Enrique v Římě končí, potvrdil to Baldini

11.05.2012, 10:54
Aktuality
Jenom jeden rok vydrží ve funkci trenéra AS Řím Luis Enrique. Italská média už včera večer přinesla informace o tom, že španělský kouč svým hráčům oznámil úmysl po sezoně odejít, což dnes potvrdil generální ředitel Giallorossi Franco Baldini...

"O tom, že nebude pokračovat, jsme už nějakou dobu věděli, své záměry nám sdělil po utkání s Fiorentinou. Řekl nám, že nadešel správný den pro rozhodnutí. Tehdy jsem ho požádal, aby zůstal alespoň do konce sezony. Luis Enrique své rozhodnutí vysvětlí lépe zítra na tiskové konferenci, ale věřím, že byl až příliš vyčerpán po psychické stránce a letos už nikde trénovat nebude," prohlásil Baldini.

Enrique přišel do Říma před letošní sezonou z barcelonské rezervy a podepsal smlouvu na dva roky, angažmá v hlavním městě Itálie mu ale vůbec nevyšlo. AS podávalo v průběhu celé sezony nevyrovnané výkony a vše začalo hned v létě, když se nedostalo do hlavní fáze Ligy mistrů. Příliš důvodů k radosti fanoušci neměli ani v lize, kde Giallorossi patří až sedmé místo.

"Nemyslím si, že náš projekt selhal, ten styl se dá přizpůsobit italskému fotbalu. Při pohledu do statistik vidíme, že Řím je na prvním místě v procentu držení míče. Když přijde na kvalitu hry, patříme mezi ty nejlepší, samozřejmě se musí některé věci zlepšit a především pak výsledky. Díky nevyrovnanosti si možná někdo bude myslet, že projekt nevyšel, ale to není náš případ," dodal Baldini.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (340)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele