Everton si pojistil klíčové duo a usilovně lanaří posily

08.08.2015, 09:55
Aktuality
Pěkně napilno měl těsně před otevřením nové sezony Premier League liverpoolský Everton. Ten si na delší dobu zajistil služby dvou opor, středopolaře Jamese McCarthyho a křídelníka Kevina Mirallase, mezitímco se manažer Roberto Martínez poohlíží po dalších posilách...

Everton strávil prakticky celé léto v naprosté tichosti. Podepsal sice volného hráče Toma Cleverleyho, ovšem v přivádění neokoukaných posil za nějaké ty obnosy peněz se již vůbec neangažoval.

Gerarda Deulofeua už na Goodison Parku každý zná z dřívějšího hostování, stejně jako belgického mladíka Davida Henena, s nímž se navíc zřejmě ani letos nepočítá do áčka.

Takovou znepokojující neaktivitu Evertonu by nicméně velmi brzy mohla vystřídat vlna hektického nakupování. Roberto Martínez se již nechal slyšet, že jeho kádru k ideálu schází ještě tři akvizice.

Britská média se tak okamžitě jala spojovat Karamelky s dostupnými jmény a konkrétně Guardianu z celé nabídky vykrystalizovali krajní záložník Xherdan Shaqiri, který je k dispozici na hostování z Interu, a defenzivní hvězda argentinského River Plate Ramiro Funes Mori.

Mezitím Everton řeší také situace vybraných stávajících opor týmu. Krom toho, že vedení liverpoolského klubu odmítlo již minimálně dvě nabídky Chelsea za stopera Johna Stonese, v posledních dnech rovněž prodloužilo spolupráci se dvěma klíčovými muži.

Už ve čtvrtek přiložil pero na pětiletou smlouvu 24letý záložník James McCarthy. Ten na Goodison Parku zakotvil v létě 2013 a letos poutal tak velký zájem okolních celků, až se ho Everton rozhodl veřejně prohlásit za "neprodejného".

Podobný je případ Kevina Mirallase, který podpisem nového kontraktu svého kolegu následoval během 24 hodin. Belgický forvard se v minulé sezoně potýkal s opakovanými zdravotními problémy, přesto si ho naposledy jedenáctý Everton uvázal až do června 2018.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, bbc.co.uk

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak už to za Stonese přijměte ať to můžete protočit

Reagovat
uff

Oni su neni vy, že musia pretočiť desiatky milionov. Pri vašich stopéroch by si tak či tak ešte nezahral.

Reagovat
smazaný uživatel

"Oni su neni vy"

Reagovat
uff

Reagovat
Riviera Kid

Můžeš si vybrat.

Reagovat
SunFells

Jsi objevil Ameriku.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

"Oni su neni vy"

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si není bystrý když nevíš jak mluví naši vychodní bratia

Reagovat
smazaný uživatel

retardovaně?

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznávám je to složitější verze komunikace ale to dělá takové vyjadřování vtipné a geniální. pro slovenské ´Si není ´

Reagovat
smazaný uživatel

ja to mám rád

Reagovat
VdV

jen kkt to může mít neni rád

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si facku ty kokotko. Tohle je jejich normální mluva.

Reagovat
smazaný uživatel

praveze je to nespisovne...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fuk, ale mluví tak spousta Slováků a tenhle ňouma se tomu tlemil, jak kdyby na tom bylo něco zvláštního.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste vyhodit manazera a top 6 bez problemu

Reagovat
Murtago

Bez manažera?

Reagovat
smazaný uživatel

normalniho cloveka napadne ze kdyz se vyhodi tak se angazuje novej... ty si ten co utekl z kosmonos ?

Reagovat
Murtago

Takže i já bych je dotáhl na 6. místo bez problémů?

Reagovat
smazaný uživatel

normalni clovek jo... tak si to preber...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto se líbí uživateli Martínez je tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

Shaqiri by se mi moc líbil.

Reagovat
FC Porto FC

defenzivní hvězda argentinského River Plate Ramiro Funes Mori. Defenzivní ?

Reagovat
fantomas

No.. jinými slovy obránce.

Reagovat
FC Porto FC

o to mi nešlo :) myslel sem že je řeč o Rogeliovi

Reagovat
Zaschrona

A ja jsem si rikal, ze Funes Mori je prece utocnik - a on tenhle Ramiro je dvojce toho Rogelia a fakt obrance. No, neznam ho, ale do nakupu nekoho takoveho asi zapada do logiky, ze jsme pred par dny vzali na hostovani z Riveru a tim padem tam nejakemu agentovi sli na ruku. Ale presne to jmeno by odpovidalo ocekavanym znalostem Martineze ve Spanelsku a Latinske Americe. Snad by to teda nebyl fail jako naposled treba Boselli ve Wiganu.

A teda kdyby se povedl Shaqiri na hostovacku s opci, to by bylo fakt skoro genialni - jeste by nam tutove muselo pak zustat penezivo i na dalsi kvalitni jmeno nebo dve.

Reagovat
fantomas

Je nějakej konkrétní důvod, proč všechno tohle necháváte na tak pozdní dobu?

Reagovat
smazaný uživatel

Stones

Reagovat
Zaschrona

Mozna to mam zafixovane blbe, ale prave ted nekdy kolem prvniho kola klubum prichazi na ucet podstatna cast penez z TV prav pro aktualni sezonu - a vzhledem k tomu, ze EFC ma na tehle penezich zalozeny rozpocet. A pak taky sam Martinez i driv Moyes nekolikrat zminovali, ze nekteri hraci pro nas nejsou dostupni driv, nez se zacne priblizovat deadline a s tim predevsim spojeny pokles cen nekterych hracu dostupnych na prestup. Pak to muze mit i nejake dalsi mensi duvody - jako napriklad usetreni na platech hracu behem letni prestavky, Martinezova snaha dat behem kompletni pripravy sanci vsem aktualnim hracum i sirsiho kadru, vcetne talentovanych mladiku nebo mozna i nakonec ten Stones - kdyby ten zajem od nejakeho klubu byl takovy, ze by za nej nabidl tezko odmitnutelne penize, asi by jsme pak nakupovali za nej jinak.

Reagovat
fantomas

Aha, to asi dává smysl, dík.

Reagovat
stas87

V tej fante nemusim mat hraca presne na pozicii na ktorej hra,nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Stáří, když budeš mít obránce v obraně, záložníka v záloze atd. Je jedno kde :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to rozestavění? Ne ne, ale já to tak dávám, jenom prohození beků a stoperů je pro mne zásadní

Reagovat
smazaný uživatel

Pls je nejaka EF fanta? Treba se tam jeste stihnu hodit

Reagovat
tomasinho

Lyon president Jean-Michel Aulas confirms Alexandre Lacazette has signed 1-year contract extension until 2019

Reagovat
Il Architetto

Takových 30-40 mega výkupka.

Reagovat
Zaschrona

Roberto Martinez on Barkley: "He is ready to kick on this season. I really, really enjoy when he has that real freedom as a number eight, and can get box to box in those positions. At times as a number ten he feels a little bit more claustrophobic. You can give him a bit more freedom in a midfield role or a different type of role. Ross might not be getting attention from others, but he is getting it internally. Everyone knows what a special footballer he is, he doesn’t need the outside to tell him. He has changed immensely in the way he makes decisions on the pitch. A player of his quality and physicality, if we get that decision making right, he is going to be at his very best. Last season was challenging, but he always, always took responsibility, he never shied away. Now I’ve seen a huge, huge difference of him as a player. He is a completely different footballer in terms of the decisions he makes on the pitch."

Takze presne dle meho ocekavani Ross se zatahne vic do zalohy. To je parada, presne na tom postu je mnohem spis jeho budoucnost, na to hrat podhrotoveho hrace nebo kridlo nema dostatecnou kreativitu, jeho prednosti se mnohem spis ukazou na tom CM, pokud vedle sebe bude mit kvalitni hrace schopne hrat dozadu, jako jsou McCarthy, Barry a Besic.

Reagovat
smazaný uživatel

Na AM půjde kdo?

Reagovat
Zaschrona

Snad nova posila - idealne Shaqiri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele