i vzhledem ke koeficientu. České kluby nyní figurují na 16. místě v žebříčku s náskokem 0,5 bodu na sedmnácté Chorvatsko a v případě postupu Viktorie bude mít český fotbal jistotu nejhůře 15. pozice.

Čtvrteční utkání má ve Štruncových sadech výkop ve 21:00, hlavním rozhodčím bude Serdar Gözübüyük z Nizozemska. Přímý přenos nabídne televizní stanice ČT sport.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Hubník, Pernica, Kovařík - Hrošovský, Procházka - Petržela, Čermák, Kayamba - Beauguel
Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
Livaković - Stojanovič, Rrahmani, Perić, Leovac - Ademi - Olmo, Gojak, Moro, Oršić - Petković
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Club Bruggy - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.51 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Curych - SSC Neapol  (čtvrtek 21:00)
Curych se musí co nejdřív dostat do formy, kterou marně hledá už několik zápasů. Ve čtvrtek večer se totiž na jeho Letzigrund Stadionu představí hodně těžký soupeř. Italská Neapol je jedním z týmů, o kterých se mluví jako o pravděpodobných finalistů aktuálního ročníku.

Curych se s formou nepotkal a od nového roku jsou jeho výkony hodně mizerné. V posledních deseti zápasech v rámci všech soutěží vyhrál Curych jen dvakrát, což je hodně ostudná bilance. Hned první kolo po delší zimní přestávce prohrál o dvě branky a náladu si zlepšil až v kole minulém. To si poradil výsledkem 3:1 s městským rivalem, kterým je Grasshopper.

Švýcarský celek ani v základní skupině nepatřil k týmům, které by předváděly epický nebo ofenzivní fotbal. Spokojil se s pouhými sedmi nastřílenými góly a dostal jen o jednu branku méně. V rámci zápasů pod hlavičkou UEFA už ve třech posledních nedokázal vyhrát a obecně se mu nedaří ani proti italským soupeřům. Z deseti utkání totiž zvítězil jen ve dvou případech.

Teď se navíc musí kromě špatné formy potýkat také s mnoha absencemi. Trenér Ludovic Magnin s sebou nevzal trojici zraněných hráčů Izer Aliu, Pa Modou a Kevin Rueegg, přičemž nasazení lehce zraněného Joela Unterseeho se nejeví jako příliš pravděpodobné.

Neapol je na tom trochu lépe, i když i trenér Carlo Ancelotti počítá absence. Jednou samozřejmou je záložník Marek Hamšík, který se už těší na angažmá v Číně. Kromě něj se do utkání nedostanou Mário Rui, Raúl Albiol nebo Vlad Chiriches. Hlavní problémy má Neapol tedy především v obraně.

Na výsledcích se to ale zatím zase tak moc neprojevuje. V deseti posledních utkáních v rámci všech soutěží Neapol udržela čisté konto šestkrát. Mimo jiné se jí to povedlo i v minulém kole nejvyšší italské ligy, v němž remizovala bez branek s Fiorentinou. Ačkoli Neapol neprodukuje tak ofenzivní fotbal jako pod Mauriziem Sarrim, stále se drží na velmi solidním druhém místě.

Z výletu do Švýcarska ale asi moc nadšená není. S Curychem se sice ještě neutkala, ale do Švýcarska už třikrát zamířila. A moc příjemné to pro ni nikdy nebylo, protože zde ještě ani jednou nevyhrála. A co je horší, ani jednou ještě ve Švýcarsku nedokázala skórovat. Úkol je tedy jasný, Neapol chce zlomit prokletí švýcarské půdy.

O tom ostatně mluví trenér Carlo Ancelotti osobně. "Víme, jak důležité bude vstřelit branku na hřišti soupeře. Nesmíme se nechat ukolébat tím, že se Curychu aktuálně nedaří. Pořád je to hodně silný tým a na domácí půdě bude odhodlaný. Máme dostatečně kvalitní kádr, ale nesmíme nic podcenit. Chci od každého vidět stoprocentní výkon a věřím, že se nám povede vstřelit více branek," dodal zkušený stratég.
FC Curych - pravděpodobná sestava:
Brecher - Winter, Bangura, Maxso, Kharabadze - Domgjoni, Kryeziu - Khelifi, Marchesano, Kololli - Odey
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Malcuit, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Callejon, Allan, Fabian Ruíz, Zieliński - Insigne, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.42 - 4.75 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Malmö FF - Chelsea FC  (čtvrtek 21:00)
Prohrát na hřišti Manchesteru City, to opravdu není žádná ostuda. V posledních letech už je spíš zázrak na Etihad Stadium neprohrát. Dokonce ani silná Chelsea nemůže brát porážku jako kdovíjaký průšvih. Jenže dostat naloženo 6:0, to je pro Blues něco naprosto bezprecedentního. Taky se to nestalo skoro 28 let. No a teď s tímhle nákladem cestují do Malmö k prvnímu zápasu vyřazovací fáze Evropské ligy.

Ostuda, zoufalství, zmar. Těžko se fanouškům Chelsea hledala slova poté, co jejich oblíbenci předvedli minulou neděli. Čtyři kusy po pětadvaceti minutách, šest na konci. Nejhorší porážka, kterou londýnský celek v moderní fotbalové éře zažil. A s ním i většina jeho zahraničních fanoušků - včetně těch českých.

Zápas kromě zostuzení v dokonalé podobě ukázal Chelsea i ligovou realitu. Blues padli na šestou příčku, dokonce i pod Arsenal, a přestože ztrácí na TOP 4 jenom bod, fanoušci to na umístění v této elitní společnosti úplně nevidí. I kvůli obtížnému losu. Proto je teď asi relativně nejsnazší cesta do Ligy mistrů přes výhru v Evropské lize. A začíná ve Švédsku.

Malmö si většina fotbalových fanoušků právem spojuje se Zlatanem Ibrahimovićem, který se tam narodil a hrál za místní kluby až do 19 let. Od letoška si jej nicméně čeští fanoušci mohou po letech zase spojovat i s jedním "domácím" jménem. Do třetího týmu Allsvenskanu se vrátil brankář Dušan Melichárek, který poslední čtyři roky dělal jedničku ve Zbrojovce Brno. Teď by však měl krýt záda Dahlinovi.

Zápas bude mít zajímavé pozadí, protože Malmö trénuje Uwe Rösler. Že vám to jméno nic moc neříká? Angličtí fanoušci ho ale dobře znají. Bývalý útočník strávil nejlepší roky své kariéry v Manchesteru City a celkem na ostrovech strávil dlouhých 13 let. Šest jako hráč, sedm jako trenér. Pozoruhodné také je, že dokonce i Rösler v přípravě střídal formaci 4-4-2 s 3-5-2. I on tak má na rozdíl od Sarriho plán B.

Malmö se chystá na první soutěžní zápas od půlky prosince, a i přes své neskrývané ambice si chce dvojzápas s Chelsea hlavně užít. Do jarní části jakékoli evropské soutěže se švédský celek dostal teprve podruhé v historii. Tušíte, kdy to bylo poprvé? Ano, v sezóně 1978/79, kdy dokráčel defenzivně založený tým okolo Ingemara Erlandssona až do finále Poháru mistrů evropských zemí. Padl až proti Nottinghamu.

Jak Rösler, tak Sarri by měli mít k dispozici kompletní kádr. Zatímco německý trenér ale jednoznačně nasadí to nejsilnější, co má, jeho italský protějšek se pravděpodobně uchýlí k výraznější rotaci. Zaprvé proto, že jeho "ideální sestava" do značné míry selhala minulý víkend, zadruhé proto, že už v pondělí čeká Chelsea zápas FA Cupu s Manchesterem United. Podoba základní jedenáctky se proto dá pouze odhadovat.
Malmö FF - pravděpodobná sestava:
Dahlin - Vindheim, Nielsen, ​Bengtsson, Safari - Rieks, Christiansen, Bachirou, Lewicki - Rosenberg, Antonsson
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Christensen, Cahill, Emerson - Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek - Hudson-Odoi, Giroud, Willian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.41 - 4.71 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Šachtar Doněck - Eintracht Frankfurt  (čtvrtek 21:00)
Šachtar Doněck si po téměř dvou letech zahraje Evropskou ligu, i když je paradoxem, že celkem nedobrovolně. V loňské sezóně se totiž probojoval do osmifinále Ligy mistrů, letos se mu to už nepovedlo. Hned v prvním vyřazovacím kole narazí na černého koně soutěže, který se na podzim prezentoval skvělými výkony a také v lize na tom není až zase tak zle. Ukrajinský výběr je považován za favorita, ovšem jednoduché to mít nebude.

Oproti svému německému rivalovi má jednu velkou ne/výhodu - rozehranost. Poslední soutěžní duel totiž odehrál v polovině prosince uplynulého roku, ukrajinská liga začíná až příští víkend. Nicméně v minulosti již několikrát prokázal, že mu herní praxe nechybí. Celek z Doněcku odehraje i tento zápas v cizím prostředí, a to na stadionu v Charkově. Šachtar je však na tento formát delší dobu zvyklý, proto si Eintracht nemůže myslet, že si odveze snadné tři body.

Hosty by naopak mohlo trápit chladnější počasí, na Ukrajině se teplota do plusových hodnot příliš často nedostane. Frankfurt k tomu musel absolvovat dalekou cestu, která přesahuje 2000 kilometrů. "Horníci" prozatím opanují domácí soutěž s pětačtyřiceti body, před druhým Dynamem Kyjev drží sedmibodový náskok.

V základní skupině bojoval o osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže v posledním šestém kole s Lyonem, jenomže byla z toho pouze remíza 1:1 a tedy konečná třetí pozice se šesti body. "Byla to obrovská škoda, mohli jsme se tam dostat. Na druhou stranu jsme odvedli maximum a nemáme se za co stydět. V Evropské lize chceme dokráčet co nejdále, i když Frankfurt bude tvrdý oříšek," ví své trenér Paulo Fonseca.

Pětačtyřicetiletý Portugalec může po zdravotní stránce počítat s kompletním výběrem. V sestavě se oproti podzimní části neobjeví obránce Jaroslav Rakyckyj, který přestoupil do ruského Zenitu Petrohrad a jeho post by měl převzít Chocholava. Eintracht je v německé Bundeslize na pátém místě s třiatřiceti body a stále má reálnou šanci na nejlepší čtyřku zaručující přímou účast v příštím ročníku hlavní fáze LM. Momentálně mu chybí pět bodů.

Letos jako jediný ze všech osmačtyřiceti účastníků v EL neztratil ani bod a druhé housle v play-off určitě hrát nehodlá. Svěřenci kouče Adiho Hüttera nevyhráli v německé nejvyšší soutěži třikrát po sobě, naposledy si odvezli remízu z Lipska po bezbrankovém výsledku. Do Charkova přijedou bez zraněného Abrahama, na trávník se s velkou pravděpodobností nedostane ani Španěl Torró.

Hütter dlouhodobě nejvíce spoléhá na srbsko-francouzské úderné duo Luka Jovič - Sébastien Haller, které v této sezóně zaznamenalo třiatřicet vstřelených gólů. "Nebude to jen o našich brankách, musíme především spolupracovat. Uvědomujeme si, že nastoupíme proti nesmírně kvalitnímu soupeři s bohatými zkušenostmi, i tak zůstáváme optimističtí. Šachtar je favorit, ale porazit ho můžeme," uvedl Haller v rozhovoru pro magazín kicker.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Matvijenko, Kryvcov, Chocholava, Ismaily - Maycon, Stepaněnko - Marlos, Taison, Bolbat - Moraes
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Falette, Hasebe, N'Dicka - da Costa, de Guzmán, G. Fernandes, Kostič - Gačinovič - Haller, Jovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.46 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celtic FC - Valencia CF  (čtvrtek 21:00)
Slavná Valencia cílí na další trofej, díky které by dala zapomenout na zatím hodně neúspěšnou sezonu v LaLize. Nebude to ale mít vůbec jednoduché, protože na ni čeká Celtic Glasgow. A skotský celek se nachází v oslnivé formě.

Před více než sedmnácti lety se proti sobě postavily týmy Celticu a Valencie naposledy. Tehdy se v rámci Poháru UEFA radovala z dramatického postupu Valencia, která v Celtic Parku vyhrála na penalty. Teď se tam vypraví znovu a opět bude mít o co hrát. Na rozdíl od Celticu se totiž Valencii moc nedaří a ve spojení s unikátní atmosférou ve Skotsku to Netopýři ze Španělska budou mít hodně náročné.

Celtic se veze na skvělé vlně výher a jeho forma se ustálila na velmi dobrých výkonech. Tým, který v základních skupinách skončil na druhém místě, v posledních deseti soutěžních duelech prohrál jen jednou, proti Rangers. V devíti ostatních utkáních vždy zvítězil a hned osmkrát dokonce udržel čisté konto. Svůj velký podíl na tom má i brankář Scott Bain, který nastoupil v sedmi posledních duelech.

A za své výkony si vysloužil chválu od manažera Brendana Rodgerse. "Bain je skvělý brankář především v tom, že dokonale rozumí hře. Ví, kdy je potřeba hru zrychlit, kdy naopak musí zpomalit a uklidnit své spoluhráče. Je takticky velmi vyspělý a to pomáhá celé obraně. Také na něm pozoruji neustálou snahu na sobě pracovat a zlepšovat se. Valencia je ale velmi zkušený tým a my se na ni musíme připravit co nejlépe. Rozhodnou i naše zkušenosti."

Celtic postrádá Benkoviće, Kouassiho a Rogiće, zatímco Valencia přicestuje bez Rancaglii. Valencii se zase moc nedaří a především v lize se její výkony zatím nijak neustálily. V posledních deseti utkáních vyhrála jen čtyřikrát. V poháru se jí povedlo remizovat s Realem Betis na jeho půdě a naposledy se rozešla bez branek s Realem Sociedad, takže zůstává na osmé příčce LaLigy. Po třetím místě v náročné skupině Ligy mistrů se nyní zaměřuje na Evropskou ligu.
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Gordon - Toljan, Boyata, Šimunović, Izaguirre - Forrest, McGregor, Brown, Sinclair, Christie - Edouard
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Paulista, Diakhaby, Gayá - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Mina, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.30 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - Villarreal CF  (čtvrtek 21:00)
Prosincový los ve švýcarském Nyonu proti sobě svedl také dva zástupce z Pyrenejského poloostrova. Portugalský Sporting vyzve španělský Villareal. Oba celky se ve svých ligových soutěží trápí, zejména pak Žlutá ponorka, která se dokonce topí v sestupovém pásmu. Evropská liga by mohla v obou táborech vylepšit náladu, ovšem postoupit může jen jeden.

Sporting je ve své soutěži na čtvrtém místě a na vedoucí FC Porto ztrácí už devět bodů. O víkendu sice porazil 3:1 Feirense, ale jinak v poslední době velmi často ztrácel. Ve skupinové fázi Evropské ligy si vedl o poznání lépe a se ziskem třinácti bodů skončil druhý za ještě suverénnějším Arsenalem, se kterým doma utrpěl jedinou porážku.

Portugalský celek se teď může těšit na zajímavou konfrontaci se španělským protivníkem. Villarreal je v LaLize v sestupovém pásmu, ale trenér Marcel Keizer očekává velmi těžkého protivníka. "Očekávám velmi dobrý tým, bude to dobrý zápas," prohlásil domácí lodivod. Sporting boj o domácí titul ještě nevzdává a své ambice má i v Evropské lize. Rád by v soutěži došel co nejdále a pokud možno napodobil někdejší úspěchy Porta nebo Benfiky Lisabon.

Pro Villarreal je načasování vyřazovací fáze Evropské ligy poněkud nešťastné, tradiční španělský klub má v domácí soutěži velké problémy a vážně mu hrozí sestup do nižší soutěže. Žlutá ponorka ztrácí po víkendu na nesestupové pozice už čtyři body a v lize nevyhrála od 25.listopadu minulého roku.

Evropská liga byla pro španělské kluby vždycky atraktivní záležitostí a platí to i pro Villarrealem. Žlutá ponorka, jakkoliv se v domácí soutěži trápí, chce stejně jako Sporting dokráčet co nejdále. "Je to skvělá soutěž, tým má zájem jít do dalšího kola. Máme dobrý tým a můžeme se k tomuto cíli přiblížit," nechal se slyšet brankář Andrés Fernández. Případný triumf na portugalské půdě by mohl hostům výrazně pomoci i do domácí soutěže. "Výhra v Lisabonu by hodně posílila naší morálku," dodal Fernández.

Villarreal o víkendu plichtil s Realem Valladolid 0:0 a celkově nevyhrál už v desátém ligovém zápase v řadě. Podobnou krizi naposledy prožíval v sezoně 2011/2012, kdy senzačně spadl do nižší soutěže.

Sportingu bude chybět zkušenost v podobě dvojice Jeremy Mathieu, Nani, jinak je zbytek týmu kompletní. Podobně je na tom i Villarreal. Zdravotní potíže trápí Bruna Soriana, zatímco Jaume Costa si nezahraje kvůli kartám.
Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Salin - Acuňa, Ilori, Coates, Gaspar - Fernandes, Gudelj, Luis - Cabral, Dost, Diaby
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - González, Ruiz, Mori - Gaspar, Fornals, Iborra, Cazorla, Pedraza - Ekambi, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.49 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fenerbahçe SK - Zenit Petrohrad  (úterý 18:55)
Netradičně už v úterý započnou boje v jarní fázi Evropské ligy, a to duelem mezi Fenerbahce a Zenitem. Oba týmy mají s evropskými poháry bohaté zkušenosti, patří bezpochyby k evropské špičce v tomhle ohledu, každopádně daleko horší sezónu prožívá turecký celek, u něhož je otázkou, jakým způsobem tuhle soutěž bude nakonec brát na zřetel.

Sari Lacivertliler mají letos problémy sami se sebou. Obvyklé bitvy o přední příčky v domácí lize jsou dávno mimo mísu, pohybují se totiž dlouhodobě jen v dolní polovině tabulky a překvapivě usilují jen o záchranu. Evropská liga pro ně může být jakýmsi vysvobozením, jakousi šancí zapomenout na nevalné výkony na turecké scéně.

Nicméně na sestupové pásmo disponují jen tříbodovým náskokem. Případný sešup do druhé nejvyšší soutěže je pro istanbulský velkoklub zcela nemyslitelnou záležitostí, síly by tedy mohl soustředit především právě na cíl nespadnout v lize níže. Odkloní kvůli tomu, na úkor prvotního soustředění se na záchranu, Evropskou ligu na druhou kolej?

Na zimním přestupovém trhu nebyl Fener vyloženě aktivní. Z klubu odešel Diego Reyes, jenž na podzim v Evropské lize nastupoval, naopak nejzvučnější posilu získal z Chelsea, na hostování totiž dorazil útočník Victor Moses. Na papíře mají domácí pořád známá jména. A pokud evropské poháry budou brát vážně, nemusejí být bez šance.

Generálka na tenhle zápas jim ovšem nevyšla dle představ. Na půdě Kayserisporu padli nejtěsnějším možným způsobem. "Zenit má fyzicky velmi dobrý tým," uvedl obránce Roman Neustädter, jenž soupeře z Petrohradu zná možná lépe než všichni ostatní. "O všech Rusech tam vím. Mám tam kamarády z nároďáku. Čeká nás těžké střetnutí," dodával.

Fenerbahce by mohlo využít té skutečnosti, že Zenit ještě v novém roce nesehrál soutěžní utkání, pouze ta přátelská, neboť start v lize má naplánovaný až na začátek března. Nemá tudíž ten správný zápasový rytmus. "Bude to výhoda," byl přesvědčený Neustädter. "I když dokončíte celý přípravný proces, nic se nevyrovná oficiálnímu mači."

Ruský klub po podzimní části vedl domácí soutěž o bod před druhým Krasnodarem, vysoké ambice rozhodně může mít i na evropské scéně. Ačkoli jeho řady opustil důležitý článek zálohy Leandro Paredes, posílil hned o tři zajímavá jména. Wílmar Barrios, Sardár Azmún i Jaroslav Rakickij slibují rozhodně vhodné doplnění petrohradského kádru.

Hostům budou určitě chybět Christian Noboa i Daler Kuzjajev, nejistý je pak start u Aleksandra Jerochina a Olega Šatova. Domácí mají na marodce dva hráče, a to ve složení Sadik Ciftpinar a Tolga Cigerci. "Bude důležité, abychom sbírali odražené míče. Když je totiž Zenit pod tlakem, nakopává je dopředu na vysoké útočníky," taktizoval Neustädter.
Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Demirel - Isla, Neustädter, Aziz, Kaldirim - Jaílson, Topal - Moses, Elmas, Ayew - Soldado
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Luňov - Ivanovič, Rakickij, Mammana, Nabiullin - Marchisio, Barrios - Mak, Driussi, Jerochin - Dzjuba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.36 - 4.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Kepy_FCB

14.02. 18:55 Slavia Praha - KRC Genk 2:1

14.02. 18:55 Stade Rennes - Real Betis 1:2

14.02. 18:55 SS Lazio - Sevilla FC 2:3

14.02. 18:55 BATE Borisov - Arsenal FC 1:3

14.02. 18:55 Rapid Vídeň - Inter Milán 0:1

14.02. 18:55 FK Krasnodar - Bayer Leverkusen 1:1

14.02. 18:55 Olympiakos Pireus - Dynamo Kyjev 0:0

14.02. 18:55 Galatasaray SK - SL Benfica 1:2

14.02. 21:00 Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb 2:0

14.02. 21:00 Club Bruggy - Red Bull Salzburg 1:1

14.02. 21:00 FC Curych - SSC Neapol 2:2

14.02. 21:00 Malmö FF - Chelsea FC 0:1

14.02. 21:00 Šachtar Doněck - E. Frankfurt 2:1

14.02. 21:00 Celtic FC - Valencia CF 0:2

Reagovat
Malresi

Slavia ani Valencia nevyhra. Bruggy imho vyhra. Iba toto by som zmenil.

Reagovat
Liquid

Slavia vyhrá přesně 2:1

Reagovat
Malresi

Jo a este Benfica. V Turecku sa nevyhrava.

Reagovat
Benfica

Galatasary 2-3 Porto

Reagovat
Benfica

no vidíš že sa vyhráva.. a to dokonca aj keď v zostave hraje polka náhradníkov

Reagovat
Malresi

Jako.. Lidi museli nakladat na vas kvoli 10:0 v lige. Ja som veril viac turkom. aj tak ma odjebal Sporting a v hokeji Niznekamsk.

Reagovat
Benfica

Sporting to dosral a to poriadne..

Reagovat
Pablos

Inter Benfica Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že se tu na to někdo nedávno ptal, ale nemůžu to už bohužel najít. Poradíte nějakou slušnou hospodu v užším centru Brna (co nejblíž svoboďáku), kde by dnes mohli dávat přenosy obou českých zástupců?

Reagovat
hona.kub

řek bych, že ten vyprcanej Spurs bar na Rooseveltce, tam asi Chelsea, nebo Arsenal dávat nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

Dík moc za tip

Reagovat
hona.kub

Higuain hrát nemůže, že? Takže dnes nastoupí Olie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ollie nebo Hazard, ale spíš Ollie

Reagovat
Greny

Muze

Reagovat
Benfica

Fuha Florentino prvý krát od začiatku.. druhý krát v kariére.. no som zvedavý..

Reagovat
Greny

Hm Jorginho zase hraje , Willian a Pedro taky.. ať už Sarri táhne...

Reagovat
icemike

Sarri je sráč, Odoi měl mít základ

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

15 zápasů EL a zdá se že jediný domácí vítězství bude to Borisovské, kde byl asi nejvyšší kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec Plzeň a Bruggy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele