Džeka po vyhraném derby těšila výhra i vstřelený gól

09.11.2015, 15:05
Aktuality
Edin Džeko během své kariéry zažil několik manchesterských derby a včera poprvé nastoupil k římskému. A po utkání měl důvody k radosti, jeho AS porazilo Lazio 2:0, bosenský útočník k tomu navíc přispěl jednou brankou...

"Můj výkon? Jsem velmi spokojen. Odehrál jsem své první derby, vyhráli jsme a já dal gól," radoval se po utkání někdejší střelec Wolfsburgu.

"Tohle je zvláštní den. Nejenom pro mě, ale pro všechny hráče, kteří do tohoto derby nastoupili poprvé, bylo důležité vyhrát. V prvním poločase jsme podle mě hráli velmi dobře a mohli dát více branek, jedinou šancí Lazia, kterou si vybavuji, bylo nastřelené břevno. Začali jsme dobře a poctivě napadali. Výhra znamená injekci plnou sebevědomí," dodal.

Džeko se do listiny střelců zapsal v 10. minutě z pokutového kopu. Penaltu přitom sám vybojoval a jednalo se o hodně spornou situaci, bránící Santiago Juan Gentiletti ho totiž zasáhl ještě před velkým vápnem, sudí Paolo Tagliavento ovšem celou situaci posoudil jinak a nařídil pokutový kop, obránci Lazia k tomu udělil žlutou kartu.

"Byl to jasný faul, ale opravdu nevím, zda k němu došlo uvnitř nebo ještě před pokutovým územím. Sudí se rozhodl nařídit penaltu, jeho rozhodnutí je tak třeba respektovat. Jak říkám, určitě to byl faul," popisoval jednu z klíčových situací zápasu.

Vedení Giallorossi po změně stran pojistil Gervinho a pečetil tak výhru 2:0. AS se díky ní drží na třetím místě tabulky, na vedoucí duo Fiorentina, Inter Milán ztrácí jen bod.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pár sezón dozadu to nebyl špatný forward, svá nejlepší léta však už má každopádně za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Reagovat
madridcan

Super nadpis...No nie Kily, bol sklamany

Reagovat
Pipo123

Sudí se rozhodl nařídit penaltu, jeho rozhodnutí je tak třeba respektovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl ho přemlouvat k tomu aby pískl jen přímák?

Reagovat
Lech

Nebreč furt, hráli jste tužku a nevím ještě jak jinak slušně napsat, že dost napiču na to, jak jste byli na začátku udělaní ze základní 11ky

Reagovat
Pipo123

Já neriešim zápas, ale toho kokota rozhodcu, ale stejne to je jedno. To že ten zápas sa po góle uberal nejakým smerom ktorý Lazio nezvládlo je iná vec.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to byl tehdy řekl, že se klučina prosadí v bundeslize a později v PL, že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bosenský diamant.

Reagovat
wiggum

No, porad od neho ocekavam vice...

Reagovat
PP

Kdykoliv o něm píšou, tak sem nasraný... jak ten by pasoval do Arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

no ja ti neviem, myslím si,že by bol momentálne lepší než Giroud?

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně nevím, celkově určitě, ikdyž za City někdy dokázal nedat gól v situacích ve kterých bych nezaváhal ani já po 15 pivech.

Reagovat
smazaný uživatel

však laziu tiež mohol pridať jeden prakticky do prázdnej a nič

Reagovat
PP

jako Giroud není až zas takové kopyto, jaké se z něj dělá, tu hlavu on má skvělou.. Ale Džeko mi přijde komplexnější i do nahrávky, střela, hlava.. je výborný..

Reagovat
scr

Borec!! Udělá moc práce pro ttým!

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele