Embolo odchází ze Schalke, kariéru se pokusí nastartovat v Gladbachu

28.06.2019, 22:57
Aktuality
Breel Embolo nenaplnil velká očekávání v Schalke a dva roky před vypršením kontraktu odchází nastartovat kariéru do jiného německého klubu. Stále teprve dvaadvacetiletý švýcarský útočník přestoupil do Borussie Mönchengladbach...

Embolo přišel do Gelsenkirchenu před třemi roky z Basileje za více než 22,5 milionu milionu eur a stal se nejdražší posilou v historii vestfálského celku. Čekalo se od něho tak více, než jen deset branek v 48 bundesligových zápasech, pod což se svou měrou podepsaly i zdravotní problémy.

V Gladbachu Embolo podepsal kontrakt platný do června 2023, suma za transfer se pohybuje okolo dvanácti milionů eur.

"Breela Embola známe už několik let a samozřejmě jsme ho sledovali i během jeho působení v Schalke. Breel měl velkou porci smůly, v průběhu tří let ho potkala dvě vážná zranění a na jejich základě jsme se nyní informovali rovněž o jeho zdravotním stavu. Jsme přesvědčeni, že u nás může znovu začít a my si budeme užívat jeho výkony. Je to rychlý, silný a nebezpečný útočník, který velmi dobře zapadne do našeho týmu," věří sportovní ředitel Hříbat Max Eberl.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Embola jak keby skosila EBOLA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pride

Dobre kamoooo

Reagovat
osobnostx

Nechápu že nevystupuješ v telce....

Reagovat
jk

na Barandově

Reagovat
Bandita_Harry

Neurazaj ma

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Humor třetí třídy. Ale jinak

Reagovat
Gazdo

Dalsi z rady velkych talentov ktori sa akosi zasekli. I ked on bol aj zraneny myslim. Ale Gladbasek idealny dalsi krok. Zato pre Schalke celkom rana

Reagovat
M.Vaza

Zaseklo se hlavně Schalke, nechápu, že po něm tehdy nešly jiné kluby..

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně aby to neznamenalo odchod Pley do Dortmundu.

Reagovat
osobnostx

Myslím že to byl jen předčasně vyspělý kluk...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Za 12mega ho mohli skúsiť i v Tottenhame ako back up do útoku. Myslím si, že by zahrál i ako CF.

Reagovat
Bandita_Harry

To už si radšej kúpte Solankeho

Reagovat
Rudnevs

Nj, Embolo bol fail, vtedy prišiel za strašne moc peňazí, bolo to riziko, možno sa na to mali vykašlať a zvoliť miesto toho nejaku lacnejšiu a inteligentnejšiu variantu. To isté si myslím teraz o Ramanovi, stále dúfam, že nepríde, nemám proti nemu nič, ale nie je hodný tak veľa peňazí. 12 Mio. € je Fortune málo, tak to nech si ho nechajú. Naopak ten Kabak zo Stuttgartu by sa za 15 mohol vyplatiť, o tom sa hovorí ako o veľkom talente, o ktorého sa zaujímali i iné kluby.

Späť k Embolovi, ono je to strašne ťažké hodnotiť, ťažko povedať, či by sa v Schalke niekedy presadil. Jemu by tá zmena prostredia určite mala pomôcť a trochu sa obávam toho, že hneď v prvom kole zostrelí Schalke, následne zažije parádnu sezónu a všetci sa budú Schalke opäť raz vysmievať, ale na druhej strane dokážem ten jeho predaj pochopiť, takto bude kapitola Embolo v GE definitívne uzavrená.

Reagovat
andrew96

Kabak vypadá hodně dobře. Snad ještě chvíli ve VfB vydrží.

Embolo byl risk, ale tady opravdu mělo velký vliv zranění. No snad se mu povede lépe, i když ho moc rád nemám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele