Everton znovu posiloval, z Juventusu přichází útočník Kean

04.08.2019, 12:47
Aktuality
Everton předevčírem koupil Jeana-Philippa Gbamina a nyní získal dalšího mladého hráče. V Liverpoolu bude svůj talent rozvíjet Moise Kean, teprve devatenáctiletý útočník přichází na přestup z turínského Juventusu...

Kean v Goodison Parku uzavřel kontrakt na pět sezon a týdně by si měl vydělat 52 tisíc liber. Everton zaplatí 27,5 milionu liber, díky bonusům ovšem může být tato suma navýšena až na 36 milionů.

"Jsem velmi pyšný a hrdý na to, že budu oblékat dres Evertonu, tomuto týmu obětuji všechno. Přestupem jsem si byl jistý od začátku, jelikož Everton se dívá do budoucnosti a totéž platí o mně. Velikosti klubu si jsem vědom, má velké ambice a já budu pracovat velmi tvrdě, abych mu pomohl cíle naplnit. Jsem zvyklý vyhrávat a chci do týmu přinést vítězný přístup," nechal se po podpisu smlouvy slyšet Kean.

Kean v Juventusu vyrůstal už od svých deseti let, smlouvu měl na poslední rok a za první tým si na své konto připsal 21 startů, v nichž zvládl osm branek. Solidní bilanci má rovněž v italské reprezentaci do jednadvaceti let, ve třech zápasech skóroval dvakrát.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (765)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele