Emery znovu prodloužil smlouvu, Aston Ville se zavázal do roku 2029

27.05., 17:38
Aktuality
Unai Emery (© AFP)

Aston Villa po měsíci opětovně prodloužila smlouvu s Unaiem Emerym, který poprvé v historii dovedl birminghamský klub do Ligy mistrů. Španělský manažer, jenž měl od dubna platný kontrakt do roku 2027, se dohodl na nové pětileté smlouvě s navýšením platu.

Villans mají za sebou mimořádně povedenou sezonu, čtvrtým místem v Premier League se poprvé kvalifikovali do Champions League a navíc se úspěšně prezentovali i v Evropské konferenční lize, kde se probojovali až do semifinále. Velký podíl na vzestupu tradičního klubu má manažer Unai Emery, s nímž proto vedení klubu podruhé během měsíce prodloužilo kontrakt.

"S Unaiem v čele budujeme v Aston Ville něco výjimečného a jsme rádi, že s klubem podepsal novou smlouvu do roku 2029. Vstupujeme do historického roku, budeme slavit 150. výročí založení klubu, s Unaiem na lavičce se máme na co těšit," řekl předseda představenstva Nassef Sawiris.

"Jsem velmi rád, že mohu učinit tento krok a převzít odpovědnost za vedení tohoto klubu. Od mého příchodu do Villy jsme s vedením vždy našli to nejlepší prostředí a strukturu pro rozvoj projektu s nejvyššími ambicemi. S majiteli máme stejnou vizi a stejné cíle," pronesl Emery.

Dvaapadesátiletý Emery má za sebou bohatou trenérskou kariéru, během níž vedl Almeríi, Valencii, Spartak Moskva, Sevillu, PSG, Arsenal nebo Villarreal. Je považován za specialistu na Evropskou ligu, kterou od změny formátu a názvu v sezoně 2009/10 ovládl hned čtyřikrát.

Autor: Jiří Vojík / x.com/fabrizioromano, avfc.co.uk

Komentáře (57)

Přidat komentář
VTID94

KING UNAI už teraz som mu vďačný za rok a pol neskutočnej práce. Konečne opäť radosť sledovať môj obľúbený klub. Už sa teším na novú sezónu a LM

Na leto nachystaný zase poriadny balík tak poďme na to!

Reagovat
Spikous

No som zvedavý na novú sezónu. Jednoznačne treba rozšíriť káder

Reagovat
VTID94

Píše sa o cca 250 až 300 mega na posily tak dúfajme že budú investované správne. A že viac menej udržíme súčasný káder pokope

Reagovat
Pipo123

250 čo? To nemôže byť reálne

Reagovat
Klingo13

Jasne že to nieje realne . Nikde sa o takom čísle nepíše ale predpokladam tak 100 aj to stym že pride zadarmo hermoso a preda sa carlos a odidu chambers a podobný

Reagovat
Spikous

Dokonca sa hovorí že už je podpísaný Barkley ktorý by sa hodil na rozšírenie kadra po slusnej sezóne v Lutone.

Reagovat
VTID94

Áno budú aj odchody čo je pre nás len plus. Ale peniaze sú a je ich veľa neboj sa

Reagovat
JeséRodriguez

Kdo by mohl přijít náhodou nevíš?

Reagovat
VTID94

Barkley prijal ponuku, Hermoso dostal ponuku ( ďalší ľavonohý stopér ) chceme pravého beka, no vracia sa mladý Nedeljkovic tak sa uvidí ako je na tom. A vraj máme aktivovanú buy-back u Archera... zatiaľ nič veľké aj z ohľadom na Euro

Reagovat
JeséRodriguez

díky, jsem zvědavej jak to bude vypadat v příští sezoně

Reagovat
Klingo13

A ešte by mohol 1 z dvojice alex baena ,nico wiliams .dost sa spomínajú

Reagovat
SunFells

Ale limituje vás PSR. Ta čísla co si uvedl jsou utopie.

Reagovat
VTID94

Nejako nám do konca júna končí ten celkový finančný "úsek" ktorý máme mať v pluse a tieto financie nám k tomu majú pomôcť

Reagovat
SunFells

Vy musíte být v pluse, když za poslední dva roky máte ztrátu nad limit. Ale to vás omezuje i dál, tu ztrátu máte z minulé sezóny teprve, takže je zvažována i další rok.

Reagovat
SunFells

I když teď ta PSR měli měnit, ani nevím jak to dopadlo

Reagovat
fenixLFC

Emery, speaking ahead of Villa’s final game of the season away to Crystal Palace, insists the club have to be mindful of Profit and Sustainability Regulations (PSR). As The Athletic has previously reported, despite the riches of the Champions League, Villa are tight on PSR and will need to balance the budget this summer.

(...)“Financially, being in the Champions League is better than not. But we have to manage and arrange the fair plat at the beginning, of this season

Reagovat
Eichel

Carlos kvôli zraneniam, či výkonnosti?

Reagovat
Klingo13

Podla toho čo sa píše skôr kvoli peniazom .mal by ist vraj do ac milan za 14mega a do villi hermoso zadarmo . Výkony za mna až tak zle nemal

Reagovat
VTID94

Prečo by nemohlo? Asi nevieš aké veľké majú kontá majitelia. A ešte ľahká matematika...cca 160 mega za umiestnenie v lige + 25 mega za LM + 40 mega nová zmluva s Adidasom + 20 mega nový hlavný sponzor Betano...FFP máme pokryté tak môžme míňať

Reagovat
Klingo13

Mam pocit že takto to prerataval aj everton

Reagovat
VTID94

No len oni na kalkulačke mali používať mínus nie plus keď počítali

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spikous

No nám treba dávať pozor hlavne na FFP a ja by som sa nečudoval ak by niekto naozaj odišiel. Očakávam taktiež že prídu posily z rád voľných hráčov resp hráči na rozšírenie kadra. Uvidíme ale ako to majú ošefované a kto naozaj príde či odíde .

Reagovat
SunFells

Podle Ornyho se i McKenna chystá prodloužit v Ipswichi.

Reagovat
Busby babes

Chelsea confident McKenna will sign

Chelsea cool on McKenna

McKenna expected to join Brighton

McKenna to sign Ipswich contract

All in 48 hours in legit papers

Reagovat
Grahf

hm, čakal som, že mckenna bude najvyššie na našom liste, tak další v poradí asi poch. Dúfam, že ne tukel

Reagovat
Busby babes

tak dneska se zaclo objevovat ze ETH zustane

Reagovat
Kixi Syhimour

Slušné rodeo letos, no

Reagovat
Grahf

Na 90% nezostane. Mám skôr dojem, že rozhodnuté bolo už jak ineos nastúpil. Nie je to ich človek proste.

Reagovat
PL28

Tak on má hlavně ve smlouvě i pravomoce ohledně přestupů, což se INEOS úplně nemusí líbit. Tady na tom to podle mě krachne. On je tvrdohlavý a nebude chtít v tomto ustoupit.

Reagovat
Busby babes

tak to tam mel prave proto, ze u nas nebylo poradne sportovni vedeni, takze chtel vetsi slovo, ale v minulosti v Ajaxu jako head coach pusobil.

Reagovat
j_mrazik

Zaslouženě. Minulá sezona se mu hodně povedla, ale porážet nás nemusí no…

Reagovat
mistr129

Aspoň mohl říct "nothing personal" než nás porazil...

Reagovat
SunFells

[Telegraph Football] Erik Ten Hag doesn’t seem concerned about Arne Slot’s arrival at Liverpool: “People have been going overly lyrical about Feyenoord. They were steady this year, but not top. PSV were two classes better in all areas.”

Reagovat
J0EL

Deluded one

Reagovat
avicii

Ten sa po tej výhre pohara riadne odtrhol z reťaze najprv si pôdu prichystal tak ze keď ho INEOS vyhodia budú za totalnych klaunov a teraz toto

Reagovat
iamek

Stejne jako Glazerovci u lvg nebo více či méně?

Reagovat
IgorMičinec

Nová smlouva na 5 let? Tak první odvolanej PL manažer příští sezony je jasnej

Reagovat
VTID94

Odborník sa hneď pozná

Reagovat
IgorMičinec

S tebou musí bejt na pivku neskutečná sranda. Sezonu nedokončí, rád ti to pak připomenu, ty rádoby Villa fanoušku

Reagovat
VTID94

Radoby??? To sa meria podľa registrácie na EF??? Sranda je lepšia ako každému liezť na nervy a kľudne mi to pripomeň. Podobne ako veľa tunajších ktorý mu davali pol roka. Potom nevydrží do vianoc a tak dalej odborníci

Reagovat
Busby babes

Maresca, 67 zapasu na lavicce, ani jeden v nejvyssi soutezi. Chelsea: tady mas smlouvu na 5 let.

Reagovat
SunFells

David Ornstein

Leicester City give Chelsea formal permission to talk with Enzo Maresca for head coach vacancy. 44yo expected to agree contract of minimum 5 years. #LCFC will receive compensation from #CFC + appointment expected to be completed this week @TheAthleticFC

5 let

Reagovat
Talker

To bude max 3 roky, víc mu nedáme. Doufám.

Ideálně stejná smlouva jako měl Poche, 2+1.

Reagovat
SunFells

Tak určitě, 5 let dali i Potterovi

Reagovat
Talker

Tak doufám, že se právě z toho poučili.

Reagovat
SunFells

Zatím věřím Ornymu Ale stejně jako u Pottera to hádám chtějí v knížkách rozepsat na více let a budou mít stanované fixní odstupné.

Reagovat
Talker

Já věřím, že chce 5, ale nevěřím, že mu to dáme.

Spíš to beru tak, že se říká veřejně, že chce 5 a nakonec budou po jeho vyhození fanoušci rádi, že mají Marescu jen na 2-3 roky a nebude takový odstupný

Reagovat
SunFells

Tak uvidíme, Ornstein ale takové věci nemá ve zvyku psát jen tak

Reagovat
RKBoy

jediné pozitívum z tohto celého je, že narozdiel od takého Pottera bude mať celé 3 mesiace pred novom sezonou na prípravu.

ja už nič neočakávam, tento klub ma priviedol do totálnej apatie kedy už nič neprežívam a prehry či výhry so mnou nič nerobia.. pretože ak si začnem pripúšťať ten bordel, tak budem mať doničené víkendy a to rozhodne kvoli nikomu a ničomu robiť už nikdy nebudem, na to si svoje psychické zdravie príliš vážim.

Reagovat
Talker

Za mě to byla nejzábavnější sezony od první Lamparda a předtím první Conteho. 3. nejzábavnější sezona za nějakou cca dekádu, co se týče hry.

Výsledky byly horší, než v jiných, ale ve výsledku jsme si tvořili šance, hráli pohlednější fotbal než v mnoha jiných atd.

Reagovat
RKBoy

tak nejde ani o výsledky, ide o to čo sa deje hore vo vedení a že mám problém sa v súčasnej dobe s klubom identifikovať.. aj samotný tím ako celok mi zatiaľ nijak ku srdcu neprirástol a hladám si k nim cestu.

Reagovat
icemike

Jaké 3 mesice? Je euro a v srpnu je KL

Reagovat
Jardin

Stejně je paradox, že u vás to je jak na houpačce. Nedivil bych se, kdybyste příští rok vyhráli KL a do 3 let znovu LM. Co bych za to jako fanoušek Arsenalu dal ale je fakt, že ten bordel kolem toho by mě taky štval.

Reagovat
avicii

Reagovat
Unai

Good ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele