ERIKSSON BRÁNÍ CESTU DO ŠANGHAJE

12.04.2006, 12:02
Aktuality
Trenér národního týmu Anglie Sven-Göran Eriksson se znovu dostal pod palbu kritiky. Nyní se médiím nelíbil jeho výlet do Šanghaje, ze kterého měl finančně profitovat. Švédský kouč však vše vysvětlil a stojí za ním i Fotbalová asociace (FA).

Eriksson je oblíbeným terčem novinářů, kteří ho podrobují mikroskopickému dohledu, kdykoliv se jen pohne. Po aféře s falešným šejkem nyní média zkoumala jeho výlet do Šanghaje z minulého týdne.

Některé deníky se do švédského trenéra pustily, jelikož se podle jejich názoru měl v tomto období spíše soustředit na sledování anglických reprezentantů, než jezdit kvůli byznysu po Číně. Navíc se objevily zprávy, že zde Eriksson za podporu jisté firmy obdržel 200 tisíc eur.

"Naznačovat, že jsem dostal 200 tisíc eur, je směšné. Ve skutečnosti mi zaplatili 18 500 liber a všechny peníze jsem věnoval na charitu," brání se. "Chtěl bych ujasnit, že jsem jel do Šanghaje s plným povolením FA. Tato cesta byla kombinací byznysu o fotbalu."

To potvrdila i FA. "On nemá co skrývat, my nemáme co skrývat. Byl tou nejpovolanější osobou, která mohla vycestovat do Šanghaje kvůli fotbalu a jeho cesta nijak neovlivní práci směřovanou k mistrovství světa," prohlásil mluvčí FA Adrian Bevington.

"Setkal jsem se s manažery čínského národního mužstva a jednoho z klubů první čínské ligy, kteří chtěli čerpat z mých zkušeností z působení ve čtyřech různých zemích," potvrdil Eriksson, že do Číny jel také kvůli fotbalu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*derek

Pořád s ním sou jen problémy, už aby byl pryč!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele