Dortmund získal překvapivou posilu do útoku, přivedl Füllkruga z Brém

31.08.2023, 21:40
Aktuality

Niclas Füllkrug před uzavřením přestupového okna přece jen odchází z Werderu Brémy, nově bude střílet góly za Borussii Dortmund. Třicetiletý německý reprezentant, za něhož může BVB i s bonusy zaplatit 15 milionů eur, podepsal tříletou smlouvu...

Werder za děleného nejlepšího střelce uplynulé bundesligové sezony obdrží základní poplatek ve výši 13 milionů eur, zbytek může dostat na základě bonusových plateb.

"Borussia Dortmund je velmi speciální klub. Nabídka mě potěšila, přestup do tohoto celku je přesně to, co jsem chtěl. V BVB mám možnost se hráčsky rozvíjet a získávat nové zkušenosti. Těším se na to, co mě čeká, a chci být s tímto týmem co nejúspěšnější. Už se nemůžu dočkat, až nastoupím na stadionu s výjimečnými fanoušky jako hráč BVB," řekl po podpisu smlouvy Füllkrug.

Füllkrug se s Brémami po devíti letech loučí podruhé, celkem za klub, ve kterém fotbalově vyrostl, odehrál 124 soutěžních zápasů, v nichž si na konto připsal 49 gólů a 16 asistencí.

Před necelým rokem Füllkrug debutoval v německé reprezentaci, kde má bilanci sedmi branek v devíti startech. Dvakrát se prosadil i na nevydařeném mistrovství světa v Kataru.

Po prvním odchodu z Werderu na sebe urostlý kanonýr upozornil v Norimberku a následně také v rodném Hannoveru, odkud se do mateřského působiště vrátil před čtyřmi lety.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (25)

Přidat komentář
Martin9719

No tak to je hodně zajímavý transfer...

Reagovat
Martin9719

Těžko říct, co to vlastně znamená když se zamyslím. Jestli něco ve smyslu, nenahradili jsme góly a asistence JB tak přivedeme za levno aspoň nejlepšího střelce BL? Haller začal solidně, za ním je Adeyemi, Moukoko, Malen může v útoku taky alternovat. Na druhou stranu když jde dolů Seb tak není typologicky náhrada. Otázka zda do toho jde Füllkrug s tím že bude v útoku dvojka nebo ho za chvíli vytlačí.

Reagovat
Salfovic

Určitě tam nejde s tím, aby dělal Hallerovi náhradníka.

Reagovat
MarcoBanco

Malen a Adeyemi su viac kridla alo utočnici, určite sa hodi na rotovanie. Ktomu BL pozná

Reagovat
MarcoBanco

Sakra to mala byt reakcia

Reagovat
Müllered

Kehl vypadá stále skvěle, Niclas vedle něho vypadá jak starší bezďák.

Reagovat
herbage

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hephaestus

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

To jako proč, protože nemá hlavu jako krychli?

Reagovat
Rudnevs

To by nebol až tak problém, aj s menej ostrou tvárou sa dá vyzerať dobre (viď Ryan Gosling, Reynolds etc.), akurát Füllkrug proste vyzerá zanedbane - neoholený a najmä mu chýba zub… on sám si z toho hlavu nerobí, však i v Brémach jeho a Duckscha volali “škaredí vtáci”. Na jednu stranu pekné, že sa nájde v takom povrchnom svete niekto, kto na vzhľad až tak nedbá. Na druhú stranu to Müllered s tým komentom celkom trafil a musel som sa smiať.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
db18

Reagovat
Mönchengladbach

Bonucci do Unionu.

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Kucka

Takže Haller do SA?

Reagovat
andrew96

Modeste vol. 2.

Reagovat
Rudnevs

Mňa skôr napadol Julian Schieber. Solídny útočník, na nejaku dobu dobrá dvojka, Nemec, ale na tú top úroveň to úplne nebolo.

Každopádne som rád, že nejaky nemecký útočník bude hrať v celkom dobrom klube. Možno to niečomu pomôže.

A som zvedavý, čo teraz Brémy. Prišiel nejaky Belgičan, ale tam to asi nekončí. Možno príde ten van Hoojidonk alebo niekto iný. Deadline day bude zaujímavý.

Reagovat
andrew96

Schieber byl ještě o level níž, navíc bylo jasné, že je backup. Tady to zatím tak zřejmé není, ale podle mě to tak dopadne.

Nevidím v tom smysl. Upgrade oproti Hallerovi s Moukokem tam není, náhradník zbytečně lukrativní a i pro Nationalelf by bylo lepší, aby zůstal někde, kde bude mít jistotu pravidelného vytížení. Z Brém bych mnohem raději Ducksche: lepší do kombinace a možná i o něco techničtější. Navíc je to Dortmunder a sympaťák vzhledem k tomu, že odmítl nabídku z KSA s tím, že pro něj je fotbal víc než možnost velkého výdělku.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa ako backup za 15 miliónov celkom solídny. Pravda je taká, že pokiaľ sa netrafí Haller alebo nie je zrovna k dispozícii, tak tam BVB žiadneho takého útočníka nemá. Moukoko mi nepríde ako typická deviatka.

Nerieši to všetky dortmundské problémy, ale pokiaľ zostane zdravý, tak by ako back up mohol byť super. Sila Bayernu pod Sammerom bola vždy v šírke toho kádra, keď vypadol Gomez, bol tam Mandžukič, keď vypadol on, bol tam Pizarro. Teraz to podobne bude mať Dortmund. Keď je niekto ochotný kúpiť Nmechu alebo Nica Schulza za 30 miliónov, nemyslím si, že Füllkrug za 15 bude problém.

Reagovat
andrew96

Nmecha vadí. Schulz s odstupem času taky, na druhou stranu on tehdy po Hoffe vypadal jako elitní bek, takže to jakž takž zvládám pochopit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele