Eredivisie - preview 23. kola: Alkmaar - Ajax

23.02., 09:17, aktualizováno 25.02., 08:52
Previews
AFAS Stadion (© AFP)

Magnetem nedělního programu Eredivisie je střetnutí mezi Alkmaarem a Ajaxem. Feyenoord se představí na půdě Almere City, kdežto Twente hostí Go Ahead Eagles. Poslední Vitesse potřebuje zabrat na hřišti rotterdamského Excelsioru.

SBV Excelsior - SBV Vitesse

neděle 12:15

Celek z Arnhemu na začátku nového roku sehrál hned několik velmi důležitých zápasů o udržení prvoligové licence, ovšem kvůli mizerné koncovce nedotáhl ani jeden z nich do vítězného konce a ve dvanácti zbývajících kolech ho tedy čeká nervydrásající bitva o záchranu. Hostující klub totiž v dosavadních dvaadvaceti ligových duelech vyhrál pouze třikrát a v tabulce mu stále patří úplně poslední osmnácté místo s pouhými třinácti body.

Tradiční účastník Eredivisie je tedy v obrovských problémech, jelikož na šestnáctou barážovou pozici Waalwijku ztrácí pět bodů a za svým nadcházejícím soupeřem, který je mimochodem patnáctý, zaostává dokonce o bodů osm. Celkově se neradoval z výhry téměř dva a půl měsíce, kromě vypadnutí z národního poháru s druholigovým Cambuurem (1:2), nezvládl střetnutí s Heraclesem (2:3) a minule ani s Volendamem.

Proti sedmnáctému týmu nizozemské nejvyšší soutěže byl sice mnohem blíže ke třem bodům, jenže hned třikrát nastřelil brankovou konstrukci a musel se tedy spokojit s nerozhodným výsledkem 1:1. Jestliže nedokáže naplno bodovat ani v Rotterdamu s Excelsiorem, tak jeho situace už bude "víceméně" kritická. Excelsior se aktuálně trápí ještě více než jeho nedělní rival, protože v lize prohrálo třikrát v řadě.

Po dílčím úspěchu s Heerenveenem (3:0) a nerozhodném výsledku s Utrechtem (1:1) totiž nedokázalo konkurovat nováčkovi z Almere (1:2), pak silnému Twente (0:3) a před týdnem ani v městském derby se Spartou (2:4), i když krátce po odehrané čtvrthodině vedlo o dva góly. S Vitesse se v posledních dvou vzájemných střetnutích rozešlo smírně v bezbrankovém poměru.

Domácí tým postrádá Pierieho, El Jaakoubiho, Smeulerse, Nieuwpoorta a Hartjese, hosté nemají k dispozici Tielemanse, Jonathanse, Fodého Fofanu, Davyho Pröppera ani vykartovaného Hendrikse.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.55 - 3.25

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Twente - Go Ahead Eagles

neděle 14:30

Celek z Enschede se i letos může pyšnit solidní vyrovnaností výkonů a v tuto chvíli bojuje o přímý postup do evropských pohárů, ovšem tu a tam nečekaně selže, a právě to se mu stalo uplynulý víkend s Utrechtem (0:1). Na druhou stranu nemusí z dlouhodobého hlediska panikařit, protože v tabulce Eredivisie je třetí se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů a před čtvrtým Alkmaarem stále drží pětibodový odstup.

Domácímu týmu v předchozích dvou sezónách jen těsně unikl postup do hlavní fáze některého z evropských pohárů a teď konečně chce tuto skutečnost změnit, nicméně k tomu se potřebuje co nejdříve vrátit na vítěznou vlnu. Od začátku nového roku prohrál na ligové scéně dvakrát nejtěsnějším poměrem 0:1, kromě Utrechtu totiž před zhruba měsícem nestačil ani na Nijmegen.

Jinak ale například zdolal konkurenční Alkmaar (2:1) a cenný bod si odvezl z Rotterdamu s Feyenoordem (0:0), kromě toho si snadno poradil s Waalwijkem i Excelsiorem (v obou případech 3:0). "Stále je před námi velká porce zápasů a naším jasným úkolem je neztrácet příliš mnoho bodů. Utrecht však předvedl skvělý výkon a za taktickou vyspělost si zasloužil vyhrát, teď nás čeká velmi podobný soupeř," uvedl s respektem na adresu Go Ahead lodivod Twente Joseph Oosting.

Klub z Deventeru letos patří mezi příjemná překvapení a není vůbec vyloučeno, že taktéž zabojuje o evropské poháry. V dosavadních dvaadvaceti případech získal slušných čtyřiatřicet bodů a je šestý jen o dva body za pátým Ajaxem. Momentálně neprohrál v Eredivisii pětkrát v řadě, naposledy vyloupil Heerenveen (2:0). Oba nedělní protivníci se spolu utkali v této sezóně začátkem prosince uplynulého roku a Twente slavilo venkovní výhru 3:1.

Zkušený hostující kouč René Hake postrádá Kuiperse, Edvardsena, Amofu i Rommense, jeho protějšek Oosting nemůže počítat s Besselinkem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.81 - 7.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Almere City - Feyenoord Rotterdam

neděle 14:30

Ten nezdar se Feyenoordu rozhodně nepřekousával snadno. Boj o osmifinále Evropské ligy s AS Řím asi nemohl být vyrovnanější, přesto se rotterdamský gigant nedostal mezi šestnáctku nejlepších. Spravit náladu a chuť si tak hodlá v nedělním střetnutí Eredivisie, čeká ho přitom po papírové stránce přívětivý protivník. Almere City jakožto nováček bude v roli outsidera.

Už první vzájemné klání ze srpna loňského roku jasně ukázalo, jak propastný může být rozdíl mezi partou trenéra Alexe Pastoora a šestnáctinásobným mistrem Nizozemska. Feyenoord se se svým sokem před vlastními fanoušky vůbec nemazal, s pompou si zastřílel a urval pětibrankové vítězství. I když obecně družina z Almere do této chvíle možná až nečekaně prosperovala a aktuálně se drží v klidném středu tabulky, cokoli jiného než výhra hostů by v nynějším případě bylo velmi překvapivé.

Stěží však odhadovat, v jakém rozpoložení bude výběr De club aan de Maas po vypadnutí s italským konkurentem. O neúspěchu Feyenoordu nakonec rozhodl až penaltový rozstřel, který zkrátka lépe zvládl římský klub. "Pokud už máte končit, vždycky jste rádi, když vás vyřadí takový celek, který se pak dostane do finále. Nebo ten, který si momentálně vede velmi dobře,” hledal alespoň nějaká pozitiva Arne Slot, kouč úřadujících mistrů Nizozemska.

Hosté letos v nizozemské nejvyšší soutěži můžou jen obtížně pomýšlet na obhajobu titulu, vedoucí PSV je prostě příliš vzdálené. Do závěrečných fází sezóny budou především bránit druhou příčku, například před neustále dotírajícím Twente. Domácí se teď pochopitelně pokusí favorita zaskočit, minimálně by mohli těžit z předešlého výkonu z půdy Zwolle. Bezpochyby je totiž povzbudil fakt, že ukončili své trápení, trvající od roku 2006, a tohoto protivníka konečně od této doby zase porazili.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.70 - 5.72 - 1.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - AFC Ajax

neděle 16:45

Oba dva nedělní protivníci byli před sezonou považováni za možné adepty na titul, nicméně po necelých dvou odehraných třetinách tohoto ročníku je nad slunce jasné, že na nizozemský trůn letos neusednou. Domácí Alkmaar totiž po solidním začátku upadl do obrovské krize a vedoucí duo se mu výrazně vzdálilo, naopak Ajax si po katastrofálním vstupu snaží zajistit přímou účast alespoň v předkole některého z evropských pohárů.

AZ až do minulého střetnutí doslova strádalo, jelikož z výhry v základní hrací době se neradovalo dokonce desetkrát za sebou. Jeho mizérie vyvrcholila bezbrankovou remízou na půdě podceňovaného nováčka z Almere. Jeden z velkých favoritů celé Eredivisie málem zaznamenal další ztrátu i před týdnem v Sittardu, nicméně díky trefě Daniho De Wita v poslední minutě základní hrací doby udolal místní Fortunu 2:1.

Nový trenér Maarten Martens tak zažil premiérovou výhru od svého příchodu v polovině ledna a nyní věří, že se bude blýskat na lepší časy. "Sebevědomí hraje podstatnou roli v každém klubu a jeden dílčí úspěch může situaci obrátit na druhou stranu. My v žádném případě nejsme z krize venku, ale v tuto chvíli je atmosféra v kabině uvolněnější a všichni věříme, že Ajax porazíme," řekl devětatřicetiletý belgický rodák optimisticky.

AFC se momentálně musí popasovat s velmi náročným programem. V předchozích dvou týdnech se totiž představilo v play off o osmifinále Konferenční ligy a s norským vyzyvatelem Bodø/Glimtem sehrálo s nesmírně vyrovnaný dvojzápas - po vydřené domácí remíze (2:2) hrálo nerozhodně i ve čtvrteční odvetě na severské půdě (1:1) a o trochu šťastném postupu rozhodl až ve 114. minutě prodloužení střídající Kenneth Taylor.

Amsterdamský gigant tak určitě pocítí značný úbytek sil z nesmírně dlouhého utkání i náročného cestování a je tedy možné, že některé opory budou spíše odpočívat. Ajaxu se v tuto chvíli na ligové scéně rozhodně nedaří podle představ, protože po nečekané porážce v Heerenveenu (2:3) nedokázal dotáhnout do vítězného konce ani nadějné rozjetý duel s Nijmegenem (2:2).

Domácím patří v tabulce čtvrtá příčka s devětatřiceti body, hosté mají na kontě o tři body méně a jsou pátí. Oba dva k tomu ztrácejí na vedoucí PSV více než dvacet bodů. "Samozřejmě jsme nesmírně šťastní, že jsme postoupili do osmifinále Konferenční ligy, jenže teď se už musíme připravit na další obtížný zápas v Eredivisii. Alkmaar má opravdu silný tým a před vlastními fanoušky příliš často neprohrává, my si však na jeho stadion jedeme pro tři body," prohlásil odhodlaně kouč John van 't Schip.

Ten nemůže využít služeb dlouhodobých marodů Gooijera, Bergwijna, van Axela Dongena, Godtse a Ávily, nově navíc nemá jistotu startu ani nejlepší střelec týmu Briana Brobbey, jenž v Norsku opustil trávník ze zdravotních důvodů ještě před koncem prvního poločasu. Martens nenasadí Sadiqa, Schoutena, Verhulsta a Westervelda.

AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Ryan - Sugawara, Goes, Bazoer, Wolfe - Clasie, Belič - Mijnans, De Wit, Van Bommel - Pavlidis

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Rensch, Šutalo, Hato, Sosa - Tahirovic, Taylor, Van den Boomen - Berghuis, Akpom, Forbs

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.90 - 3.44

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Volendam - SC Heerenveen

neděle 20:00

Sestupem ohroženému Volendamu se s každým přibývajícím zápasem krátí čas na nějaké výrazné zlepšení, které by ještě mohlo znamenat přímou záchranu v nejvyšší nizozemské soutěži. FC totiž v dosavadních dvaadvaceti zápasech jen třikrát vyhrálo a posbíralo prakticky "nicotných" třináct bodů. Nyní přivítá Heerenveen, který na tom není o tolik lépe a zatím marně dobývá horní polovinu Eredivisie.

Domácí celek je momentálně předposlední sedmnáctý o skóre před posledním Vitesse, na šestnáctou barážovou příčku Waalwijku ztrácí pět bodů a za patnáctým Excelsiorem dokonce zaostává o propastných osm bodů. Z posledního vítězství na nizozemské scéně se radoval v polovině prosince právě v Heerenveenu, kde překvapivě skóroval hned dvakrát a nakonec se radoval z nejtěsnějšího vítězství 2:1.

Od této chvíle však posbíral pouhé dva body, před týdnem v klíčovém střetnutí s Vitesse remizoval 1:1 a vzhledem k průběhu musel být se získaným bodem nadmíru spokojen. SC tedy má svému nedělnímu soupeři rozhodně do vracet a dílčí úspěch potřebuje jako sůl - minule totiž nedokázalo potvrdit zlepšující se formu proti konkurenčnímu Go Ahead a kvůli mizerné koncovce s ním prohrálo 0:2.

Srdíčka se přitom před zápasem s vyzyvatelem Deventeru dostala do dobré pohody, jelikož neprohrála třikrát za v řadě - z toho remizovala s Alkmaarem (2:2), a vysoce favorizovaný Ajax dokonce přehrála po výsledku 3:2. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena se aktuálně nacházejí v lize na dvanácté příčce s pětadvaceti body.

Hostující lodivod postrádá Wålemarka s moldavským kanonýrem Nicolăescuem, jeho protějšek Regillio Simons nemá k dispozici Twigta, Le Rouxe, Mbuyambu, Payneho ani Antonioliho.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.43 - 4.35 - 1.59

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

sobota 18:45

Waalwijk v předešlých dvou sezónách dokráčel k celkem pohodlné záchraně, ovšem v tomto ročníku ještě může zažít hodně perné okamžiky a v tuto chvíli se nedá předpokládat, že udrží prvoligovou příslušnost s nějakým velkým předstihem. RKC totiž v dosavadních dvaadvaceti zápasech vybojovalo jen osmnáct bodů a patří mu až šestnáctá barážová příčka s tříbodovým mankem na patnáctý Excelsior.

Svěřenci trenéra Henka Frasera zatím drží před sedmnáctým Volendamem i osmnáctým Vitesse pětibodový odstup, ale ten v žádném případě nemusí být dostatečný a v nejbližší době tedy opět potřebují zabrat. Po osmi ligových zápasech bez výhry překvapivě zabrali proti rozjetému Nijmenegenu, jelikož ho díky skvělému začátku zdolali 2:0, naposledy po srdnatém výkonu utrpěli těsnou porážku 0:1 v Rotterdamu s obhájcem titulu Feyenoordem.

Waalwijku se na svého nadcházejícího protivníka před vlastními fanoušky poměrně daří, v předchozích dvou případech ho totiž zdolal 2:1 a 3:1. V tomto ročníku s ním podle očekávání sehrál vyrovnanou partii, jenže nakonec odcházel z trávníku poražen (0:1). Fortuna dosud posbírala o šest bodů více a náleží jí třináctá příčka, záchranu tedy taktéž nemá vůbec jistou. Od začátku února navíc nevyhrála čtyřikrát po sobě a z toho hned třikrát prohrála, před týdnem nestačila na silný Alkmaar.

Fraser nemůže využít služeb Seuntjense, El Harmaziho a ani brankářské jedničky Vaessena, který byl v utkání s Feyenoordem vyloučen již zhruba deset minut před přestávkou, vyzyvatel ze Sittardu nemůže počítat pouze s francouzským záložníkem Rosierem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.12 - 2.86

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - PSV Eindhoven

sobota 20:00

Eindhovenský gigant dál předvádí v této sezóně famózní výkony, především díky neuvěřitelné ofenzivní síle drtí jednoho soupeře za druhým a momentálně to vypadá, že po šestileté přestávce usedne na nizozemský trůn. V dosavadních dvaadvaceti duelech na ligové scéně totiž hned dvacetkrát zvítězil a jen dvakrát remizoval, s dvaašedesáti body tedy vévodí celé soutěži s dostatečným desetibodovým náskokem na druhý Feyenoord.

Svěřenci trenéra Petera Bosze sice v žádném případě ještě nemají jistotu, ale s každým vítězným utkáním jejich akcie letí výrazně vzhůru. V úvodu nového roku sice pouze remizovali s Utrechtem a o čtrnáct dní později také s Ajaxem (v obou případech 1:1), nicméně vzápětí si bez větších potíží poradili se zachraňujícími se celky Volendamem (5:1) i Heraclesem (2:0) a v úterý předvedli solidní výkon i v úvodním střetnutí osmifinálové fáze Ligy mistrů s německým Dortmundem (remíza 1:1).

"Oproti Zwolle za sebou máme fyzicky náročné vystoupení s Dortmundem, ve kterém jsme však ukázali naší sílu a určitě jsme mohli i zvítězit. Teď se musíme přepnout zpět na ligovou scénu, Zwolle totiž hraje od úvodu sezóny velice dobře a dokáže překvapit téměř kohokoli. Na druhou stranu máme dostatečně široký kádr na to, abychom se s náročným programem vypořádali, a s ničím jiným než s tříbodovým ziskem spokojeni nebudeme," má jasno šedesátiletý Bosz.

PEC jako nováček letošního ročníku má jasný úkol v podobě záchrany, nicméně v tuto chvíli to vypadá, že by mohl směřovat mnohem výše - až do minulého ligového klání neprohrál v Eredivisii šestkrát po sobě, naposledy však nezvládl nováčkovský souboj s Almere (0:1) a v tabulce je tedy desátý se sedmadvaceti body. S PSV má velmi tristní bilancí vzájemných střetnutí, neboť s ním prohrál šestnáctkrát za sebou. Domácí outsider nenasadí Druijfa, Lagsira, Buurmeestera a Ryana Thomase, hosté postrádají Langa s Tilem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.50 - 7.24 - 1.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam

sobota 21:00

Po dvaadvaceti odehraných kolech odděloval Nijmegen a Spartu jediný bod. Oba celky by se na konci sezóny rády viděly v play-off o postup do evropských pohárů a dlouhodobě jsou tak nějak na hraně. Rotterdamský výběr pocestuje na půdu svého soupeře povzbuzený o předešlé vítězství v derby nad Excelsiorem, domácí nicméně před týdnem rovněž vůbec nezaháleli.

Získaný bod ze hřiště Ajaxu byl pro NEC bezpochyby pozitivní. Na amsterdamském stadionu se zkrátka úspěšný rezultát zaznamenává jen velmi stěží, jakkoli letos nizozemský gigant prožívá velmi těžkopádnou sezónu a nepůsobí tak dominantně. "Pokud v jakémkoli utkání dvakrát vyrovnáváte, musíte pak být s remízou vlastně spokojeni,” hodnotil minulé klání Rogier Meijer, kouč Nijmegenu.

Svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka potřebují na Goffertstadionu vyhrát, jestli se chtějí v průběžném pořadí dostat před svého nynějšího oponenta. Pro ně bylo především důležité, že naposledy přerušili předchozí nelichotivou bilanci tří porážek z posledních čtyř zápasů, a teď chtějí v nastoleném trendu pokračovat. Obecně by se mělo jednat o těsný souboj, což mimochodem naznačuje už vzájemný mač z podzimní části ročníku. V září se konala plichta.

Ne že by v obou táborech smutnili, kdyby se nakonec nepovedlo prokousat se do pohárové Evropy. Spíše je to pro oba takový cíl řazený v kategorii příjemných nadplánů. Ostatně třeba pro obránce Barta van Rooije není aktuální dění v tabulce tak zásadní. "Moc se o to nezajímáme,” přiznával v rozhovoru pro klubový web. "Potřebujeme být dobří při hře s míčem, nasadit vysokou intenzitu a ukázat vlastní hru. Bude přece vyprodáno,” připomínal před střetem se Spartou.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.63 - 3.72

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Heracles Almelo

pátek 20:00

Utrecht se po velmi rozpačitém začátku sezony postupem času dostával do očekávané formy a po dlouhé sérii remíz momentálně zvítězil třikrát za sebou, díky čemuž se vrátil do hry o přímý postup do evropských pohárů. Hostitelé v dosavadním průběhu posbírali devětadvacet bodů a patří jim deváté místo tabulky, za šestým Go Ahead zaostávají o bodů pět. Nyní budou plnit úlohu favorita proti nováčkovi z Almela.

Domácí výběr se nejprve trápil a v úvodních osmi zápasech jen jednou vyhrál a hned sedmkrát prohrál, v Eredivisii se proto nacházel i na úplně posledním osmnáctém místě. Po odvolání dánského lodivoda Michaela Silberbauera však usedl na lavičku strůjce úspěchu konkurenčního Twente v uplynulých dvou ročnících Ron Jans a ten po počátečních "porodních bolestech" výrazně pozvedl své hráče, jelikož aktuálně na ligové scéně s nimi neprohrál již čtrnáctkrát za sebou.

Utrecht utrpěl poslední porážku mezi nizozemskou smetánkou začátkem října uplynulého roku, úderem února toho letošního ještě neztratil ani bod a poradil si jak s Volendamem (4:2), tak s Fortunou (4:0) a naposledy i s favorizovaným Twente (1:0). Heracles má naopak zcela jiné starosti a snaží se hlavně udržet mezi elitou. Ve dvaadvaceti odehraných duelech posbíral dvaadvacet bodů a je čtrnáctý.

Výběr vedený koučem Erwinem van de Looiem uspěl v minulých čtyřech případech jen s posledním Vitesse (3:2), jinak nestačil na Ajax (2:4), Nijmegen (1:3) a naposledy ani na suverénní PSV (0:2). Podzimní vzájemné střetnutí pátečních rivalů vyznělo ve prospěch favorita, jelikož Utrecht na stadionu Erve Asito zvítězil po výsledku 3:1.

Jans se nově musí obejít bez klíčového amerického křídelníka Taylora Bootha, na marodce k tomu zůstávají Romeny, Gadellaa, Lidberg, Descotte i řecký brankář Barkas. Hosté přijedou bez vykartovaného Limbombeho, nastoupit nemůže ani zraněné trio Čestić - Van Oorschot - Laursen.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.15 - 8.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
22
20
2
0
70 : 10
62
2
Feyenoord Rotterdam
22
16
4
2
56 : 17
52
3
FC Twente
22
13
5
4
42 : 22
44
4
AZ Alkmaar
22
11
6
5
42 : 22
39
5
AFC Ajax
22
10
6
6
51 : 41
36
6
Go Ahead Eagles
22
9
7
6
37 : 29
34
7
NEC Nijmegen
22
7
9
6
41 : 37
30
8
Sparta Rotterdam
22
8
5
9
29 : 31
29
9
FC Utrecht
22
7
8
7
28 : 30
29
10
PEC Zwolle
22
7
6
9
31 : 34
27
11
Almere City
22
7
6
9
22 : 37
27
12
SC Heerenveen
22
7
4
11
34 : 44
25
13
Fortuna Sittard
22
6
6
10
22 : 39
24
14
Heracles Almelo
22
6
4
12
29 : 52
22
15
SBV Excelsior
22
4
9
9
35 : 45
21
16
RKC Waalwijk
22
5
3
14
20 : 39
18
17
FC Volendam
22
3
4
15
23 : 53
13
18
SBV Vitesse
22
3
4
15
16 : 46
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele