Dovalil pozval k premiéře u jednadvacítky šest nováčků

12.11.2008, 19:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: Anna-Marie Kroupová, ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
irik

MORI !!! Ten kluk je machr, zaslouží si to

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam není Honza Krob?

Reagovat
smazaný uživatel

Hořava

Reagovat
fantomas

To bude debakl.

Reagovat
herbage

Asi jako na ME U19? Tam nám tehdy angláni vskutku natrhli prdel. Stejně tak na ME U21. O MS U20 se radši ani bavit nebudu, to by se tam museli nejprv kvlifikovat.

Reagovat
fantomas

Koukám, že ty furt žiješ z minulosti. Myslim, že na tenhle kádr opravdu nemáme. Ale rád se budu mýlit.

Reagovat
herbage

Letní ME U19 a přibližně stejné kádry obou týmů jistě ukazují, jak žiju v minulosti. A to srovnání ME U21 píšu je proto, že tam tehdy hráli za Anglii Richardson, Young, Re-Coker, Milner, Nugent, Hoyte, Lita, Rosenior, Huddlestone, Noble, Ferdinand, Cahill, Baines, tedy etablovaní hráči z PL a stejně jako dnes ty se tvrdilo, jaký dostanem náklep. Jména fotbal nehrají.

Reagovat
fantomas

Taky tenhle kádr neni nabušený, ale je výborně poskládaný. Těm klukům věřim, a dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Naši hráči mají k reprezentaci mnohem lepší vztah než ty namyšlené primadony.

Reagovat
herbage

Zrovna třeba Blažek či Řezníček mi nepřijdou jako nějací vzorní reprezentanti, ale když se podívám na tu anglickou směsku, tak obecně vzato ano.

Reagovat
fantomas

Proč směsku? Vidiš tam nějakého hráče, kterého bys mohl označit za problémového a namyšleného?

Reagovat
herbage

No nevím, zas tak ty hráče neznám, měl jsem na mysli spíš ten vztah k reprezentaci. Takový souboj v hokeji ČSR vs SSSR měl třeba úplně jiný náboj a hráči by za vlast pomalu padli, to z těch anglických vůbec není cítit a nehrajou jako tým. Když se nedaří, tak každý sóluje a chce vzít zodpovědnost na sebe. Stejně tak třeba Kanada v hokeji, africké týmy ve fotbale atd. Zkrátka tam jsou ti hráči odmala vychováváni k silnému individualismu. Kdežto naše týmy tam mají většinou to velké kolektivní sebeobětování ve prospěch týmu, to tuhé kolektivní jádro a to se mi na naší repre libí. bohužel to jde taky s postupem času do hajzlu.

Reagovat
fantomas

S Kanadou v hokeji si dovolim hodně nesouhlasit. Ti hráči se hledají naslepo, platí tam nepsané pravidlo, že kdo si zařve prostě dostane přihrávku a za to, zda projde, už zodpovídá adresát. Jistě, Kanadané jsou silné osobnosti, mají svou hrdost, stejně jako Švédové (i ve florbale), ale že by to bylo na úkor týmovosti? Ani omylem.

Jinak já znám valnou většinu těch hráčů a ve svých klubech (těch prvoligových) často ani nehrají v základu, opravdu pravidelně snad jen Lennon a Richards, a určitě nemají nos nahoru. Líbí se mi, že tam je několik hráčů z League Championship, to jen uroven repre pozvedne.

Reagovat
herbage

No kdyby hráli jako tým, tak si ani nepotřebují si zařvat. Hokej už pár let nesleduji, tak nevím, možná jsou hráči Kanady již pokornější, ale tak roky 1998-2005, kdy jsem MS sledoval pravidelně hráli dosti sobecky a každej na svá triko. A tradičně neunesli závěry a vyvolávali bitky. Zato naše tehdejší týmy hráli chytře a týmově. To že dnes nemáme kvalitu ani tu hrdost, to je jedna z příčin neúspěchů. Takový Rusové mi přijdou v hokeji i ve fotbale mnohem kolektivnější a je radost se na jejich hru dívat.

Reagovat
fantomas

Já nevim, asi sme sledovali uplně jiná mistrovství. To, že jsou Kanadané fér jen za pozitivních okolností a závěry vyhecovaných zápasu nezvládají, to je známá věc a nebudu se jí pokoušet vyvracet. Mají holt horkou krev a jsou zvyklí na jinou hru - daleko tvrdší, než se hraje v Evropě. Nicméně do sobců mají v mých očích hodně daleko. Ta tvá první věta, že si nepotřebují řvát je zavedena zbytečně do absurdna. Kompletně po slepu nehrají ani švédští florbalisti, potažmo hokejisti, a to je co říct. Naopak Rusové byli vždy především výteční bruslaři a když vidim takového Ovečkina, což je klasický příklad ruského hokejisty, musim se nad tvým porovnáním s Kanadany lehce pousmát. Najdou se i výjimky, jistě, ale Kanada, leč hraje dost jednoduše stylem nastřelim, dojedu, přihraju, dám góla, individualisticky nehraje.

Reagovat
herbage

No abych ti přesně ilustroval co myslím, tak to připodobním ke třetímu gólu na Euru2004. Každej Angličan by vymetl šibenici, ale Poborský to vrátil Šmícovi před bránu. výsledek stejný, ale myšlení odlišný.

Reagovat
fantomas

Nebudu popírat, že Češi to měli vždycky v hlavě. To je světová pravda a máš v tomto recht. Taky je to o hráčích. Třeba Malkin by přihrál, Ovečkin střílel. A rovněž bych se uplně distancoval od srovnání se seniorskym výběrem. To je uplně jiného, tam to neklape Lampsovi s Gerrardem a každej je tam obecně poloviční oproti klubu, zde v 21 pobírají hráči mnohnásobně menší platy...

Reagovat
herbage

To nené o platech, hráči z Anglické repre byť mládežnické nikdy nebudou hrát kolektivně. Mají určitý navyklý styl hry, ve kterém se prosadí jen silné individuality.

Reagovat
fantomas

To je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

to není blbost...oba máte relativně pravdu..ale ta pravda leží někde uprostřed..

Reagovat
smazaný uživatel

dokud se angláni v seniorské repre nepodřídí týmu. tak budou furt tam, kde jsou..ale na té mládežnické úrovni by to mělo být o něčem jiném..nasazení, pokora,respekt..to u nich prostě nevidíš..zhýčkané hvězdy...

Reagovat
fantomas

Však právě o seniorské repre padla řeč jen v souvislosti s hokejem, jinak jsme se bavili o 21.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, ta anglicka sestava je vazne dost silna.. ale verim ceskejm mladikum..

Reagovat
Usty

no tak zrovna utok Derbyshire-Cambpell (neco na urovni Bednar-Fenin) neni zrovna marnej :D

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, podle čeho to posuzuješ..

Reagovat
smazaný uživatel

kudla vidíte ty Morávkovy quadrocepsy?

Reagovat
smazaný uživatel

*quadricepsy

Reagovat
smazaný uživatel

klídek, aj angličanom bude chýbať polovica najsilnejšej zostavy: Hart,Taylor,Walcott,M.Johnson,Milner,Agbonlahor,Huddlestone

Reagovat
fantomas

To jim muže paradoxně pomoct.

Reagovat
stas87

mam podanu 02 tak ma cesi nesklamte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele