Dortmund vyhověl přání Meuniera a obránce uvolnil do Trabzonsporu

07.02., 12:24
Aktuality
Thomas Meunier (© AFP)

Thomas Meunier se na přelomu roku sice dokázal prokousat do základní sestavy Dortmundu, z Vestfálska přesto odchází. 32letý belgický obránce zkusí štěstí v turecké lize, do svých služeb ho zlanařil Trabzonspor.

Meunier měl ve Vestfálsku kontrakt jen do konce sezony a nový by nedostal, vedení proto požádal o uvolnění do jiného celku a BVB mu vyšlo vstříc. Borussia nedostane odstupné a ušetří 3,5 milionu eur na fotbalistově platu, v Turecku Belgičan podepsal kontrakt na rok a půl. Za samotný podpis Meunier vyinkasoval 500 tisíc eur, 850 tisíc si vydělá na jaře a za příští sezonu dostane na platu 1,5 milionu eur.

"Thomasovi se tento týden na několik dní naskytla možnost k odchodu do jiného klubu. Jeho požadavku jsme vyhověli, Thomasovi děkujeme za jeho služby a do budoucnosti mu přejeme jen to nejlepší po sportovní i osobní stránce," rozloučil se s hráčem sportovní ředitel Sebastian Kehl.

Meunier v minulosti oblékal dresy Clubu Bruggy a PSG a do Dortmundu přišel v létě 2020. Letošní sezonu zahájil vážným svalovým zraněním, kvůli němuž se nevešel ani na soupisku pro Ligu mistrů, do sestavy naskočil až začátkem prosince a od té doby nevynechal ani jeden bundesligový zápas.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (48)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Reagovat
Rudnevs

Vzdy si pri nom spomeniem na toto jeho divne a dost sebavedome vyjadrenie

https://www.eurofotbal.cz/clanky/meunier-mym-hlavnim-cilem-zustava-setrvani-v-psg-462939/

Ako sa neskôr zistilo, v tom case mal uz podpisane v Dortmunde

Dokonava to uz len to, ze nakoniec bol v BVB absolutny flop a vobec nepodaval vykony, ake sa od neho cakali

Reagovat
Seydou Doumbia

On byl celkově fotbalový flop mi přijde

Reagovat
Kucka

Klasický one tournament wonder

Reagovat
Seydou Doumbia

asi tak

Reagovat
Kucka

"Hráč, jemuž končí smlouva, je reprezentantem, hraje za první tým ze žebříčku FIFA a je mu 28 let, nemůže být špatnou posilou, i kdyby měl gangrénu a někdo mu usekl nohy."

Reagovat
andrew96

Reagovat
andrew96

V Mainzu dobrý bazén.

Reagovat
Rudnevs

Inak, na to, ze nie sme na stadione umelych klubov, navsteva nic moc. Chapem, ze je streda a ludia su v praci, ale aj tak by som cakal viac.

Reagovat
andrew96

Středa, čas nic moc, špatné počasí, Mainz se trápí, a i když se mu dřív dařilo, tak nemíval pravidelně plno. Mně to nepřekvapilo. Bohužel.

Reagovat
Rudnevs

F1 sa rusi kvoli dazdu, futbal sa rusi kvoli dazdu.. co sa to s tym sportom stalo? Nepamätam si, ze by sa 10-15 rokov dozadu tolko zapasov rusilo kvoli pocasiu. Kvoli nejakym extremom to chapem, ale toto ani nevyzeralo tak hrozne. Este chapem formulu, tam vymysleli tie nove specifikacie tak debilne, ze to je v dazdi nejazditelne, ale co sa najhorsie moze stat pri futbale? Vsak sa hravalo aj v snehu, aj v ovela horsom pocasi. Ludom mozno refunduju tie listky, ale tu cestu do Saarbrückenu vecer v pracovny den im zrejme nikto nevrati.

Reagovat
vladino10

Hm, ja aom akurát začal picovat na nová šport, že prečo tam ide leverkusen keď je v programe saarbrucken. Tak už asi viem prečo, diky

Sranda, odpovede som išiel hľadať skôr sem ako na Google

Reagovat
Werkrider
Reagovat
Acquanni

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Je škoda, že sa z vedomostí o futbale nedá urobiť žiaden bussiness

Reagovat
db18

Můžeš si udělat podcast...

Reagovat
Rudnevs

Kto by to pocuval… Mozno az sa predaju prava, vstupi ten investor a spravi sa ta netflix showka, tak to zacne bavit aj tuctovych ludi a Bundesliga bude mat aj v nasich koncinach rozkvet na styl F1 Inak ale mam pocit, ze BL v nasich koncinach moc ludi nebavi, inak by uz ten podcast davno bol.

Reagovat
Nieuwendyk

Úplně vážně - málokdo má tady takovej přehled o dění v německým fotbale, ty a Ondra. A Martin 97179 něco takže si myslím, že by to posluchače našlo

Nějakej podcast jsem nedávno našel o BL, českej, ale ted nevím jak se jmenoval. Asi nebyl nic moc. Tvůj by byl lepší

Reagovat
Rudnevs

Díki za kompliment a túto ideu si možno ponechám niekde vzadu v hlave

Reagovat
vladino10

Zaujímavé by to určite bolo, ale ak na tom chce zarobiť tak neviem ci je BL práve vhodná téma

Reagovat
andrew96

Reagovat
Neon

Reagovat
db18

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
bayern987

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš slabou dobu. Kdysi si udělal hit na hlavu nebo si někomu dal sáně a šel si pomalu do síně slavy a měl potlesk celého stadionu. Dnes někomu šmrdneš o kotník a si vyvrhel a máš redku a několikazapasový trest. Já chápu že jde o zdraví hráčů, ale pořád je to sport. Zajimavý že tvrdá kosa je problém, ale hrát 80 zápasů v sezoně kdy si opotřebuješ nohy to je v poho. Pokrytci.

Reagovat
Rudnevs

Musím sa trochu poopraviť, udajne v Saarbrückene nemajú odtoky, napriek tomu, že do 16000 štadióna už vrazili 46 miliónov miesto pôvodne plánovaných 16. Vraj sa to tam nestalo prvýkrát. V takom prípade asi správne nehrať na takej ploche. No na druhú stranu, dal sa ten zápas presunúť do iného mesta (v blízkosti je napr. Kaiserslautern), dal sa zrušiť skôr, dalo sa spraviť hocičo. DFB to zrušila 5 min pred zápasom… šrkt cez rozpočet pre všetkých.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tohle rozhodnutí je dost na prd. S mým názorem doufám souhlasíš, protože ses tomu takticky vyhnul.

Reagovat
Rudnevs

Pokial tam nemaju odtoky, tak musim stanovisko zmenit, v tomto pripade bolo spravne nehrat. Ale je pravda, ze ta zapasov zataz (nevravim ze zrovna pre Gladbach alebo Saarbrücken) pre niektore vysoko postavene timy je extremna, zvlast ked sa vymyslaju stale nejake nove pohare a podobne…

Reagovat
andrew96

Tak té vody bylo na hřišti opravdu hodně. K tomu se zřejmě nepočítalo s takovým deštěm (pořád jde o počasí, tj. o pozorování proměnlivého jevu, přičemž na sněhovou kalamitu s připraveností na možné odložení zápasu jsou pořadatelé asi lépe připraveni než na déšť, respektive jde o věc, se kterou mají zkušenosti, znají ji lépe). A když jsem viděl hřiště v Mainzu, tj. poměrně nedaleko od Saarbrückenu, tak jsem rád, že se nehrálo.

A opravdu nevím, jestli se 10–15 let dozadu méně odkládalo. Ostatně sám uznáváš, že jde o vzpomínku, nikoliv o něco, co máš doloženo.

Reagovat
Rudnevs

Ono to tak z TV uplne nevyzeralo, ale musim uznat, ze mas pravdu, ak tam nemaju tie odtoky, tak by sa tam hrat skutocne nedalo. V Mainzi odtoky mali a preto sa asi hralo. Ona ta hra tak aj vyzerala no. Zas ale na druhu stranu, Mainz s Unionom na suchu by asi taktiez nebol ziaden super futbal.

Ano, je to len moj taky pocitovy nazor, nemam to overene, ani sa mi to nechce hladat, to by bolo vela prace pre nic… Je mozne, ze sa za tie roky zvysila aj extremnost pocasia. Nechcem zniet ako Mario Basler v doppelpasse, ktory by urcite povedal nieco na styl: “za mojich cias by sme tam vbehli, hrali akoby sa nic ani nestalo a po zapase sli kazdy na tri piva”. Len mi to proste tak prislo, ze kedysi sa viacej hravalo v zlych kondiciach. Je to trochu iny pripad, ale hned mi napadne ta golova prestrelka Köln - Freiburg este s Nilsom Petersenom. Alebo ten zapas v Hannoveri, ked tam Leverkusenu kvôli snehu nedosla lopta do brany.

Reagovat
andrew96

No tak přesně ten případ Hannover mně vůbec nechybí.

Reagovat
andrew96
Reagovat
Rudnevs

Mne ten Basler napadol v súvislosti s týmto:

https://x.com/basssultanhsv/status/1755317754712801607?s=46&t=8TYhRWtiEDaSfU01xTQz3w

On takéto veci zvykne hovoriť až príliš často.

Inak, podľa mňa tie zápash v snehu trochu chýbajú, čiste z fanúšikovskej stránky. Možno by sa dalo namietať zdravím, ale nepamätám si (aspoň v BL) nejake vážne zranenia alebo veľa zranení spôsobených zlým počasím. Tí hráči taktiež vtedy hrajú trošku ináč než normálne… Ale opäť, je to len pocitový argument. Na toto hádam ani nie su štatistiky, takže sa môžem mýliť.

Reagovat
andrew96

Sníh má jistě své kouzlo, ale odsud posud. V televizi to vypadá zajímavě, nicméně kvalitu hry to ovlivňuje spíš negativně a teda asi ani pro diváky na stadionu to není moc komfortní.

Reagovat
andrew96

Jj, takový Matula byl vyloženě obdivován.

"Já chápu že jde o zdraví hráčů, ale pořád je to sport." V tom je nějaký rozpor? Sport je bolest, dřina, působí v něm emoce, ale i tak se v něm přece lze vyhnout nadbytečné bolesti, zraněním.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zbytečně vytrháváš z kontextu. Kdyby někomu šlo o zdraví hráčů, tak se hraje o 10,15 zápasů v sezoně méně a nehrají každou pičovinu a nenatahují každý turnaj. To je zase jen tak na oko, u zákroku jsou nekompromisní, ale zdraví hráčů se ničí nadbytečnými a zbytečnými zápasy, ale tam je to ok protože prachy.

Reagovat
andrew96

Co jako vytrhávám z kontextu? Odsuzuju surovou hru. A ano, stejně tak se mně nelíbí nahuštěný program.

Reagovat
Seydou Doumbia

No jen píšu že kdyby někomu zaleželo na zdraví hráčů tak proto dělá 100% a ne 50% žejo.

Reagovat
Salfovic

Sportovci jsou dnes hrozné slečinky. Zrovna závody F1 za deště byly nejlepší.

Reagovat
Rudnevs

V F1 to strašne posrali touto novou špecifikáciou , keď majú tie autá tak nízky prítlak a nízko postavený difuzor, že to strieka vodný sprej všade a ten jazdec za tebou nevidí absolutne nič. Dúfal som, že to nejak opravia, ale zatiaľ to tak nevyzerá. Neni predsa možné, aby sa zakaždým kvôli dažďu rušil závod a čakalo sa, kým prestane pršať… presne ako vravíš, v dažďi boli najlepšie závody. Nürburgring, Fuji či Malajzia skoro každý druhý rok Alebo napríklad Magny-Course v 1999.

Reagovat
Nieuwendyk

A v NFL se hrálo Wild Card round za opravdu brutálního mrazu jak v Kansasu, tak v Buffalu. Fans Bills sami uklízeli před zápasem hory sněhu.

Reagovat
db18

Saarbrückenu se prodražila renovace stadionu z 16 milionů eur na nějakých 46 a rozhodli se něco ušetřit na drenáži trávníku...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Pithivier

Ukoncil Hazardovi karieru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele