Dost a Bendtner zůstanou ve VfL, Allofs nevidí důvod k prodeji

09.05.2015, 18:58
Aktuality
Wolfsburg se letos může opřít o silnou ofenzívu a vedení VfL se v průběhu léta nechystá nějak výrazně obměňovat složení útočníků. Na hrotu nejčastěji nastupuje Bas Dost, jemuž z lavičky kryje záda Nicklas Bendtner, VfL pak s oběma počítá i pro následující bundesligový ročník...

"Oba mají kontrakty a není zde žádný důvod k jejich prodeji," řekl v rozhovoru pro SportBild sportovní ředitel Klaus Allofs.

Nizozemce Dosta koupil Wolfsburg před třemi lety z Heerenveenu a investice ve výši deseti milionů eur se mu začala opravdu vyplácet až letos na úvod jarní části sezony. Dost začal jaro dvěma góly do sítě Bayernu, po střelecké odmlce ve Frankfurtu pak přispěl jednou trefou k výhře nad Hoffenheimem, čtyřikrát se prosadil v Leverkusenu a po dvou gólech zaznamenal v soubojích s Herthou a Werderem. Od začátku března ovšem následoval půst, který Dost ukončil až před týdnem proti Hannoveru, celkem dal letos v 1. Bundeslize 14 branek.

Bendtner přišel před letošní sezonou jako volný hráč a není tak produktivní, jako jeho nizozemský spoluhráč. V německé lize se prosadil jednou, čtyři góly přidal v Evropské lize, dostal ovšem mnohem méně prostoru na hřišti.

Dost a Bendtner by i přes spekulace měli zůstat ve Wolfsburgu a od nové sezony pravděpodobně budou mít jednoho nového spoluhráče. VfL usiluje o Maxe Kruseho z Borussie Mönchengladbach. Tomu sice běží smlouva, v ní je ale zakotvena výkupní klauzule, po jejíž aktivaci může po sezoně odejít za dvanáct milionů eur.

"Míč je na Maxově polovině hřiště," prozradil v rozhovoru pro televizní stanici NDR trenér Wolfsburgu Dieter Hecking.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lord

Reagovat
Bayernista18

Ještě aby ho dobrovolně vyhazovali ...

Reagovat
smazaný uživatel

bola by somarina zbavovat sa tak hviezdneho kanoniera akym Lord nepochybne je

Reagovat
smazaný uživatel

Ak príde Kruse, čo je vysoko pravdepodobné, tak jedného z nich budú musieť aj tak predať. Bendtner by v tom prípade hral ešte menej, ako teraz a nie je to práve typ hráča, ktorý by ticho čakal na svoju šancu. Dost sa zase prepracoval z lavičky do základu a hrá fakt dobre, preto si myslím, že návrat na lavičku by niesol tiež dosť ťažko. Jediným riešením by bolo, ak by Hecking zmenil rozostavenie a dokázal dostať na ihrisko spolu Kruseho aj Dosta. To by ale musel odísť zase Kevin. Hecking bude mať rozhodne príjemné starosti...

Reagovat
stas87

Sommer-Jantschke,Naldo,Boateng-Xhaka-De Bruyne,Raffael,Müller,Aubamyeang-Robben,Meier.

Reagovat
stas87

Skripnik,Dardai,Schmidt

Jarna cast Gladbachu

Novacikovia

Schalke pod RdM

Zachrana HSV

Zavery zapasov SCF

Reagovat
smazaný uživatel

kuřecí řízek v chlebu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele