Dybala zaznamenal první hattrick za AS Řím. Moc jsem o něj stál, přiznal

27.02., 10:05
Aktuality
Paulo Dybala (© AFP)

Italskou ligu čeká dramatický boj o pozice zaručující Ligu mistrů a své si ke všemu hodlá říct i AS Řím. Giallorossi včera v dohrávce 26. kola hostili Turín a vyhráli 3:2, svým prvním hattrickem v jejich dresu vše zařídil Paulo Dybala.

Argentinec ve 42. minutě otevíral skóre a Býci dokázali bleskurychle zareagovat. Po změně stran se Dybala prosadil ještě dvakrát, na výhře AS už nic nezměnila ani závěrečná korekce z 89. minuty.

"Míč jsem si domů po utkání neodnesl už hodně dlouho a moc jsem o to stál. Byl jsem blízko už proti Cagliari, ale tam mě trenér nakonec vystřídal. Po hattricku jsem netoužil nějak zběsile, ovšem mám z něj radost," hlásil po závěrečném hvizdu.

Dybala se prosadil při třech rozdílných situacích. Nejprve proměnil pokutový kop, v 58. minutě se trefil z dálky a o jedenáct minut později zužitkoval spolupráci s Romelem Lukakem, gólmana Vanju Milinkoviće-Saviće v tomto případě prostřelil z úhlu.

"Druhý gól přišel v důležitý moment, Turín hrál dobře a měli jsme s ním problémy. Museli jsme změnit taktiku, soupeř rychle vyrovnal a utkání mohlo nabrat jakýkoli směr. Dostal jsem prostor na střelu a naštěstí si našla cestu do sítě. Běžel jsem ke střídačce a první osobou v cestě byl trenér," popisuje.

"Při třetí brance jsem byl blízko Curva Sud a jenom pokračoval směrem k fanouškům. Chci jim poděkovat, i v pondělí večer zaplnili stadion a stáli za námi. Míč dostane moje matka, byla by naštvaná, kdybych jí ho neposlal," pokračuje.

AS Řím v průběhu letošní sezony vyměnil trenéra, před několika týdny byl odvolán José Mourinho a jeho povinnosti převzal Daniele De Rossi. Na lavičce se mu zatím daří, v Evropské lize klub z hlavního města vyřadil Feyenoord a v osmifinále ho čeká Brighton, v Serii A je šestý se čtyřbodovým mankem na čtvrtou Bolognu.

"Vždycky chci vyhrávat trofeje, ale do konce sezony je ještě daleko a čeká nás spousta těžkých zápasů. Víme, jaké jsou naše cíle a každý den pracujeme na jejich dosažení," ujišťuje fanoušky.

Třicetiletý Dybala v minulosti střílel branky za Palermo a Juventus a v Římě kroutí druhou sezonu. V nadcházejících měsících se může "těšit" na otázky ohledně budoucnosti, smlouvu totiž má jen do června 2025.

"Už když jsem do Říma dorazil poprvé, tak jsem cítil, jako kdybych tady začal žít úplně jiný život. Nevím, co se v budoucnosti stane, vím ale, že si užívám každou chvilku strávenou s fanoušky a mými spoluhráči," řekl na téma další budoucnosti.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Largo

La Joya

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Sigma Olomouc

Kdo by o hattrick nestál?

Reagovat
Pablos

Golman

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Gazdo

Reagovat
stuff

Reagovat
Moshe Dajan

Paulo Penala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele