Espanyol přichází o Sergia Garcíu, uvolnil ho do Kataru

30.06.2015, 10:42
Aktuality
Květnový duel na půdě Celty Vigo byl posledním soutěžním, v němž si za Espanyol Barcelona zahrál Sergio García. Zkušený útočník míří do Kataru, kde bude dva roky hájit barvy celku Al Rayyan, katalánský klub vše potvrdil v prohlášení na svých internetových stránkách...

Espanyol dostane odstupné ve výši 1,5 milionu eur a Al Rayyan si služby fotbalisty zaváže na dvě sezony, součástí dohody je pak i opce na třetí rok.

32letý García strávil v Espanyolu celkem pět sezon a nastřílel 41 ligových branek, 14 z nich zaznamenal během uplynulého ročníku.

García v minulosti hrával za Barcelonu, Levante, Zaragozu a Betis a na největší úspěch dosáhl v roce 2008, když se španělskou reprezentací vyhrál evropský šampionát. Do Kataru ho vedle Al Rayyanu lákal i konkurenční Al Sadd, jeho nabídku ovšem García odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je obrovská škoda, jsem zvědav kým ho nahradí

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by chcel vedeť každý, keďže úplne rozpúsťajú ofenzívu na odchode je aj Caicedo, Lucas + odchádzať má aj Thievy

Reagovat
Phillipinho

Thievy je dobrej hrac. Neskutecne rychly, dobra technika i strela. Ale Espanyol ho nechce a porad ho nekam posila na hostovani. Chtel bych se nekdy podivat do hlav tech lidi co sedi ve vedeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napokom im posleme Burguia To su uz za vodou . Ja to vidim na EL

Reagovat
smazaný uživatel

ale stále tu neni článok o konci Babagóla v Seville

Reagovat
smazaný uživatel

a liverpoolský fenomén Dani Pacheco končí v Betise

Reagovat
Phillipinho

Espanyol valec . Sveho suverenne nejlepsi hrace a kapitana prodaji za 1,5 mega. Druhy nejlepsi Caicedo jde taky pryc. Treti nejlepsi hrac Vazquez se nakonec vraci do Realu. Na prestupy maji 0 euro. Letos budou mit problemy, aby se vubec udrzeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Otevřeně říkám, že mně by nechyběli.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Ale.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas Vazquez sa vracia do Realu To asi znamena Jeseho hostovacku mozno .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď se můžou připravit na boj o udržení.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni 13. (3 body od padáku)

Předtím 13. (8 bodů)

Předtím 14. (4 body)

Oni si zahrávají už několik let.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale myslel jsem to tak, že budou na úrovni třeba Gijónu, Almérie a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Montoya do Interu OK - přeju mu to. Ale to dvouletý hostování je fakt k vzteku. Inter nemá prachy a my je máme úvěrovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca tie odchody vie

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně. Jak bleší trh ...

Reagovat
smazaný uživatel

Inter nemá prachy?

Reagovat
Ángel di María 22

A jsme bez Ramose. Fantastický. Lze se jen smát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aby bol rok 2017 a ta rakovina sla do prdele .

Reagovat
smazaný uživatel

určite už máte v Castille náhradu

Reagovat
CHONG

Pérez je piča, to potvrzuje pravidelně, ale jestli jsou hlavním nebo dokonce jediným důvodem toho, že chce Sergio odejít prachy, tak je Sergio úplně stejná mrdka jako ten sráč Pérez.

Reagovat
smazaný uživatel

jednou pochopíš, že tenhle postoj je strašně pokrytecký ...

Reagovat
CHONG

Určitě, s tou almužnou co má teď sotva vyžije.

Reagovat
CHONG

Navíc já na tom nic pokryteckého nevidím, byl jsem vlastně v obdobné situaci, kdy jsem mohl přejít do jiné kanceláře za větší peníze, ale vybral jsem si práci, která mě baví a kolektiv, do kterého jsem zapadl před větší výplatou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tady se stalo něco trochu jinýho.

Reagovat
CHONG

Ten můj příspěvek se ale týká toho, pokud jde Sergiovi jenom o ty prachy, pokud se ukáže, že je za tím ještě něco jiného, tak to samozřejmě bude situaci trochu měnit, uvidíme, jak se to všechno vyvrbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ony v tom ty prachy jsou, ale dle mě je to furt o tom, že se chce alespoň přiblížit prachům, který má Bejl.

Reagovat
CHONG

Což na tom, ale zase tak moc nemění, dokážu pochopit, že to nasere, když Gareth s jeho formou bere takový ranec, ale od Španěla, druhého kapitána a lídra kabiny bych čekal trochu méně sobecký přístup a trochu více loajality ke spoluhráčům, fanouškům, klubu a zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ono je to oboustranné - ty po něm chceš trochu loajality a nesobecký přístup, ale nevidíš, že on tohle dělal doteď. Nyní mu je 29 a hraje o poslední velký kontrakt kariéry. A jestli přišel na Florentinem, aby ho ohodnotil na 10 mega a ten mu řekl, že by se měl spokojit po tom všem se sedmi, tak se zasekl a jde na to natvrdo.

Musíš prostě už vystrčit hlavu z prdele a přestat ze všeho obviňovat vaše hráče (exhráče). Podívej se na nás a Daniho - taky bychom o něm mohli prohlašovat, jaká je to špína, že nás takhle natahoval, ale pravda je ta, že on jen šikovně využil nešikovnýho manévrování našeho vedení. Je to business, ve kterým se točí ohromné peníze.

A vem si to takhle - ono se tady hraje o opravdu hodně velké peníze. 3 mega euro (pokud by podepsal na 4 roky) ročně je nějakých 12 mega euro celkem. A tohle je částka, za kterou může žít Ramos, jeho děti a možná i děti jejich dětí a nemusejí šáhnout na práci.

Reagovat
CHONG

Problém je, že to celé špatně chápeš, já neobviňuji ze všeho Sergia, naopak největší podíl viny má pochopitelně ten sráč Pérez, ale od Sergia bych čekal minimálně trochu loajality a trpělivosti a ne to, že bude hned hrozit odchodem, navíc jestli je pravda to, že se nabízel Barceloně, tak jeho charakter asi nemá smysl komentovat, Sergio, jeho děti a možná i děti jejich dětí myslím můžou v poklidu žít i z těch peněz, které bere Sergio teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak to pak jo - na mě to působilo jinak.

Trochu trpělivosti mít mohl. Kor když má smlouvu ještě na dva roky (což je vůbec zajímavé, protože se tady rvou, jak kdyby mu končila zítra ). Jde asi o to, jako moc nebo málo mu Florentino dal najevo, že s ním bude nebo nebude dál jednat o zvýšení platu.

Jo, to můžou, ale za těch dalších 12 mega by mohla být živa i další jejich generace. To nejsou peníze, který leží na ulici.

Hele, dám ti příklad, který mě do života strašně dal. Jednal jsem s jedním nájemníkem, který má svoji firmu a je výborně zabezpečenej. Prachy mu určitě nechybí. Já jsem toho hctěl využít a chtěl z něj vymáčkout navíc 15 tisíc (myslel jsem si, že to pro něj bude pakatel, o kterým se nejedná) navíc. On mi řekl krásnou věc: "Pane ......, 15 tisíc je pro mě stejně jako pro vás jedna cesta do Chorvatska ...". Krásně mě vyučil - je mu jedno, kolik má a kolikrát si onu cestu může dovolit udělat už teď, ale proč by se měl vlastně za nic nechat o tu jednu cestu do Chorvatska připravit?

Reagovat
CHONG

Zrovna já nadávám na Péreze kudy chodím

Ten tvůj příklad je sice fajn, ale podle mě není úplně přiléhavý, pro mě je dost podstatný rozdíl, jestli si máš ukrojit z vlastního koláče, který už máš k dispozici a nebo jestli "jenom" nedostaneš další koláč.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, ale ta logika je úplně stejná - saldo tvýho koláče bude -15 000.

Reagovat
CHONG

Souhlas, akorát, když ti někdo nedá ten další koláč, tak do toho Chorvatska můžeš pořád jet, když ti uřízne kus z toho stávajícího, tak pojedeš do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

ale takhle to přece nestojí - on do toho Chorvatska může jezdit každý měsíc, ale proč by si nezajel jeden měsíc dvakrát, že jo ...

Reagovat
CHONG

Ale když ti tu patnáctku dá, tak pojede jenom jednou, kdežto když on nedá nic tobě a ty nedáš nic jemu, tak pojede dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

no však právě. A Ramos chce prostě jet dvakrát, kdežto Florentino mu nabízí jen jeden termín ...

Reagovat
CHONG

Já to vidím trochu jinak, Ramos teď může jet dvakrát, on chce jet čtyřikrát a Pérez mu nabízí, že může jet třikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me teda na deti a rodinu sere pes, ti uz maj tedkom tak moc, ze nevi, co s tim. Ramosovi jde proste jen o prestiz a princip. Nejvic v tymu maji mit ti nejlepsi a nejdulezitejsi, co pro klub dlouhodobe odvadi neocenitelnou praci. A ne hovno hrajici pokemoni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si Flore mysli ze da tomu drevakovi 9 mega cisteho a bude hrat tak ako hra . Tak sa Ramosovi ani necudujem . To iste cakam s Iscom .

Je to fakt v pici do par rokov sme bez spaniela v Reale .

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol dal minulú sezónu v lige 47 gólov - García (14), Stuani (12), Caicedo (9), Vázquez (3).

Garcíu pustia za almužnu (keby mali na neho nejakú lukratívnu ponuku, tak nepoviem nič, ale oni ho pustia za €1,5M ).

Vázquez pôjde späť do Realu za €1M (Real celkom určite využije opciu na spätný nákup).

Caicedo je spájaný s viacerými klubmi s Ázie a Krasnodarom, spomína sa suma €4M .

A Stuani silne pochybujem, že bude chcieť ostať, ak to idú takto vypredávať za almužny .

Získajú možno €6,5M, ale stratia 26 gólov = to mi je teda za prestupová politika + príp. so Stuanim stratia 38 gólov zo 47, potom nech sa nečudujú, ak na konci sezóny zostúpia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak práve Stuani bude za tie odchody jeho konkurentov rád a s potešením ostane a zahrá si oveĽa viac ako doteraz. Môj názor

Inak to je fakt smiešná prestupová politika, minimálne jedného z tých hráčov by si mohli nechať pekne zaplatiť niekým z PL, kde sa pohybujú čiastky niekde úplne inde. Oni túto sezónu hrali ako na hojdačke, v niektorých častiach sezóny som mal pocit že porazia hocikoho a v niektorých prehrávali už v šatni, strašne nevyzpytateľný tím to bol.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme ako sa rozhodne(ú), ale oni sú schopný ho predať za €3-4M. Jediné čím by sa tento rozpredaj dal ospravedlniť je, že to idú vsadiť na vlastných odchovancoch, lebo ich Juvenil A aj Juvenil B vyhral svoju ligu a potom v tom celkovom play off medzi víťazmi tých 7 regionálnych líg prehrali až vo finále v predĺžení s Villarrealom, takže majú celkom solídnych dorastencov , ale aj tak by ich nemali predávať za výpredajové ceny, veď tí hráči mali za sebou dobrú sezónu a stále majú dosť dobrú výkonnosť/vek...

Reagovat
smazaný uživatel

a co tak skusit zobrat z valecana BUENA ? (17 golov) a k nemu este toho rica s celty

Reagovat
smazaný uživatel

Bueno už podpísal Portu a neviem akého Rica myslíš, lebo žiadny za Celtu nehrá a celkovo sú v Primere traja: Sergio Rico (Sevilla), Fran Rico (Granada), Mikel Rico (Bilbao)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele