Dyer neletí, Gerrard s otazníkem

13.05.2002, 11:16
Aktuality
Záložník Newcastlu Kieron Dyer vypadl kvůli zranění z anglické nominace pro mistrovství světa, poraněné koleno ho ze hry vyřadí asi na měsíc. Rentgen levého kolene potvrdil natažené kolenní vazy.

Na Dyera si v posledním kole anglické Premier League nešetrným zákrokem vyšlápl obránce Southamptonu, maročan Tahar El Khalej. Přestože se třiatřicetiletý El Khalej omluvil, tak Dyer zvažuje, že na něj a možná i na klub (Southampton) podá žalobu. Dyerův agent Jonathan Barnett řekl pro Daily Express: "Zvažujeme předání celé věci k soudu. Nejprve se ale musíme poradit s právníky, jak zranění kvatnifikovat. Není pochyb o tom, že když hráč, jako je Kieron, bude déle mimo hru, přijde o velké sponzorské peníze. Úspěšné vystoupení na mistrovství světa by mohlo přitáhnout zájem velkých evropských klubů a v tom jsou také peníze." El Khalej svého zákroku opravdu lituje a Dyerovi se omluvil. "Moc mě mrzí, co se stalo. Nechtěl jsem ho zranit. Šel jsem po míči, ale byl z toho ošklivý zákrok. Byl na mě moc rychlý. Nikdy v životě jsem podobný zákrok neudělal," řekl maročan.

Zpráva o Dyerově zranění určitě napotěšila trenéra anglické reprezentace švéda Svena Görana Erikssona. Záložník Newcastlu měl vyřešit dlouhodobý anglický problém s levým krajem zálohy, teď ho bude muset nahradit někdo jiný. Místo Dyera byl do týmu povolán z pozice náhradníka liverpoolský Danny Murphy. Zůčastní se předturnajového soustředění v Dubaji, kam anglická reprezentace odlétá zítra. "Není to dobrá zpráva. Normálně si podobné zranění vyžádá asi čtyři týdny klidu, než může hráč začít pomalu trénovat. To by znamenalo, že by Dyer začal trénovat těsně před posledním zápasem ve skupině s Nigérií, a to je pozdě," řekl Eriksson.

Aby toho pro Erikssona nebylo málo, tak velký otazník visí i nad záložníkem Liverpoolu Stevenem Gerrardem. Ten si ve víkendovém zápase s Ipswichem poranil tříslo a místo do Dubaje pojede do Belgie, kde lékaři zjistí, jestli potřebuje operaci. "Další špatná zpráva je ta týkající se Stevena Gerrarda. Na jeho třísla se podívá jistý chirurg v Belgii. Ale doktoři ani sám Steven moc optimističtí nejsou. Můžu jen doufat, že operaci potřebovat nebude, a že se k nám ve středu připojí. Ještě včera v Liverpoolu říkali, že bude v pořádku, dnes ale volali, že je to mnohem horší než to vypadá." řekl kouč anglické reprezentace. "Jediné dobrá zprávy, které mám, jsou ty, že David Beckham a Nicky Butt budou fit," dodal Eriksson.

"Budou nám chybět dva výborní fotbalisté. Máme ale spoustu jiných výborných hráčů a budeme mít velmi dobrý tým," řekl ještě Eriksson. Jako "čekající náhradník" byl k reprezentaci také povolán Trevor Sinclair, ten ale do Dubaje necestuje. Odletí tam až v případě, že se potvrdí horší varianta Gerrardova zranění.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Manau

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

Reagovat
Manau

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele