Dortmund má druhou letní posilu, z Wolfsburgu přišel Felix Nmecha

03.07.2023, 19:56
Aktuality

Felix Nmecha se dnes večer stal druhou letní posilou Borussie Dortmund. Ofenzivně laděný záložník přišel na přestup z Wolfsburgu, ten podle informací médií dostane minimálně třicet milionů eur.

Dvaadvacetiletý Nmecha vyrůstal v Manchesteru City a dres Wolfsburgu oblékal dva roky, během nich odehrál 51 soutěžních utkání a loni dal tři branky. Ve Vestfálsku dnes prošel zdravotní prohlídkou, následně podepsal kontrakt na pět sezon.

"Felix Nmecha je rychlým, technicky vybaveným a po fyzické stránce silným fotbalistou, který bude pro naši zálohu přínosem jak v ofenzivní, tak i defenzivní činnosti. V Manchesteru City se mu dostalo nejlepšího možného vzdělání a ve Wolfsburgu byl loni vynikající," pochvaluje si sportovní ředitel Sebastian Kehl.

Dortmund zatím na trhu příliš aktivní není a Nmecha je jeho teprve druhou letní akvizicí, před ním do kabiny dorazil obránce Ramy Bensebaini z Gladbachu. Transfer nejnovější posily má vyjít na 30 až 32 milionů eur.

"Borussia Dortmund je skvělým klubem, který jsem sledoval už od dětství. Jsem šťastný, že budu jeho součástí a pokusím se mu pomoci k dosažení cílů v 1. Bundeslize, DFB-Pokalu a Lize mistrů. Snad mi fanoušci dají šanci, aby mě mohli dobře poznat," nechal se slyšet Nmecha.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (47)

Přidat komentář
Slavia10

Ale 45-50 za Alvareze bylo moc

Reagovat
AjaxFans

Nevím, jestli nebyl problém.vice plat

Reagovat
Rudnevs

Hráč s jednou solídnou sezónou (solídnou, nie vynikajúcou, naozaj to nebolo tak, že by si podmanil polku bundesligy) za 30 miliónov eur. To som zvedavý čo z toho bude. Možno ďalší Maximilian Philipp alebo Nico Schulz.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

To se ani nedá nazvat solidní sezónou, spíš naprosto průměrnou sezónou s nízkou produktivitou. 30 mega je píčovina

Reagovat
Kucka

Reagovat
QooBo

Reagovat
Jason_

po tom poslednom zapase som Dortmund vytesnil s hlavy a az do teraz som zabudol ze existuje, mali ho radsej zrusit a rozpustit...to nezískanie titulu zmenilo moj pohlad na futbal asi ako ked som ako malý chlapček zistil že Roberto Baggio nedal penaltu a taliani prehrali finale 1994 s braziliou

nenašiel som ani žiadny spravny smajlik

Reagovat
Slavia10

Mě přijde, že BVB už je pouze fabrikou, přestupní stanice, cíl je každý rok něco vydělat ale ambice už nejsou žádné. Skoro mi přijde, že kdyby Dortmund skončil v lize 10, ale prodala někoho za 200 mega tak to nazve úspěšnou sezónou.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel v dnešním fotbale bud fandíš těm pár top značkám co utrácí prachy a chtějí hrát o trofeje a nebo tomu zbytku. Piča týmy jako BVB, Lyon a podobně prostě jsou prostě jen ty přestupní stanice, kde když někdo vyletí tak jde ven. Občas se sejde dobrý tým a udělá se nějaký úspěch jako u nás semifinále LM, ale potom jsme znova ve sračkách. Tyhle týmy ví že nemají šanci finančně konkurovat tomu nejlepšímu v lize, stálo by to brutální Kolo Muani a tak volí cestu koupě hráče s potenciálem a následným prodejem, popřípadě výchovou talentu a následným prodejem. Ono ty Ajaxy, Alkmaary, PSV, Feyenoordy, Porta, Sportingy by fungovali na podobné bázi, kdyby v lize měli někoho jako je Bayern nebo Pesgay.

Reagovat
Neutron

no mne to pride, ze to takto fungovalo vzdy...

Reagovat
Seydou Doumbia

Dřív byla větší šance že se ti s menším týmem povedl úspěch, stačí se podívat na vítěze LM nebo jak se tomu kdysi říkalo, ale aktuálně je ten úspěch stále méně pravděpodobný, protože každý každého okamžitě vykoupí i kdyby tam měl jednoho, dva dobré hráče, dnes už žádný Ajax z dob minulých neposkládáš, tak silný určitě ne. Nejde to.

Reagovat
Neutron

tak zalezi ako daleko chces ist, ale poslednych kludne 25 rokov je to o tom istom podla mna. Navyse nakolko ta sanca nie je meratelna a vyjadritelna tak je to take meh no. Ved Ajax sa tiez rozpadol potom.

Reagovat
Dubov

Po pravdě se mi to taky nějak podařilo z hlavy vytěsnit... Díky že jsi mi zase otočil nožem v ráně

Reagovat
Vinci

Losermund

Reagovat
Tomanatura

No pekne, natahnout si do tymu chlapce z krestanske sekty? V Dortmundu se toho neboji

Reagovat
Jason_

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

?

Reagovat
Rudnevs

Pozri si jeho instagram atď, skoro v každom príspevku je zmienený boh alebo niečo s tým. Je to náboženský radikál, vyčíta sa mu, že je homofóbny, transfóbny,…

Watzke a spol. sa s nim museli pred príchodom porozprávať a presvedčiť sa, že nie je homofób. Nakoniec sa presvedčili, že vraj nie je. (Tak čo iné majú povedať že jo By ma zaujímalo, ako ten meeting vyzeral.)

Reagovat
romeo351

Však on ani nic takového není. Příjde mi to jako pouhá exhibice z jeho strany

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neutron

Reagovat
Sigma Olomouc

předražený hráč, který měl max 1 trochu povedenou sezonu.

Reagovat
andrew96

Reagovat
stas87

Aaronson na hostovacku do Unionu z Leedsu, zaujimave. Vraj mu bolo vycitane ze nema postavu na PL a ze nevie vyhrat suboj. Obdobny dojem mam teda z Krala, ten vo fyzickom style Fischera bude mat obrovske problemy. A nie je po technickej stranke tak kvalitni, aby to vyvazil. Tak snad Union vie co robi, mat papierakov v oboch hracoch nie je dobre pri tom hernom style co dlhodobo praktikuju,

Reagovat
Rudnevs

Aaronson hrá ale trošku iný post, on je skôr desiatka, ofenzívny hráč. Má prísť práve preto, aby Union mohol hrať trošku technickejšie, futbalovejšie. To im od odchodu Kruseho trochu chýbalo. Je to také doplnenie kádra, aby mohli hrať v niektorých zápasoch aj trošku ináč a aby boli variabilnejší, ako vravím, takúto možnosť doteraz moc nemali. Nevravím, že to vyjde, ale stále je to len hosťovačka. Na rolu silového hráča sú tam záložníci, Khedira atp.

Reagovat
Nickname 9

Tuchel prý hodně chce Kheprema Thurama. Někdo o něm ví něco víc?

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobrý v defenzivních soubojích 1 na 1, dobře vystupuje proti protihráči na míč a dobře čte hru. Nedělá mu problém ani míč vyvést, na svou pozici má i celkem dobrý driblink, jen někdy zbytečně moc přidržuje míč. Rychlostně i silově dobře vybavený. Ale hráč kvalitní, jen si musí najít ideální klub a ne se někde zajebat.

Reagovat
Nickname 9

Dík za info. Bojím se aby to nebyl další Gravenberch

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdyby se kupil tak ideálně nechat hostovat v nějaké prdeli ale aby zůstal v bundeslize. Kdyby hned měl jít do áčka tak by mohl dopadnout jako Gravenberch no.

Reagovat
Nickname 9

Ale když dáš 50 mega za hráče většinou s ním počítáš do áčka. Navíc to je pro TT top target na šestku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak pokud ho má v plánu ihned využívat tak oka...ale co bude s goretzkou a gravenberchem to jsem zvědav

Reagovat
Nickname 9

Plus ještě Laimer

Reagovat
Seydou Doumbia

Laimer bude Zabít se 2.0 tomu nevěřím vůbec

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Zabit se

Reagovat
Seydou Doumbia

přezdívka no

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Salfovic

Neznáte někdo nějakou stránku, kde se dají sledovat/stáhnout zápasy BL? Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, na titul to stačit nebude, opět..

Reagovat
Ladas321

Průměrný fotbalista a náboženský fanatik za 30 mega, good job BVB.

Reagovat
Didier Drogba

Nevim, co konkretne borec sdilel, ale krome par Ezechielu 25/17 tam zadnej fanatismu nevidim. A za sdileni Matta Walshe bych ho jednoznacne pochvalil

Reagovat
Eichel

Reagovat
DýEs~BVBO9

Určitě přestup na hovno, asi bude horší než Dahoud, i když možná ne. Já nevím, jako fanda zlutocernych po letech stále stejný

Nech se mu daří asi no. Mám v piči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele