EF Podcast: ALL-STARS Premier League 2019/20

04.08.2020, 19:58
Názory a komentáře
Premier League skončila už před týdnem, naopak vyhlášení nejlepšího hráče a ideální sestavy sezóny jsme se ještě nedočkali. A to je správný čas, aby se redaktoři Eurofotbalu sešli, dali dohromady svoje ALL-STARS ročníku 2019/20 a popovídali si o nich před improvizovaným mikrofonem...

O názory se podělili Marek Ustohal (Usty), Tomáš Daníček (fantomas) a Víťa Srp (vitasrp). Výsledkem je povídání o nejlepších fotbalistech uplynulé sezóny Premier League, které trvá téměř 90 minut. Na rozdíl od Tomáše Součka, našim diskutujícím došel dech ještě před závěrečným hvizdem.

Podcast není pouhým suchým konstatováním, kdo byl na kterém postu nejlepší. Většinu jmen doplňuje i krátká diskuze na interesantní téma. Řeší se například budoucnost na postu brankářské jedničky Manchesteru United nebo pozoruhodná dlouhověkost a ještě pozoruhodnější životospráva Jamieho Vardyho...

A jak vlastně ideální sestava vznikla? Ještě před podcastem všichni tři diskutující, doplněni o Martina Kantora (Counter) a Martina Vejdělka (mistr129), zvolili svou osobní jedenáctku. Kompilací všech pěti sestav pak vznikla oficiální ALL-STARS Premier League 2019/20 dle Eurofotbalu. Všech pět "expertů" se pochlubilo také lavičkou náhradníků a volbou MVP sezóny a nejlepšího trenéra.

Článek bude kombinací EF Podcastu a Premier League v kostce, z níž kromě grafické podoby nejlepší sestavy přebíráme také statistiky serveru WhoScored.com. A právě těmi vykopáváme.

Hvězdy sezóny 2019/20 dle WhoScored.com


1. Kevin De Bruyne (Man City) - 7.97 | 35 zápasů (3 z lavičky), 13 gólů, 20 asistencí, 4.4 klíčových přihrávek/90 minut, 10x muž zápasu

2. Ricardo Pereira (Leicester) - 7.50 | 28 zápasů (0 z lavičky), 3 góly, 2 asistence, 4.3 obranných zákroků/90 minut (69% úspěšnost), 2x muž zápasu

3. Adama Traoré (Wolves) - 7.49 | 37 zápasů (10 z lavičky), 4 góly, 9 asistencí, 6.3 úspěšných průniků/90 minut (74% úspěšnost), 6x muž zápasu

4. Riyad Mahrez (Man City) - 7.48 | 33 zápasů (12 z lavičky), 11 gólů, 9 asistencí, 2.8 klíčových přihrávek/90 minut, 3x muž zápasu

5. Sadio Mané (Liverpool) - 7.45 | 35 zápasů (4 z lavičky), 18 gólů, 7 asistencí, 2.3 úspěšných průniků/90 minut (63% úspěšnost), 7x muž zápasu

ALL-STARS Premier League 2019/20 dle Eurofotbalu


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Dean Henderson (Sheffield): Před čtyřmi roky chytal v poloprofesionálním Stockportu a od té doby šel co rok, to jedna liga. Letos si poprvé zachytal v Premier League a hned se zařadil mezi nejlepší gólmany v Anglii. Pro Sheffield byl obrovskou oporou - dokáže totéž i v Manchesteru United?

Pravý obránce - Trent Alexander-Arnold (Liverpool): Pravděpodobně nejlepší krajní obránce světa, který by ještě 15 let zpátky hrál rozhodně křídlo. Jako pravý bek je de facto tvůrcem hry Liverpoolu a jedním z nejproduktivnějších borců v rudém dresu. Zažil úžasnou sezónu s 13 asistencemi. Podle Tomáše Daníčka nejužitečnější hráč letošní sezóny Premier League.

Pravý stoper - James Tarkowski (Burnley): První z voleb, která nebyla úplně skálopevná. Stoper Burnley přesvědčil jen dva z pěti redaktorů, ale i tak byl za Van Dijkem nejlepší. Symbol obětavosti a skvělé organizace obrany Burnley. Král zblokovaných střel a nepřehlédnutelných uší.

Levý stoper - Virgil van Dijk (Liverpool): Kdyby neměl loni tak úžasnou sezónu, možná bychom nad jeho výkony plesali letos úplně stejně jako před rokem. Jednoznačně nejlepší stoper Premier League a nejspíš i světa. Naprosto komplexní obránce a letos opět klíčový muž v neprostupné defenzivě Liverpoolu.

Levý obránce - Andrew Robertson (Liverpool): Na podzim si vybral několik slabších zápasů, ale přesto na svém postu neměl v Premier League konkurenci. Souboj s Alexander-Arnoldem co do asistencí prohrál, ale i tak si jich připsal 12 a kromě kolegy z druhé strany obrany už jej porazil jen geniální De Bruyne.

Pravý střední záložník - Kevin De Bruyne (Man City): Nejlepší hráč Premier League - alespoň podle redaktorů Eurofotbalu, kteří mu dali 4 ze svých 5 hlasů. Dal 13 gólů, na 20 přihrál a další kupu měl na svědomí buď asistencí statisticky odepřenou nebo předfinální přihrávkou. Dokonalý fotbalista, kterému nechybí vůbec nic.

Defenzivní záložník - Jordan Henderson (Liverpool): A teď pro změnu nejlepší hráč Premier League podle anglických novinářů. Srdce nejen zálohy, ale rovnou celého Liverpoolu. Kapitán, který odvedl neuvěřitelné množství tvrdé práce, a i když nestojí za spoustou branek svého týmu, měl v prvním titulu Reds po třiceti letech zcela klíčovou roli.

Levý střední záložník - Jack Grealish (Aston Villa): Kdyby se neudělovala cena pro nejlepšího hráče ligy, ale pro "americky" nejužitečnějšího, asi by vyhrál právě on. Bez Jacka Grealishe by totiž Aston Villa neměla sebemenší šanci na záchranu. Lídr ve většině myslitelných statistikách nakonec zachránil klub v lize symbolicky gólem v posledním kole.

Pravé křídlo - Mohamed Salah (Liverpool): Jako Van Dijk, ani on nezažil nejzářivější sezónu v kariéře. Dal ale 19 gólů a na dalších 10 přihrál, což je zkrátka množství, které i tým jako Liverpool nutně k titulu potřebuje. Skoro třetinu gólů nasbíral po Novém roce, kdy se Reds začali mírně zadrhávat. I díky Salahovi se ale rozhodně nezadrhli.

Střední útočník - Jamie Vardy (Leicester): V lednu oslaví už 34. narozeniny, ale na hřišti působí jako dorostenec po kalbě, kterého jste vpustili mezi dospělé fotbalisty a on je i tak všechny převýšil. Ve formě nezastavitelný útočník, který letos získal tolik zaslouženou korunu pro krále střelců. Jeho 23 gólů jen těsně nestačilo Leicesteru na kvalifikaci do Ligy mistrů.

Levé křídlo - Sadio Mané (Liverpool): Letos asi i lepší než Salah a pro mnohé vůbec nejlepší hráč mistrovského Liverpoolu. Dal 18 gólů a na rozdíl od Egypťana neměl k dispozici penalty. Nejvíc zářil na začátku sezóny, do Mikuláše nasázel polovinu branek a měl výrazně nakopnul Liverpool k jedné z nejúžasnějších sezón v historii Premier League.

Zajímá vás, jak Eurofotbal sestavu skládal a proč? Poslechněte si podcast:



A jak vypadaly jednotlivé volby našich redaktorů?

Marek Ustohal (4-3-3): Dean Henderson (Sheffield) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), John Egan (Sheffield), Virgil van Dijk, Andrew Robertson (oba Liverpool) - Kevin De Bruyne (Man City), Jordan Henderson (Liverpool), Jack Grealish (Aston Villa) - Mohamed Salah (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester), Sadio Mané (Liverpool)

Lavička náhradníků: Nick Pope (Burnley) - Chris Basham (Sheffield) - Bruno Fernandes (Man Utd) - Danny Ings (Southampton)

Hráč sezóny: Kevin De Bruyne
Trenér sezóny: Jürgen Klopp

Tomáš Daníček (4-4-2): Dean Henderson (Sheffield) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), James Tarkowski (Burnley), Virgil van Dijk (Liverpool), César Azpilicueta (Chelsea) - Mohamed Salah (Liverpool), Kevin De Bruyne (Man City), Bruno Fernandes (Man Utd), Sadio Mané (Liverpool) - Jamie Vardy (Leicester), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Lavička náhradníků: Rui Patrício (Wolves) - John Egan (Sheffield) - Jack Grealish (Aston Villa) - Raúl Jiménez (Wolves)

Hráč sezóny: Trent Alexander-Arnold
Trenér sezóny: Jürgen Klopp

Víťa Srp (4-3-3): Dean Henderson (Sheffield) - Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk (oba Liverpool), Çağlar Söyüncü (Leicester), Andrew Robertson (Liverpool) - Kevin De Bruyne (Man City), Jordan Henderson (Liverpool), Rúben Neves (Wolves) - Sadio Mané (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester), Raheem Sterling (Man City)

Lavička náhradníků: Nick Pope (Burnley) - Conor Coady (Wolves) - Mohamed Salah (Liverpool) - Danny Ings (Southampton)

Hráč sezóny: Kevin De Bruyne
Trenér sezóny: Jürgen Klopp

Martin Vejdělek (3-diamant-3): Bernd Leno (Arsenal) - Ricardo Pereira (Leicester), Virgil van Dijk, Andrew Robertson (oba Liverpool) - Wilfred Ndidi (Leicester) - David Silva (Man City), Jack Grealish (Aston Villa) - Kevin De Bruyne (Man City) - Adama Traoré (Wolves), Jamie Vardy (Leicester), Marcus Rashford (Man Utd)

Lavička náhradníků: Dean Henderson (Sheffield) - Trent Alexander-Arnold - Jordan Henderson (oba Liverpool) - Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Hráč sezóny: Kevin De Bruyne
Trenér sezóny: Jürgen Klopp

Martin Kantor:: Dean Henderson (Sheffield) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), James Tarkowski (Burnley), Virgil van Dijk, Andrew Robertson - Mohamed Salah (všichni Liverpool), Kevin De Bruyne (Man City), Jordan Henderson, Sadio Mané (oba Liverpool) - Jamie Vardy (Liverpool), Marcus Rashford (Man Utd)

Lavička náhradníků: Bernd Leno (Arsenal) - Ricardo Pereira (Leicester) - Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) - Danny Ings (Southampton)

Hráč sezóny: Kevin De Bruyne
Trenér sezóny: Jürgen Klopp

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (240)

Přidat komentář
SpecialOne

Ještě by to chtělo jako kdysi - sestava zklamání, sestava překvapení

Reagovat
fantomas

Joo, to sme to jeste zrali a videli 5 zapasu za vikend.

Reagovat
iamek

Jaký je rozdíl mezi tom, co chce SpecialOne a tímhle článkem? Takže sestava napsána aniž bys viděl dostatek zápasu? Nebo ti stačí statistiky?

Reagovat
fantomas

Enormni rozdil. Prekvapeni/zklamani je hodnoceny i na zaklade ocekavani, ktery prubezne modifikujes atd., musis mit nastudovany i horsi tymy apod.; all stars jsou proste all stars.

Reagovat
cink

Reagovat
Counter

asi tak. Já už mám víc informací z fanty než samotného fotbalu...

Reagovat
Kaze

Reagovat
smazaný uživatel

dát do sestavy jen 2 hráče z mistrovskýho týmu mi trošku smrdí (ne)preferencemi...

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě:

Alisson

Arnold, Van Dijk, Soyuncu, Robertson

De Bruyne, Henderson, Bruno Fernandes

Salah, Vardy, Mané

Reagovat
smazaný uživatel

Souček

Souček Souček Souček Souček

Souček Souček Souček

Souček Souček Souček

Reagovat
kolouch

Kde mas nahradniky?

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomnělo, jak se před lety říkalo: Ideální sestava MS podle Vizka: 6x Vizek 5x Šmicer

Reagovat
Azazelo RD

Samej wooder.

Reagovat
icemike

Takhle ti ta vatra spadne, Máchale

Reagovat
bourbon

Hectora jebne.

Reagovat
mimi_united

Dúbravka - Roberson, Dijk, Maguire, Bissaka - Kante - Bruyne, Fernandes - Sterling, Auba, Mane

Lavička: Ederson, Arnold, Pogba, Vardy

Reagovat
LokoLFC

Maguire

Reagovat
Busby babes

samozrejme.

Reagovat
LokoLFC

To by nebyl ani v tom pripade, kdyby se vybiralo jen z hracu Liverpoolu a United.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Dubravka taky no...

Reagovat
pedroLFC

S Dúbravkou zrovna docela souhlasím, nebýt jeho tak si myslím že Newcastle spadl, minimálně by byl hodně namočenej.

Reagovat
salami

Letos si ani nevybavim takovy mindy jako loni a rozhodne byl klicovou postavou, klidne by se o all stars uvazovat dalo.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že to je tvoja zostava v PESku alebo Fife

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

"Tottenham and Southampton have agreed deals in principle for the transfers of Pierre-Emile Hojbjerg and Kyle Walker-Peters.

Initial fees in the region of £15m has been agreed for Hojbjerg to move to Spurs and t£12m for Walker-Peters to join the Saints - but both still require agreement on bonuses and payment structure."

3 mega je dobrý deal na pozíciu, kde náš tlačí topánka.

Reagovat
Mastný Chobot

Heh tak to je top prestup. Super squad player za 3m a hraca, ktory dost mozno ani nema na PL. Super robota.

Reagovat
smazaný uživatel

len dúfam, že Hojbjerg nebude len na rozšírenia kádra, ale pevne sa usadí na DM.

Lloris - posila, Alderweireld, Davinson, Davies - Hojbjerg, Lo Celso, Ndombelé - Lucas, Son, Kane

Reagovat
matZz

jestli je Hojbjerg ten missing piece díky kterýmu budou moct hrát vedle sebe Lo Celso a NDombele, tak to bude totálně nejgeniálnjěší přestup

Reagovat
smazaný uživatel

V to práve dúfam.

Reagovat
RadekVonCZE

To už je Alli tak špatnej?

Reagovat
Cobra

Kde máš jako Diera?

Reagovat
smazaný uživatel

Dier i Alli mi tam samozrejme chýba. Samozrejme je fajn, že máme kvalitnú lavičku.

Reagovat
Cobra

Jestli Dier bude hrát jako teď po restartu ligy, tak je to náš nejlepší stoper a musí hrát základ. Davinson mě nějak nepřesvědčil a na Tobyho jsem neprávem nasraný kvůli tomu, že on tady je a SuperJan je fuč. Alli je pro mě momentálně lavičkový hráč, tam problém nemám a je úsměvný, jak se pozice Alliho a Diera prohodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Dier bol super, súhlasim s tebou. Na LCB je asi najlepšia voľba.

Reagovat
Svatej

mě zarazil spíš Davies. V mých očích strašně nudnej hráč, kterej má nejlepší vlastnost tíakorát v tom, že tě téměř nikdy nenasere.

Reagovat
Cobra

Když na druhém kraji vidíš Auriera, tak jsi pak rád za každého průměrného hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Davies je nudný, súhlasím. Ale je to evidentne Mourinhov hráč a základ ma istý.

Reagovat
Counter

KWP na PL má, zas takový tragéd to není.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Mates_Matesović

Nechtěl jsem ho, ale za ty prachy to nemůže špatně dopadnout. Teď ještě Aarons a Wilson.

Reagovat
matZz

*Deeney

Reagovat
MCFC_8

Henderson- TAA, Van Dijk, Soyuncu, Robertson- Ndidi, KDB, Fernandes- Mane, Vardy, Auba/Ings

Reagovat
smazaný uživatel

AS řím nebude ve fifě tým se bude jmenovat ROMA FC

Reagovat
Mr.Mike

aspon ze jmena hracu nechavaj stejny

Reagovat
lajka30

Na použití hráčů je jiná licence.

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Allison

TTA, Virgil, Evans, Robertson

De Bruyne, Henderson, Bruno Fernandes

Salah, Vardy, Mane

Henderson, Soyuncu, Wan Bissaka, Greslish, Sterling, Aubameang, Rashford.

Reagovat
r.mrazik

Teda...v sestavě stoper z týmu co dostal 50 gólů...Tedy 10 nejhorší / nejlepší obrana ligy...

Hustý

Samozřejmě by tam měl Maguire...i vzhledem k tomu, že mu za zády chytal de Gea

Reagovat
fantomas

To neni mysleno vazne, ze ne?

Reagovat
r.mrazik

Neptej se tak debilně

Reagovat
iamek

Když tady dáváte whoscored, tak se ty kaspare podívej na nejlip hodnocené CB, kteří mají aspoň něco odehráno.

Reagovat
Counter

Dobře, podíval jsem se:

https://imgur.com/bZCaNmZ

Reagovat
fantomas

To bylo skoro az moc jednoduchy.

Reagovat
blade115

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mimalu

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Já to teda moc nechápu, ale není to přesně to, co iamek s mrazikem píšou? Že je divný mít v top XI stopera, co dostal 50 gólů a Maguire je dle whoscored další v pořadí? Nebo, k čemu ten výsměch?

Reagovat
Counter

Tohle jsi z té iamkovy reakce vyčetl? Myslím, že od něj máš příliš vysoká očekávání.

Reagovat
r.mrazik

notyvoe...

Reagovat
Counter

pls

Reagovat
kiwwi

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
tunkic

to je vul

Reagovat
TopinB

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
kiciN

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
J0EL

klasika

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Infi

Reagovat
mojmira

Reagovat
Busby babes

je, Maguire byl lepsi nez Tarkowski.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Z pohledu celé sezóny určitě ne. Maguire měl povedené jaro, ale na podzim by byl v průměru ligy. Tarkowski si držel výkonnost celou sezónu.

Reagovat
Busby babes

Maguire byl dobrej i na podzim. ale je to fuk.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

skor Soyuncu ked uz tak, ale Tarkowski je ok

Reagovat
Counter

Soyuncu si (aspoň u mě) uškodil tou redkou s Bournemouthem, což nakonec Foxes dost možná stálo LM.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, este tak blba redka ale neviem ta absencia bekov bola velmi citit

Reagovat
Counter

Jo to určitě, rozpadla se jim celá obrana a útok přestal sypat góly, to se pak těžko něco uhraje.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Horcmen

Reagovat
iamek

Kaspari. DDG bez formy, shaw a AWB prumeraci, Lindelof nemá vůbec na MU, Harry špatná sezóna, Matic traged a přitom třetí nejlepší obrana v lize o tri góly . Nepochopis. Harry v sestavě roku a třetí nebi čtvrtý nejlip hodnoceny stoper na whoscored. Tohle mluví za vše <3.

Reagovat
r.mrazik

Za ty roky víme, že někteří tady tlačí hráče, aby ukázali jaký mají jako přehled...

Kdyby aspoň neměl takovou trapnou machr reakci...

Reagovat
Counter

Přesně, fantomas je tady straaaaašně namachrovaný, obzvláště ve srovnání s vašimi mírumilovnými příspěvky.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

A hele...ty ho tam máš taky

Reagovat
Counter

Proč by ne? Má za sebou kvalitní sezonu, zaslouží si to. Zkus pochopit, že jde o subjektivní hodnocení určitého časového úseku s určitými očekáváními, která jsou pro každého jiná, ne nějaký celkový kvalitativní žebříček.

Např. Sterling - dal letos nejvíc gólů v PL za svou dosavadní kariéru, 20, ani jeden z penalty, je to fantastický hráč, kterého obdivuju. Dal víc branek než Salah, Mané, Rashford atd., které ve své sestavě mám na rozdíl od něj. Proč? Protože si s těmi góly nahonil triko až teď po restartu, kdy už o nic nešlo, byly s trochou nadsázky bezvýznamné, na rozdíl od výše jmenovaných.

Myslím si, že Henderson je lepší než Alisson, Ederson nebo Lloris? Ne, ale v sestavě jej přesto mám na jejich úkor. Jelikož je to ale hráč MU, tak proti tomu hádám neprotestuješ.

Myslím si, že Tarkowski je lepší než Maguire? Ne, ale v sestavě jej přesto mám na jeho úkor, protože dle mých očekávání měl ve výsledku lepší sezonu.

Reagovat
Busby babes

Henderson mel lepsi sezonu nez Allison nebo Ederson. Tam neni moc proti cemu protestovat.

Reagovat
r.mrazik

no vsak jo...subjektivne je tarkowski stoper tymu,ktery dostal 50 golu a nema tam co delat..reakce "a to myslis vazne" je vocasi...

Reagovat
fantomas

Je to adekvátní reakce na "Samozřejmě by tam měl Maguire". Nic samozřejmýho na tom neni.

Reagovat
r.mrazik

samozrejmeho na tom je dost...

treba ze diky nemu dostali MU o 18 golu mene nez minulou sezonu a ze maji treti nejlepsi obranu ligy...

Reagovat
fantomas

Ne, stále nic samozřejmýho - posuzovat individuální sezonu na základě týmových výdobytků je přinejmenšim nešťastný.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fantomas

Tak sem rád, že ty "trapný machr reakce" vážně nevedeš.

Reagovat
r.mrazik

ja samozrejme vedu...bud lepsi jak ja

Reagovat
Usty

díky němu, navzdory němu, vem to néšť...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
j_mrazik

Ale on ten Tarkowski fakt hrál dobře. Že má vedle sebe vemena typu Mee apod., tak za to ten kluk fakt nemůže. Já bych tam dal spíš toho Turka z Leicesteru.

Reagovat
blade115

Reagovat
Svatej

Reagovat
tunkic

Reagovat
Bucky

Reagovat
Counter

wut, tohle někdo tvrdí?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jeden alebo dvaja Ferovia z krcmy a zas je cely svet proti nim

Reagovat
Counter

Co už, ty zlaté post-FASovské roky už nám stejně nikdo nevezme

Reagovat
Busby babes

tak na DDG nadavame i my, Maguirovi se tu kde kdo vysmiva celkem pravidelne v prubehu sezony diky cenovce ze jo... to zas asi nepredstirejme, ze tu neprobihalo.

Reagovat
Counter

"DDG bez formy, shaw a AWB prumeraci, Lindelof nemá vůbec na MU, Harry špatná sezóna, Matic traged"

Prostě ne, přinejmenším ten AWB.

Reagovat
Busby babes

jo, AWB asi ne. Zbytek tu probehl. Jestli to chces na tomhle tocit prosim, ale zas jako nedelej, ze se to tu bezne neobjevuje... I kdyz i u AWB se objevuje, ze umi jen branit a tak...

Reagovat
Counter

Nikdo při smyslech tohle nenapíše dohromady, tedy vyjma deluded iamka. Když někdo z těch hráčů zrovna udělá nějakou botu, tak se na něj objeví posměch/kritika, včetně mufanů, a to je asi tak všechno. Za celou sezonu jsem neviděl, že by někoho vyjma vás zajímaly Lindelofovy výkony. To samé Shaw, max. vtípky na jeho bříško. O Maguirově špatné sezoně tady taky nikdo nikdy nenapsal, řešila se vždy jedině jeho přestřelená cenovka. Když se řekne, že AWB umí jen bránit, je to blbost, ale pořád to není to samé jako tvrzení, že je to průměrák stejně jako Shaw.

Tohle je prostě přeháňka a trumpovské/mourinhovské vnímání světa "všichni jsou proti nám".

Reagovat
Busby babes

kdyz myslis.

Reagovat
diastan

Reagovat
Bucky

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Mastný Chobot

"třetí nebi čtvrtý nejlip hodnoceny stoper na whoscored"

what an úspech!

Mustafi bol v TotY podľa whoscored 2 roky dozadu. Hádam, že by sme zaňho mali pýtať 100m teraz.

Reagovat
iamek

Who scored tady dávám proto, protože jejich statistiky a hodnocení je pouzito v tomhle článku

Reagovat
Mastný Chobot

Ty sa hlavne biješ do pŕs, že Maguire by mal byť v zostave roka a ako argument pri tom používaš rebríček WhoScored (ako sám píšeš), podľa ktorého by v zostave roka mali byť van Dijk a Tarkowski - čiže presne tak, ako to má fantomas, ktorého tu vysmievaš.

Ja len, že tie citróny by si mal skôr na seba smerovať asi.

Reagovat
iamek

Nikde nepisu, ze by měl byt v sestavě roku. Kritizuju ten posměch na jeho osobu celkově tady.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak potom nerozumiem, prečo reaguješ na mrazika a kto sú tí kaspari

Reagovat
Counter

Pochop, že je to klasické redakční spiknutí proti MU.

Reagovat
Front hell

Zase na druhou stranu on někdy k smíchu je..

Reagovat
iamek

Tak jako každý fotbalista někdy.

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Pokud to bereš takhle tak by jako něj brankář s přehledem vyhrál Leno, vzhledem k tomu ta jakou chytal obranou

Reagovat
r.mrazik

vsak ten mel taky fajn sezonu ne?

Reagovat
Front hell

Letos ji měl výbornou.

Reagovat
r.mrazik

z toho malo co jsem videl,tak chytal opravdu skvele

Reagovat
Front hell

Docela dost zápasu,kde jsme uhráli remízu,by jsme prohráli kdyby nebyl v brance. Jedno z mála pozitiv v letošní sezoně

Reagovat
LokoLFC

Právem naprostá dominance Liverpoolu.

Reagovat
redyyz

Zabuda sa na Dannyho Ingsa

Reagovat
Counter

Většina z nás ho má na lavičce za Vardym.

Reagovat
redyyz

to beriem ale ak ma neukamenuju, myslim, ze Danny by mal byt namiesto Salaha, Predsa len 22 golov, myslim bez jednej penalty je super vykon.

Reagovat
Counter

Salah s Maném mají k dobru i asistence a jejich přínos měl větší význam, podíleli se vrchovatou měrou na jednom z nejdominantnějších týmových výkonů v historii. Např. kdyby Saints díky Ingsovým gólům ukopali EL, tak ho do sestavy i šoupnu. Nebo kdyby je vlastnoručně dovedl k záchraně.

Ale jedním dechem dodávám, že tohle je čistě můj pohled na věc, skládání sestav roku je ryze subjektivní záležitost a vůbec ti tenhle názor neberu, Ings v té sestavě klidně mohl být.

Reagovat
kiwwi

> Nebo kdyby je vlastnoručně dovedl k záchraně.

Ings zariadil Saints 22 bodov (ked som ratal vyrovnavajuce (1 bod) alebo vitazne goly (3b)), takze doslova ich doviedol k zachrane...to ze nemali o 17 bodov menej a nebojovali do poslednej chvile o zachranu predsa neznamena, ze im k tomu nedoviedol

Reagovat
Counter

Hele kdyby tam nebyl Ings, tak je tam jiný útočník, který by jim pár bodů taky zařídil, takhle to brát nejde. Vardy byl lepší než Ings, ten se mohl dostat do sestavy jedině tak přes Rashforda nebo Salaha/Maného, a všichni tihle tři hráči toho letos v mých očích dokázali víc.

Nic z toho, co tady píšu, není myšleno jako Ingsova kritika, mám ho na lavičce a jeho účast v základu jsem silně zvažoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Tomas Soucek ???? velkokluby se o neho perou ale pro experty neni dost dobry ?:(

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je svetová hviezda Souček?!!

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas, Usty, dakujem za vsetky clanky

Reagovat
mickey mouse

Ustohal

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Brentfordu je škoda

Reagovat
Busby babes

Maguire mi tam chybi. Ale tak to je s tema sestavama vzdycky. Clovek se nezavdeci vsem.

Reagovat
Busby babes

dla bych: Henderson - TAA, VVD, Maguire, Robertson - KDB, Grealish, Bruno - Mane, Vardy, Auba

Lavicka: Allison - Tarkowski - Sterling - Ings. (cestna zminka Jimenez, Basham)

Reagovat
Vopi11

Přesně takhle bych to poskládal akorát v čestný zmínce by byl Adama Traoré

Reagovat
bbbauch

Maguire nemel spatnou sezonu, ale zas to nebyla nejaka dominantni sezona plna jistejch vykonu, ze by byla nejaka chyba tam zaradit nekoho jineho. Ja osobne bych ho tam treba taky nedal

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/afcjxmes/status/1287749509729091589

Maguire v top 5 u Progressive carrying distance, Aerials won, Interceptions. Mel vybornou sezonu.

Reagovat
bbbauch

A Tarkowski 1. v aerials won a top 5 v blocks. Ja se nestavim ani za jednoho v tyhle debate, ale naprosto chapu, ze tam nekdo uprednostni Tarkowskiho. Burnley sice o 14 obdrzenejch golu vic, ale zas o 2 cisty konta vic. Tarkowski oproti Maguirovi 2x tolik bloku i vyhranejch tackles, clearences 150 x 200..

Reagovat
Busby babes

ja taky ne, ja jen trochu nechapu ten vysmech, kdyz nekdo napise ze tam chybi Maguire a Fantomas na to napise: to myslis vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Vsak ten vysmech je imo na to, ze to mrazik podava jako naprosto jasnou a neoddiskutovatelnou vec.

Reagovat
bbbauch

mrazik proste nenapsal “chybi tam maguire”, ale vysmal se tomu, ze tam je Tarkowski protoze burnley dostalo 50 golu. A ze tam samozrejme mel byt Maguire. To neni “chybi mi tam Maguire” jak se to snazis podat..

Reagovat
Busby babes

ok.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
r.mrazik

nejlepsi je to cely hodit na to slovo "samozrejme"...

Reagovat
bbbauch

No vyzni to proste tak, ze to je tutovka a Tarkowski je tam omylem. Me je to osobne fuk, ale kdybych to psal ja, ten vysmech bych cekal

Reagovat
r.mrazik

jasne ze to je fuk...priste tam muzou hodit jinyho "smudlu"

Reagovat
Kowe

Reagovat
fantomas

Jup , jedině proto "to nemyslíš vážně".

Reagovat
Busby babes

coz z toho neni jasny, ale ok. Ja to teda spis cetl jako: to nemyslis vazne, ze bys tam dal Maguire.

ale tak jak pisu v uvodnim prispevku je to fuk. Jak hadky Messi vs Ronaldo...

Reagovat
Counter

Tam jsou ty hádky úplně zbytečné, všichni ví, že Messi je lepší.

Reagovat
kubys

Reagovat
patas92

Reagovat
TopinB

Reagovat
J0EL

Reagovat
Counter

Reagovat
cink

Mě se dost líbil ten nápad je Hendersona do Chelsea.

Reagovat
Whitemedia

Tady se nějak moc brečí..

Reagovat
madridcan

Pod Chelsea-Arsenal sa môžeš vykupať

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bbbauch

Reagovat
SunFells

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
WienArsch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
TopinB

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Nihilister

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
mojmira

Reagovat
FFA

Tak toto ma dostalo

1 – trofej pro Mikela Artetu jako manažera Arsenalu

0 – trofejí pro největšího manažera Tottenhamu v historii, Mauricia Pochettina

0 – trofejí pro Josého Mourinha, který nutil svůj tým slavit 6. místo kvůli natáčení dokumentu od Amazonu (LOL).

14 – FA Cup trofejí pro Arsenal, nejvíc na celém světě

zdroj: gunners.cz

Reagovat
Svatej

''na celým světě''

Reagovat
smazaný uživatel

Taka Barcelona či Bayern môžu o FA Cupe akurát tak snívať

Reagovat
Svatej

nemaj kvalitu

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Detective

"Na celým světě" je skvělý, a ještě je fajn určit jim Pocheho jako největšího manažera a pak se jim vysmát, že nic nevyhrál.

Reagovat
Counter

Troufnu si říct, že spousta fandů Spurs by tomuhle tvrzení dala za pravdu. Já samozřejmě historii Spurs neznám nijak do detailů a dříve určitě měli nějaké úspěchy, takže bias na poslední roky může sehrát svou roli, ale právě Poche z nich prostě udělal něco víc.

Reagovat
Detective

Tomu zkreslení na poslední dobu rozumim. Ale přesto, maj v historii manažera, kterej byl v klubu 16 let, vyhrál s nima 1x titul,1x druhej, 3x třetí, 3x FA cup, z toho 1x double a v evropě 1x PVP a 1x pohár UEFA. Mně to tvrzení o nejlepšim manažerovi historie přijde směšný.

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
oddy

Reagovat
drussbarb

Vím, že Španělská liga není tak atraktivní, ale aspoň jeden podcast ročně by si zasloužila, aspoň by se někdo mohl rozplývat nad asistencemi, driblingy, atd. Jinak pěkná práce, kluci

Reagovat
Svatej

Modráci

Už jsem úplně zapomněl na to, že Havertz by mohl zavřít dveře Gallagherovi, kterej se v champu jevil dost solidně. Čísla na minuty má dokonce lepší, než měl v poslední sezoně náš (o rok starší) Mount. V roce 2019 nakopal všem ostatním juniorům a vyhrál Academy POTY. Pořád to za každou cenu chceme?

Moc si neumim představit, jak by to šlo udělat tak, aby se to i do nějaký standardní šířky kádru vešlo. Lampard by musel definitivně odstřelit Jorginha a Barkleyho ještě teď a i tak by to bylo namačkaný psycho.

Ve zbytku na 3 posty by tam tedy v takovým ideálním případě byli Gilmour, Kante, Kovačič, Mount, RLC, Havertz, Gallagher? Z toho výčtu je Kovačič jedinej a zároveň na děleným nejlepší hráč, koho bych nemusel nutně na hřišti vidět. U každýho, kdo by to lavičkou odnesl, bych byl částečně naštvanej.

Jasně, Havertz je kvalitou zjevně lepší hráč, ale tak nějak cítím, že bych byl radši, kdyby místo v kádru měl Conor. U toho by alespoň nehrozilo, že nám za pět let páchne do Bayernu a mít šanci vidět na hřišti od startu zápasu trio Gilmour, Mount, Gallagher (Už jsme stejně hráli to samý, ale s Barkleym) tak se víc dívám na radostí poskakujícího Jodyho než na hřiště.

Reagovat
Svatej

na děleným místě*

Reagovat
Mimalu

Těžko říct, za každou cenu bychom hlavně měli chtít brankáře a aspoň dva obránce, pořád doufám že Havertz je branný za něco extra navíc, co si i díky Coroně můžeme dovolit.

S odstřelením Barkleyho už teď docela počítám automaticky (k jeho smůle prakticky úplně odpadla předsezónní příprava ), u Jorginha těžko říct jak na tom bude trh, tam by za normálních okolností s prodejem být problém neměl.

Jak u Havertze, tak i Mounta by snad mohla být i výhoda, že oba dokáží zahrát i z kraje hřiště. Navíc bych nezapomínal na ještě o stupeň náročnější program + stále trvající možnost střídat 5x což by, pokud se nepletu, mělo platit pro celou nadcházející sezónu -> rotace tak početného týmu by měla být jednodušší a hlavně ještě důležitější.

Reagovat
Svatej

S tím, že je Havertz bonus já tak nějak celou dobu počítám, ani nechci myslet na nic jinýho

Problém by mohl být, že Lampard těm hráčům sice dával pěkný šance (což se dá pochopit jako snaha udržet cenu hráče vysoko) ale často i na úkor těch, kteří by opravdu mohli hrát. Radši Barkley na středu a Mount na křídle než Mount na středu a Odoi na křídle atp.. Skoro se bojim, že si ho Frank bude chtít nechat, to by byla katastrofa..

Však si vem, že se nám pořád nepovedlo nikoho prodat, přitom adeptů je šíleně moc. Drinkwater, Baka, Emerson, Andreas, Bats, Baba a dalších xxx co ani nevytáhnu z hlavy..

Jo, poslední odstavec ten pesimismus trochu přiškrtí. I tak to ale nebude trvat věčně a někdo půjde z kola ven. Jestli se Ruben neprobere a nezačne hrát odvážně, tak to tipuju na něho.

Dozadu se stopeři nezmiňují téměř žádní, jen ten Mbuyamba a teď Regulion, kterej se mi podle videí zdá, že to bude hrozná padající plačka. Boží vyhlídka.

Reagovat
Mimalu

Tak zas letos mi nepřišlo, že by někomu kdo si to nezaslouží, dostával až moc šancí. Barkley přes všechno průměrné měl několik pozitivních záblesků, to o Odoiovi nedokážu říct.

Prodat odpad za něco víc než za odvoz je holt problém i v mimo fotbalovém světě( ), tam se to bude asi muset řešit pomocí hostovaček s opcí, v tomto ohledu nejsem příliš optimistický, že bychom se na tom nějak zázračně zahojili jak párkrát v minulosti.

Jestli přijde Regulion, tak i přes to negativum bych to bral spíše jako výhru, ono toho zas moc kvalitního co by bylo k dispozici po trávnících neběhá, na stoperovi se snad pracuje, minimálně spekulace napovídají, že jsme víc než jen ochotní se rozloučit aspoň s někým z té naší neslavné trojice

Reagovat
Talker

On se Gallagher tuším nedávno i vyjadřoval, že čeká další "move", pravděpodobně do PL.

Na druhou stranu nám většina těch záložníků relativně brzo odejde - Barkley asi určitě, Jorginho také. Kantemu bude v příští sezoně 30, uvidíme, jak dlouho bude hrát a jestli nepřijde ještě nějaký přestup. Kovačič možná zůstane déle, ale taky se může stát, že základ bude Kante-Mount-Havertz/Ziyech a on nebude chtít dělat náhradníka a za rok podá transfer request. Proto i odešel z Realu.

Pokud se Gallagherovi podaří příští sezona, tak může být první náhradník do zálohy.

Reagovat
Svatej

Taky mas takovej dojem, ze jsme z Kanteho ve vysledku vytriskali hrozne malo na to, jakej top hrac to je?

Jeste tam můžeš připočítat Rubena, kterej se bud zrakvi, nebo se do toho uz nedostane a nevyhnutelně to povede k odchodu. Jo, potenciálně může odejít skoro kazdej, otazka je, jestli bude chtit Conor dva roky cekat, kdyz ma zjevne na to, aby na něm nejakej klub s ohledem na budoucnost stavěl..

Reagovat
Talker

Tak nevytřískali... Ono je to těžký, když ten tým není doplněný ideálně. Pomohl nám projít spolu s Hazardem tím obdobím, kdy ten tým většinou nebyl úplně TOP a chyběla tam často kvalita.

Bohužel pro něj, většina těch hráčů, které máme či kupujeme budou na vrcholu až za pár let a tudíž pravděpodobně přijde o vrchol toho týmu a ty nejúspěšnější roky.

Reagovat
Talker

A mimochodem i Tino Anjorin hraje tuším AM, takže toho to ovlivní asi taky.

Reagovat
Svatej

To je už dost na nic, ja ho celou dobu vnimam jako kridelnika a i ten jeden zapas za acko tam hral a libil se mi tam, krucifix

Reagovat
Talker

Tak je to offensive allrounder, může zahrát na podhrotu i na křídle.

Reagovat
spider_8

Já ho nechci od začátku a pořád doufám, že to ještě na něčem krachne. Nevím, jak je na tom Gallagher, ale spíš mě štve, že Havertz zavře dveře někomu z trojice RLC, CHO nebo Tammy (v případě, že Wernera vytlačí na hrot), případně dokonce Mountovi. Celkově tím příchodem 3 drahých posil do ofenzivy částečně popíráme to, co jsme od loňskýho léta budovali.

Reagovat
Svatej

U mě se to mění jak den a noc. Už dvakrát jsem to zavrhl, dvakrát si to rozmyslel a teď jsem v takovým šedým středu, kdy hlavně chci, aby se někdo přivedl a já dostal další dávku štěstí.

Cho i Tammyho to dle mýho ovlivní minimálně... Jasně, může tam Kai zaskakovat a obecně bude v týmu o ofenzivního hráče na všechny posty navíc, ale furt se s ním primárně počítá zjevně do zálohy.

Spíš to vidim na to, že to odsere Ruben, Barkley, potenciálně Gallagher a Anjorin, kterýho zmiňoval Talker. Druhá věc je to, že trochu střízlivím i ze Ziyecha, kterej taky nemusí mít místo vůbec jistý, jak se s tím tady už tak nějak počítá. Klidně si může určitou část sezony odsedět i on...

Reagovat
spider_8

Já furt beru Havertze primárně jako RW, protože fakt netuším, proč bychom měli přivádět další AM. Co se týče Ziecha, přijde mi, že jsme ho koupili v době, kdy jsme netušili, jaký možnosti se nám později otevřou, takže to dost možná on odsere nejvíc. Ale těžko říct, Lamps sestavu mění jak ponožky, takže nečekám, že bychom měli jednu ustálenou.

Reagovat
Svatej

Tak tam bych ho viděl hrozně nerad

Tak AM hráče, kterej je použitelnej, je momentálně v týmu jen jeden - Mount

Ruben je v současný době podělanej strachy a musí si začít věřit, aby se zas byl schopnej rozěběhnout. Barkley je i přes snahu tragéd. Gallagher nemá odehranou ani minutu a Lampard se k němu doteď nevyjádřil.

Přišel sice Ziyech, schopnej tam zahrát, ale odejdou oba křídelníci a jen s Odoiem, Puldou a Wernerem to odehrát nepůjde, navíc jen Callum je schopnej hrát napravo.

Příjde mi, že se to staví tak, aby byl tým co nejméně předvídatelnej, protože i bez Havertze to jde postavit snad 4 způsoby a pokaždý by byl herní styl jinej, s Havertzem zas další varianty přibudou..

Reagovat
Svatej

Jen ke křídelníkům hrozně nerad bych tam zas vraždil Mounta, kterej tam sice odehraje pěkný zápasy, ale furt to prostě není jeho post a tu práci tam někdo ve formě odvede lépe.

Reagovat
Svatej

Navíc by Moutn na křídle znamenal, že musí doprostřed bud Hakim, nebo tam nebude nikdo schopnej hrát dopředu..

Reagovat
El Cid z City

Z trošku jiného soudku, Mount a Foden- jak bys je využil v budoucnu v repre a jaká formace by jim mohla sedět?

Reagovat
domingo

Přijde mi zajímavý, že v all-stars je 7 ostrovních hráčů, z toho 6 Angličanů (a to ještě v těsným závěsu jsou Ings a Egan a v diskusi se řeší Maguire). Zároveň v top 5 podle WhoScored není Brit ani jeden Ale to bude, počítám, spíš náhoda.

Celkem změna oproti minulosti, ne? Zvlášť když se k tomu připočte aktuální pozice PL, kdy je zase po nějaký době na evropským vrcholu...

Reagovat
Talker

Tak ono se není co divit, hodně se zamakalo na mládežnickém systému a ti hráči jsou lepší, co z něj vycházejí. Máš tam 3 starší, zkušené hráče a pak 4, kteří si už prošli tím novým systémem.

Co se týče minulosti, tak ta uběhlá dekáda horší, ale dřív jsi tam měl pravidelně hráče jako Terry, Rio, Cole, Cole, Lampard, Gerrard a spol, kteří tam byli taky pravidelně.

Reagovat
domingo

Jj, ale tady nejde o to, ze by se zlepsovali Britove, ale o to, ze vykonnostne preskakujou cizince. Mne to dost prekvapilo, ale zase ja to sleduju fakt jen letmo uz, tak mozna je to normalni

Reagovat
Talker

Tak ono to není až tak překvapivé, když si vezmeš ty mládežnické úspěchy anglických repre i klubů na mezinárodní scéně. Navíc jakmile se něco povede, tak ostatni to chtějí následovat a mít vlastního Sterlinga a ušetřit tím desítky milionů.

Reagovat
Counter

Je to rozhodně posun, jednu dobu byla Anglie vyloženě závislá na kvalitě odjinud a každé poleno s britským pasem mělo tučnou cenovku. Holt už dorostla nová generace, která se Anglii mimořádně povedla. A vypadá to, že možná bude ještě líp, noví mlaďoši (aspoň Foden, Greenwood, Saka) vypadají taky výborně.

S tím národnostním rozdílem na WhoScored to bude spíš o tom, že jsou prostě orientovaní na statistiky. Takový Adama Traoré je v tomhle ohledu vyloženě freak, Mahrez zase imo těžil z excelentního per90, protože pravidelně střídal. A obecně ty rozdíly v ratingu nejsou výrazné, top10 ostatně uzavírají čtyři Angličani.

Reagovat
pingla

Basham > Tarkowski

Reagovat
Counter

Se stopery Blades to bylo těžké, protože největší devízou je pro mě jejich kombinace dohromady. Ani jeden z nich vyloženě nevyčníval, resp. vyčnívali všichni tak nějak stejně a nejvíc si účast v sestavě imo zasloužil Henderson.

Reagovat
Talker

Golman čekal centr a vyšel si na malé vápno. Ono z té pozice víceméně musíš centrovat (zvlášť když to kope levák), pokud golman nevyleze z branky.

Reagovat
srandamač

OT: Nevíte kde by šel stáhnout nebo zkouknout online film "V síti"?

Reagovat
masina_LFC

Ktorý retard je Martin Vejdělek?

Reagovat
Counter

hefy

Reagovat
smazaný uživatel

hipster

Reagovat
hefy

Reagovat
Counter

Jsem zvědav, jestli ti aspoň čas od času přistane na účet nějaká hanlivá soukromá zprávička

Reagovat
spider_8

Fantomas dal Azpiho do all-stars na levýho beka? To by mě fakt zajímalo, jak k tomu došel I na pravým by to bylo hodně odvážný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele