Enrique měl po premiéře smíšené pocity, zamlouval se mu přístup a výkon defenzívy

13.08.2023, 13:10
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Milan Škriniar (28) odehrál svůj první soutěžní zápas za Paris Saint-Germain. Jeho klub bez hvězdného dua Kylian Mbappé (24), Neymar (31) v prvním kole nové sezony Ligue 1 ztratil, doma jen remizoval s Lorientem (0:0).

Škriniar nastoupil v základní sestavě po boku Danila Pereiry a odehrál celý zápas, ale problémy francouzského mistra se naplno projevily v ofenzivě. Klub z hlavního města bez hvězdného tria Lionel Messi, Neymar a Mbappé působil chvílemi bezradně a jeho útočné snahy brzdila pozorná obrana Lorientu.

PSG nyní čeká nová éra bez prvotřídních jmen. Vedle Škriniara klub mohutně posilovat: přišli Manuel Ugarte, Lucas Hernández, Kang-in Lee, Marco Asensio, Goncalo Ramos a Arnau Tenas. V sobotu navíc dorazil rychlonohý Ousmane Dembélé z Barcelony, který do večerního duelu nezasáhl.

A tak se Pařížané zmohli jen na tři střelecké pokusy, které kýženou branku nepřinesly.

"Mám smíšené pocity. Líbil se mi přístup hráčů. Defenzivní výkon byl dnes výjimečný, Lorient pouze třikrát překročil půlící čáru. V ofenzivě jsme si ale nevytvořili žádnou šanci a nebyli jsme dostatečně v šestnáctce soupeře. Byli jsme jasně lepší, ale nedokázali jsme vstřelit gól, který jsme potřebovali k vítězství," nechal se slyšet po zápase trenér PSG Luis Enrique.

Řada nováčků PSG se nevyrovnala s tlakem, jaký je v současné chvíli na mužstvo španělského stratéga vyvíjen. Zvláště pak, když je klub "na ostří nože" s dvojicí hvězd Mbappé, Neymar. Tlaku si je vědom i Škriniar. "Samozřejmě je mi to jasné. Když přijdete do tak velkého klubu, vždycky je tam napětí. Ale jsem připraven být jeho součástí. Líbí se mi to. Jsem obránce, takže vím, o čem to je. Vždycky musíte být připraveni," prohlásil odhodlaně po svém příchodu z Interu Milán.

"Bylo to snadné rozhodování. Když se o vás zajímá klub jako Paris St. Germain, rozhodujete se rychle. Viděl jsem mnoho zápasů týmu, každý na světě tento klub bedlivě sleduje. Každý ví, jací skvělí hráči tu hrají. Rozhodnutí mi trvalo jen vteřinu," řekl v rozhovoru pro klubový web.

Autor: Livesport.cz / Róbert Krupár

Komentáře (2)

Přidat komentář
Csaplárova past

Tak s tímhle "trenérem" a bez Mbappého budou rádi za upocený titul. Ramos je tak táhnout nebude.

Reagovat
Sigma Olomouc

*za LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele