Evropská liga - preview prvních zápasů osmifinále

07.03.2019, 08:32
Aktuality
Pražská Slavia se pokusí o senzaci ve španělské Seville, hrát se ale bude i dalších sedm zápasů. Petr Čech se s Arsenalem vrací do Rennes, kde začínal zahraniční kariéru a postavit se může dalšímu českému brankáři Tomáš Koubkovi. Extrémně zajímavá může být i bitva italské Neapole s loňským semifinalistou Salcburkem. Německý Frankfurt v pohárech válí a teď se pokusí přejet i Inter Milán. Přemožitel Plzně Dinamo Záhřeb přivítá Benficu....
Eintracht Frankfurt - Inter Milán  (čtvrtek 18:55)
Eintracht působí v aktuální sezoně jako velké překvapení a skvělými výkony na sebe váže pozornost. Poté, co doma odklidil z cesty Šachtar Doněck, se pokusí přemoci také Inter. Milánský celek teď na rozdíl od domácích není v úplně ideální formě

Eintracht učaroval fotbalovým fanouškům i znalcům svým působením v základní skupině Evropské ligy, neboť vyhrál všech šest zápasů a ještě k tomu bavil výborným fotbalem. Nasázel do sítí svých soupeřů už 17 branek a ukázal, že i když nemá v pohárech moc zkušeností, rozhodně se nebojí. Jeho dravý a efektivní styl mu vynesl nejen věhlas po celé Evropě, ale také prodloužení účasti v pohárech.

Do cesty mu postavil tým mnohem zkušenější Šachtar Doněck, ani ten ale na Eintracht nestačil a především duel v Německu se mu nepovedl. Od domácích dostal čtyři góly a musel se s poháry rozloučit. Eintrachtu se daří i v německé Bundeslize, kde prohrál naposledy koncem prosince minulého roku.

V posledních týdnech se mu povedlo porazit Hannover i Hoffenheim, kterým dohromady nasázel šest branek. Zkrátka ideální načasování na tak ostrý test schopností. S tím souhlasí i legendární Jürgen Klinsmann, který v barvách Interu působil jako hráč a má k němu dosud velmi kladný vztah.

"Když se podíváte na tu harmonii, energii a agresivitu, s jakou Eintracht hraje a střílí gól za gólem, tak je to až neuvěřitelné. V poslední době opět našel správný rytmus a věřím, že v klíčové fázi sezony neselže. Proti Interu to bude mít hodně těžké, ale rozhodně se ho nemusí bát. Může slavnějšího soupeře překvapit a Inter ho rozhodně nesmí podcenit," varuje někdejší trenér amerického národního týmu.

V rámci utkání pod hlavičkou UEFA se oba týmy samozřejmě ještě nesetkaly. Eintracht se s italským soupeřem setkal v Evropě celkem sedmkrát, ale prohrál jen dva duely. Interu se navíc proti zástupcům německé kopané nedaří, zvláště pak venku. Domů se vracel ze sedmnácti pokusů jako vítěz jen pětkrát.

V současné době se navíc jeho fanoušci z fotbalu zase tak moc radovat nemohou. Média úspěšně plní někdejší kapitán Mauro Icardi, který nehraje. Oficiální verzí je zraněný kotník, ale důvodem může být také dlouhotrvající jednání o nové smlouvě, na kterou zejména jeho agent nechce přistoupit. A bez Icardiho je Inter poloviční.

Za posledních deset soutěžních duelů vyhrál Inter jen čtyřikrát, mimo jiné si pohodlně v Evropské lize poradil s Rapidem Vídeň, kterému dohromady nastřílel pět branek. Jinak se ale trápí a v lize přišel o třetí místo na úkor městského rivala AC. V posledním ligovém kole navíc nestačil na lepší Cagliari.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ndicka, Abraham, Hinteregger - Da Costa, Rode, Hasebe, Kostić - Gacinović - Haller, Jović
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cédric, Miranda, Škriniar, Asamoah - Vecino, Brozović - Politano, Valero, Perišić - Lautaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.48 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Záhřeb - SL Benfica  (čtvrtek 18:55)
Dinamo postoupilo poprvé ve své historii do osmifinále Evropské ligy a nyní se pokusí o nečekaný postup mezi osmičku nejlepších proti Benfice. Portugalský celek je považován za mírného favorita, ale chorvatský mistr není vzhledem k aktuální situaci bez šance. Přemožitel Plzně z předchozího kola hraje také o koeficient, jediná remíza mu stačí k posunu Chorvatska mezi patnáct nejlepších národů a tedy o účast pěti klubů své země v evropských pohárech.

Záhřebský klub se prezentoval skvělými výkony už v základní skupině, kde ani jednou neprohrál a se čtrnácti body ji bez větších potíží ovládl. V úvodním vyřazovacím kole sice nejprve prohrál v Plzni 1:2, ale v odvetě na stadionu Maksimir měl jasně navrch a současného českého mistra přehrál hladce 3:0. Svěřenci trenéra Nenada Bjelicy opět nemají konkurenci v nejvyšší soutěži, momentálně vedou o solidních čtrnáct bodů před druhou Rijekou.

"Benfica má v Evropě obrovský zvuk a domnívám se, že nás čeká ještě těžší zkouška než naposledy. Musíme si dávat velký pozor v defenzivě, neboť náš soupeř se vyznačuje nesmírně rychlým přechodem na útočnou polovinu a dokáže zužitkovat téměř každou nabídnutou možnost. Do odvety si chceme přivézt co možná nejpříznivější výsledek, dobré by bylo neinkasovat," vyjádřil se pro klubové stránky sedmačtyřicetiletý rodák z Osijeku.

Domácímu celku se příliš nevyvedla generálka na čtvrteční souboj, v městském derby na půdě konkurenčního Lokomotivu totiž jen remizoval v poměru 1:1. Také lisabonský klub v ligové soutěži válí a již se prokousal na vedoucí příčku s devětapadesáti body o dva body před rivala z Porta. Celkově zvítězil již devětkrát v řadě, k tomu se málem postaral o historický přepis Primeira Ligy po obrovském debaklu Nacionalu (10:0).

Hosté pod taktovkou kouče Bruna Lageho neměli mezi dvaatřicítkou nejlepších v EL větší problémy s tureckým Galatasarayem (2:1 a 0:0). "V Záhřebu nás čeká bouřlivé prostředí, podobné jako jsme zažili v Istanbulu. I napodruhé ho hodláme zvládnout, nicméně šance na postup jsou podle mého vyrovnané. Dinamo hraje skvěle a nemůžeme ho podcenit, své kvality v této sezóně několikrát potvrdilo," prohlásil s respektem Lage.

Ten stále nemůže nasadit zraněné trio Salvio - Fejsa - Conti, jistotu startu nemá ani Jardel. Na lavici náhradníků by měl znovu začít brazilský kanonýr Jonas, jenž se teprve vrací do zápasového tempa po vynucené měsíční přestávce kvůli problémům s kolenem. Oba dva protivníci na sebe narazili před necelými patnácti lety ještě v tehdejší skupině poháru UEFA a Benfica uspěla v Lisabonu po výsledku 2:0.
Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
Livakovič - Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Šunjić - Hajrovič, Olmo, Gojak, Oršić - Petkovič
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Almeida, Dias, Ferro, Grimaldo - Pizzi, G. Fernandes, Florentino, Rafa - Félix, Seferovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.24 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Slavia Praha  (čtvrtek 18:55)
Slavia ve čtvrtek po 16 letech zasáhne v evropských pohárech do osmifinále. Pražané v úvodním utkání mezi nejlepšími 16 týmy Evropské ligy nastoupí v Seville a na hřišti nejúspěšnějšího celku soutěže chtějí dosáhnout na výsledek, který by je do domácí odvety za týden reálně nechal ve hře o postup. Proti lídrovi české ligy se představí i reprezentační brankář Tomáš Vaclík.

Slávisté prošli na evropské scéně do osmifinále poprvé od roku 2003, kdy vypadli s Beşiktaşem Istanbul. Nyní budou usilovat o čtvrtou účast ve čtvrtfinále, kde naposledy byli v sezoně 1999/2000 v Poháru UEFA. Maximem červenobílých je semifinále téže soutěže z roku 1996.

Proti slávistům stojí těžká váha v podobě nejlepšího celku historie Evropské ligy, kterou Sevilla v součtu s předchozím Pohárem UEFA vyhrála pětkrát. Gigant z Andalusie je ze všech osmifinalistů podle klubového koeficientu nejvýše postaveným týmem.

"Není třeba se bavit o síle týmu, s kterým hrajeme. Ale pokud budeme hrát srdcem, vydáme ze sebe maximum a splníme vše, co je v našich možnostech, věřím, že jsme schopni si odvézt takový výsledek, abychom doma byli schopni se do poslední minuty bít o další postup," řekl novinářům slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Sevilla ve všech sedmi předchozích domácích zápasech této sezony Evropské ligy zvítězila při skóre 24:1. "Porazili v lize doma Real Madrid 3:0, který tým to dokáže? Barceloně dali dva góly (2:4), a kdyby byla Barcelona bez Messiho, tak ji porazí. Musíme podat výkon na hranici sebeobětování. Hlavně si chceme přivézt nějakou šanci na postup, protože doma jsme silní a můžeme tam porazit každého," prohlásil obránce Vladimír Coufal, který už na Sevillu narazil v roce 2013 při dvou remízách 1:1 s Libercem.

Sevilla nejde do zápasu proti Slavii v ideálním rozpoložení. Tým z posledních pěti ligových zápasů uhrál jen bod a propadl se na šesté místo tabulky. Trenér Pablo Machín je pod tlakem. "Nemůžeme teď ukázat slabost. Musíme se zvednout a předvést, co v nás je, protože za rohem je Evropská liga," uvedl Machín.

"Výsledky Sevilly jsou zapříčiněné tím, že aktuálně neproměňují vyložené šance. Nechci to zakřiknout. Horší výsledky měli spíš venku, doma zápasy zvládají. Navíc když prohrajete zápas, tak se naopak na další o to víc soustředíte. Takže bych to nebral jako výhodu," řekl Trpišovský.

Slavia je nejofenzivnějším týmem české ligy a v Seville se nechce nechat zatlačit. "Nebudeme se chtít k něčemu probránit, to není náš styl. Až samotné utkání vám ukáže, co soupeři dokážete vnutit. Jsou to ale také jen lidé z masa a kostí, hřiště je stejně velké jako u nás," dodal Trpišovský.

Čeká ho setkání s brankářem Sevilly Vaclíkem, s nímž v minulosti jako asistent trenéra působil na Žižkově. Český gólman předpokládá těžší dvojzápas než v srpnu ve 4. předkole proti Olomouci, kterou jeho tým vyřadil po výhrách 1:0 venku a 3:0 doma.

"Slavia je momentálně ve vynikajícím rozpoložení, daří se jí v lize, dává spoustu branek. Zvládla fantasticky odvetu v Genku, to ji nakoplo velkým sebevědomím," varoval Vaclík.

Zápas má výkop ve čtvrtek v 18:55.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Rog, Sarabia, Promes - Ben Yedder, Silva
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal, Traoré, Král, Stoch - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.97 - 8.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Arsenal FC  (čtvrtek 18:55)
Pět minut před sedmou hodinou večerní začne zápas Arsenalu na hřišti Rennes. Evropská liga je pro Gunners jednou z možností, jak splnit hlavní úkol sezony, tedy kvalifikovat se do příštího ročníku Ligy mistrů. Duel v Rennes je další překážka na cestě. V osmifinále budou Kanonýři favoritem, neboť proti francouzskému soupeři ještě nikdy neprohráli, ovšem musí se vypořádat s náročným zápasovým harmonogramem i absencí Alexandra Lacazetta.

Někdejší útočník Lyonu si totiž v předešlém vyřazovacím dvojzápase s BATE Borisov vysloužil červenou kartu, a tak do čtvrtečního duelu na rodné půdě nemůže zasáhnout. Jeho neúčast s největší pravděpodobností znamená start dalšího hvězdného forvarda, který započal svou úspěšnou kariéru v zemi galského kohouta Piérra-Emericka Aubameyanga. Gabonský střelec před lety válel pro změnu v Saint-Étienne, byť aktuálně nemůže být v ideálním rozpoložení, neboť jeho neproměněná penalta v samém závěru prestižního severolondýnského derby s Tottenhamem z velké části zapříčinila konečnou remízu 1:1.

Aby toho pro Kanonýry nebylo málo, již v neděli je čeká další extrémně náročný soupeř v podobě Manchesteru United, který ve středu šokoval francouzského mistra Paris Saint-Germain na jeho vlastní půdě a po kontroverzní penaltě v dramatickém nastavení postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů.

To Rennes se v tabulce Ligue 1 nachází až na desáté příčce, ovšem jak ukázalo v gólově bohatém dvojzápase s Realem Betis (6:5), není radno jej podceňovat, a to především v ofenzivě.

Oproti svému anglickému soupeři se navíc Rennes dočkalo odkladu svého aktuálního ligového duelu, a tak má dokonce přepychový osmidenní oddych. "Pro nás to ale není žádná výmluva," prohlásil trenér Arsenalu Unai Emery na středeční tiskové konferenci. "Jsme zvyklí hrát hodně zápasů týden co týden, v neděli jsme odpočívali a další tři dny se zase vrátili do tréninku. Zítra budou všichni hráči připraveni nastoupit. Je to pro nás velmi důležitý zápas."

Kanonýři měli původně začít tento dvojzápas na domácí půdě, ovšem kvůli souběžnému duelu londýnské Chelsea s Dynamem Kyjev bylo pořadí jejich zápasů s Rennes ze strany UEFA prohozeno, a to navzdory prostestům jejich francouzského soupeře, který se tímto krokem cítil znevýhodněn.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.56 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Villarreal CF  (čtvrtek 18:55)
Villarreal se už se Zenitem setkal a naposledy to nedopadlo moc dobře. Teď cítí Žlutá ponorka touhu po satisfakci. Šanci jí dal los, který Villarrealu postavil do cesty právě Zenit. Villarreal se sice v lize trápí, ale evropské poháry mu sedí dokonale.

Současná ligová scéna z hlediska Villarrealu nabízí jen zklamání. Žlutá ponorka prožívá hodně frustrující období, protože v LaLize jí patří až osmnáctá, tedy sestupová příčka. A to je na tým, jehož ambice jsou pohárové, hodně špatná bilance. V posledních deseti soutěžních duelech se Villarrealu povedlo vyhrát jen dvakrát. Naposledy se Villarreal musel sklonit před Deportivem Alavés, které si odvezlo všechny tři body.

Evropská liga už Villarrealu sedí mnohem víc, což dokazuje jak jeho pouť základní skupinou a především pak odstranění Sportingu Lisabon. Klíčem k postupu pro španělský celek byla především výhra na půdě soupeře a čisté konto. Domácí remíza už mu v tomto směru jen pomohla. Villarreal ale pořád ještě sužuje marodka, na které se stále ocitá až příliš mnoho hráčů. Mimo hru jsou Soriano, Trigueros, Bonera nebo Fuego.

Ani Zenit se k utkání na stadionu Petrovskij nepřipravuje kompletní. Klubu z Petrohradu budou scházet hráči jako Marchisio, Jerochin nebo Kuzjajev. Navíc ruskému celku pořád chybí dvojice Mamajev a Kokorin, kteří jsou po propírané kauze stále drženi ve vazbě.

Ani výkony Zenitu zatím nejsou tak dobré, jak by si jeho fanoušci představovali. V deseti posledních soutěžních utkáních se mu povedlo vyhrát jen třikrát. Teď se nově po zimní přestávce rozběhla také elitní ruská liga a Zenit se díky tomu mohl připravit na duel pohárový duel. Zvládl to výborně, protože přehrál dvanáctý celek tabulky Ural Sverdlovská oblast.

K Villarrealu trenér Sergej Semak prohlásil: "Čekají nás dvě složitá utkání s Villerrealem. Preferoval bych, kdybychom mohli hrát druhý zápas doma, protože to je jasná výhoda. Ale nedá se nic dělat. Hraje se na dva duely, takže k nim musíme přistoupit obzvlášť citlivě a zaměřovat se na vítězství bez ohledu na okolnosti," dodal Semak.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Luněv - Smolnikov, Ivanović, Rakyckyj, Žirkov - Mak, Ozdojev, Barrios, Driussi - Azmoun, Dzyuba
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Gonzalez, Mori, Ruiz - Gaspar, Fuego, Caseres, Pedraza - Cazorla, Fornals - Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.44 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:00)
Chelsea usiluje v Premier League reálně o čtvrtou příčku, která zaručuje Ligu mistrů pro příští sezónu, kdyby se jí ovšem nepodařilo tuhle bitvu dovést do úspěšného konce, může do milionářské soutěže projít přes Evropskou ligu. Tam jí ovšem stále čeká ještě dlouhá cesta, aby v ní triumfoval. A v osmifinále se jí do ní postavilo Dynamo Kyjev.

Pakliže domácí nechtějí zůstat v této sezóně bez jediné cenné trofeje, musejí zabrat právě v Evropské lize. Nedávno totiž neuspěli ve finále Ligového poháru, FA Cup se jich už rovněž netýká, v lize je titul nemyslitelnou záležitostí. V evropských pohárech ovšem The Blues působí velmi dobrým dojmem, z osmi utkání hned sedmkrát vyhráli.

Nicméně londýnský manažer Maurizio Sarri před prvním kláním s ukrajinský celkem přiznal, že jeho tým není zcela ideálně připravený. Chelsea totiž odehraje již svůj sedmý zápas během osmnácti dnů. "Minulý týden pro nás byl opravdu těžký. Někteří hráči si budou muset odpočinout," říkal. "Pro anglické kluby je těžké hrát v Evropě v březnu a dubnu."

V prvním jarním kole play-off Evropské ligy za sebou Sarriho svěřenci bez problémů nechali Malmö, které ve dvou zápasech porazili. Otázkou však je, v jak okleštěné sestavě nastoupí v tomto střetnutí, a zda bude celkový dvojzápas tak jednoznačný v jejich prospěch. Naposledy zvládli dvě londýnská derby v řadě, porazili Tottenham a také Fulham.

Alespoň Sarriho netrápí žádná marodka, na ní se aktuálně nenachází vůbec nikdo. "Odehráli jsme o sedm až osm utkání více než ostatní evropská mužstva. To znamená téměř dva měsíce bez tréninku," postěžoval si znovu italský stratég. "Víme, že oba zápasy budou těžké. Dynamo má mladý, fyzicky dobrý mančaft. Nebezpečný je v protiútocích."

Hosté započali své jarní mistrovské počínání teprve v půlce února, a to dvěma kláními Evropské ligy proti Olympiakosu. Před vlastními fanoušky řeckého protivníka porazili, což v kontextu s první uhranou remízou v Pireusu stačilo v pohodě na postup. V lize se pak střetli se Zarjou Luhansk a s Desnou Černihiv a v obou případech zvítězili.

Dynamo se bude muset vypořádat s jednou ztrátou, vykartovaný je totiž pro první duel na Stamford Bridge záložník Benjamin Verbić. "Favorité existují jen na papíře. Před zápasem jsou šance vždy padesát na padesát," uvedl hostující kouč Aljaksandr Chackevič. "Je teď trochu brzy mluvit o tom, jakou má Chelsea v současné chvíli formu."
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Andreas Christensen, Marcos Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačič - Pedro, Giroud, Willian
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Bojko - Kedziora, Burda, Šabanov, Mykolenko - Šepeljev, Bujalskyj - Cyhankov, Šaparenko, Sidcley - Fran Sol
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.07 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:00)
Red Bull Salzburg za celou svou pouť základními skupinami Evropské ligy neprohrál ani jednou a suverénně postoupil. Teď už ho čeká mnohem větší zkouška, protože jede na žhavou půdu Neapole. A její hlavní ambicí je celou soutěž vyhrát.

Od té doby, kdy bylo jasné, že Neapol se v Lize mistrů dál nedostane a její pouť skončí v základních skupinách, se upnula na představu trofeje z Evropské ligy. To přímo i nepřímo potvrdili trenér Carlo Ancelotti i několik hráčů. V Serii A je titul asi definitivně ztracen a v Coppa Italia byl lepším týmem AC Milán, takže Evropská liga je jedinou šancí na trofej, aby tato sezona nebyla neúspěšnou.

Ztrátu na vedoucí Juventus Neapol prohloubila právě v minulém kole při přímé konfrontaci se Starou dámou. Ostře sledovaný a napínavý duel poznamenaly dvě červené karty, především pak ta pro domácího brankáře Alexe Mereta. I kvůli jeho vyloučení Neapol prohrála se zkušenějším Juventusem o gól a dost možná se jí cesta k ovládnutí Serie A v tomto roce rozplynula.

Prvním soupeřem Neapole v Evropské lize se stal Curych a překvapení z jeho strany se nekonalo. Neapol si postup zkušeně pohlídala a svého soupeře porazila v obou případech bez větší námahy i dramatu. Teď ji ale čeká mnohem náročnější a silnější soupeř, čehož si jsou hráči vědomi. Z nich doufají v základní sestavu všichni kromě Raúla Albiola, který je zraněn.

Trenér Carlo Ancelotti před zápasem zmínil: "Evropská liga je pro nás enormně důležitou soutěží, v níž chceme dojít co možná nejdál. Po minulém utkání s Juventusem chceme otočit list a soustředit se jen na další utkání. Udělali jsme některé chyby, které musíme co nejdřív odstranit, abychom mohli být úspěšní. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a že na nás naši fanoušci budou hrdí," prohlásil trenér Ancelotti.

Ten má sice zkušeností na rozdávání, neboť v Lize mistrů byl na lavičce už u 160 zápasů. V Evropské lize ale zažil v minulém kole svůj debut. Teď se na jeho umění už těší Marco Rose, trenér Red Bullu Salzburg, který o soupeři mluvil pro stránky UEFA.

"Pro nás dopadl los výborně, protože na zápasy s Neapolí se hodně těšíme. Utkáme se s opravdu hodně atraktivním týmem, který nás může zase někam posunout a můžeme se zlepšit. Samozřejmě je Neapol favorit, ale s tímhle postojem na trávník nepůjdeme. Hodláme odevzdat maximum sil a získat dobrý výsledek. Víme, že to bude nesmírně těžké, ale nebojíme se. Máme vlastní zbraně a známe své kvality," doplnil Rose. Tomu budou chybět Fredrik Gulbrandsen a Youba Diarra.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Allan, Fabian Ruíz, Zieliński - Insigne, Milik
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Walke - Lainer, Ramalho, Onguene, Ulmer - Schlager, Samassekou, Junuzović - Wolf - Dabbur, Minamino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.81 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - FK Krasnodar  (čtvrtek 21:00)
Valencii se začalo opět poměrně dařit a snaží se klestit si cestu vzhůru tabulkou v LaLize. Kromě toho se ale její hlavní pozornost teď upírá k Evropské lize. Osmifinálové boje totiž přivedou na Mestallu ruský Krasnodar, který se dá jen těžko předvídat.

Ve skupině J se Krasnodar dostal do nepříliš snadné pozice, ale i přes dvě porážky mu moc nechybělo, aby skupinu zakončil na prvním místě. To si nakonec vzala Sevilla na základě lepšího skóre ze vzájemných zápasů. Pravidlo o vstřelených brankách na půdě soupeře se ale Krasnodaru v dobrém slova smyslu vrátilo v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy.

Hned na začátku totiž ruský celek narazil na velmi silného soupeře, kterým byl Bayer Leverkusen. První utkání skončilo bez branek, ale v Německu se každý tým trefil jednou. Což samozřejmě posouvalo dál Krasnodar, který se tím pádem může těšit na další zápasy v pohárech. Krasnodar se do Evropské ligy probojoval už popáté a jeho dosud nejlepším počinem je účast mezi posledními šestnácti týmy.

Oba týmy se spolu utkají teprve poprvé v soutěžních duelech UEFA a v lepší formě je jednoznačně Valencia. Krasnodar totiž v posledních deseti soutěžních duelech vyhrál jen třikrát a v sedmi minulých utkáních to nedokázal ani jednou. Naposledy si v první lize rozdělil body se Spartakem a v tabulce mu patří průběžné druhé místo.

Do utkání trenér Fomenko nemůže nasadit jen Mauricia Pereyru, a to z karetních důvodů. Stejné potíže musí domácí stratég Marcelino řešit v případě dvojice Roncaglia - Kondogbia. Pozor na karty si z hlediska odvety musí dávat Mouctar Diakhaby, Carlos Soler a Dani Parejo.

Valencia zatím odvádí mnohem lepší výkony. V lize jí i přes velmi špatný a nevyrovnaný start do nového ročníku patří sedmé místo. To si naposledy pojistila domácí výhrou nad Bilbaem, které domácího brankáře Neta nepřekonalo ani jednou. A fanoušci Los Che doufají, že v pohárech udrží jejich miláčci také nulu, což by byl skvělý krok k postupu.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Diakhaby, Garay, Gayá - Torres, Soler, Parejo, Čeryšev - Mina, Gameiro
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Safonov - Ramirez, Fjoluson, Martynovič, Petrov - Kabore - Gazinskij, Pereyra - Wanderson, Ari, Claesson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.70 - 8.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm...………………….

No jisté je pouze, že postoupí CHLESA, BENFICA a VALENCIE. Vše ostatní je otevřené a tipuji ŽE naše SLAVIA postoupí přes Sevillu...………...

P.S. SLAVIA do toho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neměl jsi nedávno úraz hlavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co tím myslíte MARTO z Ostravy...………..

Pokud nesouhlasíte, že postoupí Chelsea, Valencie nebo Benfica a že naše SLAVIA nemá šani, je to Vaše právo. Taky si hned proto nebudu myslet, že jste měla úraz havy……………..

Reagovat
smazaný uživatel

klidně mně tykej, však já nejsu žádná fajnovka!

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, jsem slušně vychován.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale já to vyžaduju!

Reagovat
tunkic

Konečně pořádná soutěž

Reagovat
hona.kub

že? koho zajímá LM, když se hraje taková nadupaná soutěž, kde je skoro jisté finále mezi kluby z Londýna

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že to tak jisté není

Reagovat
tunkic

Presne tak, uz je to uplne jisty a nic jako zakriknuti neexistuje

Reagovat
Marv

Přesně, když už teda LM skončila, aspoň El

Reagovat
johan14

Z akého dôvodu to Arsenalu preložili? To sa báli, že by niekto nestihol pozrieť obidva zápasy naživo? Takého blázna by som chcel vidieť

Reagovat
aramaki

možno skôr logistika, letisko, bezpečnostné opatrenia atď..ale tiež som sa nad tým pozastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Cabbalero - Azpi, Christensen, Rüdiger, Alonso - Kovačič, Barkley, RLC - Hudson-Odoi, Giroud, Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Choreo Eintrachtu

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný, tomu říkám atmosféra

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal

Reagovat
RadekVonCZE

Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro Giroud

Reagovat
Rudnevs

Valencia

Ale Gameiro čo zahodil, to je neskutočné...

Reagovat
smazaný uživatel

Willian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele