Evropská liga - preview 25.2.

25.02.2010, 08:46
Previews
V úterý postoupila do osmifinále Evropské ligy, dnes poznáme zbylých patnáct úspěšných týmů. Ve většině zápasů je o co hrát. Velmi dobré pozice z prvních zápasů mají pouze Marseille, Juventus a Kazaň. Ostatní, favoritů nevyjímaje, se na postup ještě nadřou.
Galatasaray SK - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:00)
Nepříliš povedená mezihra. To si mohou říkat v Madridu, kde si chtěli po remízovém utkání s Galatasarayem vylepšit chuť. Fanoušci ale zažili další zklamání - Atlético podlehlo Almerii a na tureckou vařící půdu nejede v tom nejlepším rozpoložení.

První vzájemný zápas se odehrál přesně před týdnem na stadionu Vicenteho Calderóna. A přestože domácí Atlético Madrid bylo lepším týmem, nedokázalo svou převahu naplno projevit a vstřelilo pouze jediný gól - z přímého kopu se prosadil Reyes. Až do 77. minuty trvalo jejich těsné vedení, v té době ale zavelel k vyrovnání Kader Keita a svou první brankou v Evropské lize přinesl Galatasarayi do druhého utkání daleko lepší výchozí pozici.

"Jdeme do zápasu s odhodláním postoupit," tvrdí ale obránce madridských Luis Perea. "Cítíme se na hřišti daleko lépe. Chceme to ukázat i na našich výsledcích," tvrdí dále s tím, že se jeho tým rozhodně neobává obávané atmosféry na stadionu Ali Sami Yen. "Jsme zvyklí hrát v nepřátelské atmosféře. Pokud jste na to připravený, nic to s vámi nemůže udělat. Není to nic, nad čím bychom měli nějak dlouho přemýšlet," dodal.

Nad čím by se ale hráči Quiqueho Sancheze Florese měli zamyslet jsou poslední ligové výsledky. Z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jednou, přitom zrovna proti hvězdné Barceloně. Jinak prohrál s Getafe, Málagou, remizoval se Santanderem. Naposledy pak přišla další ztráta všech bodů, Atlético nezvládlo závěr utkání s Almerií a v posledních minutách inkasovalo - prohrálo 0:1.

Radost tak trenérovi může dělat pouze lepšící se stav rekonvalescentů. Do dvacetičlenné nominace se vešel Sergio Aguero, Reyes i David De Gea, přestože všichni zatím trénovali odděleně od zbytku mužstva.

Kouč Galatasaraye, slavný Frank Rijkaard, zase čeká na podrobnější vyšetření Ardy Turana a Sabriho Sariogliho. "Uvidíme, jak na tom oba budou. Zatím máme stále čas. Nejdůležitější věcí je, aby hráči, kteří jdou na hřiště, byli vždy stoprocentně připravení," myslí si Rijkaard.

A přestože se Galatasarayi v poslední době vcelku daří - po dvou ligových výhrách přišla remíza s Besiktasem - nechce kouč domácího celku svého soupeře rozhodně podcenit. Především se obává rychlých ofenzivních hráčů Aguera, Diega Forlana, Simaa a Reyese. "Atlético má několik velice dobrých a rychlých hráčů, kteří se dají dobře využít pro protiútoky," dodal. A připojil se k němu i Leo Franco, jenž teprve v létě změnil právě Atlético za Galatasaray. "Zápas to bude velice těžký. Bude to utkání, kde nebude příliš rozdíl mezi oběma týmy."
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RSC Anderlecht - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Není nic jistého, zní z Belgie. Tamní Anderlecht Brusel si totiž z minulého týdne přivezl velice nadějný výsledek - a nyní bude chtít remízu 1:1 z Bilbaa vylepšit. Tak, aby se tým podíval do dalších vyřazovacích částí.

První zápas přitom dlouho vypadal lépe pro hosty, tedy belgický celek. Díky brance Lucase Biglii z 34. minuty se ujali vedení a drželi ho až do minuty 58. Pak ale zamířil přesně mladičký obránce Mikel San José - Athletic Bilbao ale další branku již nevstřelil a favoritem na postup tak zůstává Anderlecht.

Mbark Boussoufa ale rozhodně nechce odvetné utkání podcenit, byla by podle něj chyba nepřistupovat k zápasu s jasným úsmyslem - zvítězit. "Ten výsledek je dobrý. Byli jsme velice dobře organizovaní, to byl nejspíš klíč celého našeho úspěchu," myslí si. "Oni ale mají Fernanda Llorenteho, který dokáže být neuvěřitelně nebezpečný," připomněl letos již patnáctibrankového kanonýra. "Nesmíme hrát na bezbrankový výsledek. Rozhodne se sice kouč, ale kdyby se mě ptal na názor, rozhodně bych řekl útočení," přiznal se marocký záložník.

Před a po prvním utkání měli organizátoři veliký problém s tábory obou fanoušků. Nejdříve se příznivci belgického týmu strhli k menším potyčkám, nakonec fanoušci obou celků vběhli krátce před koncem utkání na trávník. Prezident RSCA Roger Vanden Stock a generální ředitel Herman Van Holsbeeck pak fanoušky vyzvali ke klidnému fandění, Boussoufa si osobně myslí, že k dalším problémům již nedojde.

"Nic podobného se tady nestane. Tam byl problém s infrastrukturou, ale také s organizovaností. Naši fanoušci přijdou na stadion a budou nás jednoduše a nenásilně podporovat, o nic jiného jim nejde. Nebudou proti příznivcům Athleticu nijak agresivní," je si jistý. Athletic je ale svými problémy s fanoušky již známý, také v minulém utkání evropské ligy proti Austrii Vídeň se příznivci neukázali v tom nejlepším světle.

"Je logické, že po tom, co se stalo v Austrii, jsou někteří fanoušci vystrašení. Ale to je bohužel normální. Doufám, že atmosféra tam nebude příliš nepřátelská. Belgičtí fanoušci již dokázali, že dokáží být dobře slyšet, snad se nestane nic našim příznivcům, kteří se do Belgii chystají," nechal se před vyhecovaným utkáním slyšet Javi Martinez, hvězdný záložník Bilbaa.

Oba týmy ale jinak zažívají vcelku úspěšné ligové působení. Anderlecht má na čele belgické ligy stále sedmibodový náskok, o víkendu totiž porazil o dvě branky Mechelen. Athletic zase rozstřílel 4:1 Tenerife a posunul se jediný bodík za šestou Malorku.

Do tohoto zápasu nenastoupilo suspendované duo Pablo Orbaiz a Javi Martinez, pro dnešní zápas by ale měli být k dispozici. Do nominace se vešli také Fran Yeste, Xabi Castillo a Oscar de Marcos.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - FC Kodaň  (čtvrtek 19:00)
Dánský mistr se může už jen stěží dostat mezi šestnáct nejlepších celků Evropské ligy. Alespoň si to myslí kouč Stale Solbakken, který šance na postup svého týmu vyčíslil na jedna ku stu. Marseille má opravdu luxusní pozici před odvetným zápasem, z Kodaně si totiž přivezla výhru 3:1.

V prvním utkání se vše podstatné odehrálo během posledních dvaceti minut. Gronkjaer v 79. minutě dokázal z penalty reagovat na branku hostujícího kapitána Nianga, jenže OM dokázal přidat zásluhou Ben Arfy a Kaborého v závěrečných pěti minutách ještě další dva góly. "Udělali jsme dvě chyby, ačkoli jsme tehdy měli utkání pod kontrolou," vracel se v čase obránce Dame N'Doye.

Do odvety není Senegalec tak skeptický jako jeho trenér. "Ještě nic není hotovo. Marseille dokázala venku skórovat třikrát, tak proč ne my?" povídal. "To je fotbal a může se stát cokoliv. Dáme do toho všechno a uvidíme, co se stane," věří v úspěch. Přátelské utkání před kláním na Stade Vélodrome se ovšem Kodani nevydařil, norské Valerenze podlehla 1:2.

Možná že oba týmy budou muset nastoupit bez svých kapitánů. Dánové už nyní jistě ví, že i tentokráte se Ulrik Larsen na hřiště nepodívá, OM v nástup Nianga, jenž hattrickem rozhodl poslední ligové střetnutí s Nancy, pořád věří. Senegalský tahoun má totiž nově problémy s achilovkou. Kouči Deschampsovi chybí ještě zraněný Brandao a suspendovaný M'bia.

Postupujícího z tohoto duelu čeká v osmifinále portugalská Benfica Lisabon, která ve středu stvrdila postup díky jasné výhře 5:1 nad Hertou Berlín.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Panathinaikos FC  (čtvrtek 19:00)
Strhující bitva dvou velmi kvalitních evropských klubů bude mít pokračování na Olympijském stadionu v Římě. Výsledek z Athén je velmi ošidný a může nebo nemusí pomoci jak Římu, tak i Panathinaikosu. Nicméně po prvním "poločasu" je stav 3:2 pro Panathinaikos Athény.

Panathinaikos se před týdnem postaral o konec neporazitelnosti římského AS a po výhře 3:2 udělal důležitý krok za postupem. Italové si však z toho příliš velkou hlavu nedělají, neboť porážka jim sice sebrala dlouhou vítěznou sérii, ale výsledek 3:2 je i tak do odvety nadějný. AS Řím navíc doma velmi málo inkasuje a i v odvetě bude mírnějším favoritem.

O tom, že Vlky porážka nikterak nepoznamenala svědčí i poslední ligové kolo s Catanií, které Římané vyhráli 1:0. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho by pochopitelně rádi celou soutěž vyhráli, klub z věčného města je navíc zpátky v boji o Scudetto, jelikož Inter ztrácí, je jeho náskok před Římem jen pětibodový.

Přemožitel pražské Sparty v předkole Ligy mistrů řecký Panathinaikos si do Říma přivezl velmi ošemetný výsledek. Jak už bylo výše zmíněno, výsledek 3:2 je svým způsobem výhodný i pro domácí AS Řím. Na Olympijském stadionu v Římě tedy bude vše otevřené, Řekům stačí k postupu remíza ale hrát na ní se většinou nevyplácí. Panathinaikosu se přestalo dařit v domácí soutěži, klub vyznávající zelenou barvu podlehl Kovale i PAOKU Soluň a jeho náskok před druhým Olympiakosem je už jen dvoubodový.

Týmu Giallorossi se dává do kupy obávané duo Totti - Toni, každopádně jejich start od úvodní minuty je nejistý. Clauido Ranieri bude rozhodně spoléhat na Mirka Vučiniče, autora jediné branky proti Catanii.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šachtar Doněck - Fulham FC  (čtvrtek 19:00)
Šachtar Doněck jistě ještě vzpomíná na své poslední senzační vítězství v tomto poháru a i nyní by se rád dostal co nejdále. Jenže souboj s anglickými celky je vždy velmi ošidný, Fulham k tomu předvádí nadstandardní výkony a má z domácího prostředí lehce nahráno. Vyřadit ho může jediná inkasovaná branka.

Fulham dokázal na britské půdě zdolat ukrajinského obhájce poměrem 2:1 a ukázal, že mu je schopen vystavit stopku. Na domácí scéně se i jinak podceňovanému výběru daří, nachází se daleko od sestupových příček v pohodlném středu tabulky a i když je do pohárů daleko, může hodnotit sezónu prozatím vcelku úspěšně. Fulham drží šňůru čtyř výher v řadě, kromě výhry nad Šachtarem uspěl i v poháru a v lize pokořil jak Birmingham, tak i Burnley.

Pro Šachtar je též důležitá domácí soutěž, kde ztrácí na druhé příčce dva body na Dynamo Kyjev, nicméně má ještě o duel méně a čeká ho tedy pořádná práce. Mírnou nevýhodou může být nerozehranost, zatímco pro Fulham program vrcholí, tak Šachtar si ještě na první jarní kolo počká. Jenže velmi kruté podmínky a více sil zase může hosty strašit, Šachtar na obtížném terénu ani moc rozehraný být nemusí.

Kouč hostů Roy Hodgson dobře ví, jak těká práce jeho svěřence čeká: "Hrát na remízu není optimální a už vůbec ne na bezbrankovou. Jeden gól může naše ambice ukončit. Našim stylem není bránit a chceme útočit i nyní, udělat obranný blok na 90 minut by byla sebevražda," je si Hodgson jistý. Potěšen může být ze znovuobnovení obranné dvojice Stephen Kelly - Nicky Shorey, na trávníku se možná objeví i Stefano Okaka. Avšak dlouhodobě mimo je trojice zraněných Andrew Johnson, Clint Dempsey a John Pantsil (všichni zraněné koleno).

Ukrajinský výběr bude čekat, jestli se do čtvrtečního klání dají dohromady Razvan Dinca Rat a Luiz Adriano, jejich start je kvůli lehkému nachlazení ohrožen. "Do hry je může dostat jedna trefa, Šachtar má se všemi podmínkami určitou výhodu," obává se Hodgson počasí. Jeho protějšek na lavičce Mircea Lucescu vytáhl pochvalná slova: "Je důležité makat po celou dobu. Náš soupeř je ve vynikající formě, vyhrál šest zápasů v řadě a bude složité ho zlomit. Jeho výkon zápas od zápasu roste," obává se útočného stylu protivníka.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Unirea Urziceni - Liverpool FC  (čtvrtek 19:00)
Liverpool se po dlouhé době se ocitl v Evropské ligy a jeho cíl je jasný - sáhnout si na cennou trofej. Jeho situace vůbec nebude lehká, proti rumunskému týmu Urziceni totiž na Anfield Road zvítězil pouze 1:0 a musí se v tamním kotli hodně prát. Jeho pozici nevylepšuje ani umístění v lize, kdy se o čtvrté místo a tedy i o Ligu mistrů pere s trojicí celků.

Liverpool sice nemá tak katastrofální jaro jako úvodní půlku sezónu, jenže i v této fázi ztrácí a ve velmi vyrovnaném složení tvrdě bojuje o Ligu mistrů. Navíc nechce zklamat ani v Evropské lize, kde je zřejmě největším kandidátem na vítězství. Jeho cesta však může skončit již v prvním kole, rumunské Urziceni letos hodně překvapuje a v domácím kotli je málokdy k poražení. Nyní sice musí vyhrát, s trochu štěstí se to však může podařit.

Urziceni skvěle bojuje i o rumunský titul, na první místo Kluže ztrácí tři body. Ježe právě s ní ve víkendové generálce doma prohrálo 0:1 a ambice malinko poklesly. Nyní má před sebou novou výzvu, šokovatt celý fotbalový svět se totiž nepodaří hned tak někomu. Liverpool minule remizoval s Manchesterem City, po prohře s Arsenalem to tak nebyla příliš velká náplast. S Urziceni se na jeho půdě ještě nepotkal, čeká ho proto velmi ostrá premiéra.

Rafaela Benítéze může těšit především jeden návrat, ve vápně by totiž měl výrazně hrozit španělský zabiják Fernando Torres. Ten se vrací po dlouhodobém zranění a i když si odbyl premiéru čtvrthodinou proti Manchesteru City, nyní by měl do průběhu zasáhnout mnohem výrazněji a hlavně od začátku. "Musí se ještě rozehrát, nečekáme zázraky. V současnosti je ale velmi šťastný z velkého pokroku s klubovými lékaři," pochvaluje si Torresův zlepšený zdravotní stav.

Benítéz se může těšit z dalších pozitivních zpráv, kotník už totiž vyléčil David Ngog, mimo je proto pouze Glen Johnson. "Věříme, že se opět vrhneme více do útoku a potěšíme opět naše fanoušky, musíme si je spřátelit," klade si za cíl. Nicméně úkol je jasný: "Je to pro nás veledůležité střetnutí, postup je nutností," nesnaží s ze situace vykrucovat. Domácí se musí obejít jen bez vykartovaného obránce Pablo Brandana. "Věříme, že nebudeme zatažení a budeme hrát na vítězství, chceme Liverpool překvapit," vyřkl očekávaně bojovná slova kouč Roni Levy.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Hamburger SV  (čtvrtek 19:00)
Evropská liga se pomaličku přesune do své závěreční fáze, o šestnácte postupujících rozhodnou čtvrteční odvety. A stejně jako v jiných zápasech, tak bude i tento souboj gigantů mezi holandským PSV a německým Hamburkem hodně otevřený.

Favorizovaný bundesligový tým si totiž přivezl na Phillips Stadium pouze nejtěsnější jednogólový náskok a čeká ho i přes mírně horší formu protivníka hodně těžká práce.

Hamburk se může chlubit jednou z nejlepších obran v celé Evropské lize, nicméně právě útočně laděné PSV chce tuto bariéru pokořit. Doma se mu navíc hodně daří a doprovází ho i trochu štěstí, nicméně na druhou stranu bude zapotřebí zodpovědný výkon v obraně. PSV v lize ztratilo naposledy body se Spartou, když v nastaveném čase inkasovalo a jeho náskok na čele se proto ztenčil na pouhý bod.

Hamburk je v německé nejvyšší soutěži až čtvrtý a postupně se mu vzdaluje boj jak o titul, tak i o Ligu mistrů. Mrzet ho hlavně musejí zbytečné remízy s Frankfurtem a Kolínem, právě tady se totiž asi bude lámat chleba. Ve víkendovém kole se k tomu představí na půdě druhého Bayernu a prohra by znamenala asi definitivní konec nadějí na titul. Před týdnem dokázal Hamburk zvítězit 1:0 a pokud si udrží standardní výkon v obraně, měl by proklouznout dál.

Pro německý celek je jistě největší ztrátou absence holandského forvarda Ruuda van Nistelrooye, který utrpěl v duelu s Frankfurtem lehké zranění a od začátku by tak k dispozici určitě být neměl: "Možná bych chtěl předvést lepší výkon než minule s hrát proti týmu, ve kterém sem začínal svou kariéru, ale rozhodně nechci nic riskovat," vynesl moudrý verdikt zkušený veterán. Zpátky v sestavě je též Brazilec Ze Roberto, který už vyléčil poraněný kotník.

Avšak úplně bez marodů se Hamburk také neobejde, mimo je totiž kvůli nemoci bek Marcell Jansen, vykartován je český záložník David Jarolím. PSV se může těšit na návrat důležitého útočníka Eljero Eliu, který se vrací po problémech s kotníkem. "Nejsem pod výrazným, tlakem, chci překvapit," vynáší do vzduchu obavy soupeři. "Naším jasným úkolem je postup, nesmíme zapsat v obraně a proměňovat tutovky," dodal Elia možné atributy úspěchu.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting CP - Everton FC  (čtvrtek 21:05)
Proměněná penalta Miguela Velosa z 87. minuty, kterou Sporting snížil v Evertonu první zápas 3. kola Evropské ligy na konečných 2:1, má v odvetě velkou váhu. Portugalský klub nemá vůbec špatné naděje na postup do osmifinále. Hosté potřebují jednobrankový náskok ubránit a pomoci by jim k tomu mohl i navrátivší bek Jagielka.

Kdyby Sportingu nenabídl sudí Ceferin v Anglii v závěrečných minutách pokutový kop, těžko by se mu v druhém zápase dýchalo. Liverpoolské mužstvo totiž přiletělo do portugalské metropole se skvělou formu. Jeho poslední ligové výsledky? Výhra 2:1 nad vedoucím celkem Chelsea a 3:1 nad druhým Manchesterem United.

Sporting letos v evropských pohárech doma ještě neprohrál. Platilo to jak v kvalifikaci Ligy mistrů, tak v základních skupinách Evropské ligy. Jenže vyhrát je pro něj trošku problém. A to přesně domácí potřebují. Z pěti utkání dokázali porazit pouze Hertu Berlín 1:0, čtyřikrát remizovali. "Tenhle zápas je hodně důležitý pro všechny hráče. Bude to noc, kde můžeme vrátit fanouškům jejich věrnost," uvědomuje si záložník Pedro Mendes.

Lisabonským Lvům může tenhle zápas zachránit ne příliš povedený ročník. Čtyři sezóny v řadě skončili v portugalské lize na druhém místě. Nyní jsou pouze na čtvrtém s hlubokou ztrátou na druhou pozici, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů. Kvůli špatným ligovým výsledkům v listopadu odstoupil kouč Paulo Bento, jenž v klubu působil od roku 2005.

Velice úspěšného Benta nahradil na lavičce pětačtyřicetiletý Carlos Carvalhal. Na otázku, kdyby proti Evertonu neuspěl, odpovídal. "Nečekám, že mi pak budete nosit kytky," uvědomuje si důležitost klání. "Očekáváme úspěch a naším záměrem je vyhrát tento duel. Ale pro mě je to zápas jako každý jiný. I když chceme pochopitelně postoupit."

V Lisabonu možná prožije velkolepý návrat hostující Phil Jagielka, jenž se zotavil z dlouhodobého zranění levého kolene, které si přivodil loňský duben v zápase proti Manchesteru City. "I když odehrajete tři, čtyři zápasy za rezervní mužstvo, je strašně těžké se vrátit do Premier League nebo Evropské ligy," nezávidí Jagielkovi situaci kapitán Phil Neville.

"Někdy je možná lepší vrhnout se do toho rovnou třeba jako já. Phil je ovšem zkušený hráč, zná své silné stránky. Nebojím se o něj," dodával Neville. "Máme nejlepší tým hráčů, jaký jsme v klubu měli - směs mládí a zkušeností. Dalším krokem Evertonu je vyhrát hlavní soutěže. A v této sezóně je Evropská liga naší nejlepší šancí."
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - AFC Ajax  (čtvrtek 21:05)
Zřejmě šlágr celého předosmifinálového kola, Juventus i Ajax dlouhodobě patří k absolutní evropské špičce. Na druhou stranu je o postupujícím na 90% rozhodnuto, Juventus si přivezl z Amsterdam Areny nadějný výsledek 2:1 v jeho prospěch a musel by před vlastním publikem hodně vyhořet. Stará Dáma navíc doma prohrává velmi zřídka a dvě branky zde inkasuje ještě méně častěji. Ajax je však ve formě a může klidně překvapit.

Ajax se osamostatnil v Eredivisi na třetí příčce a hrozivý náskok na vedoucí duo již stáhl, šest či sedm bodů se dá ještě ve zbývajícím průběhu stáhnout. Ajax disponuje vynikající defenzívou a v poslední době se perfektně rozstříleli též ofenzivní hráči. V posledních čtyřech kolech v Eredivisi nedostal slovutný tým branku ani jednou a nasázel těžko uvěřitelných 13 tref, třígólový příděl si dokonce odvezlo i o čelo bojující Twente.

Stará Dáma bojuje v Serii A o Evropskou ligu, na čtvrté pozici ztrácí na svého nejbližšího konkurenta devět bodů a zezadu na něj útočí hned tři vlčáci, kteří mají o bod méně, další dva ztrácí pouhé tři korálky. Juventus po nepřesvědčivých výkonech konečně zabral v posledních třech kláních, všechny vyhrál, kromě Ajaxu zdolal i Janov a Bolognu. Oba sokové se utkali na italské půdě před více jak pěti lety, tehdy ještě v Lize mistrů domácí zvítězili 1:0.

Juventus se bude muset obejít bez své největší legendy, měsíc mimo totiž bude italský veterán mezi třemi tyčemi Gianluigi Buffon. Trápí ho totiiž potíže v pravém stehenním svalu. Kouč domácích Alberto Zaccheroni soupeři ještě dává šanci: "Ajax ohromně respektujeme, je to skvělý tým a určitě může lehce postoupit," vysekl poklonu soupeři. "Musíme vymazat jejich silné stránky stejně jako na jejich půdě," klade svým svěřencům na srdce nutný cíl.

Dále na trávníku sice může přivítat Mauro Camoranesi po dlouhodobém zranění zad, otazník ovšem visí nad účastí forvarda Davida Trezegueta, stopku na jeden duel má vystavenou Hasan Salihamidzic. Ajax musí oželet start největší hvězdy Luise Suareze, tento Uruguayec je vykartován na jeden duel. "Musíme perfektně přečíst jejich hru a výhra by mohla viset na vlásku. V každém případě musíme brzy skórovat, jinak nemáme šanci," uvedl kouč Ajaxu Martin Jol.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Valencia se na svém stadionu Mestalla pokusí odčinit nepříznivý výsledek z Belgie a postoupit do další fáze, koneckonců je favoritem a vyřazení by bylo velkým zklamáním. Bruggy ale mají velmi slibnou pozici, pokud se jim podaří ve Španělsku skórovat, překvapivý postup bude velmi blízko.

Bruggy zvládly domácí utkání a výhra 1:0 jim dává do odvety velkou šanci. Ve Španělsku belgický celek nečeká snadná práce, Valencia doma na stadionu Mestalla body nerozdává, navíc v poslední dobou příliš neinkasuje. Trenéra Emeryho po zápase v Belgii mrzelo, že jeho svěřenci nevstřelili gól, který se v pohárové matematice počítá na hřišti soupeře dvojnásob.

Výsledek 1:0 je totiž nejhorší nejtěsnější prohra, která mohla nastat. Ve španělské La Lize patří Valencii třetí místo, ovšem na stíhací jízdu Barcelony a Realu Madrid to nevypadá. Netopýři by rádi třetí příčku udrželi a ke třetímu místu si připsali triumf v Evropské lize, Valencia je navzdory prvnímu výsledku stále favoritem, i když její šance se poněkud zmenšili. Domácí budou spoléhat na Davida Villu, o víkendu vstřelil do sítě Getafe dvě branky a zdá se, že je opět ve formě.

Dvě branky stačily na výhru i Bruggám, klub z hlavního města Flander porazil v rámci belgické ligy 2:1 obhájce titulu Standard Lutych ale na vedoucí Anderlecht stále ztrácí spoustu bodů. Nicméně Bruggy drží druhou příčku, která zaručuje Ligu mistrů, velmi pevně. Druhé místo v lize by pro Bruggy neznamenalo zklamání, a už vůbec ne, pokud by se Bruggám podařil postup do další fáze Evropské ligy. Jak už bylo několikrát řečeno, Bruggy doma vyhráli 1:0 a to je do odvety velmi nadějný výsledek, zvláště pokud se jim podaří na Mestalla skórovat.

Hostující trenér Adrie Koster nemůže počítat se čtyřmi hráči, Jonathan Blondel si odpykává karetní trest a do hry nezasáhnou ani Ronaldo Vargas, Nabil Dirar a Jeroen Simaeys. Unai Emery zase nemůže počítat se španělským esem Davidem Silvou, jenž obdržel v prvním zápase obou soupeřů červenou kartu.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hapoel Tel-Aviv - Rubin Kazaň  (čtvrtek 21:05)
Už jen udržet pohodlný tříbrankový náskok v Tel Avivu zbývá ruské Kazani, aby postoupila do další fáze Evropské ligy a mohla se připravovat na osmifinálový zápas. Soupeřem by pak byl někdo z dvojice Villareal - Wolfsburg. Hapoel se ale rozhodně nehodlá vzdát, vždyť doma se mu letos v pohárové Evropě skvěle daří.

"Věříme, že se z Ruska vrátíme alespoň s remízou. Ta by nám dala dobrou šanci pro odvetu," přál si před prvním vzájemným střetnutím izraelský kouč Eli Guttman. Výlet do Tatarstánu se ale Hapoelu, aktuálně druhému celku izraelské ligy, nepodařil. Dvě branky během třiadvaceti minut od Bucharova a jedné Semaka ze druhé půle rozhodla o snadné výhře Rubinu 3:0.

Souboj dvou celků, které na podzim překvapily svými výsledky celou Evropu, tak zatím lépe vyznívá pro Kazaň. Zatím. Hapoel totiž na domácí půdě dokáže velké věci. Stejně jako v základní skupině Evropské ligy, kdy porazil Hamburk, Celtic i Rapid Vídeň a vyhrál překvapivě mezi těmito celky skupinu.

Domácí ovšem ví, že jakmile dostanou gól, je prakticky definitivně po nadějích. Ruský mistr se už tak trochu vidí jednou nohou v osmifinále. "V Lize mistrů od nás nikdo nic nečekal. Teď jsou všichni zvědaví, co dokážeme v jiné soutěži," připomněl parádní podzimní výkony proti Interu nebo Barceloně pro sport-express.ru obránce Vitalij Kalešin. "Jsme si vědomi toho, že nás lidé budou sledovat."

Rubin už vyhlíží nový ročník ruské ligy 2010, jelikož ten předchozí mu skončil už koncem listopadu. Zdá se, že hostům ovšem herní praxe nechybí. Zato Hapoel je v plném zápasovém proudu. Generálka na odvetu se mu podařila skvěle, v městkám derby dokázal venku zdolat Maccabi 4:2.

Za desetistupňových mrazů jako v Kazani se odveta určitě hrát nebude. "My věříme, že se podmínkám dokážeme přizpůsobit," říkal Kalešin. Hosté si stále musí dát pozor, aby se pro možné osmifinále nevykartovali Ansaldi, Murawski i Semak. Domácí mají pod hrozbou suspendace na další zápas Yadina, v Kazani dostali žlutou kartu také Bondarv, Šiš a de Ridder.
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Villarreal CF  (čtvrtek 21:05)
Mistr německé Bundesligy VfL Wolfsburg doma přivítá španělský Villarreal a po výsledku 2:2 ze stadionu El Madrigal je favoritem. Oběma celkům se v lize nedaří a Evropská liga je tak pro ně možností napravit si reputaci.

Už teď je skoro jasné, že Wolfsburg loňské tažení Bundesligou nezopakuje, ba co víc, nejspíše si ani nezahraje evropské poháry. Wolfsburgu to v lize zkrátka nešlape a jedinou útěchou může být Evropská liga, kde to mají Vlci skvěle rozehrané. Džeko a spol. dokázali na španělské půdě vybojovat remízu 2:2 a v odvetě budou favoriti .

VfL se navíc o víkendu nabudilo, když doma vyhrálo nad, o titul bojující, Schalke 04 2:1. Zpět však k zápasu ve Španělsku a následujícím domácím souboji s Villarrealem. Postavení Wolfsburgu mohlo být ještě lepší, německý klub vedl na stadionu El Madrigal ještě sedm minut před koncem 2:1, ovšem hned dvě minut poté, co proměnil penaltu Grafite, vyrovnal na konečných 2:2 Marco Ruben.

Villarreal má za sebou zlé vystoupení proti Realu Madrid. Bílý balet smetl Žlutou ponorku 6:2 a prohloubil její krizi v Primera Division. Růžově to nevypadá ani v Evropské lize, Villarreal postoupil ze skupiny na poslední chvíli na úkor bídně hrajícího Lazia (skupinu naprosto suverénně ovládl Salcburk) a ani první zápas proti Wolfsburgu nebyl zrovna povedený. Remíza 2:2 je pro jihoevropany ošidným výsledkem, Žlutá ponorka bude muset předvést jeden z letošních nejlepších výsledků pokud chce pomýšlet na postup do další fáze.

Trenér německého celku Lorenz-Gunther Koster ještě stále nebude moci počítat s brankářskou jedničkou Diegem Benagliem, ten už sice začal trénovat, ovšem místo v brance zaujme jeho náhradník Marwin Hitz. Na straně hostí budou chybět Gonzalo Rodriguez, Guiseppe Rossi a Santi Cazorla, pro Villarreal jde o velké ztráty.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Red Bull Salzburg - Standard Lutych  (čtvrtek 21:05)
Red Bull Salzburg, poslední rakouský tým v Evropské lize, ve své pouti pohárovou Evropou podruhé v pořadí narazí na Standard Lutych. V prvním zápase v Belgii Red Bull o dva góly vedl, nakonec prohrál 2:3. I to je před odvetou velmi slušný výsledek.

Už když proti sobě los postavil Salzburg s Lutychem, bylo jasné, že se bude na co dívat. Lutych se jako belgický mistr ukázal v Lize mistrů a sápal se po postupu. Ten mu nakonec rozdílem 5 bodů unikl, Belgičané ale na nizozemském Alkmaaru uhájili alespoň 3. pozici, znamenající pokračování v pohárové Evropě.

Salzburg na druhé straně neuspěl v předkole, kde rakouský tým přehráli, jak doma tak venku, Rakušany neoblíbení Izraelci. Co do prestiže druhá z Evropských pohárových soutěží však rakušanům plně vyhovovala a první místo skupiny si jako jedinný tým Salzburg zajistil 6 vítězsvími, včetně těžkých utkání na Laziu Řím nebo Villarealu.

Hořkost porážky tak domácí poznali až ve vyřazovací části, když podlehli Lutychu 2:3"Vedení nás uspokojilo a to se nesmí stávat, i přes to, že Lutych hrál výborně jsme dvougólový náskok měli udržet. Před zápasem bych dva vstřelené góly přivítal, po zápase je nám to málo. Měli jsme na to vyhrát tu. Ale soupeř je kvalitní, je účastníkem Ligy mistrů a věřím, že doma už se nám nic podobného nestane," potvrdil hořký pocit ztraceného vítězství kouč Stevens před týdnem.

Salzburg vstoupil do druhé poloviny domácí sezony úspěšně, po výhře v Riedu naplno bodoval i doma s Linzem a sesadil z první příčky poněkud nerozehraný Rapid. V Evropské Lize to Red Bull hodlá potvrdit postupem:"Sami jsme se do této situace dostali a příjímáme ji jako výzvu. Musíme vyhrát, proto musíme útočit a hrát na riziko, bez kterého se to neobejde," predikuje Stevens. Ze strany Salzburgu, kterému budou pro tresty chybět Schiemer se Schweglerem, tak o útočnou snahu jistě nebude nouze.

Lutych přijíždí do Rakouska s jasným cílem uhájit získaný náskok a využít soupeřových chyb :"Zdálo by se, že z minulého utkání jsme nakonec vytěžili co mohli. Dva góly na soupeřově hřišti dávají Salzburgu výhodu, přesto však musí vstřelit gól a na tento soupeřův záměr se zaměříme," napovídá kouč D'Onofrio, jak se bude v Horních Rakousích prezentovat klub z Belgie. Italský kouč okomentoval i Salzburský trávník: "Je to podmáčené a velice kluzké. Balon se stává hodně rychlým. Určitě to vezmeme v úvahu,. Lutych se tak v Evropské Lize bude snažit zapomenout na trápení které prožívá v belgické Jupiler League a do Salzburgu si jede pro remízu.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - FC Twente  (čtvrtek 21:05)
Twente bojuje o nizozemský titul a má také nakročeno k postupu v Evropské lize. Jenže nic jistého rozhodně nemá, Werder bude v domácí odvetě stahovat nejtěsnější manko 0:1.

Werder je v Bundeslize prozatím šestý s čtyřbodovou ztrátou na pátou pohárovou příčku Dortmundu a má tedy o co bojovat, musí se však prozatím soustředit na obě fronty. Podle jména by byl v tomto dvojzápase favoritem, jenže vzhledem k formě Twente jsou šance opravdu přesně vyrovnané. Navíc Twente dokázalo před vlastními fandy soupeře zdolat 1:0 a má tedy nahráno, jeho obrana k tomu pracuje velmi dobře a Brémy patří též spíše k obranářský mančaftům.

Většina aspektů tedy hraje ve prospěch zemičky z Beneluxu, jenže Werder je velmi bojovný a umí překvapit na plné čáře. Jeho výkony se odbytím měsíce února výrazně zlepšily, po prohře s Gladbachem přišly jasné výhry nad Hertou, Hoffenheimem a Hannoverem, vše podtrhla senzační remíza s vedoucím Leverkusenem. Enschede se zvedlo po prohře s Ajaxem, ovšem kromě Brém ho žádný silnější konkurent neprověřil.

Thomas Schaaf má o svém týmu v těchto důležitých chvílích velmi dobré mínění "Jsme jedni z nejlepších v takzvaných KO zápasech, dokážeme se vždy dobře připravit," nepochybuje o skvělém výkonu. "Máme tu potřebnou kvalitu a můžeme uspět," vehementně věří v postup. I po 11 letech strávených na lavičce se domnívá, že je pořád co zlepšovat: "Fotbal se vyvíjí a my nechceme zůstat na místě, ovšem naše výkony sále nejsou podle představ," doplnil lišácky.

V sestavě mu bude chybět pouze nově příchozí útočník Aaron Hunt, jenž je potrestán za žluté karty. V táboru Twente se nejvíc řeší fakt, jestli nastoupí jinak hvězdný Blaise N'Kufo, který ale v současnosti nemá takovou formu a je kritizován dokonce vlastními fanoušky. Kouči Stevu McClerenovi možná lehce ulehčí situaci svalové zranění tohoto forvarda. "Je to jedno z mála duelů, kde zřejmě nebudu hrát kvůli zranění, máme však široký kádr a jsem nahraditelný," uznal s pokorou svou situaci.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fenerbahçe SK - Lille OSC  (čtvrtek 21:05)
Horká turecká půda Fenerbahce, kde musí Lille uhájit výhru 2:1 z domácího hřiště, to nebude pro francouzské zlobivé Dogy vůbec snadný úkol. Hosté navíc do Istanbulu odcestovali bez třetího nejlepšího střelce Ligue 1 Gervinha i útočníka De Mela, takže pokud obdrží branku, o to hůře se jim bude vyrovnávat.

Kdo tak bude pro Fenerbahce v útoku nejnebezpečnější? Především Pierre-Alain Frau, který má na kontě deset ligových branek a tři z Evropské ligy. Kouč Rudi Garcia může vedle Fraua postavit ještě Aubameyanga a Tourého, jež však nepatří k excelentním forvardům týmu. "Máme jednobrankový náskok, budeme se muset bránit," neskrýval záložník Stéphane Dumont v rozhovoru pro La Voix Du Nord.

LOSC, ve francouzské lize třetí, je i přes problémy se zraněnými útočníky nejofenzivnější celek Francie. Domácí si tedy i tak musí dát vzadu velký pozor. Zatímco Lille v neděli večer porazilo díky brance z 89. minuty Rennes, Fenerbahce se poslední dobou výsledkově moc nedaří. Doma podlehlo Bursasporu 2:3 a naposledy vyhrálo 4. února v domácím poháru.

Kouč hostí Christoph Daum je pod tlakem. Nad Bursasporem totiž jeho mužstvo vedlo 2:0, přesto nedokázalo nakonec získat ani bod. Situace na čele turecké ligy je hodně napjatá, na vedoucí Galatasaray ztrácí dva body. K utkání nebude moci nastoupit klíčový stoper Lugano, jemuž se stále nezlepšilo zranění z prvního utkání v Lille, zranění jsou též Topuz a Hurmaci. Daum se také bude muset rozhodnout, jestli do sestavy pošle Güizu nebo Semiha Sentürka.

Dumont je v kádru hostí nejzkušenějším hráčem týmu. "Přišel jsem do Lille v roce 1992. Není moc hráčů, kteří v Lille zůstali tak dlouho," povídal o své kariéře. "Jsem velice pyšný, Lille pro mě znamená hodně. Je to můj klub a chci za něho hrát na nejvyšší úrovni. My všichni."
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SL Benfica - Hertha BSC  (úterý 18:00)
První z šestnácti odvetných utkání mezikola Evropské ligy je na programu již v úterý od 18 hodin, v tento nezvyklý čas se o postup do osmifinále střetnou Benfica s Herthou. Vzhledem k domácímu prostředí a remíze uhrané v Německu se očekává bezproblémový postup lisabonského celku...

Benfice hraje do karet i fakt, že uplynulý víkend měla v portugalské lize volno, zatímco Hertha odehraje druhý zápas během 49 hodin. "Abychom měli dostatek sil, musíme hodně spát. To je a navždy bude ta nejlepší regenerace," nepropadá panice berlínský kouč Friedhelm Funkel, jehož mančaft navíc v neděli načerpal díky výhře 3:0 ve Freiburgu potřebné psychické síly.

"Tohle vítězství bylo velmi důležitým krokem. Od začátku jara je poznat, že si tým znovu věří a že se mu podařilo zapomenout na zpackaný podzim. Přesto však potřebujeme ještě hodně bodů ke splnění našeho cíle," uvedl Funkel, kterému se se "Starou dámou" povedlo stáhnout manko na barážovou příčku z deseti na pouhé dva body.

To Encarnados mají v Primeira Lize úplné jiné starosti, díky prohře Bragy v Portu se stále drží o bod na první příce a mohou snít o prvním titulu od roku 2005. Benfica se vedle úctihodné sedmnáctizápasové série bez porážky může chlubit i skvělou domácí bilancí v Evropské lize - ze čtyř dosavadních zápasů na Estádio da Luz vyhrála všechny, navíc se skóre 13:1.

Samo o sobě jí to však postup přes Berlíňany nezajistí, o čemž se už přesvědčila ve čtvrtek na Olympiastadionu, kde i přes brzké vedení mohla být za remízu 1:1 ráda. "Před zápasem, stejně jako v jeho průběhu, jsme věřili ve vítězství, ale především v první půli jsme měli co bojovat s podmínkami. Vstřelený gól nám s ohledem na odvetu ale samozřejmě prospěl," prohlásil Jorge Jesus.

Trenér Benfiky v Berlíně ztratil Ramirese, jenž bude pykat za třetí žlutou kartu. Jeho místo ve středové řadě zaujme Aimar, po zraněních se vracejí Fábio Coentrão a Sidnei, přičemž prve jmenovaný zřejmě nebude chybět v základu. Na druhé straně Funkel proklamoval, že někoho nechá odpočívat, změny oproti Freiburgu se pravděpodobně budou týkat především zálohy. Chybět v ní ovšem i nadále bude zraněný Kačar, druhým nepoužitelným hráčem je Hubník, jenž EL hrál již na podzim za Spartu.
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Júlio César - Maxi Pereira, Luisão, David Luiz, Fábio Coentrão - Javi Garcia - Carlos Martins, Di Maria - Aimar - Saviola, Cardozo
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Piszczek, A. Friedrich, von Bergen, Kobiašvili - Ebert, Dárdai, Nicu - Raffael - Ramos, Gekas
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skoro vsetky zapasy su jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska naprosto jasno... Kromě oddaného fandovství svým Bianconeri budu vehementně podporovat římské AS, PSV Eindhoven, Villarreal a FC Twente Takže jedeme kluci!

Reagovat
Stiksxx

hlavně to PSV

Reagovat
smazaný uživatel

PSV věřím, ti by to mohli zmáknout

Reagovat
Stiksxx

jj.hlavně ne mohli a měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

včera si nám dobre fandil vyhrali sme

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsem byl přilepenej u televizel Škoda toho góla Kaloua, ale věřím, že v odvetě aspoň gól dáte a postoupíte

Reagovat
jtbs

Vysiel hokej, vyde futbal..dneska bude pekny den

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sry. za OT ale neda mi to SLOVENSKOOOOOO !!!

Vcera som sa pytal kamosov z ceska ci pojdu dnes na letisko. Moc tomu nechapali, teraz uz im to asi doslo

Reagovat
smazaný uživatel

... Parádní hokej proti Švédům, gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Vdaka, hrali sme dobre takticky a narozdiel od vas nam to dnes islo v zakonceni. Ale boli to nervy skoro som dostal infarkt ked svedi stale znizovali.

Este predtym som sledoval vas a trnul som pri tej Eliasovej sanci. Chcel som vam drzat palce kedze vacsina mojich ceskych kamosov nam vzdy fandi ale potom som si uvedomil ze keby ste isli dalej tak sme asi bez medajle Takto ta sanca este zije

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hokej ČR - Finsko mě vůbec nebavil, hrozně "suchej" zápas. Škoda toho Patyho, ten to tam měl zavěsit. Ale co, svět se nezboří a rohlíky levnější nebudou ... Ten váš zápas byl mazec. Nahoru dolů. Luxusní přestřelka a tomu zápasu podle mě nechybělo vůbec nic. Doufám, že Kanada potrápíte Teď doufám v postup USA, kterým fandím od začátku a budu držet palce i vám, i sebemenší možnost tam na ten postup je

Reagovat
jtbs

skoda no, uz som videl finale SR-CR , nevydalo...tak teda Finsko-SR

Reagovat
smazaný uživatel

Neee Finsko ne-ee, já fandím Američanůůům

Reagovat
jtbs

USA , Canada ..........

Reagovat
smazaný uživatel

njn ..... Američani dali konečně dohromady sympatický tým postavený na mladících a to se mi líbí a navíc, Ryan Miller v bráně, zkrátka jim přeju placku, nejlépe tu nejcennější. Kdyby si to rozdali s vámi ve finále, nezlobil bych se

Reagovat
jtbs

co ty mas stale na tych MLADIKOCH ...nech hraju za USA kludne aj vsetky celebrity USA, vzdy mi budu nesympaticki

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím Nesnášel jsem tu partu kolem Modana, Hulla, Weighta nebo Guerina... Ale tohle dravý mládí je o něčem jiném. Američany normálně nemusím, ale jsou tam sympaťáci a dobří hokejsité, kteří si zaslouží placku A zvlášť pak už zmíněný Ryan Miller, připomíná mi Dominika Haška za mlada

Reagovat
jtbs

Dominik Hasek ..jemu som zacal fandit tusim v roku 1998 (vtedy ste mali zlato na zoh, ze?) ...v sovjich casoch to bol hokejovy Buffon

Reagovat
smazaný uživatel

To byl pro mě bůh Od šesti let jsem ho hltal, fandil jsem oddaně Buffalu, asi tak jako Juventusu Po jeho odchodu mě to trošku přešlo, ale pak jsem se k tomu zase vrátil.Jop, v 98 to bylo to zlato... Jasný, hokejový Buffon

Reagovat
jtbs

tak Buffalo je stale moj naj team v NHL, aj koli Satanovi

Reagovat
smazaný uživatel

Miro to býval borec. Mám ho možná ještě někde na kartičce To byly časy, když lítali v Buffalu na ledě Stu Barnes, Micheal Peca a Miro Šatan... Ale není důvod zoufat, letos to vidím aspoň na finále konference a věřím ve Stanley cup

Reagovat
jtbs

ja NHL skoro vobec nesledujem , ale taky Stanley cup by sa urcite hodil...pripadne Ottavskym senatorom som este fandil ako druhemu teamu :)

Reagovat
smazaný uživatel

co je jasné???tak mi řekněte ty zápasy které jsou jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Inter - Chelsea 2

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Marseille je to všechno otevřený, i když náznaky tam jsou, že by mohli některé bitvy už být rozhodnuty.

Reagovat
smazaný uživatel

"Athletic je ale svými problémy s fanoušky již známý"...tohle je hodne prehnany tvrzeni...to ze po nekolika letech bez evropskych poharu zrovna narazime na nacky z Austrie a kreteny z Belgie neznamena ze jsou nasi fans nejak problemovi....

Reagovat
smazaný uživatel

a mimochodem podle spanelskyho tisku uz je v belgii jeden fanousek Athleticu se zlomenym nosem a dalsi dostal po hlave od 20 mistnich radikalu

holt s navratem Athleticu do Evropy nejaky ozili extremni pravicaci

Reagovat
Xavi

Je to hnus no a zrovna fanoušci Athleticu, kteří jsou jedni z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to talianske mužstvá musia urobiť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

"Juventus se bude muset obejít bez své největší legendy, měsíc mimo totiž bude italský veterán mezi třemi tyčemi Gianluigi Buffon."

Špatná zpáva a ještě k tomu špatně napsaná. Ale věřím, že zástup Manninger zvládne.

Reagovat
jtbs

co je zas Buffonovi

Reagovat
smazaný uživatel

"Trápí ho totiiž potíže v pravém stehenním svalu."

čteš preview?

Reagovat
jtbs

este som nestihol, mam toho hodne

Reagovat
jtbs

kua zas to nedavaju v TV, to zas bude kentus ta net kvalita :(

Reagovat
smazaný uživatel

Na bet365 to není zase tak strašný

Reagovat
jtbs

mas pravdu, ked to ide na bet365, tak je to ok...ale aj ta to nie je zrovna ideal pre 1920x1080 rozlisko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bys chtěl fakt moc, to už je luxusní rozlišení

Reagovat
jtbs

nie luxusni, ale idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, promítání na plátně by bylo větší luxus

Reagovat
jtbs

bet365 na platne

Reagovat
smazaný uživatel

to by asi nebylo dost možné ale chytat rai uno nebo na čem to budou dávat a mít plátno s dataprojektorem, tak by to byl mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Bet má předplacenou jenom ligu, poháry tam nemají. Budem muset streamovat...

Reagovat
jtbs

nj liga je v telke cize som na to aj pozabudol a tie streamovane su so strasnou kvalitou :(

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj, tak to jsem nevěděl tak to bude perný večer.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kterej chytrák psal to preview Liv - Uřícení, ale ty nepravdivé informace si mohl odpustit...

Reagovat
M11

tesim se i na AS.. jedeeeeem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem už avizoval včera... Jeden za všechny, višchni za Calcio

Reagovat
jtbs

fandil si interu?

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu říct, že jsem jim fandil v mezích důstojnosti Na zápas jsem koukal, góly a hru jsem pochválil, teď jen doufat, aby postoupili

Reagovat
jtbs

ja som na zapas nepozeral, goly som nepochvalil, ale snad postupia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt nechápu, co maj všichni furt s našima fanouškama, kteří jsou úplně v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Právě a problémy s nima prostě nejsou, problémy jsou když už s fanouškama evropskejch týmu, se kterejma hrajeme.

Fanoušci ve Španělsku jsou obecně docela v pohodě, poslední incident, co si pamatuju, byl ten na Betisu, kde něčím trefili našeho brankáře Armanda a zpas se nedohrál, a to jsou už dva roky.

Nikdo nehajluje jako půlka Itálie, hákový kříže v hledišti taky nevidíš a na rozdíl od Anglie se nemusí celé fancluby v době zápasu hlásit u fízlů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle měla bejt reakce na Xaviho.

Reagovat
Xavi

Je to tak.

Reagovat
Xavi

Poslední finále poháru mělo fantastickou atmosféru. Hlavně jak někdo z fanoušků Athleticu hodil něco na hráče Barcy (myslím Alvés), tak sami fanoušci Athleticu pomohli vynika dopadnout a křičeli : " ven, ven ven" nebo tak něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, tak všude se najde jeden idiot, ale ten dav, co o finále vítal hráče, to bylo něco, vzpomínka na čtyřiaosmdesátej.

Reagovat
Xavi

Jj. paráda.

Reagovat
Xavi

Ježiš viníka.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Dva naši fandové jsu už v Bruselu zraněni

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije hooligas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
M11

JOHN ARNE RIISE (nema formu!!! )

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelnej týpek

Reagovat
papos182

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my si necháme dát v pátý minutě gól od hráče, kterýmu ještě nebylo sedmnáct. To by se jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už je víceméně v háji. Nu což.

Reagovat
M11

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Panathinakos válcuje Řím...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi má problémy s manželkou, jde to znatelně vidět i na hřišti

Reagovat
Alberto Aquilani

On je uz s nou davno rozvedení .....

Reagovat
smazaný uživatel

za 5 minut 3 goli uz sme skoncili rozhodca odpiskal na 1-1 taku penaltu naco tam je ten 4 rozhodca ! doni ty chod prec ty dostavas 3 goli na zapas hodis sa ked je lopta v brane kristaaa tam

Reagovat
M11

za co mohl Doni ?? ta penalta byla fakt smesna

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta i ta střela na 1-2 byly umístěné, že se to dalo těžko chytat. Teď žádnej gól dostat nesmíme a musíme dát 4. S timhle výkonem v Evropě pro tuto sezónu končíme, bohužel.

Reagovat
Slejdy

ten druhy gol nemohl chytit ... a takova penalta se nepiska kor v takovych zapasech ... snad to jeste dame nejak

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar. jestli nepostoupí přes Fulham, tak to bude dobrá facka po těch velkohubých prohlášeních po zisku UEFY.

Reagovat
M11

11-2 strely 11-0 rohy.. to je asi bavi

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se směješ, ale zajímalo by mě, co bys říkal, kdyby se tohle stalo Barceloně...

Reagovat
terry

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co se s AS stalo.

Reagovat
M11

velka skoda.. takhle si nechat vzit postup

Reagovat
smazaný uživatel

Budú aspoň viac na ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

ale DDR snižuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak pome... 3 góly ještě

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, tohle nám nějak nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, v konečném součtu se nemáte za co stydět.

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle mne víceméně jo, Anderlecht jsme přecejen dát měli, jenže Jáchym prostě trvá na tom, že bude na levýho beka dávat hráče, kterej je absolutně z formy, nevěří si a v podstatě všechny góly, co dostáváme, jsou přes něj. Anderlecht góly přes něj rozhodl. Prej jsme ale beztak hráli "stejně špatně, jak špatnej je v Bruselu trávník".

Škoda, snad nám to v lize vyjde do 6. místa a příští rok to bude lepší.

Reagovat
Slejdy

fulham zaslouzene vlastne

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool znovu zvitezi to je jasny.....

Reagovat
smazaný uživatel

Channel - 60341

juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele