Eduardo Santos opouští Slavii, do konce roku hostuje v RB Bragantino

03.04.2023, 21:50
Aktuality

Slavia Praha uvolnila obránce Eduarda Santose, jenž se po více než třech letech vrací do Brazílie. Pětadvacetiletý obráce byl do konce roku zapůjčen Red Bull Bragantino, součástí dohody je opce...

Santos ve druhé polovině minulé sezony pomohl Plzni k zisku titulu a zároveň s mateřskou Karvinou sestoupil do druhé ligy, to už však bylo jasné, že se přesune do Slavie.

Vršovický klub za urostlého Brazilce zaplatil 30 milionů korun a vydařená příprava slibovala, že by mohl vyřešit problematický post ve středu obrany, to se však nepotvrdilo a Santos ještě během podzimu po nepřesvědčivých výkonech vypadl ze sestavy. Následně sice opět dostal šanci a v základu odstartoval i jarní část, od únorové remízy 1:1 v Teplicích se ale v nominaci neobjevil.

Rodák ze São Paula nastoupil za Slavii do 12 ligových zápasů a další starty minimálně do konce letošního roku nepřidá, protože odchází na hostování s opcí do Red Bull Bragantino.

Prvoligový brazilský klub v polovině dubna zahájí nový ročník, v němž bude vylepšovat čtrnácté místo z loňské sezony. Před sebou má také účast ve skupině Copa Sudamericana.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/slaviaofficial

Komentáře (127)

Přidat komentář
Blasphemer

Reagovat
Majlo__

Skončil dřív než jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Většina brazilských fotbalistů se snaží co nejrychleji dostat do Evropy, tenhle po půl roce ve Slavii utíká domů do Brazílie. To by mě zajímalo, co tam s těmi hráči dělají.

Reagovat
Lexi Belle

Vždy si vzpomenu na Bassiroua Dembelého, který tenkrát kvůli nepříchozím výplatám rozdával letáky na bordel v centru a nakonec, jako první černoch, utekl kvůli hladu z Evropy do Afriky.

Reagovat
Salfovic

To byla krásná doba

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Losinho

Reagovat
Petan45

To jsem nějak minul o koho to šlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
STR

staré dobré časy

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Coutinho10

no, smutný, přitom mám pocit v tom 1. jarním zápase hrál dobře, vypadalo to, že on s Ogbem bude pak ta správná stoperská dvojice, ale pak neubránil Teplice a už bylo po něm...velká škoda

Reagovat
AnthonyR

Na tréninku sice makal a bránil, ale asi pak z něj měl Standa trochu depky. Taky se určitě nenaučil s Bóřou hrát karty a s Přémou vegetit v bazénku. Možná se sice naučil v Plzni chmelit, ale to je na přibrání do party furt málo.

Reagovat
AnthonyR

No co si budem, dokud se tihle kluci ze zahraničí nenaučí alespoň trochu česky (všechna čest těm, co se naučili jako Traore, Deli, Van Buren, Stanciu), tak s Trpišákem, Houšťou a Stáníkem v kabině prostě neobstojí. Do půlroka končej jako Madsen, Flo a spol.

Reagovat
Freedo

Olayinka, Oscar nebo Ousou umí česky dobře?

Madsen byl tlustej a Flo ani pod Trpišem nehrál.

Reagovat
Nuno čomes

Jakou mají vůbec úspěšnost s tím nakupováním typu pokus-omyl? K smíchu.

Reagovat
meno

Týpek měl před náma 2,5 úspěšný sezony v lize. Tohle nebyl pokus omly, ale snaha udělat z dobrýho hráče hráče skvělýho. Nepovedlo se, škoda, život jde dál.

Reagovat
Nuno čomes

Takže pokus omyl. Nevadí, příště vyjde

Reagovat
meno

By mě zajímalo, co pro tebe není pokus/omyl

Reagovat
Nuno čomes

Tak všechno ne. Ale těch pokusů za 30 mea + bylo dost co nevyšlo. Na to, že se jedná o česksý klub.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Naopak bylo i dost úspěšných "pokusu" a to několikanásobně. Naposledy napr. Sorr ci Bah. Zafeiris i Ogbu se jeví taky jako supr nákupy.

Reagovat
Lemond Laws

Tak ono dát za pokus 3M euro

Reagovat
Freedo

Nikdy nemáš jistotu, že hráč se ti chytne. Hraje tam roli spoustu faktorů. Takže touhle optikou se dá za pokud označit každý přestup.

Reagovat
Lemond Laws

pokus-omyl jak se řešilo výš je pro mě spíš nakupování těch mladých, kterým se povede pár zápasů - jen tak rychle z hlavy - Filla, Pech, Hellebrand, Beran, nevím... prostě tohle mi přijde pokus omyl vyskautovaný hráč za 3m EUR není pokus v tomhle slova smyslu

Jasně, že se tu nemusí prosadit a může se stát cokoliv, ale nejde sem s tím, že uvídíme ...

Reagovat
Nuno čomes

Tak já myslel ty mladé hlavně. Ještě matoušek atd. Samozřejmě prodáš několik hráčů ven za jednotky mega eur, což je super, ale těch pokusů u mladých je hodně, platy taky dostanou slušné na 3-4 roky. takový Karafiát taky něco stál + plat, jak dlouho tam vydržel, půl roku? Malinský atd. Eduardo stál kolik, přes 30 mega? S Plzní vyhraje titul a ve Slavii to je hráč pro béčko.. Odzkoušený... Ale jestli to je furt skvělá obchodní politika, tak asi jo. Co já vím. Na můj vkus hodně přešlapů a to i teď mají kádr nafouknutý.

Reagovat
Freedo

I tyhle hráče někdo skautoval, provedl datovou analýzu a usoudil, že se budou hodit do stylu hry, který Slavia praktikuje a mohou být přínosem. Jak tady člověk čte komentáře, tak má pocit, že snad Slavia nakupuje na základě jednoho podařenýho zápasu.

Tady se často píše, že kupujeme hráče jen kvůli tomu, aby je neměla konkurence. Ne každý mladý hráč se chytí, ale v té době, kdy přicházeli, tak tam byl předpoklad, že se tak stane. I ten Matoušek ukazoval velkej talent a určitě nepřišel jen proto, aby ho neměla Plzeň.

Reagovat
10adam

Takže ten datový analytik se u velkého počtu hráčů zřejmě spletl, protože ten "odpad" je velký... A to, že se hráči do Slavie kupují, jen proto, aby je neměla konkurence, nebude tak daleko od pravdy. Což třeba dokazuje právě Santos... A šíře kádru tomu taky nahrává

Reagovat
Freedo

Spíš si myslím, že nerozumíš tomu, jak celý ten proces funguje. Datová analýza v tom našem českém rybníčku vytipuje hráče, kteří by se díky atributům do stylu hry Slavie hodili. Je tam vícero požadavků, co se týče běžeckých hodnot, výstavby hry, duelů atd. To bude na každý post taky jiné. Ještě je teda možné, že najdeš hráče, který převyšuje většinu ligy a i když ti nesedí úplně na tvou šablonu, tak je stejně pro tebe zajímavý.

Trenérský tým si ty reporty průběžně vyhodnocuje a podle toho sestavuje seznam hráčů, kteří jsou pro nás zajímaví - tam už hraje roli i to, jak velká šance je toho hráče získat, jaký má chorobopis, jaká je konkurence na jeho postu, či jestli budeme někoho z tohohle postu prodávat během 1-2 přestupových období.

Potom se udělají posily. Ale to už je čistě rozhodnutí realizačního týmu, datový analytik/skauting do toho dále nemluví, jen doporučují. Hráč přijde. Začíná adaptace, postupně se seznamuje s nároky na jeho pozici. No a jestli se chytne, tak to v jakémkoliv fotbalovém klubu závisí na řadě faktorů, jak už jsem psal výše. I když se na základě dat do klubu hodí, tak to automaticky neznamená, že se prosadí!

Roli hraje, jak se uvede v prvních pár zápasech, jak hrajou další hráči na jeho postu, jestli se konkurent nebo daný hráč zraní, jak se daří celému týmu (pokud dobře, tak spíš dostane šanci mladík a ne zkušený hráč).

Neméně podstatná je psychika a to taky souvisí s adaptací. Ve Slavii je mnohem větší tlak a i když ti mladíci hrajou dobře ve Slovácku, Boleslavi nebo Liberci, tak kvůli hlavě můžou mít problém ty výkony přenést. V bývalých klubech měli v podstatě jistý místo, tady musí zahrát dobře, jinak je tam další v pořadí. Je to tvrdý, ale prakticky to tak má každý top klub ve své zemi.

Pokud jde konkrétně o Santose, tak si myslím, že byla vůle s ním pracovat, šance dostal, ale dělal strašný chyby. Třeba ta červená v první minutě. Ani potom jsme ho neodepsali a na jaře znovu hrál základ, ale spokojení s ním očividně nebyli. Určitě tam mohl být problém v psychice, ostatně proto šel teď do rodné země.

Šíře kádru je docela velká, ale doteď se hrály 3 soutěže, takže to bylo nutné. Navíc je tam víc hráčů, kteří bývají často zranění a jejich situace se postupně řeší - Hovorka skončil úplně, budoucnost Bořila taky na hřišti úplně nevidím. Ale sám přiznávám, že některé příchody už nechápu - např. Tomič na RB.

Reagovat
10adam

Krásná slohová práce, teď jsi popsal to, jak to by to mělo probíhat. To je asi vše, co z toho plyne... Zbytečně jsi to rozepisoval, tohle ví asi každý...

Dokdy se hrály tři soutěže, to je taková ta krásná fráze... Hovorku a Bořila v sestavě snad už neviděl nikdo soudný, to byla jen komedie pro fanoušky...

Takže abych k tomu řekl asi toto: dle mého názoru se hráči kupují I PROTO, aby je neměla konkurence a z toho logicky vzniká ten větší odpad hráčů, kteří se neprosadili. Čímž nepopírám, že Slavia hráče nesleduje a nesnaží se vybírat hráče podle nějakých svých kritérií

Reagovat
Freedo

Ty jsi to očividně neviděl, když tvrdíš, že hráči se neprosadili, protože se spletl datový analytik. A přišlo mi to důležitý rozepsat kvůli tomu, kolik lidí tady tvrdí, že Slavia ty hráče kupuje náhodně.

Koupě kvůli tomu, aby je neměla konkurence: to se prakticky nedá prokázat. Můj osobní názor je, že pokud je tam dobrej mladej Čech s potenciálem, tak o něj bude vždy mít zájem Slavia i Sparta, protože ta liga je tak přebraná, že to jinak ani nejde. Plzeň konkurovat finančně nemůže, ale bude se taky snažit vzít ty, co si pražská S nerozdělí mezi sebe.

Reagovat
10adam

Jestli jsi nepochopil lehkou nadsázku, tak s tím ti nepomůžu... Nedá se to prokázat? A dá se prokázat, že to tak není? Tím, že napíšeš slohovku, tím to neprokážeš... Jak víš, že nepřišel Trpiš za LuftJardou a neřekl: ty vole, Jardo, kup toho stopera z Plzně. On jim na jaře pomohl, tak je trošku nasereme a možná se chytne i u nás. A když ne, tak se nic hrozného nestane

Reagovat
Freedo

Tak my jsme v tu dobu stopera potřebovali a on hrál kvalitně. Pokud by byl jedinej důvod pro přestup vyfouknout ho Plzni, tak proč by tam byla snaha ho zapracovat do základu? To ho klidně mohli nechat sedět na tribuně. Nehledě na to, že si nemyslím, že by Slavia byla na tom ekonomicky tak dobře, aby mohla někoho kupovat jen proto, aby ho vyfoukla rivalům.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Kucka

Reagovat
Lemond Laws

Tak on ti to vysvětlí a ty stejně meleš sračky

Reagovat
Nuno čomes

Samozřejmě.

Reagovat
$dolar$

Udelali jste ze skvelyho hrace naprostyho trageda..

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
bartes

Zrovna tohle měla být jistota zadních řad, protože byl prověřený ligou. Spíš to zase zazdili ve Slávii. Dají spoustu prostoru nevýrazným Ousouovi s Kačarabou a naopak Santose odstřelili prakticky hned. Teď nehraje ani 1 a naopak to lepí Holešem, který je primárně záložník.

Reagovat
Nuno čomes

Však souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Fakt 30 Tak to je Karviná slušně podojila

Reagovat
Salfovic

Fakt 30 Tak to je Karviná slušně podojila

Reagovat
Skalda29

Za půl roku se vrátí zpátky do Karviné do první ligy

Reagovat
Kuba94

Mohl by se vrátit

Reagovat
Mr.Mike

když při treninku musíš hlídat Tecla tak se nedivim že máš pak problemy při zápase

Reagovat
ratusek

Je to i s obcí? Tak to už se nevrátí. Předpokládám, že se tam osvědčí, takže skončí minimálně v dalším Red Bullu a sice v Salzburgu

Reagovat
pobody's nerfect

On prestoupil do Slavie s celou vesnicí?

Reagovat
jenage

Reagovat
ratusek

Reagovat
Spalovač šancí

Nikoliv s celou vesnicí, ale s celým stádem ...

Reagovat
Salfovic

Je to možné. U afrických a jihoamerických fotbalistů je běžné, že živí široké příbuzenstvo, takže když bylo koncentrováno v jedné obci.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Cotton

Reagovat
Firkraag

Reagovat
kilobyte

Odpovídalo by to přestupové politice Slavie.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
zurix_new

Tak když jde zpátky do rodné země tak za tím můžou být i jiné věci ne (psychika, rodina apod.)?

Reagovat
Salfovic

Tak to je jasné, že po tomhle angažmá ve Slavii má psychiku v prdeli.

Reagovat
Greny

A kam by jinam měl jít? Moc zemi co má teď otevřený přestupak už nebude

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
erudovanyodbornik

On si ale tím dost polepší ne? Co jsem pochopil tak jde do první ligy a ta je sportovně někde úplně jinde než naše, finanče i ten spodek asi taky.

Reagovat
mrtvej ofsajd

TAky si myslím...První brazilská je lepší liga nez naše, pro nej supr. Když se prosadí a opce bude uplatněna, je Mega E zpátky. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že jeho potenciál nebyl vytezen. Hlavně mu neseděl styl, co sks v obraně hraje.

Reagovat
John Obi Mikel

Spíš nám neseděl styl, jakým hraje v obraně on.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Jojo, bylo to asi oboustranný. Stejně jako nechuť pokračovat dál.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Tak hlavně, že ho Slavie vyfoukla Plzni

Reagovat
Salfovic

Na tom prodělaly všechny tři strany.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
M0rb1D4S

My si můžeme spokojeně pískat

Reagovat
Freedo

Jemelka, kterýho vzali místo Santose, by taky nebyl žádná výhra. Na naší ligu to ještě ujde, ale na Evropu absolutně ne. Takže nakonec to stejně asi bylo fuk, koho z nich koupíš.

Reagovat
Fendi

Mě se líbí,jak všechno a všechny hodnotíš a nemá to z tvé strany hlavu ani patu. Hlavně výše popis datové analýzy a popis přestupu mě rozesmál Klasický hráč FM bez žádného fotbalového vzdělání a zkušeností

Reagovat
Freedo

Nejseš ty ten f.guidolin, nebo jak se jmenoval, kterej tu argumentoval tím, že hrál dorosteneckou první ligu?

Reagovat
KingMaster13

Taky ho ještě můžeš znát pod nickem TurboPlastik Vše jedna osoba

Reagovat
Freedo

Aha, tak tím je řečeno všechno

Reagovat
Lemond Laws

To snad hrál skoro každej ne

Reagovat
Freedo

Na EF ano

Reagovat
Bakary3

Hrozně chtěná posila, 30 mega, přeřazení do béčka, odchod na hostování s opcí.

Opět parádní důvěra v posily, skvěle vytipovany.

Parádní práce

Reagovat
Greny

Ale zase ho nemá Plzen

Reagovat
Blasphemer

Jako co si budeme, kdyby u nás hrál tak jako tenkrát, tak by to byl náš nejlepší obránce a možná bychom ještě byli ve hře o titul.

Reagovat
Salfovic

Už jste přišli na to, co se u vás tak posralo ?

Reagovat
Noke

Tak poslední 2 roky už u Plzně neodpovídají výsledky výkonům, ale vždycky to nějak ukopali. Teď se to konečně srovnalo

Reagovat
Blasphemer

Tak tohle před tím zdobilo Slavii a teď třeba aktuálně to vidím u Sparty. I když se nedaří, nehraješ zrovna dobře, tak ten výsledek prostě ukopeš. Nás to bohužel opustilo.

Reagovat
Blasphemer

Já bych řekl, že ztráta motivace. Udělal se titul a LM, a to mužstvo přestalo bejt hladový. Loni když jsme v 80. minutě prohrávali 1:0, tak jsem si byl jistej, že v nejpozději v 90.minutě otáčíme na 1:2. To je teď úplně pryč.

Plus z té spousty posil hraje pořádně akorát Jemelka a nově Květ, což je podle mě dost málo. Nadějných a hladových hráčů jsme se nesmyslně zbavili, buď natrvalo jako u Janoška, nebo na hostování, jako třeba Tijany.

Reagovat
inferno08

Teď je to spíš tak, že když vedeme 1:0 tak nakonec prohrajeme 1:2. Jemelka je zatím hrozná slabota.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Greny

Jemelka je hlavně stoper ne krajní bek

Reagovat
inferno08

Pár zápasů hrál na stoperu, předtím, když byl Hejda/Pernica zdravý, hrál normálně krajního beka.

Reagovat
Kluivert9

To byla taky jediná motivace.

Reagovat
KingMaster13

V lize vypadal skvěle, hlavně v Plzni když jí pomáhal na cestě za titulem. Nikdo nemohl vědět že se z něj stane takovej labil. Jako vedení vyčítám řadu přestupů ale zrovna tohle se stát může.

Reagovat
Bakary3

Podle mě se tohle stát nemůže, respektive nemá stávat.

Tak jako jestli ho tak moc chces, vysypes za něj velky prachy, dobře, pak mu to tolik nejde, ale přesto i tak hrají další tragédi kacharaba, i ousoi má své dny... A ti mají nárok zřejmě zkurvit všechno a opakovaně, zatímco hráče s asi vyšším potenciálem se hned zbavis, tak to je pro mě vyloženě ukázka, jak se to dělat nemá

Reagovat
clinger

co mi víme, co v tom všechno bylo

Reagovat
doshcz

vetsina obrancu dela chyby.. u nas treba Vitik s Krejcim maj taky furt nejaky faily, Vitik se z toho ted docela dostal mi prijde protoze proste ma duveru a hraje i kdyz neco posere. Ze Santos neco posere a dostanete z toho gola je sice na hovno ale furt by stacilo kdyby Tecl a spol promenili hlavne v tech venkovnich zapasech nejaky sance a ne hned Santose posilat na tribunu nebo do becka..

Reagovat
Frank Lampard 8

Asi tak, když za tohle přeřadí Santose do béčka a následně pošlou na hostování s opcí, tak stejnou logikou by Tecl už měl kopat někde v okrese.

Reagovat
doshcz

Reagovat
clinger

že by Tecl už u nás hrát neměl souhlas. ale to srovnání jak píšu dole moc neberu. rozdíl u Santose a Tecla ve propěch Standy byl jeden patrnej a to přístup

Reagovat
clinger

tak Vitík je váš odchovanec navíc o 6 let mladší. ten prostě musí mít více důvěry. zatímco Santos často vypadal že ho ten zápas ani nezajímá, nesoustředí se, to je pak těžký

Reagovat
doshcz

tak o to vic das Santosovi sanci kdyz vas stal nejaky penize zatimco Vitik nas stal akorat nejaky "vychovny" a muzem ho klidne poslat nekam hostovat jako stovky hracu pred nim

Reagovat
kilobyte

Asi není tak dobrý v kabině.

Reagovat
smazaný uživatel

*ve vířivce

Reagovat
Freedo

Santos za mě nemá vyšší potenciál než Ousou

Reagovat
Bakary3

Budiž, kdo ví.

Srovnání s kacarabou pak ale už ani nema cenu...

Reagovat
Freedo

Jo, to souhlasím. Taras je o dost horší než oni oba. Jako čtvrtej stoper mi ale nějak moc nevadí.

Reagovat
r.mrazik

cinska prestupova politika je fakt bozi

Reagovat
Salfovic

Bylo by zajímavé srovnat net spend s Nezmarem a bez něj.

Reagovat
KingMaster13

Přestup na západ a do Red Bullu co by jsi chtěl víc

Reagovat
clinger

vám fakt strašně narostly křídla, už aby jste byli zpátky v kanálech. ano prodávat každý rok za ranec na západ je fakt k smíchu. vám se za poslední roky povedlo kolik přestupů co? teď je tady Zafeiris, Ogbu...ale podle tebe to asi dělají jiné kluby v lize lépe....

Reagovat
r.mrazik

pribehne typek od cinskyho klubu,ktery pred par lety skoro sestoupil a pak si kupoval rozhodci u berbra, a zacne placat neco o narostlych kridlech....ty kanale jeden

fakt rozebirat uzasne prestupy s psychopatem nemusim

Reagovat
clinger

ty už ani nevíš co to meleš. jedna sračka za druhou. fanoušek Sparty mele něco o koupených zápasech. to je gól. a že jsme před ne pár lety ale už více lety málem sestoupili? no a co,tak nebyly prachy. to není jak u vás že máte bezednou peněženku ikdyž poháry roky nehrajete (vyjma suchýho hajzlu,kdy jste si je na podzim zkusili) a titul už ani nevíte co je

Reagovat
r.mrazik

presne jak rikas kanale

Reagovat
10adam

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
kilobyte

Stejně jako vám po období s Jarolímem, když vás koupili komunisti (prý vaši největší nepřátelé) a zachránili vás. Hodně rychle jste zapomněli.

Reagovat
clinger

neboj na nic jsem nezapoměl. moc si pamatuji na boj o udržení a fandil jsem stejně jako teď. to vy jste tak dole v historii český ligy nebyly. jen si nemyslím že fanoušek Sparty by se měl vysmívat Slávii kvůli přestupům. a nejsem nadšenej že nás vlastní čínani.ale fandím už Slávii skoro 30 let ať se děje co se děje

Reagovat
kilobyte

A fanoušci Slavie měli právo se vysmívat Spartě kvůli přestupům po Jarolímově éře?

Reagovat
clinger

no to neměli. stejně jako teď je to naopak

Reagovat
kilobyte

Ale vysmívali, takže teď máme právo i my.

Reagovat
r.mrazik

tyjo,vzdyt je vlastnil Rebicek a cela ta socanska klika tam je pres cinany porad

a tenhle trouba tady zacne neco placat o rustu kridel po tom,kdy berbrovi dluzi mega euro za titul

nehlede na ty sileny nakupy,kdy kurvi cesky mlady hrace jednoho za druhym

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Freedo

Že vás všechny tak hrozně sere rozvoj mladých českých talentů. To určitě Sparťanům leží na srdci nejvíc. Vidím to spíš na závist, že berete jen drobky po Slavii.

Reagovat
r.mrazik

kdyz nekdo prijde se zavisti,tak...no nic

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Výborně dostali jsme ho na západ a ještě do Red Bullu. Vedle Simy, Baha, Součka, Coufala a Sora další zářez na pažbu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele