Držíme si standard, chceme jít z prvního místa, řekl Guardiola po postupu

08.11.2023, 18:52
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Manažera Manchesteru City Pepa Guardiolu těší, že si jeho tým zatím drží výkonnost z minulé sezony, v níž získal ceněný treble. Prohlásil to po domácím vítězství 3:0 nad Bernem, kterým si angličtí šampioni dvě kola před koncem skupinové fáze zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů. Podle dvaapadesátiletého Španěla chtějí obhájci titulu projít do play off z prvního místa skupiny G.

"Z postupu mám samozřejmě radost. Dobrou zprávou je, že hráči jsou stále hladoví a odhodlaní udělat pro úspěch maximum. Byl to soustředěný výkon," řekl Guardiola televizi TNT Sports.

Skóre úterního zápasu otevřel v 23. minutě z penalty kanonýr Erling Haaland, který v 51. minutě výsledek i uzavřel. Na konci prvního poločasu se trefil ještě Phil Foden. Bern dohrával od 53. minuty bez vyloučeného Sandra Laupera. "Měli jsme dát více gólů, nebyli jsme ale tak efektivní v koncovce," podotkl Guardiola.

"Citizens" prožívají zatím vydařený podzim a daří se jim navázat na minulou sezonu, v níž ovládli Ligu mistrů, Premier League a Anglický pohár. Guardiola před novým ročníkem opakovaně zmiňoval, že zopakovat poslední úspěchy je pro jeho tým velkou výzvou.

"Ve fotbale i v životě je nejtěžší uspět, když se to od vás očekává. Držíme si vysoký standard, proto opět vedeme Premier League a postoupili jsme do play off Ligy mistrů. Někdo bude tvrdit, že projít ze skupiny je pro nás snadné, ale to není pravda. Pořád si to musíte uhrát," upozornil španělský kouč. "Ještě nás čeká ve skupině dost práce, chceme skončit první. To je pro nás důležité, abychom měli v osmifinále v odvetě výhodu domácího prostředí," dodal Guardiola.

Jeho tým vede skupinu G o tři body před Lipskem, se kterým se utká doma v dalším kole. Anglickým šampionům stačí k jistotě prvenství i remíza. Německý celek už je rovněž v osmifinále. City však bude nějakou dobu chybět obránce John Stones, neboť se v úterý opět zranil.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Jarní LM je vždy loterie, ale v PL to vypadá, že letos se nebudou mít s kým nahánět o titul. Uvidíme, jestli je nerozhodí MS klubů (btw poslední v tomto formátu), a s ním spojené domácí dohrávky. I když tam by termínově mohlo pomoct, že už vyfičeli z Ligového poháru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč myslíš že v lize nemají soupeře? Brzy třetina sezony a tři týmy jsou za nimi v rozestupu jedné výhry, nějak extra nedominují. Haalanda už některé týmy dokážou vymazat a Doku nevydrží zdravý věčně.

Reagovat
Salfovic

Protože nemají. To jen klauni z Arsenalu si něco nalhávají.

Reagovat
Seydou Doumbia

Okey já taky věřím City, ale nečekám extra dominanci a zadarmo titul

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele