Eredivisie - preview 22. kola: Neděle servíruje pět zápasů

17.02.2023, 09:46, aktualizováno 19.02.2023, 09:20
Previews
John Heitinga (© AFP)

Ajax se na domácí scéně zmátořil, vyhrál třikrát za sebou a na další tři body si brousí zuby v utkání proti Spartě Rotterdam. PSV Eindhoven cestuje do Utrechtu, Twente se zase představí na půdě Go Ahead Eagles...

Cambuur Leeuwarden - SC Heerenveen

neděle 12:15

Hráči Cambuuru si v posledních letech zvykli na prestižní Fríské derby, ovšem z jejich pohledu teď bude důležitější než kdy jindy. Celek z Leeuwardenu se totiž momentálně nachází až na sedmnáctém místě ligové tabulky s pouhými třinácti body a boj o záchranu rozhodně nebude mít jednoduchý, na patnáctý Volendam ztrácí čtyři body. Heerenveen se po solidním vstupu do sezóny trápí a nyní prohrál v Eredivisii již čtyřikrát za sebou.

Domácímu celku se od začátku tohoto ročníku nedaří a v dosavadních dvaceti zápasech zvítězil jen třikrát. V novém roce se sice trochu zlepšil, ale stále to není z jeho strany úplně ono. Po klíčové výhře v Groningenu (1:0) těsně nestačil na Fortunu (1:2), a poté utrpěl debakl 0:5 s mistrovským Ajaxem. Předešlý víkend získal cenný bod za bezbrankovou remízu s Nijmegenem.

Hosté se naposledy radovali z výhry před necelým měsícem, když vyzráli na poslední Groningen (3:1). Od té doby postupně podlehli Fortuně (0:2), Vitesse (1:3), Utrechtu (0:1) i vedoucímu Feyenoordu (1:2) a v tabulce jim náleží osmá příčka se sedmadvaceti body. "Bohužel se nám nedařilo střelecky a dostali jsme se do krize, toto derby je však skvělou příležitostí, jak ji přerušit," myslí si domácí lodivod Kees van Wonderen.

Heerenveen celkově neprohrál s Cambuurem pětkrát za sebou, v tomto ročníku ho udolal nejtěsnějším poměrem 2:1. "Soupeř není v optimální formě, to ovšem neznamená, že to bude jednoduché utkání. Očekávám velké emoce z obou stran, nám i Heerenveenu jde totiž o hodně. Za každou cenu chceme nechat na trávníků úplně všechno," řekl s velkým odhodláním kouč Cambuuru Sjors Ultee. Ten nemá k dispozici Van der Meera, Jacobse, Mauluna či Gullita, hosté postrádají Van Amersfoorta, Van Beeka a brankáře Nopperta.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.34 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

FC Utrecht - PSV Eindhoven

neděle 14:30

Úřadující vicemistr Eredivisie momentálně zažívá složité období a nyní ho navíc čeká další nesmírně obtížná zkouška. PSV ve čtvrtek sehrálo fyzicky vyčerpávající zápas v Seville a utrpělo vysokou porážku 0:3, která mu už nedává příliš velkou šanci na postup do osmifinále Evropské ligy. Po náročném cestování a velmi krátkém odpočinku zavítá do Utrechtu, jenž se postupně zvedá a určitě může překvapit.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye předvádějí v novém roce celkem konstantní výkony, na druhou stranu je mrzí nečekané ztráty se zachraňujícím se Emmenem (0:1) či Spartou (0:0), jinak by se totiž nacházeli na čele ligové tabulky. V tuto chvíli jsou čtvrtí se ziskem dvaačtyřiceti bodů a za vedoucím Feyenoordem zaostávají o body čtyři. Uplynulý víkend předvedli ofenzivní koncert a poslední Groningen deklasovali vysoko po výsledku 6:0.

Domácím patří sedmé místo s třiatřiceti body a na přímý postup do evropských pohárů to prozatím nevypadá, nicméně dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy je vysoce pravděpodobné. Na rozdíl od nedělního rivala svůj poslední ligový duel nezvládli, jelikož zvedajícímu se Vitesse podlehli 0:2. Utrecht nevyzrál na PSV více než tři roky a teď mu má rozhodně co vracet, protože na podzim v 10. kole s ním utrpěl obrovský debakl 1:6.

Van Nistelrooy po utkání se Sevillou klade důraz na dobrou náladu a v žádném případě nic nevzdává. "Tato vysoká prohra nám vzhledem ke kvalitě protivníka dává jen malou šanci na další pokračování, ovšem za týden na našem stadionu to může být zcela jiný zápas a stát se může opravdu cokoliv. Stále je před námi několik výzev, naším hlavním cílem zůstává zisk mistrovského titulu."

Ten se nově musí obejít bez Thorgana Hazarda, jenž si v Seville přivodil svalové zranění a čeká ho tak několikatýdenní přestávka, po zimním příchodu z německého Dortmundu nastoupil jen do čtyř utkání. Na marodce se dále nacházejí Boscagli, Mwene, El Ghazi a Sávio, dánský kormidelník Utrechtu Michael Silberbauer postrádá Dosta, Raatsieho, Warmerdama, Hendrikse, St. Jaga i Ramselaara.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.87 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Go Ahead Eagles - FC Twente

neděle 14:30

Twente už druhý rok po sobě konkuruje v Eredivisii těm největším favoritům a letos si to dokonce chce rozdat o titul. I přes několik nečekaných ztrát mu patří solidní páté místo se ziskem čtyřiceti bodů, přičemž za vedoucím Feyenoordem zaostává o bodů šest. Před týdnem dokázalo přerušit sérii čtyř utkání bez vítězství, jelikož i díky trefě českého forvarda Václava Černého porazilo nováčka z Volendamu hladce 3:0.

Celek z Enschede se dostal do krize koncem ledna, když pouze remizoval s Vitesse v poměru 2:2. Následně uhrál nerozhodný výsledek 1:1 s Feyenoordem i Groningenem a vzápětí těsně nestačil v osmifinále národního poháru na Ajax (0:1). V nejvyšší nizozemské soutěži momentálně neprohrál již dvanáctkrát za sebou a v nedělním střetnutí proto bude považován za jasného favorita.

Domácí letos neprohráli na ligové scéně téměř pět měsíců, jenže i přesto bojují o záchranu. V období od září loňského roku až do poloviny ledna toho letošního neokusili hořkost porážky jedenáctkrát po sobě, na druhou stranu však bodovali naplno jen čtyřikrát. Od té doby porazili pouze Nijmegen (1:0) a neuspěli s Alkmaarem (1:4), PSV (0:2), Waalwijkem (1:3) ani minule s rozjetou Spartou (1:2). V tabulce se nacházejí na třinácté pozici s dvaadvaceti body.

Twente se na vyzyvatele z Deventeru příliš nedaří, neboť ho z minulých čtyř případů přehrálo pouze jednou. V tomto ročníku s ním nečekaně remizovalo 1:1. V jeho dresu by opět měli nastoupit v základní jedenáctce čeští krajánci Michal Sadílek s kanonýrem Černým, který v této ligové sezóně skóroval už sedmkrát. Na marodce se nacházejí Brama a zřejmě i Julio Pleguezuelo, Go Ahead postrádá Willumssona, Edvardsena či Kuiperse.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.08 - 3.56 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AFC Ajax - Sparta Rotterdam

neděle 16:45

Ajax neprožívá úplně povedenou sezónu a určitě potřebuje stabilizovat výkony, teď se pokusí navázat na zlepšenou formu na ligové scéně proti rotterdamské Spartě. Po nevýrazném vystoupení v play-off o Evropskou ligu s německým Unionem (0:0) však nebude v úplně optimálním rozpoložení a podepsat se na něm může i velmi náročný program. Hosté totiž v této sezóně ukazují, že to s atakem pohárových příček myslí smrtelně vážně.

Amsterdamský gigant usedl na nizozemský trůn třikrát po sobě (s výjimkou nedohraného ročníku 2020/2021), jenže teď to vypadá, že další obhajoba nebude vůbec snadná. Po historicky nejdelší ligové sérii bez vítězství (sedm utkání v řadě) odvolal trenéra Alfreda Schreudera a do zbraně povolal Johnnyho Heitingu, Ajax pod jeho vedením zvládl čtyři ligové zápasy za sebou a rázem a se vyhoupl na třetí místo s třiačtyřiceti body, na vedoucí Feyenoord v tuto chvíli ztrácí přijatelné tři body.

Ve čtvrtek sehrál obtížnou bitvu s německým Unionem. V ofenzivě se totiž neprosadilo a ani jednou nevystřelil mezi tři tyče, bezbranková remíza tak pro něj byla ještě milosrdná. "Z naší strany to nebylo úplně optimální a určitě jsme nepředvedli to, na co jsme měli. Do jisté míry nás svazovala až příliš velká opatrnost. Jestli chceme postoupit do osmifinále, tak se za týden v Berlíně potřebujeme výrazně zlepšit," prohlásil Heitinga kriticky.

Ten znovu nemůže využít služeb Kaplana s Baasem, jistotu startu nemá ani Jorge Sánchez. Rotterdamský výběr byl před touto sezónou pasován do role jednoho z možných kandidátů sestupu, avšak realita je zcela jiná. Svěřenci kouče Mauriceho Steijna prohráli v dosavadních jedenadvaceti utkáních pouze čtyřikrát, momentálně v lize neokusili hořkost porážky desetkrát za sebou a nacházejí se na vynikající šesté příčce se sedmatřiceti body.

Na Ajax se jim dlouhodobě nedaří, neboť s ním prohráli dvanáctkrát v řadě, naposledy ho dokázali porazit před dlouhými čtrnácti lety. V předchozím kole se vrátili na vítěznou vlnu, když zdolali zachraňující se Go Ahead nejtěsnějším poměrem 2:1. Steijn nenasadí pouze Vriendse.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.27 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SBV Excelsior - NEC Nijmegen

neděle 20:00

Excelsior si ze všech rotterdamských celků v nejvyšší nizozemské soutěži vede nejhůře, nicméně udržení prvoligové licence má stále ve svých rukách. V dosavadních dvaceti utkáních získal dvacet bodů a nachází se na čtrnáctém místě tabulky o čtyři body před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu. Nyní se pokusí přiblížit k poklidnému středu tabulky proti konkurenčnímu Nijmegenu, jenž posbíral o čtyři body více a je jedenáctý.

SBV má za sebou velmi náročné období, jelikož v šesti utkáních hned čtyřikrát prohrálo a jednou vyhrálo. Porazit dokázalo jen nováčka z Volendamu (2:0) a bezbrankový výsledek uhrálo s Waalwijkem. V předešlém kole se představilo v tradiční páteční předehrávce a druhému Alkmaaru nemohlo konkurovat, když po strašidelném výkonu v prvním poločase utrpělo debakl 0:5.

Hosté jsou jasným remízovým lídrem celé soutěže, neboť mají na kontě těžko uvěřitelných dvanáct nerozhodných výsledků a celkově tedy jen čtyřikrát prohráli. Poslední dobou rozhodně neoslňují, protože od začátku ledna vyhráli v sedmi střetnutích pouze jednou nad Emmenem (3:1). Po nečekané porážce v Deventeru s Go Ahead (0:1) nedokázali minule potvrdit úlohu favorita proti Cambuuru (0:0).

Vzájemný duel tohoto ročníku skončil nerozhodně 1:1 a vyrovnaný průběh se dá očekávat i teď. Domácí dlouhodobě nemohou počítat s Pieriem, Donkorem a Ayoubem, NEC nevyužije služeb Roefse s De Wolfem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.61 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FC Volendam - SBV Vitesse

sobota 16:30

Nováček z Volendamu překonal krizi z úvodní části sezóny a dokonce se mu podařilo opustit sestupové pásmo, na druhou stranu vyhráno ještě v žádném případě nemá. V tuto chvíli se nachází na patnáctém místě Eredivisie se sedmnácti body a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu je o jediný bod. Teď bude plnit úlohu outsidera proti Vitesse, které se taktéž hodně trápilo, ale poslední dobou udělalo obrovský krok vzhůru.

Volendam získal ve čtrnácti utkáních podzimní části jen šest bodů a záchranu mu předpovídal opravdu málokdo. V novém roce se však zvedl, až do minulého utkání prohrál ze šesti případů jen jednou a na konto si připsal úctyhodných jedenáct bodů, přičemž zaskočil i ty největší kandidáty na zisk mistrovského titulu Alkmaar a Ajax (v obou případech remíza 1:1). Uplynulý víkend však zaostával ve všech ohledech a silnému Twente podlehl jasně 0:3.

SBV s úderem nového roku také přidalo a postupně se vyhouplo na současné dvanácté místo s třiadvaceti body, naděje na elitní sedmičku zaručující kvalifikaci o předkolo o Konferenční ligu tedy rozhodně žije. Klub z Arnhemu vybojoval v předchozích třech zápasech sedm bodů, jelikož si poradil s konkurenčním Heerenveenem (3:1) i Utrechtem (2:0) a bod za nerozhodný výsledek 2:2 si odvezl z Emmenu.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho se naposledy utkali s Volendamem v září uplynulého roku a s remízou 1:1 nemohli být spokojeni. "Volendam hraje velmi sympaticky a jeho trpělivé pojetí mu poslední dobou přináší ovoce. My si začínáme více věřit a postupně se zlepšujeme, ale ještě jsme daleko od splnění našeho cíle," řekl Cocu.

Ten postrádá haitského reprezentačního obránce Arcuse, jenž bude odpykávat trest za vyloučení s Utrechtem, na marodce se k tomu nacházejí Pröpper, Kozłowski i Tronstad. Domácí stratég Wim Jonk by mohl mít k dispozici kompletní výběr kromě Gaetana Oristania, který dostal vysoký pětizápasový distanc kvůli červené kartě s Alkmaarem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.90 - 1.84

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Groningen - FC Emmen

sobota 18:45

V tomto důležitém utkání o záchranu na sebe narazí dva celky, které se nacházejí v sestupovém pásmu a co nejrychleji ho chtějí opustit. Za mírného favorita je považován tradiční účastník Eredivisie Groningen, který však prožívá jednu z nejhorších sezón mezi elitou a momentálně je úplně poslední osmnáctý se ziskem třinácti bodů. Jeho protějšek Emmen doposud posbíral o tři body více a nachází se na šestnácté barážové pozici.

Svěřenci trenéra Dennise van der Reeho prohráli hned osm z předchozích devíti duelů, v tomto ročníku zvítězili jen třikrát a na kýženou výhru v tuto chvíli čekají téměř čtyři měsíce, kdy koncem října senzačně porazili úřadujícího vicemistra PSV (4:2). S tímto protivníkem se utkali právě uplynulý víkend a tentokráte vyhořeli, jelikož utrpěli obrovský debakl 0:6. Předtím získali nesmírně cenný bod za remízu 1:1 s ambiciózním Twente.

Hosté na tom nejsou o mnoho lépe a v minulých šesti ligových utkáních hned čtyřikrát prohráli, jedinou výhru zaznamenali taktéž s PSV (1:0). Minule nezvládli důležitý zápas s Fortunou a po vyrovnaném průběhu jí podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1. Groningen neprohrál s Emmenem třikrát za sebou, v této sezóně se s ním rozešel smírně bez branek.

V dresu Emmenu by si mohl odbýt premiéru zkušený útočník Danny Hoesen, jenž se vrací do Nizozemska po angažmá v americkém MLS. Kouč Dick Lukkien se stále musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Veldmate, Burnet, Darfalou, Rui Mendes, Güçlü, Hardeveld, Kieftenbeld a Lieder. Domácí nemohou nasadit Sørensena, Valenteho, Duarteho, Abrahama ani Musampu.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.10 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar

sobota 21:00

Také 22. kolo přinese jeden pikantní duel o čelo Eredivisie a vzhledem k aktuální formě obou rivalů se dá očekávat nesmírně vyrovnaná bitva. Feyenoord již delší dobu hájí vedoucí postavení v ligové tabulce a se ziskem šestačtyřiceti bodů drží dvoubodový náskok právě před svým sobotním vyzyvatelem. Rotterdamský celek doposud prohrál v tomto ročníku jen jednou, zatímco AZ si na konto připsalo úctyhodných patnáct výher.

Rotterdamský celek naposledy získal mistrovský titul před šesti lety, jeho sobotní rival usedl na nizozemský trůn v roce 2009 a jeho čekání je tedy mnohem delší. Tým okolo trenéra Arneho Slota ztratil v tomto roce několik bodů, avšak stále se mu daří odrážet nápor největších soupeřů. Od začátku ledna například remizoval s Ajaxem, Twente (v obou případech 1:1) i s PSV (2:2), uplynulý víkend těsně vyhrál na půdě nevyzpytatelného Heerenveenu (2:1).

Ohledně Slota se poslední obou mluvilo o odchodu do Premier League, jelikož ho chtěl angažovat Leeds United, nicméně čtyřiačtyřicetiletý stratég nabídku odmítl a hodlá v Rotterdamu pokračovat. V tomto utkání se stále musí obejít bez brankářské jedničky Bijlowa, na marodce dále zůstávají Wålemark se Szymanskim. Do plného tréninku se sice už vrátil Trauner, ale jeho účast v tomto střetnutí je přesto vysoce nepravděpodobná.

Oba favorité letos pokračují v evropských pohárech i v jarní části, ovšem vzhledem k tomu, že postoupili přímo do osmifinále Evropské ligy respektive Konferenční ligy, tak teď měli volno a svou pouť zahájí až začátkem března. Pro Slota bude mít tento duel speciální náboj, neboť u Alkmaaru působil při svém vůbec prvním trenérském angažmá v sezóně 2019/2020.

"Alkmaar má skvělý tým a obrovské ambice, zastavovat jeho rychlý přechod na útočnou polovinu není vůbec snadné. My se výhradně musíme soustředit na náš výkon a chceme využít vynikající podpory na De Kuip. Očekávám opatrný a zároveň trochu i nervózní průběh, o vítězi budou rozhodovat detaily," uvedl Slot opatrně. Jeho svěřenci skvěle zvládli podzimní vzájemnou bitvu, na stadionu AFAS totiž vyhráli 3:1.

AZ vstoupilo do druhé části ligové sezóny naprosto skvěle, jenomže pak se lehce zaseklo a jen remizovalo s Utrechtem (5:5) i Volendamem (1:1). Vzápětí navíc překvapivě vypadlo z osmifinále národní poháru s Utrechtem (1:2 po prodloužení). Minule si přeci jen spravilo náladu a zachraňující se Excelsior deklasovalo 5:0.

"V této fázi nás čeká velmi důležitý zápas a my ho potřebujeme zvládnout. Jestli však chceme Feyenoord porazit, tak je nutné připravit perfektní taktický plán," má jasno hostující lodivod Pascal Jansen, jemuž chybějí Bazoer, Mihailović, Dekker, De Wit, Beukema, Westerveld i Martins Indi.

Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman - Wieffer, Kökcü - Dilrosun, Timber, Idrissi - Giménez

AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Ryan - Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez - Clasie, Reijnders - Odgaard, Mijnans, Karlsson - Pavlidis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.95 - 4.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

pátek 20:00

Celek ze Sittardu měl letos velmi špatný vstup do nového ročníku a poté se dlouhou dobu nacházel v sestupovém pásmu, ovšem v předchozích čtyřech zápasech vybojoval velmi solidních deset bodů a rázem se vyhoupl do klidného středu tabulky na desáté místo se ziskem šestadvaceti bodů. Teď bude hájit dobré rozpoložení ve Waalwijku, kterému se taktéž celkem daří a se stejným počtem šestadvaceti bodů je devátý díky lepšímu skóre.

Oba páteční soupeři tedy budou usilovat o horní polovinu Eredivisie a dá se očekávat nesmírně vyrovnaný duel. RKC ukazuje celkem konstantní výkonnost od začátku tohoto ročníku a pravidelně boduje. Uplynulý víkend sice nezklamalo v Amsterdamu s mistrovským Ajaxem, ale nakonec mu podlehlo po výsledku 1:3. Předtím remizovalo v Rotterdamu s Excelsiorem (0:0) a doma porazilo konkurenční Go Ahead (3:1) i Emmen (2:0).

Hosté po remíze s PSV (2:2) a porážce v Alkmaaru (1:3) přehráli Heerenveen (2:0), Cambuur (2:1) i před týdnem Emmen (1:0) a smírně bez branek se rozešli se Spartou. Svého nadcházejícího rivala přivítali v polovině října uplynulého roku a taktéž s ním hráli nerozhodně 0:0, v sezóně 2021/2022 odjížděli z Waalwijku poraženi po výsledku 1:2.

Španělský kouč Fortuny Julio Velázquez nejvíce spoléhá na střelecké schopnosti zkušeného tureckého kanonýra Buraka Yilmaze, již sedmatřicetiletý útočník totiž nasázel v letošním ročníku Eredivisie úctyhodných osm branek. Velázquez se musí obejít bez Xima Navarra, jeho protějšek Joseph Oosting postrádá Vroegha s Bierethem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.65 - 3.32

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Feyenoord Rotterdam
21
13
7
1
47 : 19
46
2
AZ Alkmaar
21
13
5
3
46 : 25
44
3
AFC Ajax
21
12
7
2
59 : 22
43
4
PSV Eindhoven
21
13
3
5
55 : 25
42
5
FC Twente
21
11
7
3
35 : 13
40
6
Sparta Rotterdam
21
10
7
4
32 : 18
37
7
FC Utrecht
21
9
6
6
33 : 33
33
8
SC Heerenveen
21
7
6
8
21 : 24
27
9
RKC Waalwijk
21
6
8
7
32 : 34
26
10
Fortuna Sittard
21
7
5
9
26 : 33
26
11
NEC Nijmegen
21
4
12
5
24 : 22
24
12
SBV Vitesse
21
5
8
8
27 : 37
23
13
Go Ahead Eagles
21
5
7
9
29 : 37
22
14
SBV Excelsior
21
6
2
13
20 : 48
20
15
FC Volendam
21
4
5
12
23 : 49
17
16
FC Emmen
21
3
7
11
17 : 37
16
17
Cambuur Leeuwarden
21
3
4
14
11 : 35
13
18
FC Groningen
21
3
4
14
21 : 47
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele