Dyche věří, že video v Anglii svou práci zrychlí

05.01.2019, 20:02
Aktuality
Manažer Burnley Sean Dyche si lehce postěžoval na způsob použití videa v zápase jeho týmu v FA Cupu proti druholigovému Barnsley. Do budoucna věří, že sudí budou se systémem schopní pracovat rychleji a nebude docházet k situacím jako v sobotním duelu, kdy už se chystal český útočník Matěj Vydra kopat penaltu, pak byl ale rozhodčím zastaven.

K celé situaci došlo v prvním poločase, kdy hlavní rozhodčí Simon Hooper nařídil pokutový kop za faul Dimitriho Cavareho právě na Vydru. Český fotbalista už se hotovil k zahrání penalty, když jej arbitr zarazil, že situaci ještě přezkoumává videoasistent. Posléze pak Hooper pokutový kop kvůli předchozímu ofsajdu odvolal.

"Jsem velkým fanouškem videa, ale jak už jsme říkali zhruba před rokem, je třeba ještě vychytat některé detaily," řekl Dyche. "Rozhodnutí v tomto případě trvalo asi 80 nebo 90 vteřin. Přitom když jsme se na video podívali s mým asistentem, věděli jsme, že jde o ofsajd, asi za čtyři sekundy. Myslím, že by rozhodnutí mělo přijít rychleji," uvedl manažer.

"Samozřejmě chápu, že jiná rozhodnutí jsou složitější a komplikovanější. V takovém případě by ale měl sudí sebrat míč a odejít z pokutového území, aby dal všem najevo, že penalta není a něco se děje. Bez toho nevíme, že se ještě něco přezkoumává na videu," dodal Dyche.

"Rozhodnutí bylo správné, tak to má být. Ale jde mi o to načasování. Matěj už se chystal na penaltu a všichni na stadionu pak byli jenom zmatení. Věřím, že příště už to bude lepší," řekl Dyche, který mohl nakonec s týmem slavit vítězství 1:0 a postup po penaltě z nastaveného času, kterou proměnil Chris Wood.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dokud to budou rozhodovat lidi, tak to bude pomalé, musí to rozhodovat stroj, klidně jim vyrobím software, který bude posuzovat všechny ofsajdy, fauly, penalty tisíckrát rychleji

Reagovat
Kang & Kodos

Pak by jednoho dne přestal fungovat, protože bys za něj zapomněl zaplatit

Reagovat
PP

a to nemluvě o bugu, který by tam naprogramoval, aby situace u Spurs posuzoval.. trochu jinak..

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zark

ale za vytvoření efsearchu by si zasloužil sochu

Reagovat
Blasphemer

radši zprovozni efsearch

Reagovat
REPLIKATOR

Vydra

Reagovat
nani92

aj v našom zápase sa celkom dlho čakalo, síce sa asi posudzovali faul a ofsajd, ale aj tak to trvalo celkom dlho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele