EURO DENÍK - CHYBÍ DVA DNY

10.06.2004, 16:38
Aktuality
Již jen pár hodin nervozity. Poslední tréninky, forma je načasována na den D a hodinu H. A my začínáme s naším deníkem. S každodenním souhrnem zpráv, výsledků, zákulisních drbů a samozřejmě spousty dalších informací. Fotbal je opravdu nejkrásnější sport na světě. Pojďme si ho tedy společně vychutnat. A začněme třeba.....

...naším trenérem Karlem Brücknerem. Ten totiž na poslední chvíli musel měnit plány! Oddechněte si, nejednalo se o sestavu! Starost mu nedělalo zranění některého z našich hráčů, ani náhlé a rapidní zlepšení hry Lotyšska. Stolička byla příčinou! Nevíme jen zda se jednalo o šestku vpravo dole, nebo sedmičku vlevo nahoře. Ale bolelo to parádně.

Jinak se hráči po dvou dnech odpočinku vrátili do práce a trénink vedl Miroslav Beránek. Věřme, že mnohem lépe než tomu bylo ve Slávii... A jak strávili volno někteří z našich? Oblíbenec mnoha fanoušků, ale zejména svého tchána, Vladimír Šmicer, si zahrál golf. Možná, že se mu to bude po EURU 2004 hodit... Petr Čech nastupuje do služeb londýnské Chelsea a protože se v červenci hraje v hlavním městě Velké Británie slavný Wimbledon, tak to zkusil s tenisem. Milan Baroš má toho lítání a huntování těla plné zuby, a tak se pohodlně usadil do křesla jednoho z pražských kin a ... o filmu toho moc neví! Doprovázela ho totiž jeho krásná snoubenka.

Jan Koller již snoubenku nemá. Rozhodl se udělat, konečně, ze slečny Hedviky mladou paní Kollerovou. A u toho samozřejmě nemohl chybět jeho kolega z Borussie Dortmund Tomáš Rosický. Honza tedy první gól dal v pondělí a my věříme, že jich ještě spoustu přidá i v Portugalsku. Paní Nedvědová se nerada loučí a vždy klade Pavlovi na srdce, aby se vrátil co nejdříve. Tentokráte se ale nebude zlobit, když se manžel vrátí z EURO 2004 jako ten úplně poslední. A s kouskem zlata na krku! Ale ne vše je pohodové. Vratislav Lokvenc pokračuje s bolavým kotníkem a nově i s bolavou hlavou. Ukradli mu auto. V Praze...

Zanechme naše reprezentanty a pojďme se v krátkosti podívat jinam, ale stále po Evropě. Dánové se připravují na první zápas s Itálií a jsou přeci jen trochu optimističtější. Zranění se začínají hojit i když Martin Jørgensen a Peter Løvenkrands (foto) stále netrénovali. Jesper Grønkjær je zatím mimo kádr, nemoc jednoho z příslušníků rodiny jej přikovala doma. Claus Jensen a Thomas Helveg trénovali naplno, a tak se Morten Olsen zase po dlouhé době usmíval.

Bulharsko se nebojí nikoho a Švédska už vůbec ne! Velizar Dimitrov (foto), Daniel Borimirov a brankář Zdravko Zdravkov se zapojili do tréninkového procesu a do dvou dnů budou v plné síle. Dimitrov a Zoran Jankovič si dokonce věří tolik, že nepochybují o zájmu nejlepších evropských klubů o mnohé z hráčů Bulharska.

Stylianos Giannakopoulos, středopolař reprezentace Řecka, poslal jasnou výzvu Portugalsku: "Nepodceňujte nás! Jsme schopni vám zkazit radost ze zahájení EURA!" A co ho opravňuje k těmto slovům? "Máme zkušené a Evropou ostřílené hráče. Portugalsko je pod tlakem a musí vyhrát, my té jejich nervozity využijeme." Zdá se, že se jedná o poněkud odvážná slova po poslední přípravě (Holandsko 0:4 a Lichtenštejnsko 2:0)! Themistoklis Nikolaidis z Atlética Madrid se vrací do základu, a to je dobrá zpráva pro trenéra Otto Rehhagela (foto). Ten se pravděpodobně vrátí k systému 4-5-1 s Nikolaidisem na hrotu útoku. Kostantinos Katsouranis, Traianos Dellas a Giorgos Karagounis sice mají drobná zranění, ale lékem na ně jistě bude zpráva z Atén: za postup do čtvrtfinále 2 milióny eur!

Z Estalgem do Sorraia je to do Lisabonu 90 kilometrů. Chorvati věří, že z místa soustředění na stadión Benfiky postupně dojdou. První překážkou je Švýcarsko. Vrásky na čele trenéra se snaží dělat zranění Milana Rapaiče z Ancony, Igora Tudora z Juventusu a Ivica Oliče z CSKA Moskva, ale neztrácí naději. Na obrázku trenér Otto Barič.

Hráč Chelsea John Terry začal s tréninkem, ale jeho start je stále nejistý. Zbytek kádru Svena-Görana Erikssona je zcela v pořádku, a tak se nedělního utkání s Francii nemusí Angličané obávat. A to si pište, bude to boj!




Giovanni Trapattoni oněměl a nikomu nechce sdělit své rozhodnutí o základní jedenáctce, která vyběhne na trávník k prvnímu zápasu Itálie proti Dánsku. Christian Panucci (foto) se vrátil, v tréninkovém zápase hrál na straně těch "lepších" v obraně společně s Fabiem Cannavarem, Alessandrem Nestou a Gianlucou Zambrottou. Stejné štěstí neměl další z uzdravených Stefano Fiore, který hrál za "rezervu". Ale jedno je jisté. Rozestavení na hřišti 4-2-3-1 se osvědčilo, a tak se nic na něm měnit nebude.

Stéphane Chapuisat nastoupí v utkání proti Chorvatsku po 102. v dresu národního týmu Švýcarska. A oslavu si nechce nechat zkazit. Naopak, k radosti jistě přispívá návrat Johanna Vogela (foto) po zranění. Tréninky jsou poněkud lehčího rázu, většina hráčů se po náročné sezóně cítí unavena.


Hráč Arsenalu Thierry Henry uznává kvalitu soupeře, ale nevidí důvod k obavám. "Michael Owen, David Beckham a Steven Gerrard jsou skvělí fotbalisté. Hrát proti nim jsem si zvyknul. Ne, my nemáme strach ze soupeře. To on ho musí mít z nás! Mají výbornou obranu, ale my máme lepší. A jestli někdo říká, že jediný, kdo mne dokázal bez problémů uhlídat v zápasech Premiership, byl John Terry, odpovídám, že se mýlí! Byl to William Gallas a toho se bát nemusím, je to přece můj spoluhráč!"

Obránce reprezentace Portugalska a Sportingu Lisabon, Beta (foto), již netrápí svalové zranění, ale ani obava z tlaku, jaký bude na domácí vyvinut v průběhu šampionátu. "Diváci nám budou fandit a hnát nás do útoku. To nám nebude svazovat nohy, naopak, na stadiónu nás bude dvanáct hráčů. A to je velká výhoda. Podceňovat Řecko? To si v žádném případě nesmíme dovolit!"

Nizozemsko, náš soupeř, na kterého vzpomínáme střídavě s úsměvem, ale také se skřípěním zatnutých zubů. 0:1 je strašákem bezesných nocí trenéra Dicka Advocaata. Belgie a Irsko jsou výstrahou před utkáním Holandska s Německem. 4-4-2 se neosvědčilo, návrat ke klasickému rozestavení 4-3-3 je jistý. Holanďané jsou v Portugalsku od úterý a přivítání se jim dostalo od obyvatel města Faro až neskutečně srdečného. Oranžová barva byla všude, ohňostroj pro tisíce přítomných a dary pro Philipa Cocuho od starosty. Pierre van Hooijdonk poděkoval za přijetí a řekl, že celé mužstvo si věří a chce v tak krásné zemi, jakou je Portugalsko, zůstat co nejdéle. Arjen Robben je v pořádku, Clarence Seedorf asi ne....


A máme tu také prvního krasavce a ošklivce dne:

KRASAVEC: PORTUGALSKO za vzornou přípravu šampionátu!

OŠKLIVEC: STOLIČKA trenéra Brücknera za to, že odvádí jeho pozornost od poslední přípravy naší reprezentace!


Fotografie převzaty z www.euro2004.com, ©empics.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*nawri

tjn zbijecku na tu stolicku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele