Eriksson chce zimní přestávku

20.12.2007, 20:54
Aktuality
Nechce snižovat počet klubů, ani rušit vánoční a novoroční tradici. Přesto by se vedení Premier League mělo podle manažera Manchesteru City Svena-Görana Erikssona zamyslet nad návrhem zimní přestávky. Její zavedení by prý přineslo pro celý anglický fotbal mnoho užitku.

"Opravdu tomu nerozumím," nechápavě kroutí hlavou bývalý kouč anglického národního týmu, jenž by rád svým ovečkám dopřál zimní odpočinek. Všude v Evropě je zimní přestávka pravidlem, pouze v Anglii se hraje nepřetržitě.

"Během mého působení u anglické reprezentace jsem mluvil s každým manažerem z Premier League. Všichni se zimní přestávkou souhlasili. Stejně tak vedení klubů. Jenže na konci všeho se stejně nic nestalo," řekl Eriksson.

"Nemluvím o snížení počtu týmů v Premier League, ani přestávce během Vánoc nebo Nového roku. Tomu rozumím, fotbal o vánočních svátcích musí v této zemi být, to je tradice. Ale mohlo by se přinejmenším uvažovat o přestávce po Novém roce. Nechápu, proč to lidé nechtějí," uvedl švédský kouč.

Podle Erikssona by díky přestávce ubylo zraněných fotbalistů. Také nedávná analýza BBC potvrdila, že hráči na Ostrovech jsou kvůli náročnému tempu častěji zraněni. "Pro celý anglický fotbal by to byla obrovská výhoda. Můžu ukázat statistiky, které od února do konce sezóny v Premier League prokáží vyšší počet zranění, než tomu je v ostatních evropských zemích. Samotní lékaři se zavedením zimní přestávky souhlasí," zdůraznil Eriksson.

Manchester City se tento víkend střetne s Aston Villou, na 27. prosince je naplánované utkání s Blackburnem. O tři později se "Citizens" utkají proti Liverpoolu a 2. ledna završí náročný program kláním s Newcastlem United.

Autor: Pavel Janega / football365.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jo jo ,hracum by to asi bodlo , ale co my ??? Na co se mame pak divat , to mame cucet do krbu ???

Reagovat
Devil

To je fakt , ale ja i tak budu rad kdyz si o vikendu pustim aspon nejakej fotbal. Mlada me to zakazala ,ze se bude nas malinkej synek divat na vanocni pohadky. .Ale zapas Man. Utd. uvidim , to jsem si vydupal .

Reagovat
Kapřík

To ti gratuluju. Moje slečna sice ani neví co to nějakej Manchaster United je, ale to jí nezabraňuje v tom, aby mi pohled na jeho hru nezakazovala a nebo asoň nezpestřovala rozličným házením klacků pod nohy. A takhle to mám se vším fotbalem, je to boj.

Reagovat
Devil

Jo jo , nemame to lehky .

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušit Carling Cup, zavést zimní pauzu a problém je vyřešen

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Carling Cup je k hovnu. Zbytečný pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas prilezitost pro hrace z lavicky a pro mladiky....chod PL to podle me moc neovlivnuje....zimni pauza je blbost, co by v Anglii celou zimu vsichni delali...a co bych delal ja..?

Reagovat
smazaný uživatel

Zahrát si můžou za rezervu, to je takový ligový Carling Cup.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom neco bude, kazdopadne maj spis sanci se ukazat v Carling cupu nez v rezerve

Reagovat
Devil

Tak tomu neverte ze ho zrusi ,Carling Cup v Anglii ma us nejakou tradici !

Reagovat
smazaný uživatel

Sám tomu taky nevěřím, že by ho zrušili, ale stejně si myslím, že je to zbytečný hrát 2 domácí poháry.

Reagovat
Devil

To asi jo , neco na tom bude .

Reagovat
smazaný uživatel

všechno ať zůstane tak jak je...zraněných v anglii je víc jen proto že se hraje tvrději než v jiných ligách...a anglická liga je nejkvalitnější právě proto že sou dva poháry..náročná liga a evropský poháry...díky tomu potřebujou týmy kvalitní hráče a je pak kvalitní hra...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu furt ty čachry se změnama.. Ať to nechajou tak jak to je.. Fakalo to dost let bez přestávky, bude to fakat aj nadále.. Prostě tím je anglická liga výjmečná a sere mě co furt v těch asociacích vymýšlejí za změny.. Asi aby se neřeklo že tam hovno dělajou..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele