DOPING VE FINÁLE LIGY MISTRŮ ?!

21.01.2006, 19:57
Aktuality
Evropským fotbalem začíná hýbat velká aféra, bývalý fotbalista Olympiku Marseille Jean-Jacques Eydelie totiž prozradil, že on a jeho spoluhráči dostali před vítězným finále Ligy mistrů v roce 1993 nad AC Milán injekci s povzbuzující látkou!

"Před finále jsme se měli postavit do řady, abychom mohli dostat injekci," cituje Eydelieho francouzský sportovní magazín L'Equipe. Co konkrétně injekce obsahovala, to neví, neúčinná však určitě nebyla. "Měl jsem pak sucho v ústech. Nevím, jak to mělo působit, ale mé tělo nereagovalo tak, jak jsem byl zvyklý," uvedl dále. "Spíš mě to omezovalo. Bylo to poprvé a naposled, co jsem něco takového vzal," dodal.

Ne všichni hráči týmu injekci dostali, jeden se prý vzbouřil. Byl to tehdejší německý reprezentant Rudi Völler. "Pobíhal po šatně a na všechny řval ve svém rodném jazyce," uvedl Eydelie.

K aféře se již vyjádřil i viceprezident tehdy poraženého AC Milán Adriano Galliani. Doufá, že UEFA případ řádně vyšetří. "Pokud byli hráči Marseille skutečně nadopováni, měl by být titul přiznán AC Milán," řekl italskému tisku.

Jean-Jacques Eydelie se zapletl ještě do jednoho skandálu, který "praskl" už mnohem dříve. Také v roce 1993 nabídl úplatek ženě jednoho z fotbalistů týmu Valenciennes, s nímž se Olympique Marseille utkal v závěru ligové sezóny a vítězstvím si zajistil pátý titul v řadě. Po odhalení klub o titul přišel a byl přeřazen do druhé ligy.

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
Polish

Myslim, že si Eydelie pouze vymýšlí aby se zviditelnil, protože na takové úrovni jako je finále Ligy misrů je takřka nemožné!

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zrovna tímhle způsobem má potřebu se zviditelňovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapádá mě nic, proč by to vytahoval právě teď. Čeho by tím dosáhnul jiného než zviditelnění? Pohnutí svědomí mi tam nějak nesedí... Ale rozhodně bych to neoznačoval slovem "lež", tak jsem si tam přidal otazník

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem som zvedavy ako to skonci vlastne..

Reagovat
PJ

Čet sem něco o tom že bude vydávat svojí bigrafii a v tý to má bejt, tak asi proto to "vytáh" teď...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je potom jasne ze preco to vytiahol..

Reagovat
smazaný uživatel

No já to myslel ironicky, já nevěřím tomu, že lže...

Reagovat
smazaný uživatel

To byla reakce na Polishův nadpis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele