DUDKOVY TĚŽKÉ ČASY V LIVERPOOLU

03.12.2002, 13:18
Aktuality
Jerzy Dudek. To je v současné době zřejmě nejčastěji skloňované jméno v anglickém Liverpoolu. Polský gólman, loni jedna z největších opor týmu, který skončil v Premier League druhý, se trápí. Stále častěji dělá chyby, ta poslední, v domácím střetnutí s Manchesterem, jej dohnala až k slzám...

Běží 64. minuta zápasu, stav ostře sledovaného duelu dvou z nejlepších anglických týmů je 0:0. Obránce Jamie Carragher dává Dudkovi hlavou malou domů, snadná práce i pro gólmana okresního přeboru. Polskému brankáři ale míč nepochopitelně prokluzuje mezi nohama, za jeho záda nabíhá Diego Forlán a střelou do prázdné branky dostává hosty do vedení. Tento moment bude Dudka pronásledovat ještě hodně dlouho. Po zápase byl velice zklamaný, seděl v kabině s hlavou v dlaních a do rukavic ronil slzy.

Manažer Gérard Houllier ale svého svěřence podržel. "Řekl jsem mu, ať na to nemyslí, že to bude v pořádku, protože mu pomůžeme. Fotbal je o chybách a občas se takové věci stávají. Nikdo z klubu jej za to nebude kritizovat, nikdo si na něj nebude ukazovat. Kazili jsme přihrávky, nedávali šance, hráli jsme celkově špatně. Nemůže za to jen on," řekl po utkání Houllier. "Loni jsme skončili druzí a lví podíl na tom má jeho práce a jeho talent," připomněl kouč loňské úspěchy. "Je to něco, čím si každý gólman čas od času projde. Musí to překonat. Kvůli chybám se prohrávají zápasy a my jsme v posledních kolech ztratili hodně bodů, ale dostaneme se z toho. Teď musíme vyhrát, protože sebevědomí narůstá s výhrou a ještě více s čistým štítem," pokračoval Houllier.

Ve středu se Liverpool střetne v ligovém poháru s Ipswichem a mezi tyčemi bude stát talentovaný 21-letý Chris Kirkland. Houlier ale odmítá spekulace o tom, že to má něco společného s Dudkovým výkonem. "Už dříve jsem byl rozhodnut Jerzyho v tomto zápase šetřit," dodal na vysvětlenou. O tom, kdo se do branky postaví v sobotním ligovém duelu s Charltonem, zřejmě rozhodne to, jak se Kirkland předvede. Reprezentant Anglie do 21 let a bývalý gólman Coventry už v několika pohárovým utkáních nastoupil a vedl si velice dobře. Teď má velkou šanci opět na sebe upozornit a přesvědčit trenéra, aby mu dal i v lize přednost před Dudkem, který nemá formu.

Liverpool si už v minulosti vysloužil pojmenování "pohřebiště brankářských talentů". David James, Brad Friedel a Sander Westerveld, ti všichni to v Liveproolu zkoušeli, ale zklamali. Půjde Jerzy Dudek v jejich stopách? Kritici volají po jeho hlavě, polský reprezentant však má trenérovu důvěru. Je tady ale ještě Chris Kirkland, podle mnohých největší anglický brankářský talent a možná nástupce Davida Seamana v brance národního týmu Albionu. K tomu, aby ukázal své kvality a dále se rozvíjel, potřebuje hrát. A k tomu teď má jedinečnou příležitost.

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
Josifek

Dudek nemá na to,aby chytal v Liverpoolu

Reagovat
HOST*Martin PIVONKA

Sem napište text.Je nejlepší golman v Premier League

Reagovat
HOST*Martin PIVONKA

Sem napište text.Je Dobrý golman,ale poslední zápasy dva zápasy chytá hovno

Reagovat
Webmaster

VŠECHNY PŘÍSPĚVKY KTERÉ NESOUVISÍ S ČLÁNKEM BYLY VYMAZÁNY!!!

Reagovat
rickroll

Reagovat
HOST*

Sem napište text.Dudek na to ma aby chytal v livrpoolu minulo sezonu to dokazal a jestli se rozchyta jeho nahradnik tak dobre pro reprezentaci a v livrpoolu bude konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele