Eredivisie - preview 17. kola: Feyenoord doma, Ajax venku

12.01., 09:01, aktualizováno 14.01., 09:23
Previews
De Adelaarshorst (© AFP)

Feyenoord musí odrážet ataky třetího Twente, které je mu přiblíženo natěsno na rozdíl jednoho bodu, a v neděli na jeho půdu přicestuje Nijmegen. Hrát bude i Ajax, který v Deventeru může poznat, jak těžce se body z De Adelaarshorstu obecně sbírají...

FC Volendam - Almere City

neděle 12:15

Loni se Volendam jakožto nováček udržel v Eredivisie celkem bez problémů, letos však píše docela jiný příběh. Asi především vnitřní spory v klubu stály za tím, že se po šestnácti kolech nacházel v tabulce na předposlední příčce. S novým vedením nyní bude vzhlížet vstříc k lepší budoucnosti, začít bezpochyby chce proti Almere City, a to již pod křídly Regillia Simonse.

Padesátiletý lodivod byl zvolen do čela lavičky ještě před vánočními svátky poté, co se rozhodl zkraje prosince skončit ve funkci Matthias Kohler. Na dva zápasy převzal mužstvo dočasně jednačtyřicetiletý Michael Dingsdag, který se teď přesunul do jakéhosi postavení Simonsova asistenta, lépe řečeno ten starší z nich bude za všechno zodpovědný. Prakticky jsou ale stavěni na stejný level, aspoň tak je funkcionáři z Kras Stadionu prezentovali.

Nejenom však Kohler dal celku ze Severního Holandska sbohem, práce zanechal technický manažer Wim Jonk a jeho pobočníci, přičemž odvolaný byl z pozice prezidenta taktéž Jan Smit. Všem se hodně nelíbilo, jak s nimi jedná dozorčí rada s Jaapem Veermanem ve velení, a tak se všechny strany nakonec rozešly. Došlo jednoduše na poslední stránky příběhu, jaké pod obecným názvem známý "Team Jonk” stvářel.

A je otázkou, jak se Volendamu bude dařit po této éře. Situace nebyla v jeho podání na podzim růžová, pořád se ovšem dá mnohé napravit. A třeba nynější duel proti Almere City, jehož prioritou je také uchování své lokalizace mezi nizozemskou smetánkou, jednoznačně prověří, jak na tom Palingboeren jsou. Svěřenci trenéra Alexe Pastoora získali doposud o pět bodů více a nacházejí se jen těsně nad pásmem sestupu.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.70 - 2.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Utrecht

neděle 14:30

Oba nedělní protivníci před začátkem tohoto ročníku patřili mezi kandidáty na evropské poháry, ovšem po necelé polovině soutěže se pro ně situace odvíjí zcela jinak. Utrecht prožil katastrofální začátek, jelikož v úvodních osmi duelech hned sedmkrát prohrál, nicméně poté se přeci jen zvedl a aktuálně mu patří čtrnáctá příčka se sedmnácti body. Domácí jsou na tom ještě hůře, protože s pouhými jedenácti body se nacházejí na úplně posledním osmnáctém místě.

Utrecht i Vitesse během podzimní části měnily trenéra - prvně jmenovaný ani ne po odehraném měsíci odvolal Dána Michaela Silberbauera a přivedl zkušeného Rona Janse, jenž v posledních letech odváděl skvělou práci v Enschede s místním Twente. Klubu z Arnhemu více jak rok šéfoval legendární reprezentant Phillip Cocu, jenomže sám cítil, že pod jeho vedením se klubu nedaří a na vlastní žádost ho tedy opustil.

SBV se pokusí dotáhnout k povinné záchraně prozatímní lodivod Edward Sturing, který má smlouvu do konce letošního června. Celek z Arnhemu nepřetržitě působí v Eredivisii od roku 1989 a pád do druhé ligy po dlouhých pětatřiceti letech nechce nikdo dopustit. Vitesse však vyhrálo v dosavadních šestnácti případech jen třikrát. Za sedmnáctým Volendamem zaostává vinnou horšího skóre a na šestnáctý Waalwijk ztrácí tři body, což v žádném případě není žádná tragédie.

Domácí výběr si alespoň částečně spravil náladu v závěrečném střetnutí loňského roku, jelikož ve 2. kole národního poháru těsně udolal Heerenveen po výsledku 1:0. "Je před námi hodně práce, a dobře víme, že záchrana nemusí být snadná. Na druhou stranu si věříme a dobře víme, že máme na to hrát minimálně okolo středu tabulky. Hned první duel s Utrechtem prověří, jestli můžeme myslet na ještě vyšší mety," řekl Sturing optimisticky.

Ten se v tomto utkání zřejmě musí obejít bez Davyho Pröppera, Pinta, Jonathanse, Fofany, a Buitinka, v hostujícím dresu nemají jistotu startu Lidberg, Azarkan, Labyad, Sagnan, Van der Hoornan ani Descotte.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.50 - 2.36

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - AFC Ajax

neděle 14:30

Těžké chvíle prožíval Ajax na podzim. A když se zdálo, že slavný nizozemský velikán bude stoupat tabulkou Eredivisie směle kupředu od té doby, co trenérské kormidlo převzal John van 't Schip, přišla na řadu tvrdá rána v Nizozemském poháru. Vánoční svátky přišly hostům jistě vhod. Na půdě Go Ahead Eagles se teď ukáže, jak dobře si de Godenzonen odpočinuli.

Léto přineslo v Amsterdamu velké změny. Až takové, že je ani takový gigant prostě neuměl ustát. Tvrdé hráčské rošády, odchod několika hlavních opor, příchod nových funkcionářů, sázka na kouče Mauriceho Steijna, který neměl s vedením takového giganta, jakým Ajax je, zkušenosti. To všechno nevyústilo v dobrý konec. A krutě se podepsalo hlavně na výsledcích slavné značky, která se jednu dobu nacházela v nizozemské nejvyšší soutěži dokonce na samotném dně tabulky.

Po šestnácti odehraných kolech nakonec klub z hlavní nizozemské metropole vykázal skoro o polovinu méně získaných bodů, než co má letošní suverén z Eindhovenu. A jestli se chce ještě poprat alespoň o třetí místo, které jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů pro následující ročník, musí pokračovat v tom, co započal pod velením van 't Schipa. Ztráta na kýženou metu činila devět bodů po posledním prosincovém ligovém zápase.

Být stabilní, pravidelně bodovat, stahovat postupně manko a alespoň nějakým způsobem zachránit tuhle zatím nepovedenou sezónu, to budou hlavní cíle hostujícího mužstva na jaře. Snad už všichni v Ajaxu zapomněli na nezdar, který se konal jen pár dnů před Štědrým dnem. Porážka s Herculesem, amatérským výběrem z Utrechtu, znamenala vypadnutí z Nizozemského poháru. Revanš a omluva fanouškům za dosavadní průběh v podobě uzmutí cenné trofeje z této fronty už tedy není možná.

Zato v Deventeru mohou být se současným stavem spokojeni. Vždyť svěřenci trenéra Reného Hakeho mají v Eredivisie na svém kontě jen o dva body méně než jejich nynější protivník! Především bilance před vlastním publikem přináší Go Ahead Eagles velkou radost, z osmi utkání Kowet našli cestu za vítězstvím pětkrát. Pokud by v aktuálním duelu zaznamenali výhru číslo šest, v pořadí by se před Ajax posunuli, hlavně by ale upevnili svoje postavení kolem příček zajišťující play-off o kvalifikaci do Konferenční ligy.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 4.19 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen

neděle 16:45

Obhájce mistrovského titulu z Rotterdamu neprožil špatnou první část sezony, ovšem vzhledem ke svým ambicím úplně spokojen být nemohl a teď se určitě bude chtít zlepšit. Pokud ještě hodlá podruhé v řadě usednout na nizozemský trůn, tak nesmí téměř vůbec ztrácet - s dosavadními osmatřiceti body mu sice náleží parádní druhé místo, jenže na dosud stoprocentní PSV již ztrácí propastných deset bodů.

Svěřenci trenéra Arneho Slota museli v podzimní fázi čelit velmi náročnému programu, kromě ligových bojů se totiž ještě představili v milionářské Lize mistrů a po třetí příčce ve skupině E je v únoru čeká play-off o osmifinále Evropské ligy s italským gigantem AS Řím. Domácí prohráli v šestnácti střetnutích na ligové scéně jen dvakrát, uplynulý rok uzavřeli výhrou ve 2. kole domácího poháru nad houževnatým Utrechtem (2:1).

Jasný favorit této nedělní dohrávky 17. kola nebyl příliš aktivní na zimním přestupovém trhu - jedinou dosavadní posilou je paradoxně mladý obránce Luc Netten, jenž ještě před pár týdny hájil barvy právě NEC. "Je před námi obrovská výzva v podobě obhajoby mistrovského titulu a i přes absolutní dominanci PSV věříme, že to ještě zvládneme. Musíme vyhrát téměř všechny zbývající zápasy, jako první chceme začít proti Nijmegenu," vytyčil jen ty nejvyšší cíle optimisticky naladěný Slot.

Hosté zahájili tuto sezónu matnými výkony a dlouho se pohybovali spíše v dolních patrech tabulky, ale na závěr roku 2023 zabrali a aktuálně vyhráli čtyřikrát po sobě, v Eredivisii se i proto vyhoupli na solidní osmou pozici s jednadvaceti body. Na nadcházejícího konkurenta se jim však dlouhodobě nedaří, jelikož ho neporazili v osmi vzájemných duelech za sebou.

Feyenoord postrádá Nieuwkoopa, Zerroukiho a možná i brankáře Bijlowa, hostující stratég Rogier Meijer nemůže využít služeb Brayanna Pereiry, Kase de Wita a vykartovaného Meese Hoedemakerse.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.65 - 21.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam

sobota 16:30

Celek ze Sittardu se v posledních letech potýká s finančními problémy a loni po hodně nepovedené druhé polovině sezóny málem sestoupil do druhé ligy. Nicméně letos mu první část Eredivisie opět celkem vyšla, jelikož se ziskem devatenácti bodů mu patří solidní desátá příčka a o udržení prvoligové licence tak prozatím nebojuje. Nyní zkusí vstoupit do roku 2024 tím nejlepším možným způsobem proti ambiciózní Spartě.

Domácí celek zatím předvádí velmi nevyrovnané výkony a pravidelně střídá výhry s porážkami s minimálním počtem nerozhodných výsledků. V závěru předešlého roku se mu dařilo, protože kromě neúspěchu s Nijmegenem (1:4) přehrál konkurenční Waalwijk (1:0) i Vitesse (3:1). Naopak jeho nadcházející protivník spíše strádal, neboť kromě těsné výhry nad Heraclesem (1:0) podlehl Ajaxu (1:2) a remizoval s Twente (2:2), ve 2. kole národního poháru překvapivě vypadl s druholigovým Den Haagem (0:2).

Rotterdamský klub by se letos rád probojoval do evropských pohárů a bez šance určitě není - na kontě má "přijatelných" dvaadvacet bodů a je sedmý jen o bod za šestým Go Ahead Eagles. Kádr trenéra Jeroena Rijsdijka nedoznal téměř žádných změn a na trávník by proto měla vyběhnout téměř totožná jedenáctka jako v podzimní fázi. Chybět budou Neghli, Jonathan de Guzmán, Brym, Vriends a vykartovaný Bakari, jistotu startu dále nemají Clement se Saitem.

Kouč Fortuny Danny Buijs pro změnu nemusí řešit nijak velké potíže s marodkou, připraven nebude jen zraněný Dijks. Naopak svou premiéru v novém působišti by si mohl odbýt Kristoffer Peterson, jenž se vrací do Nizozemska po izraelském angažmá v klubu Hapoel Beer-Sheva. V předešlém ročníku byla ve vzájemných duelech úspěšnější Sparta, která získala čtyři body (3:1 a 0:0).

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.32 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Twente - AZ Alkmaar

sobota 18:45

Nový rok v Eredivisii otevře 17. kolo, které překlopí ročník do své druhé poloviny, a jeho hlavním šlágrem bude duel mezi domácím Twente a hostujícím Alkmaarem. Oba soupeři i letos mají pohárové ambice a chtějí atakovat nejlepší čtyřku, v tabulce jsou na tom prakticky stejně. Celek z Enschede doposud posbíral čtyřiatřicet bodů a je třetí, AZ má na kontě o pouhý bod méně a náleží mu čtvrtá příčka.

Domácí výběr se podruhé za sebou jen těsně neprobojoval do hlavní fáze evropských pohárů, v tomto ročníku to konečně hodlá změnit. V dosavadních šestnácti ligových zápasech prohrál jen dvakrát a na konto i k tomu připsal slušných deset výher. Na konci uplynulého roku vybojoval ve třech případech solidních sedm bodů, když si po jasných výhrách nad Go Ahead (3:1) i Excelsiorem (4:2) přivezl bod z Rotterdamu po remíze 2:2 s místní Spartou.

Trenér Joseph Oosting momentálně nehlásí téměř žádné změny v hráčském kádru a bude tedy spoléhat na osvědčenou sestavu. "Máme za sebou úspěšný rok a minimálně stejné výkony chceme předvádět i ve druhé fázi této sezóny. Hned na úvod nás čeká nesmírně silný protivník, který má obrovské kvality a jeho tým tvoří skvělí hráči s nespornými individuálními schopnosti. Očekávám nesmírně vyrovnaný souboj od začátku až do konce," řekl natěšený Oosting.

Hosté naopak úplně spokojeni nebudou, protože po solidním začátku postupně upadli do krize a překvapivě vypadli již ve skupinové fázi Konferenční ligy. V lize v předešlých čtyřech utkáních porazili pouze nováčka z Almere (4:1) a aktuálně ztrácejí na suverénní PSV propastných patnáct bodů. AZ v zimním přestupovém období posílil Gonçalo Esteves (hostování ze Sportingu), naopak tým opustili Djordje Mihailović (Colorado Rapids) a Kenzo Goudmijn (hostování v Excelsioru).

Oosting postrádá zraněného Robina Pröppera a dále vykartovaného českého krajánka Michala Sadílka, jeho protějšek Pascal Jansen nemůže počítat s Verhulstem, Ryanem a zřejmě ani s Westerveldem, Mijnansem či Meesem de Witem. "Po vypadnutí z evropských pohárů se můžeme plně koncentrovat na domácí scénu a rádi bychom zabojovali o konečné druhé místo, naše ztráta na Feyenoord totiž není příliš velká. První střetnutí v Enschede může výrazně napovědět, jak na tom opravdu jsme," má jasno padesátiletý anglický rodák Jansen.

FC Twente - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Smal, Propper, Hilgers, Sampsted - Sadílek, Kjolo - Vlap, Steijn, Rots - Ugalde

AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Owusu-Oduro - Wolfe, Martins Indi, Bazoer, Kasius - Odgaard, D. De Wit, Clasie - Van Brederode, Pavlidis, Addai

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.70 - 4.23

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SC Heerenveen

sobota 20:00

Oba sobotní soupeři zvládli první část letošního ročníku Eredivisie celkem obstojně a nacházejí se v klidném středu tabulky, nicméně v novém roce by určitě rádi zabojovali o horní polovinu či dokonce o účast v pohárové Evropě. Jejich vzájemný duel navíc bude pikantní - obě města se sice se nacházejí v různých regionech (Zwolle v regionu Overijssel a Heerenveen v regionu Frísko), ale vzdušnou čarou je dělí sotva padesát kilometrů.

Domácí celek se vrátil mezi nizozemskou smetánku po pouhém roce stráveném ve druhé lize a zatím to nevypadá, že by musel bojovat o záchranu. V dosavadních šestnácti utkáních totiž hned pětkrát zvítězil a na kontě má osmnáct bodů, díky kterým mu patří jedenácté místo. Na druhou stranu jeho náskok na sestupové příčky není nikterak velký, v předešlých pěti ligových duelech v tomu vyhrál pouze jednou.

Jeho rival posbíral o jediný bod více a je devátý, závěr roku 2023 mu taktéž příliš nevyšel. Momentálně totiž prohrál třikrát za sebou, když v Eredivisii nestačil na PSV (0:2) a překvapivě ani na Volendam (1:2), vzápětí vypadl z 2. kola národního poháru s aktuálně posledním celkem tabulky SBV Vitesse (0:1). S PEC se naposledy utkal v ročníku 2021/2022 a po úvodní výhře 1:0 s ním doma prohrál v jarní odvetě stejným poměrem.

Trenér PEC Johnny Jansen nemůže počítat se zraněným duem MacNulty - Lagsir, jeho protějšek Kees van Wonderen by naopak měl mít k dispozici kompletní výběr. SC oproti svému soupeři nyní řeší i "mimofotbalové" záležitosti, neboť společnost Ausnutria nadále nebude hlavním sponzorem kvůli nepříznivé situaci na trhu a po čtyřech letech ji tedy musí nahradit někdo jiný.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.53 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Excelsior

sobota 21:00

Celek z Eindhovenu prožil naprosto fenomenální první část sezóny a prozatím má nakročeno k tomu, aby po šesti letech znovu usedl na nizozemský trůn. PSV totiž v dosavadních šestnácti zápasech vybojovalo plný počet osmačtyřiceti bodů a navíc se může pyšnit naprosto neuvěřitelným skóre 56:6. Rok 2024 zahájí v rolí obrovského favorita, jelikož na domácí půdě přivítá nečitelný Excelsior.

Svěřenci trenéra Petera Bosze kromě úspěchů v Eredivisii zářili také na evropské scéně, protože nakonec postoupili do osmifinále Ligy mistrů a v nejbližší době se tedy budou chystat na důležitý dvojzápas s německým Dortmundem. "Máme ze sebou velmi úspěšnou první část sezóny, ale v žádném případě ještě není vyhráno. Čeká nás nesmírně náročný program a každý zápas pro nás bude obrovskou výzvou, jakákoli krize by nás mohla připravit o vytoužené úspěchy," řekl s očekáváním v hlase šedesátiletý Bosz.

Jeho tým v zimním přestupovém období prozatím nedoznal výrazných změn - tým nadobro opustil forvard Maximiliano Romero (přestup za 2,5 miliónů eur do argentinského týmu Racing Club), na hostování do Almere City zamířil jiný útočník Jason van Duiven a na odchodu z klubu je dále i belgický křídelník Yorbe Vertessen. Bosz v tomto střetnutí nemůže počítat se zraněným duem Bella-Kotchap - Hirving Lozano, na Africkém pohárů národů si plní své reprezentační povinnosti Ismael Saibari.

SBV nemůže být se svými "podzimními" výkony příliš spokojeno, protože i přes skvělý začátek mu náleží až třináctá pozice se sedmnácti body. Aktuálně v Eredivisii nevyhrálo již devětkrát za sebou. Kouč Marinus Dijkhuizen už nemůže počítat s Fitzem-Jimem (návrat do Ajaxu), naopak na hostování z Alkmaaru přišel jiný záložník Kenzo Goudmijn. Ten bude v tomto sobotním klání postrádat Feina, Seymora, Eyonga, Hartjese, Pierieho, Donkora i vykartovaného Zagrého.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 18.10 - 39.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Heracles Almelo

pátek 20:00

Nizozemská nejvyšší soutěž po krátké zimní přestávce uzavře první polovinu soutěže 17. kolem, první souboj nového roku bude mít záchranářský náboj. Domácí Waalwijk totiž v páteční předehrávce přivítá Heracles. RKC doposud posbíralo čtrnáct bodů a nachází se na šestnácté barážové pozici, nováček z Almela má na kontě o jeden bod více a je patnáctý, přičemž po nepovedeném závěru "podzimní" části byl odvolán kouč John Lammers.

Domácí celek v předchozích dvou sezonách celkem hladce dokráčel k vytoužené záchraně, neboť skončil v poklidném středu tabulky, letos to ale vypadá na mnohem náročnější úkol. V dosavadních šestnácti střetnutích totiž zvítězil jen čtyřikrát a momentálně je na tom hůře jen Volendam s Vitesse. Na konci uplynulého roku nedokázal bodovat naplno čtyřikrát v řadě, i když si naposledy odvezl cenný bod z Utrechtu (1:1).

Heracles po pouhém roce stráveném ve druhé lize začal nebojácně a spíše se pohyboval v blízkosti horní poloviny, ale od začátku října upadl do krize. V předchozích devíti zápasech vyhrál jen jednou nad jiným nováčkem z Almere (5:0) a hned sedmkrát prohrál, vedení klubu tak před závěrečným vystoupením roku 2023 rozvázalo smlouvu s šedesátiletým trenérem Lammersem.

Tým pod jeho odvolání jasně nestačil na obhájce mistrovského titulu Feyenoord (0:4) a vedení o pár dní později oznámilo příchod jiného kouče Erwina van de Looie, jehož jasným úkolem tedy bude záchrana. Oba nadcházející rivalové se spolu naposledy utkali v sezóně 2021/2022 a podělili se po třech bodech (nejprve výhra 1:0 Heracelsu, v jarní odvetě naopak uspěl Waalwijk po výsledku 2:0). Domácí postrádají Brunse, Laursena, Hornkampa a Van Oorschota, hosté přijedou bez El Harmaziho.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.62 - 3.67

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
16
16
0
0
56 : 6
48
2
Feyenoord Rotterdam
16
12
2
2
48 : 14
38
3
FC Twente
16
10
4
2
34 : 19
34
4
AZ Alkmaar
16
10
3
3
35 : 14
33
5
AFC Ajax
16
7
4
5
35 : 30
25
6
Go Ahead Eagles
16
6
5
5
26 : 23
23
7
Sparta Rotterdam
16
6
4
6
22 : 22
22
8
NEC Nijmegen
16
5
6
5
31 : 28
21
9
SC Heerenveen
16
6
1
9
24 : 30
19
10
Fortuna Sittard
16
5
4
7
17 : 28
19
11
PEC Zwolle
16
5
3
8
23 : 28
18
12
SBV Excelsior
16
3
8
5
27 : 32
17
13
FC Utrecht
16
4
5
7
17 : 26
17
14
Almere City
16
4
4
8
18 : 34
16
15
Heracles Almelo
16
4
3
9
20 : 39
15
16
RKC Waalwijk
16
4
2
10
15 : 28
14
17
FC Volendam
16
3
2
11
18 : 40
11
18
SBV Vitesse
16
3
2
11
12 : 37
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Ta obrana je děsná, ale důležité 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele